Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás

Hozzászólások

(#4043) KB.Pifu válasza Szirty (#4042) üzenetére


KB.Pifu
tag

üdv!

Már megint egy kicsit félrevezettelek :))

A min/max keresés az első gyakorlófeladatom volt, hogy az AR -t és a LOOP-ot megtanuljam, és azért másoltam be kétféle módon, mert pontatlan lettem volna, mikor megkérdeztem, hogy miért jobb az egyik AR növelés a másik AR növelésnél.

A mostani helyzet, hogy keresem egy adatsor móduszát és talán a legkönnyebben úgy találom meg ha sorba rendezem és számolom az egyenlőséget.
A bubble_sortot pedig azért linkeltem be, mert nem értettem hogy működik, én még csak nagyjából 2-3 hónapja foglalkozok komolyan a programozással, nekem egy trükk/módszer megtanulása is eredmény!

Szóval adott a rendezett adathalmazom (feltételezve, hogy mindegyik értékből egynél több van, és minden RLO=0 után mindenképp talál bizonyos mennyiségű egyforma értéket), számolom az első szám gyakoriságát, ha nem talál több egyenlőséget, akkor törölnöm kell a számlálót mentés után és a következő értéknek a gyakoriságát tölteni bele, majd a következő RLO = 0 esetén összehasonlítani a kettőt, megtartani a nagyobbat és folytatni tovább.
Csak nekem ez nem akar összejönni, és nem látom be hogy miért.
Most azon gondolkozok, hogy egy boolean változó használata megoldja a problémát? Vagy ehhez külső és belső ciklus kell vagy esetleg mindkettő?

üdv:
Pifu

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.