Új hozzászólás Aktív témák

• TotO'

aktív tag

Sziasztok, elsőéves programtervező informatikus hallgató vagyok, már szakközépben is szerettem pascalozni (igen, hurr :) ), most egyetemen pedig rendesen belehúztunk a c-be, legalábbis a szakközepes tempóhoz képest. Elég jól ment, vizsgám is ötösre sikerült (épphogy, fárnya elmélet:) ). Tehát én úgy érzem megvan a gondolkodásmódom ehhez az egészhez. Az egyetem ugye gyors, de én szeretnék előre dolgozni, pláne most, hogy vizsgaidőszak van, és van időm rá. (nem olyan vészesek most még a vizsgák)
    Tudom, hogy a következő féléves anyag java lesz, azt tanulom most, tutorialok alapján. Érdekel is, meg szeretnék helyből előnnyel indulni ;]

A kérdésem amiért ide írok picit a távolibb jövőre vonatkozik: ha igazán jó programozó szeretnék lenni, akkor inkább mezei c-ben kéne a gondolkodásmódot fejleszteni, vagy több nyelvvel megismerkedni ?
    amugy ne a nyelven porogjetek, az semmit nem jelent, a mogotte levo engine/library az ami fontos, az teljesen mindegy hogy milyen nyelvbol ered el a rutinokat benne - doc

Ez természetesen jogos, logikus, de gondlom a c-nek is vannak határai (persze az az én tudásomtól messze van, meg attól is függ mit akarok megvalósítani vele..) , ezért inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy később, elhelyezkedés szempontjából mi a jobb, sok nyelvet kevésbé ismerni, és majd belerázódok ott, vagy kevés nyelvet ismerni, de azt tényleg jól? És melyek lennének ezek ?

Elnézést a kisregényért :)
    Üdv

szerk: elírás

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés