Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás

Hozzászólások

(#6131) Szirty


Szirty
őstag

Üdv mindenkinek!

Nos miután a szimbolikus címzés a jövő és ez a módszer fantasztikus és hatékonyabb a közvetlen (direkt) címzésnél, megkérdezném, hogy:

Az alany Siemens TIA V13 / S7-1200 (CPU1212C) KTP 400 basic PN (new generation) panellel súlyosbítva.
Hogyan oldanátok meg a KTP panel következő areapointereinek praktikus deklarálását egy (optimized) DB-ben azzal a könnyed olaszos lezserséggel, amit a szimbolikus címzés elvileg biztosít?

Screen number
Ez 5 word. Persze ha létrehozok egy arra[1...5] of integer tömböt, azt elfogadja. De akkor nekem kell észbentartani hogy a tömb hanyadik elemi mit csinál, mert a hivatkozás természetesen DBszáma.változóneve[index] formátumú lesz.
Ha létrehozok egy 5 integerből álló struktúrát (akár user data type-ot is) ahol minden elemnek neve van (SCRType, SCRNum, SCRRes1, SCRField, SCRRes2, vagyis amit az areapointer tartalmaz) azt nem fogadja el, mert nem felel meg neki az adattípus.

Date/Time PLC
6 Word, ami BCD formában tartalmazza a dátumot és időt. Eltekintve a hossztól megfelel az S7 300/400 DATE_AND_TIME adattípusának. Ám itt ilyen nincs, csak DTL, ami nem 6 word hosszú és egyáltalán bnem BCD.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.