- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Az SAP egy olyan őrültekháza világ (eufemizmus a krónikus korrupcióra), hogy ha azoknak a kódereknek egy jó pszichológusra van szükségük, azon nincsen mit csodálkozni

IT-közeli dolgok: grafika, design, színkorrekciók, dokumentum szerkezet tervezés, felhasználói élmény tervezés, seo, marketing, modellezés / 3d, és biztos lehetne még sorolni cudar hosszan. Egyikhez sem kell egyetlen sornyi kódot sem írni. Az egykori átkos világban egy szoftver fejlesztése úgy nézett ki, hogy a user sztorit nekiestek szétkapni üzleti, technikai, társadalmi paraméterekre, és egy megvalósíthatósági tanulmány kiderítette róla, érdemes-e invesztálni az elgondolásba, vagy sem. A user sztori után létezett tervdokumentáció. Arra volt jó, hogy kiszűrje az összes olyan deklarációt, ami nem implementálható. Aztán volt implementáció terv, ami definíció szintjén írta le az elgondolást, mint memória model, és állapotgépek fázisai, azok kapcsolódása egymáshoz. És végül a tényleges implementálás már csak "rabszolga-kóder" munka volt. Azóta a miértek és hogyanok a köztudatban mind a rabszolga kóderre lettek ráhajítva, és most egyben kell érteni a tervezési lépésektől kezdve mindenhez (#érteni-mindenhez-is). Átlag. De attól még lehetnek oldschool berkek itt-ott, ahol nem annyira eszelős az ügyvitel, és ott bőven lehet IT-közeli dolgokat csinálni (akár "fejleszteni") anélkül, hogy valaki valaha egyetlen sor kódot írna, vagy valaha látott volna fejlesztői környezetet életközelből.
Ami a közgázosok programozóvá képzését illeti, én inkább az ellenkező irányra láttam példát. Nem kevesen végeznek mérnök infón, majd szembesülnek vele, hogy "ejj, én nem ilyen lovat akartam", végül rámásznak egy mérlegképes könyvelő képzésre, és abban maradnak. Az egészen jelenkori állapotokból nem vagyok up-to-date, nem tudom könyvelőből most mennyit keresnek, vagy rugdalják ki őket mindenhonnét.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- PlayStation 5
- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- Vége az űrturizmusnak Jeff Bezosnál – egyelőre
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- HDD BAZÁR - SATA, IDE - WD, Seagate, Hitachi, Quantum, Samsung
- HP Zbook G6 i7/ 32 GB/ 500GB SSD
- 2021 Dell Precision 5560 (i9-11950H, RTX A2000, 32 GB, 1 TB NVMe, 500 nit 100%sRGB)
- KEYCHRON V1 Max Knob RGB HU - 2.4 GHz Wireless / Bluetooth / USB-C - GATERON KS-3X1 Milky Yellow Pro
- GIGABYTE GeForce VISION RTX 3070 8GB OC GDDR6 256bit LHR (GV-N3070VISION OC-8GD 2.0) Videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest