Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, mivel a szuperkapacitás töltésének elvesztése ilyenkor várhatóan csak az RTC-adatokra lehet befolyással, az eeprom 'elfáradása' meg csak a konfigurációra, illetve az eeprom-ban tárolt egyéb adatokra. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a firmware végrehajt-e bármilyen alapértékre visszaállítást, ha az eeprom-ban nem talál értelmes konfigurációt (magyarán az utóbbi eredményezi-e az RTC resetet) induláskor. Annyit mindenesetre ki tudsz próbálni, hogy a komplett modulra tápot adsz néhány órára, majd azt elveszed, és kikapcsolás után rövidebb-hosszabb idővel (ha azonnal elfelejti az időt, akkor nem kell túl sokat várnod) egy normál DMM-mel DC feszültségmérés állásban rámérsz a goldcap kondenzátor kivezetéseire. Ha ott normális értéket mérsz (> 1V, az RTC elvileg eddig működőképes), akkor nem a kapacitás hibája okozza az óra alapértékre állítását.
Mod. #5750: de sokáig írtam
. Mellesleg a 750-841 adatlapja szerint táp nélkül 6 napig tartja az időt, pedig a kapacitásból, az RTC áramfelvételéből és alsó működési feszültségéből nekem > 1 hónap jött ki (persze lehet, hogy más is teheli a kondenzátort, illetve én 5V-os induló feszültséggel számoltam, ami lehet, hogy nem igaz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Cyberpunk 2077
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Milyen autót vegyek?
- Robotporszívók
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Mellesleg a 750-841 adatlapja szerint táp nélkül 6 napig tartja az időt, pedig a kapacitásból, az RTC áramfelvételéből és alsó működési feszültségéből nekem > 1 hónap jött ki (persze lehet, hogy más is teheli a kondenzátort, illetve én 5V-os induló feszültséggel számoltam, ami lehet, hogy nem igaz).