Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
üzenetére
Szevasz topsli!
"Ami példát láttam utasítás listás garázsajtó vezérlésre pld, annak a szerkezete nem hasonlít sem egy C programra, de még egy VHDL kódra sem. "
Mert egyik sem arra való, amire egy PLC STL nyelve. Ezért nem nagyon hasonlít rá. Pl. ha teljesen úgy nézne ki mint a C, akkor C lenne

(Ha valami úgy mozog mint egy kacsa, olyan tollas mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, akkor az egy kacsa).
"Ha mindezen tényleg keresztül akarom rágni magam, cirka mennyi pénzembe fog kerülni, és durván hány oldalnyi doksit kellene megemésztenem?"
Ezt így elég nehéz megbecsülni.
Attól is függ, hogy milyen PLC-vel akarsz foglalkozni. Hogyan szerzel szoftvereket hozzá. Bizonyos PLC-hez "ingyenes" máshoz nem. Milyen HW elemeket akarsz venni stb.
Ha nincs vezérléstechnikai háttered, akkor kicsit lassabban fog menni. Többet kell olvasni és káromkodni. Egy PLC-t programozni eléggé (nagyon) más, mint PC-re C-ben windows alá megírni valamit. Máshogy kell gondolkozni.
Meg mennyire gondolod komolyan. Egyetlen feladatért, általában nem érdemes megtanulni, kivéve ha:
- Elképzelhető, hogy több ilyen feladat is lesz
- Elképesztően sokat fizet
- Fanatikus vagy és nagyon érdekel a témaMennyi doksit kellene megemészteni? Attól függ hova akarsz eljutni és mivel.
Olyan biztos nem lesz, hogy elkezded megtanulni, és egyszercsak egy szép napsütéses szerda délelőtt eljön a pillanat, amikor azt mondod, hogy na megtanultam.
Én pl. a mai napig sok-sok doksit olvasok és sokat tanulok a témában, mert mindig van valami olyan, amivel azelőtt nem foglalkoztam (ez egyébként igen változatossá tudja tenni ezt a munkát).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Xbox Series X|S
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest