- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qolu
csendes tag
Sziasztok!
Az Egyesült Királyságból szeretnék rendelni kb 16000 forint értékben. Most akkor ennél be kell majd fizetnem a posta vámügynöki díjját + az áfát, jól értem? -
semmiho
tag
válasz
rétisün #11693 üzenetére
Nem rossz! :-/ De legalább megkaptad végül. :-)
Nekem egyik bike-discount.de-s csomagom megjött 3 hét után, a másik viszont 28 napja van úton, ebből 26 nap Magyar Posta. 3x kerestem őket eddig: technikai gond van, sajnálják. Mikor tudják kézbesíteni kérdésre lehet 1 nap, lehet 2 hét.
Panaszt tettem a feladónál, nekik ki kell várniuk a teljes 1 hónapot, hétfőn a DHL-nél kezdeményezik az ügyem kivizsgálását.
1000 EUR értékű csomag, szóval nem olcsó és tűkön ülve várom lassan 1 hónapja... Szerintem vérgáz... -
anonymus89
addikt
Sziasztok, egy kb 1,5cm vastag tok visszaküldés még mindig postakész borítékkal a legolcsóbb?
Sajnos nem volt igaz az állítás a honlapon így vissza fogm küldeni mert a kameralencse karcolódni fog ha leteszem az asztalra. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdés, ha én egy elátkozott târgyat pl.démon dobozt, szeretnék vásárolni Ebayről, azt a vámosok elkobozzák? Mert elvileg, aki felnyitja a démoni dobozt az elátkozódik.
Akkor mindenki meghal ott.
-
peetie1
aktív tag
válasz
FujiGirl #11683 üzenetére
Nem tud semmit az ügyintéző, vagy nem akar, de fura az biztos. Viszont minden telefon hívás meg email amit a csomaggal kapcsolatban ejtesz az odakerül a csomag szám mellé és nekem volt egy olyan érzésem, hogy mindig azután mozdult tovább az ügy ,hogy telefonáltam. Bár az ügyintéző mindig azt mondta, hogy nem tud semmit tenni, sajnálja várni kell...
-
peetie1
aktív tag
Már ki is próbáltam ezt a mailboxde-t, bike24.comrol egy 110€-s hétfőn reggeli rendelés és csütörtökön a kezemben volt a csomag. (KB 5€val még olcsóbb is lett így, mondjuk a bike24 elvileg dpdvel szállít, de nem mertem kockáztatni
) Nem mondom hogy nem izgultam közben, hogy atmegy egy 3. kézen is, meg ez a PayPal fizetés a szállítási címmel való variálással, de végül simán ment minden. Engem még egyszer nem szopat be ez a rohadt magyar posta.
-
Hintalow
senior tag
válasz
FujiGirl #11683 üzenetére
Szia,
Szerencsére ritka, de sajnos azért előfordul, mint pl. nekem ha visszatekersz 1-2 oldalt.
Azóta átfutott a panaszom a rendszeren, és visszaadták a vámkezelési díjjat, meg még plusz 1300 Ft küldési díjjat saját hatáskörben (jó ég tudja hogy számolták ki, ingyenes szállítás volt)
Aztán majd ünnepek után megrendelem újra, ha refundoltattam az eladóval.
Buzeráld őket folyamatosan, akkor jobban foglalkoznak vele, mást sajnos nem tudsz vele csinálni -
sopruk
senior tag
válasz
Livius #11688 üzenetére
Ott még nem próbáltam nincs vele tapasztalatom
Csináld a Vaterafutár oldalon ott olcsóbb is... -
Livius
őstag
https://webcik.posta.hu/
Ezen az oldalon csináltam egy csomag feladást vagyis egy címke kitöltést. Miután véglegesítem, milyen gyorsan kéne jönni valami visszaigazoló e-mailnek? Kb 10 perce csináltam, de még nekem semmi se érkezet. -
azbest
félisten
válasz
Rage47 #11685 üzenetére
sosem lehet tudni, nekem két belgát két nap után dobtak tovább, majd a kézbesítő postára érkezés után 9 nappal dobták be őket. Lehet mentek még egy-két kört az országban, amit már nem loggoltak. Mint múltkor egy másik küldeményem is.
Szerintem a teherautóik mást sem csinálnak, mint országos körutakra viszik a leveleket, 3-4x. Fő a hatékonyság
-
Wellin9
tag
Lehet én vagyok a tudatlan, röviden, a Franciaországból érkező csomagom, pár napja már a Országos Logisztikai Központban van feldolgozás címszó alatt, gondoltam írok az ügyfélszolgálatnak, hogy mi a helyzet. Na ma visszaírnak, hogy a megadott azonosítószámmal nem létezik küldemény, ami tök jó, de hát a saját nyomkövető rendszerükben meg lehet találni és lehet látni a helyzetét. Vagy én néztem be valamit ( gondolom a küldeményazonosítóra gondolt, vagy nem tudom ) de egy kicsit bosszantó.
-
ithillia
újonc
-
FujiGirl
csendes tag
Sziasztok, a neten keresgélve találtam erre a topikra. Kerestem a csomagomat, ami állítólag a DHL->Posta vonalon épp "szállítás alatt" van. Felhívtam a központot, hogy ez mit jelent pontosan, azt mondták, itt van a helyi postán, de valami miatt nem indították el a házhoz szállítást, valószínűleg adattechnikai hiány (vagy mi) miatt. A nő szerint ez mostanság a német csomagoknál gyakran előfordul. Ilyenkor elvileg az a protokoll, hogy ha holnap sem szállítják ki, hogy visszaküldik Budapestre és ott megpróbálják megkérni azt a hiányzó adatot (??), ami ha megjön, akkor újra kiszállítják. Kérdésemre, miszerint ugye nem fordulhat elő, hogy visszaküldik Németországba, kb annyit mondott, hogy "hát reméljük"
Megkérdeztem tőle, hogy akkor miért nem lehet azt, hogy itt vagyok a posta mellett, bemegyek és kikérem, hogy "hahó, ez nekem jött, kösszépen!" - azt mondta bemehetek, meg is mutatják, de nem adhatják ki
Elmebaj. Volt esetleg itt olyan, akinek végül visszaküldték a csomagját a feladónak?
-
Sziasztok!
Németországból küldenének nekem egy kb 22cm x 17cm x 9cm, 1kg körüli csomagot.
A német postánál van esetleg valami olcsóbb megoldás?
Ők jól láttam ilyen 7 euro környékén küldenék el. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Ma reggel 7-kor kapott a fiam egy smst, hogy a helyi postán átveheti a csomagját. Ez jogos, tényleg rendelt.
10 óra után újra jött egy sms - ugyanarrol a szamrol! - hogy csomagját letétbe helyezték az egyik Bp-i postahivatalban. Átveheti még pár napig. A csomagszam más, mint az első uzenetnel. Nyomkovetesben annyi van, hogy üzleti csomag, 0ft, és postán maradó! De nincs más rendelése! Pestről 100km-re lakunk. Az adott postát még nem tudtam elérni! Ez valami átverős történet, vagy mi lehet ez? Ha tényleg a gyerekeme, miért Bp? Köszi -
sopruk
senior tag
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Volt már rá példa hogy a posta nem utalta ki a kézbesítés másnapjára az utánvétet?
Nem rémlik, hogy jártam-e így valaha, már csütörtökön átvették, péntekre vártam, de még mindig semmi
Érdemes lehet felvenni velük a kapcsolatot, vagy ez előfordul, és várjak még?
Ha érdemes, melyik elérhetőséggel kezdjem?Otp, név, számlaszám ellenőrizve, biztosan jól adtam meg, 400e ft-ról van szó egyébként
-
Livius
őstag
válasz
sopruk #11667 üzenetére
Ezen a díjkalkulátoron számoltattam ki.
- belföldi csomag
- közepes méret-
- 2 kg alatti
- házhoz kézbesítés
- több munkanapos átfutásVaterafutárnál árufizetés kifizetési módját is meg kell adni, ami jelen esetben nincs, mert a vevő előre akar utalni. Ezek szerint az alapból utánvételes, nincs már mód azon?
-
sopruk
senior tag
válasz
Livius #11665 üzenetére
Az 1855-es ár szintén Vaterafutáros lehetett valamikor (talán 5 kg-os).
Mert 1860-ért, 2020 előtt tudtál feladni egy 2 kg-os csomagot (közvetlenül postára bebattyogva)...
Azóta már emelkedtek az árak...
Postai dijak -
Livius
őstag
Sziasztok!
Jó sok éve volt már az, hogy a magyar postával küldtem csomagot, de most egy hirdetésemre a vevő ehhez ragaszkodik, és a legolcsóbb kivitelben szeretné, tehát az MPL-vel belföldi csomagként, közepes mérettel házhoz szállítva +1855 Ft-ért mindenféle extra nélkül, és ő inkább előre utal majd.
Azt kérdezném, hogy az MPL csomag feladás most hogyan működi a magyar postánál? Még mindig be kell mennem személyesen és a nyomtatványt előre el kell kérnem, amit majd ki kell töltenem a feladásnál? Nincs már valami online kitölthető csomagfeladási web-szolgáltatása a postának így 2021-ben?
-
parkr
őstag
válasz
peetie1 #11657 üzenetére
mailboxde.com itt 10-15 euróért továbbítják GLS-el. most 3 nap alatt a kezemben volt a csomag.
a szállításért úgyis elkérnek minden shopban 10 eurót, német országon belül meg többnyire ingyenes, így csak pár euróval kerül többe a szállítás. ráadásul a német 19% áfával tudsz így rendelni. -
peetie1
aktív tag
Véget ért a kálvária, köszönöm a postának ezt a gyors és szakszerű szállítást, ügyintézést, valamit tájékoztatást... A csomagon mindenféle adathiány firkálás volt, pedig ott volt rajta a dhl-es cimke minden szükséges adattal. Aki tudja kerülje őket, a fő tanulság, hogy németországból ha van választási lehetőség ne a DHL-t válaszd, mert az idehaza posta lesz...
-
peetie1
aktív tag
válasz
semmiho #11655 üzenetére
Az enyémre ma már azt írja fent hogy kézbesítés, de lent a részletekben még a depóban van feldolgozás alatt péntek óta... Azért bízom benne az eddigi postás tapasztalatok alapján, hogy innentől már csak 1-2 nap és hozzák. A belföldi csomagok is lassan jönnek a postával, mi lesz itt karácsonykor? Persze, ha több 1000 EU csomagot járatnak fölöslegesen oda vissza az országban, akkor nem is csodálom, hogy nincs kapacitásuk...
Én is a five ten midet vettem onnan, mert ott volt a legolcsóbb még a 10€ szállítási díjjal együtt is. Azóta persze a rosen még olcsóbb lett, dehát ez már történelem
-
semmiho
tag
válasz
peetie1 #11641 üzenetére
Eltelt 1 hét ismét, meg se mozdult egyik csomagom sem! Kezd olyan érzésem lenni, nem technikai hiba ez, hanem postánál létszám és/vagy erőforráshiány. Bike-Discount.de-n ha jól tudom, nem a teljesen alap DHL-csomagszolgáltatás volt régen, lehet, változott a kereskedő szerződése az elmúlt időkben. Nekem úgy rémlik, DHL hozta ki korábban innen a csomagokat. Vagy az is lehet, szándékosan szívat a posta bennünket, nehogy már külföldről rendelgessünk.
Igaz, minden amit rendeltem olyan, hogy itthon vagy egyáltalán nem kapható, vagy több hónapra később mondták a boltban. Például téli bringás cipő, ami hiánycikk a méretemben. Nyilván csak külföldről tudom beszerezni ezeket.
-
Danex
addikt
válasz
tomaszka88 #11652 üzenetére
Bementem átvenni... hát reggelről délutánra már 800Ft lett az a 400Ft (csomagon tollal áthúzva a 399Ft 799Ft-ra
-Mondom neki, hogy én ezt kifizettem itt a számla róla...
- Hát ő ezzel nem tud mit kezdeni, itt van egy telefonszám felhívhatom most és ha ők azt mondják oké akkor kiadja vagy kifizetem és utólagosan leboxolom velük.
- Oké, akkor kifizetem csak haladjunk, nem akarok még egyszer visszajönni se (200Ft parkolás), meg a sort se akartam az egyetlen nyitott ablaknál feltartani.
-Kérdezi, hogy kártya?
- Igen.
- jajj hát, készpénz nem megoldható? már beütöttem a gépbe.Hát mondom eszem megáll, ha nem a Postán lettem volna már 100%-ra vettem volna, hogy átbasztak és még kp-ba is fizessek ,hogy nyoma se legyen
Pedig direkt vártam közel fél évet mióta bevezették ezt az új rendszert, hogy hátha elég lesz ennyi idő a kezdeti gyermekbetegségek elkerülésére és ne kelljen ennyit szívni, de ez egy kész vicc lassan 2022-ben.
Most írok majd egy szép emailt, hogy küldjék vissza a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ASUS 18W USB ADAPTER
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest