- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
isvarga
csendes tag
válasz
byte-by
üzenetére
Szia !
Egyébként az űrszekerekre gondoltam , a kapitány belebeszél a levegőbe, a számítógép meg megmondja hány éves a buszvezető .Egyébként továbbra is azt állítom ,hogy az adott területen szerzett tapasztalat a legfontosabb egy gép működtető programnál. Ha nem tudom hova kell rakni a szenzort akkor a vezérlő sem tudja .(ugye itt alapvetően a bemenetek-kimenetek kezeléséről van szó csupán) Olyan ez mint amikor a HMI megszólítja Janit , "már megint sörözni voltál te tróger " a HMI -nek dunsztja sincs mit ír ki ,csak aki ezt megcsinálta.
Egyébként a láttam olyan PLC leírást ahol 1:1 assembly utasítások is voltak a parancsok között .Ha egy szóba kellene kifejeznem a 2 rendszer közti elvi különbséget ,akkor a "semmi" a legjobb kifejezés.(az OB hibakódok megvizsgálása után)
(persze vannak dolgok amiket én nem használok a saját fejlesztésemben ilyen ,olyan okok miatt)Az ,hogy kitaláltak maguknak saját elnevezéseket , kommunikációt , csak a saját piac védelme miatt van .
Ha beleegyeztek továbblépnék.
Van ez a profibus kommunikáció : (idáig én csak rs485-nek ismertem aztán modbusnak) , de ebből találtam 3 félét is.
Ha írnátok néhány sort róla ,azt megköszönném.●POFIBUS-FMS (Fieldbus Message Specification)
● RS485 vagy száloptika
● a DP előfutára
● Kommunikáció cella szinten (PLC - PC)●PROFIBUS-DP (Decentralized Periphery)
● RS485 vagy száloptika
● gyors, hatékony adatátvitel
● legelterjedtebb - gépsorok, robotika, NC gépek stb.●PROFIBUS-PA (Process Automation)
● busztáplálású, Manchester kódolás (MBP)
● legközelebb van a folyamathoz
● érzékelők, aktuátorok
● legelterjedtebb - gépsorok, robotika, NC gépek stbSajnos a profinet-ről érdemben nem találtam semmit .
Új hozzászólás Aktív témák
- SANDBERG 133-95 WEBKAMERA - USB 2.0 - FULL HD /1080P -
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6400 / GTX 1060 6GB / 16GB DDR4 / 128SSD+ 500GB SSHD
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- iKing.hu Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver használt újszerű 100% akku 72 ciklus garanciás 2026.11.24
- Roborock S5 Max
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs