Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #9413 üzenetére

1. természetesen nem kell szó szerint venni. :) Viszont a "de miután mindenki a maga szerencséjének a pogácsa, úgy megy fejjel a falnak, ahogy neki jólesik", meg ilyesmi megjegyzések arra utalnak, hogy igazából mindenki rosszul tudja rajtad kívül, de hát így jártak, nem Te fogsz bajba kerülni. :) Szerintem amúgy értetted elsőre is, amit írtam. :)

2. az a baj, hogy tőled sem láttam egyértelmű igazolást azzal kapcsolatban, hogy max. 5 fős cég miért is ne használhatná a Visual Studio Community-t olyan termék fejlesztésére, amit eladni kíván (azért általában ilyen méretű CÉGNÉL is nyilván inkább ez az alapértelmezett helyzet, hogy ez a cél, ha már cég (nem mintha ne lennének kivételek, de ez az általánosabb)). Viszont azt állítod, hogy nem lehet ilyen körülmények között (eladásra szánt szoftver esetén) használni a VS C.-t szoftverfejlesztésre, hiába nem hisznek neked. Na de több arra utaló magyarázatot/idézetet láttam, ami miatt inkább lehetne eladni is a fejlesztett cuccot 5 főig, és használni a VS Community-t, mint nem, viszont utóbbi sem egyértelmű.

3. Szóval igazából az EULA sem egyértelmű, csak a magánszemélyekkel kapcsolatban:
    https://www.visualstudio.com/en-us/mt171547.aspx
    "Individual license. If you are an individual working on your own applications to sell or for any other purpose, you may use the software to develop and test those applications."
    versus
    "Organization licenses. If you are an organization, your users may use the software as follows:
    [...]
    If none of the above apply, and you are also not an enterprise (defined below), then up to 5 of your individual users can use the software concurrently to develop and test your applications."

Na most a use szóból még nem következik, hogy el is adod a cuccodat, és hát a jognak elvileg ennél precízebbnek kell lennie. :D
    Amúgy csak partvonalról akartam követni az eseményeket, mert én is kíváncsi vagyok, hogy végül is akkor mi is az igazság, de rossz volt látni ezt a magabiztos, de nem kellően informatív titokzatoskodást. :D

Új hozzászólás Aktív témák