Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz sztanozs #19062 üzenetére

A jelek szerint nem relatív a valódi problémámra. Egyébként legyártottam azt a config file-t, amit javasoltak, és semmit nem segített. Most már a windows error pop up-ja is megjelenik, ennyi változott. De az a probléma nem ér többet, eleresztettem.

Az igazi problémám, hogy nincs programozottan udp portokon keresztül kapcsolatom a Win host-ról a Linux guest felé. Illetve valami furcsaság van vele.

Az ip címet megtalálom, pingelni is tudom, az létezik. Elküldök rá egy üzenetet Win host-ról C# konzol app-ból valahogy így:
    System.Net.Sockets.UdpClient.Send()
    A Linux app nem kapja meg az üzenetet. Aztán Win host-on nézné az alkalmazás, van-e valami befele jövet. A
    (System.Net.Sockets.UdpClient.Available >0)
    feltétel teljesül, pedig a Linux app nem küldött semmit, és akkor a
    System.Net.Sockets.UdpClient.Receive(ref System.Net.IPEndPoint)
    száll el. A visszajelzés szerint:

System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): An existing connection was forcibly closed by the remote host
    at System.Net.Sockets.Socket.ReceiveFrom(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags, EndPoint& remoteEP)
    at System.Net.Sockets.UdpClient.Receive(IPEndPoint& remoteEP)
    at konzol.program.pkt_recv()
    at konzol.program.Main(String[] args)

A 0x80004005 egyébként annyit jelez, nem létezik az ip cím. Ami azért furcsa, mert az a ref point csak alapinitelve van:
    new System.Net.IPEndPoint(System.Net.IPAddress.Any, 0);
    és különben is az ott koncepció szerint a kimeneti érték.

A Linux guest-en a tűzfal inaktív (sudo ufw status). Javasolják, hogy a Windows Defender alatt vegyem ki a vEthernet kapcsolatot a kezelt kapcsolatok közül, amit megteszek, de semmi következmény. Sőt, visszakapcsolja magát, ami vicces.

Tök jó lenne használni ezt a WSL 2-t teszteléshez Win / Linux között, de így egy kicsit macera.

Szóval ilyemiken pörgök körbe-körbe. Ha te életre tudtál kelteni kommunikációs alkalmazást Win - Linux között, ötleteknek örülnék.

Új hozzászólás Aktív témák