- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Úgy tűnik, ez a módszer (egyelőre) így már jó. Tehát adatbázisba (az idézőjelnél maradva) mindenképp a normál idézőjellel kerül, onnan amikor HTML-be kerül, már htmlspecialchars-szal megy.
--------------------
Viszont a kutakodás közben azt találtam, hogy utf8 helyett utf8mb4-et kellene már használni mindenütt.
Nekem minden php kódomban ez van jelenleg:
$conn->set_charset("utf8");
Úgyhogy ezt akkor át kellene írnom
$conn->set_charset("utf8mb4");
-re, gondolom.Viszont ezt az egész utf8 collation-témát nem értem.
Ott jött fel a téma, hogy keresésnél szeretném, ha meg lennének különböztetve az ékezetes karakterek a nem ékezetesektől, tehát csak arra keressen, amit beírnak a keresőmezőbe, ne hagyja le az ékezeteket ("Máté" vs "Mate").
Aztán jött a tipp sztanozs fórumtárstól, hogy talán rossz collate van beállítva a mezőre. De minél többet olvastam utána, annál jobban elvesztem.
Kéznél van esetleg egy átlátható magyarázat elmentve valaki kisokosába, hogy hol és hogyan kell ezt használni, beállítani?
Eleve a táblákat is már ezek használatával kell létrehozni? (Ilyen találatokat is kaptam.)
Vagy csak simán a lekérdezésnél? (Ezt próbáltam is, phpMyAdmin konzolban szépen lefutott, a kódból hívva már nem.)
Nem baj, ha újra kell építenem az adatbázist, inkább most nullázom le, amíg még csak teszt fázisban van az egész. De jó stabil, megbízható alapot akarok építeni.Szívesen átnézek és megtanulok én minden ide tartozó dolgot, de egyszerűen annyi féle válasz volt már előttem, hogy teljesen elvesztem köztük, és félek, ez egy olyan téma, amit ha most nem rakok össze rendesen, később vissza fog ütni.
Köszönöm az eddigi segítséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ford topik
- Asztrofotózás
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- HP, DELL, LENOVO, ACER laptopok, WINDOWS 11, ÁFA-s számla, garancia
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- LENOVO X250 (Core i5 / 8GB DDR3 / 256GB SAMSUNG / 12,5" / Windows 11) 19.990FT!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest