Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6 avagy hogy is volt 10 éve?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
levelko
üzenetére
halo levelko !
csinálhatod komparátorral is, az egyszerü.
bár azt tudni kell, hogy óránként, egyszer vagy többször, vagy esetleg naponta kell kapcsolgatni, mert a megfelelő regisztert alkalmazni kell.ebben az esetben ,mivel az A351 perc/másodperc felosztású , a W10 minden megadott perc megadott másodpercében aktív lehet, ha d10 -ben megadott érték egyenlő lesz.
a d10 és d11 -ben bcd formában a perc/másodpercet adod meg.
a d11 ha egyenlő akkor reseteli.(ha egy idő után kell resetelni , akkor érdemesebb inkább hozzáadni a d10-hez a szükséges értéket, aminek az eredményét egy memóriában eltároljuk, majd azt hasonlítjuk össze a dátum/idő regiszterrel.)tehát ha percenként kapcsolgatod akkor ez oké.
ha óránként többször kapcsolgatod , vagy akár csak egyszer, vagy naponta ,akkor kell az A352 is, ami nap/óra felbontású.
nagyobb léptekhez az A353 is kell ami év/hónap.
a memoriatáblázatban monitorozás alatt szépen látszik (ha bcd-re váltottál) , hogy telik az idő, az aktuális óra és naptár alapján.viszont ha óránként vagy naponként , vagy egy napon de több órában is kapcsolni kell, akkor detektálni kell az óra és/vagy nap váltást.
ez az a probléma amivel én is szembesültem egy hónap és év váltás projektem kapcsán.irtad , hogy kiötlöd a többit, remélem nem túl káosz amit irtam.
byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest