Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Amennyire elnézem én ezt a modbus témát, tényleg nagyon rosszul álltam hozzá. Akkor megközelítem másik oldalról. Egyenlőre csak tegyük fel eset.

Tegyük fel vásárolnék egy PLC CPU-t egy kifejlesztendő elektronika tesztelésére. Kicsit bele kellene rázódnom a programnyelvekbe is (részemről az utasítás listás feküdne jobban, asm / c-s vagyok). A CPU-ra csak egy olyan egyszerű programot kellene megírnom, ami egy hozzá kötött modbus-os elektronika egyik állapot regiszteréből adatot olvas, és ír oda vissza. Igazából semmi mást nem is kell tudnia, csak ezt ciklusban. Van hozzá laptop, winXP, a többiről gőzöm sincs. Azt vennem kell. Utolsó tápegység és csatlakozó kábelig mindent a nulláról. Ami példát láttam utasítás listás garázsajtó vezérlésre pld, annak a szerkezete nem hasonlít sem egy C programra, de még egy VHDL kódra sem. Szóval az elején kellene kezdenem, mert valami nagyon zöld ebben az egészben.

Ha mindezen tényleg keresztül akarom rágni magam, cirka mennyi pénzembe fog kerülni, és durván hány oldalnyi doksit kellene megemésztenem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés