Új hozzászólás Aktív témák

• boorit

csendes tag

Sziasztok!

Angularban fejlesztek egy kis appot, és van egy dolog, amivel elakadtam.

Az api az itemeket pagedlist-ben adja vissza, xdb, y-ik oldal. Ugyanezen az endpointon, lehet több dologra is szűrni, illetve megadni, hogy mi szerint rendezze az elemeket. Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy hogyan kellen az új elemet hozzáadni, illetve ha módosít a user, akkor a módosított elemet kicserélni a listában.

Azért vagyok elakadva ezzel, mert ha hozzáad vagy módosít egy elemet a user, akkor simán lehet, hogy az megadott filterekkel, rendezéssel annak az elemnek nem kellen megjelennie a listában. Pl dátum szerint szűr, utolsó 20 elemet mutatja, és a user hozzáad egy elemet 1 hónappal ezelőtti dátummal, ami nem esik az utolsó 20 elem közé.

Eredetileg úgy írtam meg, hogy az api által visszaadott új, vagy módosított elemet hozzáadom/kicserélem a tömbben, de a fent említettek miatt ez sokszor nem helyes működést eredményez, így marad az, hogy minden update/create után újra lekérem az elemeket. Viszont ebben az esetben meg az zavar, hogy a filtereket, paging adatokat is le kell tárolnom a state-ben (NGXS-t használok state managementre, tehát küldök egy create/update actiont az itemmel, ha ez végzett, akkor megy egy get action, és ehhez kell a state-ben tárolnom a filtereket )

Van erre jobb ötletetek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés