- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #5247 üzenetére
UML: Több nézet van. az én szempontom az, hogy az UML arra jó, hogy utólag - vagy előre, de fenntartásokkal - olyanok, akik nem értenek a kódhoz (rendszerszervezők, projektvezetők) láthassák, milyen folyamatok, esetek, stb. fordulhatnak elő az alkalmazásban.
Egy fejlesztőnek az UML lényegtelen. Ha előre megrajzolt, akkor úgyis változik, ha meg utólag generálom, azt nem magamnak teszem.
Éppen ezért szerintem egy fejlesztőnek igen kevés haszna származik az UML-ek olvasgatásából. (persze ha egy nagy rendszer csatlakozási pontjait, szervereket akarok látni, az más, most a kódra, alkalmazásra értek mindent). Én így látom.
Sőt! Kicsit tovább is megyek és azt mondom, nem adat és adatszerkezet alapú szemléletben kellene már gondolkodni. Ha én egy másik fejlesztővel beszélek, rajzolunk ugyan, de nem UML-t, hanem dobozkákat, folyamatokat, ahogyan az a kódban vagy felületen meg is lesz valósítva. Ebben az UML inkább hátráltatna, mint egy gyors skiccelés. A gyakorlat nálam nem igazolja az UML vélt erejét.
A sikerélmény szükséges az érdeklődés fenntartásához, de ha rögtön nekiáll valaki superclassokat írni és később akarja megtanulni az elveket, nehezebb lesz. Mellette lehet mórickázni, de ugye ismert a mondás: elmélet nélkül nincs gyakorlat és fordítva. Legalábbis akkor, ha az ember komolyan foglalkozik valamivel. Garázs szintű fejlesztéshez, meg számológéphez nem kellenek nagyon elvek, de nem szabad ott ragadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- OLED TV topic
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest