- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Python és C# mellett belekezdtem a Swift-be is és elég furának tűnik azokhoz képest. Egyrészt mintha félkész lenne. Lehet hogy csak a másik kettő kényeztetett el a rengeteg, néha szinte túl sok beépített class-al, óriási függvénykönyvtárral, de pl. az MS .net dokumentációja is nagyon részletes, ahhoz képest amit a Swift-hez találtam.
Amellett hogy alap classokat nem találok, de ami van az is mintha bonyolultabb, fapadosabb lenne, miközben látni a Python féle kötetlenebb felfogást is.
Most pl. nem értem azt hogy rengeteg helyen constansokat használnak, oda is aminél változó lenne a logikus. Persze tudom, hogy itt máshogy működik a constans, mert futás alatt is lehet neki értéket adni egyszer, de akkor is fura.
Miért jobb egy
let x = readLine()
mint egy
var x = readLine()
amit reflexből írnék?...ja pont most olvasom, hogy a readLine() nem egyszerű String-et ad vissza, hanem optional-t. Akkor ezért írt a fordító valami unwrap problémát.
fura az
if let x = readLine() {
valami
}
szerkezet is. Mármint hogy honnan kap boolean értéket. Esetleg az "if let" itt egy összetartozó speciális statement?Persze még nagyon az elején vagyok, de a Swift mintha sok dolog máshogy működne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest