Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
Új hozzászólás Aktív témák
-
isvarga
csendes tag
válasz
byte-by
üzenetére
Szia !
Egyébként az űrszekerekre gondoltam , a kapitány belebeszél a levegőbe, a számítógép meg megmondja hány éves a buszvezető .Egyébként továbbra is azt állítom ,hogy az adott területen szerzett tapasztalat a legfontosabb egy gép működtető programnál. Ha nem tudom hova kell rakni a szenzort akkor a vezérlő sem tudja .(ugye itt alapvetően a bemenetek-kimenetek kezeléséről van szó csupán) Olyan ez mint amikor a HMI megszólítja Janit , "már megint sörözni voltál te tróger " a HMI -nek dunsztja sincs mit ír ki ,csak aki ezt megcsinálta.
Egyébként a láttam olyan PLC leírást ahol 1:1 assembly utasítások is voltak a parancsok között .Ha egy szóba kellene kifejeznem a 2 rendszer közti elvi különbséget ,akkor a "semmi" a legjobb kifejezés.(az OB hibakódok megvizsgálása után)
(persze vannak dolgok amiket én nem használok a saját fejlesztésemben ilyen ,olyan okok miatt)Az ,hogy kitaláltak maguknak saját elnevezéseket , kommunikációt , csak a saját piac védelme miatt van .
Ha beleegyeztek továbblépnék.
Van ez a profibus kommunikáció : (idáig én csak rs485-nek ismertem aztán modbusnak) , de ebből találtam 3 félét is.
Ha írnátok néhány sort róla ,azt megköszönném.●POFIBUS-FMS (Fieldbus Message Specification)
● RS485 vagy száloptika
● a DP előfutára
● Kommunikáció cella szinten (PLC - PC)●PROFIBUS-DP (Decentralized Periphery)
● RS485 vagy száloptika
● gyors, hatékony adatátvitel
● legelterjedtebb - gépsorok, robotika, NC gépek stb.●PROFIBUS-PA (Process Automation)
● busztáplálású, Manchester kódolás (MBP)
● legközelebb van a folyamathoz
● érzékelők, aktuátorok
● legelterjedtebb - gépsorok, robotika, NC gépek stbSajnos a profinet-ről érdemben nem találtam semmit .
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Battlefield 6
- Pánik a memóriapiacon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos autók - motorok
- League of Legends
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest