- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
janos1988 #14181 üzenetére
Köszi.
Örülök, ha mostanra már magától értetődő, van néhány "apróság" amiről nem is beszéltünk, pedig kell a hibátlan működéshez, de nyilván felfigyeltél rá és érted.
Egyébként lehet, hogy a Te programod gyorsabb az enyémnél (de ez ennél a feladatnál nem igazán számít), viszont kacifántosabb (bonyolultabb) is, ami viszont nem előny.A nagy kapkodásban nálam bent maradt egy "var i,pos1:integer;", ami ugyan hibát nem okoz, de elpazaroltam 2 byte-ot feleslegesen a memóriából.
A "var i,pos1:byte;" jobb lett volna.
A stringek a "normál" pascal-ban max. 255 hosszúak lehetnek, amihez elég a "byte" típus.Mostanában már nemigen pascal-ozok, de régebben sok példa volt rá.
A tömb 0-záson annyit pontosítanék, hogy string típusú tömb esetén természetesen nem 0, hanem "üres string" van (ezt így is csináltam, csak félrebeszéltem), a többi stimel, tehát a TP 7.0 előtt ez is probléma volt, azóta valószínűleg az üres string a kezdőérték. De ha én beállítom az üres stringet kezdőértéknek, akkor tuti hogy az üres lesz, javaslom ezt mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest