- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdosql
tag
Par het mulva indul a project, a celja, egy konnyen kezelheto, vizualis megjelenesu adatbazis letrehozasa.
Milyen oktatoanyagot javasoltok, amivel elmelyedhetek a python ezen reszeben?
-
sztanozs
veterán
válasz
MasterHUn #19497 üzenetére
html4+js-vel már gyakorlatilag bármilyen csillivilli felületet meg lehet csinálni. Persze Java-ban könnyebb grafikus felületet megcsinálni (illetve sokkal inkább ablakos felületnek néz ki), de azonos funkcionalitás elérhető JS segítségével is. Az egyetlen, amiben a Java többet tudhat, az a konkrét OS-sel való együttműködés. JS-ben biztonsági okokból jóval több korlát van - pl nem éri el közvetlenü a fájlokat a felhasználó gépén.
Ha a funkcionalitáshoz mondjuk a felhasználó gépén levő fájlok kellenek, azt a felhasználónak kézzel (pl drag&drop, vagy a file upload input formon) fel kell töltenie ellentétben a Javával, ami - megfelelő bizonsági beállítások mellett - a felhasználó beavatkozása nélkül is hozzáfér az összes meghajtóhoz és fájlokhoz. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, kezdő webfejlesztő vagyok így sok tudásom még nincs. Lenne egy probléma amit szeretnék megoldani már ha van rá egyáltalán megoldás.
Adott egy interaktív weblap ami egy kezelőlfelület (remélem jól írtam) ez csak Firefox ban működik egy bizonyos java plugin-el vagy bővítménnyel. (2017 márciusban megszűnt a támogatása).
Meg lehet azt valósítani, hogy amit eddig a java plugin generált ki felületet weboldalra azt meg lehessen csinálni mondjuk PHP ban? amennyiben ezt így nem lehetséges tudnátok-e rá ajánlani rá valami alternatívát mi az amivel továbbra is lehetne használni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
sztanozs #19493 üzenetére
Nem fejlesztő vagyok, egy meglévő rendszert "finomhangolok". Jelenleg 301 és 302 átirányítás van használatban. 301 azoknál, ahol végleg változott az URI, 302 azoknál amik átmenetileg nem elérhetőek és másik oldalra irányítjuk át a látogatókat/keresőmotorokat.
Csak felmerült bennem a gondolat, meg mintha WIKI is utalna rá, hogy 302 helyett mást kéne használni... (igaz jelenleg csak 3 oldalt érint) -
sztanozs
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Le tudná valaki írni érthetően pár mondatban mi a valós különbség HTTP 302, 303 és 307 között? Láttam angol leírásokat de nem tiszta a POST meg GET téma.
Ha átmenetileg nem elérhető egy oldal (URI) és át van irányítva mondjuk a szülő kategóriába, akkor melyiket használjam googlebot helyes tájékoztatására?
Nem világos nekem a különbség a 3 megoldás közül. Jelenleg 302 van használva, nem is panaszkodik rá. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#57018880 #19486 üzenetére
view-ben csak a template van, ami alapján HTML kódot készíti.
stylesheet.css-ben találtam egy ilyet. Ez blokkolná a megjelenését kis felbontásnál?
.tablet .newsletter-popup-wrap, .mobile .newsletter-popup-wrap {
display: none !important; }
@media (max-width: 767px) {
.newsletter-popup-wrap {
display: none !important; } } -
radi8tor
MODERÁTOR
Még mindig ez a popup modul téma.
Úgy van megírva a kódja, hogy csak asztali nézetben jelenjen meg. Tudnátok segíteni hogy merre induljak el a keresésben, ha ezt a modult szeretném mobilos nézetben is engedélyeztetni? (tehát ne legyen korlátozva senkire)
Opencart 3. -
meone
tag
Sziasztok!
Régen jártam már erre, és most belefutottam egy problémába. Adott egy személy helyfoglalási táblázat.Elég fapadosan csináltam meg anno.
A kérelmező leadja, hogy ki mellet szeretne ülni és ki mellet nemkb mint az iskolában, kivel akar együtt ülni a padban. Ezek az asztalok 4 fősek kérelmező +3 span. Már meg van a lista, ezt szeretném most csoportosítani. Ki szeretném szedni ki azok a 4-es csoportok. Sajnos mikor rögzítettem akkor ezt a fajta szűrést nem tettem bele.Tehát van olyan, hogy egy kérelmező a másik 3 barátjánál ugyan úgy szerepel. Illetve szeretném szűrni, hogy kivel nem szeretnének együtt lenni. Több sor van így az adatbázisban mint kellene. Ezt a fajta szűrést hogy tudom meg csinálni PHP +MySQL kombóval. Valaki nálam jártasabb tudna mutatni egy váz példát ami alapján megtudom csinálni saját magamnak.?Segítséget előre is köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Van egy felugró ablak aminek van egy ilyen késleltetése:
if (showIt == '') {
$('#zemez-newsletter-popup').fadeIn(300);Ez 0.3 mp fade in lenne ugye? Meg lehet azt csinálni, hogy az oldal betöltés után mondjuk 10 mp-el tűnjön fel az ablak? Vagy esetleg ha elkezd scrollozni lefelé?
-
Gyb001
senior tag
válasz
pelyib #19479 üzenetére
Szerver oldalon mértem.
Ez a kód váza.
<?php
$startT=round(microtime(true) * 1000);
$connect = mysqli_connect(".................");
$output = '';
$query = "SELECT * FROM xxxxxxxxxx;";
$result = mysqli_query($connect, $query);
if(mysqli_num_rows($result) > 0){
while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
$output .= '...'
}
echo(round(microtime(true) * 1000)-$startT);
?> -
Gyb001
senior tag
válasz
DNReNTi #19477 üzenetére
Kicsit ki tudnád fejteni hogy milyen logokra gondolsz? Új vagyok ebben a témában.
Xampp szervert használok az access.log ban nincs semmi érdekes, szépen jelzi hogy mikor értem el, de semmi hiba vagy hasonló.
Közben lemértem, a php végrehajtását. azzal van a gond. PC-ről 7 milisec, androidról 4544 milisec amíg a php első és utolsó sora végrehajtódik. Egyébként nem bonyolult amit megkell jeleníteni, egy 2 oszlopos ~10 soros táblázat. -
Gyb001
senior tag
Üdv.
Az mitől lehet hogy egy fetchelő(SQL) funkciót ellátó PHP fájl hívása laptopról kb 45 ms. Androidos telefonról kb 5 mp. Egy egyszerü paraméter nélküli jquery.ajax hívás.
Ugyanaz a szerver, a telefonok és a lap top ők is ugyanazon a wifin vannak. -
kezdosql
tag
válasz
cidalain #19460 üzenetére
Hat, en nem vagyok olyan zseni, hogy tudjam, hogy mikor hol tart.
Nagyjabol ugyan azok az adatbeviteli kepernyok vannak tobb helyen, a hiba akkor jelentkezik, amikor egy felugro ablakban bizonyos szoveg megjelenik. Nyilvan ugyan azt a programreszletet megirta tobbfele verzioban, ki kell talalni, ahogy mikor hiv meg egy bizonyos js rutint es annal a verzional miert megy felre az adatbevitel.
Persze, tudom, ki lehet minent nyomtatni, es ha az egeszet leteszem a padlora, akkor azonnal elmegyek rajta, de valami hatekonyabb megoldas kene.
-
Doink
aktív tag
válasz
radi8tor #19470 üzenetére
Csak egy példát írtam amiből megérted és ki tudod próbálni és aszerint tudod alakítani a kódot, de ezek szerint nem volt érthető.
Ha úgy csinálod ahogy @supercow írta:
<script>
(function ($) {
$(document).ready(function () {
$('.review-link a').click(function (e) {
e.preventDefault();
$('.product_tabs a[href="#tab-review"').tab('show');
});
$('.review-link-show').click(function () {
$('html, body').animate({
'scrollTop': $('.product_tabs').offset().top - ($('#stuck').outerHeight() + 50)
}, 1000);
});
$('.review-link-write').click(function () {
'scrollTop': $('#reviews_form_title').offset().top - ($('#stuck').outerHeight() + 50)
}, 1000);
$('#reviews_form_title').addClass('close-tab').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideDown();
});
$('.product_tabs li:first-child a').tab('show');
$('#reviews_form_title').addClass('close-tab');
$('#reviews_form_title').on("click", function () {
if ($(this).hasClass('close-tab')) {
$(this).removeClass('close').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideToggle();
}
else {
$(this).addClass('close-tab').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideToggle();
}
});
if (location.hash === "#review-link-write") {
$('.review-link-write').trigger('click');
}
});
})(jQuery);
</script>Ha úgy csinálod ahogy én írtam:
<script>
(function ($) {
function reviewLinkWrite() {
'scrollTop': $('#reviews_form_title').offset().top - ($('#stuck').outerHeight() + 50)
}, 1000);
$('#reviews_form_title').addClass('close-tab').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideDown();
}
e.preventDefault();
});
}, 1000);
});
reviewLinkWrite();
});
$(this).removeClass('close').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideToggle();
}
else {
$(this).addClass('close-tab').parents('#tab-review').find('#reviews_form').slideToggle();
}
});
reviewLinkWrite();
}
});
})(jQuery);
</script> -
Doink
aktív tag
válasz
radi8tor #19465 üzenetére
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
<title>Title of the document</title>
</head>
<body>
<button class="review-link-write">Csak egy gomb</button>
<a href="#review-link-write" target="_blank">Emailből link</a>
</body>
<script>
function reviewLinkWrite() {
alert("reviewLinkWrite");
}
$(document).ready(() => {
reviewLinkWrite();
}
$('.review-link-write').click(() => {
reviewLinkWrite();
});
});
</script>
</html> -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Doink
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Van egy JS event a termék oldalon egy linken:
<script>
(function ($) {
e.preventDefault();
});
}, 1000);
});
}, 1000);
});
}
else {
}
});
});
})(jQuery);
</script>Van arra mód, hogy "review-link-write" funkciót meghívjam közvetlenül egy URL-el?
Tehát azt szeretném, ha egy e-mailben kiküldött linkre kattintva oda vinné a termék oldalra a felhasználót és megnyissa a review funkciót. Vagy ez nem lehetséges csak akkor ha már eleve az oldalon van a felhasználó?
-
kezdosql
tag
válasz
DNReNTi #19449 üzenetére
Koszonom.
Sajnos most semmim nincs es ez uj terulet szamomra.
Igazabol azt kene kideriteni, hogy melyik php mikor mit hiv meg es hol vannak az elakadasok, mert gyanitom, amikor mar leall, akkor mar halmozott hibak vannak, de meg nem tudtam belenezni.
Feltetelezem, verzio gondok is lesznek, mert valaki elszolta magat, hogy negy eve mukodott utoljara megbizhatoan.
-
-
kezdosql
tag
Milyen programot ajanlotok bonyolult php alapu program hibakeresesere?
Sok kis php programrol van szo, amelyekben sql es javascript es mas programhivasok is vannak.
Jo lenne egy olyan megoldas, amivel soronkent tudnam leptetni a vegrehajtast kiiratva az addig ervenyes valtozok ertekeit is, ha lehetseges.
-
jattila48
aktív tag
válasz
jattila48 #19444 üzenetére
Közben azt hiszem rájöttem, mi a hiba.
$files=array_diff(scandir($dir),array('..','.'));
utasítás a file név tömbből kiveszi az első két elemet, a . és .. neveket, ezért a 0 és 1 index érvénytelen. Érdekes ez a PHP, nekem még elég szokatlan (C, C++ -hoz vagyok szokva). -
DNReNTi
őstag
válasz
jattila48 #19444 üzenetére
Ezt mi ugy hivjuk a meloban, hogy "bekented szarral". Ahogy mar korabban is irtak neked, a problemat nem oldottad meg, csak elrejtetted. Ha ismered a hiba okat, marpedig most irtad le, akkor jobb lenne magat a hibat orvosolni, nem pedig csak a tuneteket.
Nem oltas, csak tanacs.
-
jattila48
aktív tag
válasz
cidalain #19442 üzenetére
A
$file=explode(".",$files[$i]);
sorra írja, hogy
Notice: Undefined offset: 0 in index.php on line 24
amikor az i értéke 0. Vagyis a tömb indexszel van baja, pedig a files változóban egy directory fájl nevei vannak, és van előtte egy
if($i<sizeof($files)){
$file=explode(".",$files[$i]);
}ellenőrzés is.
De ez csak notice, amit elnyomok, és úgy már jó. -
cidalain
veterán
-
jattila48
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet azt Apache/PHP-ban megcsinálni, hogy a HTTP headeren kívül csak a lekért file tartalmát adja vissza, mindenféle HTML sallang nélkül. Most nekem mindenféle font beállításokat, titlét és egyéb HTML tag-eket is visszaad, mielőtt magát a fájl tartalmát megkapnám. Nem böngészőtől fogja kapni a kérést, ezért semmit nem kell majd megjeleníteni, csak a fájl tartalmára van szüksége a kliensnek.
-
The DJ
addikt
Nagyon alap kérdés (mint a PHP tudásom), de nem jövök rá a megoldásra.
Van egy ilyen WordPress lekérésem:
$posts = get_posts($args);
$args_log = array(
'post_type' => 'location',
'numberposts' => -1,
'meta_key' => 'state',
'orderby'=> 'meta_value',
'order' => 'ASC'
);
$loc = get_posts($args_log);
foreach($loc as $onloc){
$location[] = get_post_meta($onloc->ID,'state',true);
$cord[] = get_post_meta($onloc->ID,'loc_cord',true);
$locations[] = get_post_meta($onloc->ID,'location',true);
}Ez lekéri egy custom post type (location) elemeit, azon belül pedig egyedi meta értékeket is, ezek között ott a state, ami az államok rövidítéseit jeleníti meg kicsivel lentebb, így:
<form action="">
<select class="state" name="state" id="state">
<option value="all">Select a state</option>';
foreach($location as $st){
if($st && $st != 'None'){
$html.='<option value="'.$st.'">'.$st.'</option>';
}
}
$html .='</select>
<button class="map_button">GO</button>
</form>A gondom az, hogy egy állam többször is megjelenik a fentebbi HTML kimenetben, tehát egymás alatt ott van többször is a lenyílóban, hogy CT, FL, IA, stb.
Azt kellene megoldanom, hogy hiába van több CT/FL/IA vagy akármilyen nevű elem, ne jelenítse meg egymás alatt mindet, hanem mindből csak egyet (a funkció működni fog így is, egy Google mapot vezérel ez és a kiválasztott államra ugrik, ott meg vannak adva egyedi pinek, de ez itt most lényegtelen).
Nekem mindegy, hogy PHP, JavaScript vagy hogy miként szűröm ezeket, de mindenképp meg kellene oldanom, hogy egy állam rövidítése egyszer jelenjen meg mindössze (még akkor is, ha a lekérésben 10 jön vissza belőle).
Remélem sikerült érthetően elmagyarázni és remélem tud valaki segíteni ebben. Előre is köszönöm!
-
gilfoyle
őstag
válasz
sztanozs #19434 üzenetére
Köszi, közben megoldottam curl-lal.
$defaults = array(
CURLOPT_URL => 'http://kiszolgalophp',
CURLOPT_POST => true,
CURLOPT_RETURNTRANSFER => true,
CURLOPT_POSTFIELDS => $params
);
$ch = curl_init();
curl_setopt_array($ch, $defaults);
$output_ = curl_exec($ch);
if (curl_exec($ch) === false) { echo 'Curl error: ' . curl_error($ch); } //else { echo 'Operation completed without any errors'; }
curl_close($ch); -
sztanozs
veterán
válasz
gilfoyle #19433 üzenetére
Milyen OS van a lekérő gépen, fájlba kell elmenteni a json-t, mire használod?
Windowson megoldható ez - plusz program telepítése nélkül - vbscripttel, esetleg poweshellel is:
VBS:Dim url, fileName, req
url = "http://kiszolgaloszerver/phpfile?param1=xx¶m2=yy"
fileName = "c:\temp\file.json"
Set req = CreateObject("Msxml2.XMLHttp.6.0")
req.open "GET", url, False
req.send
If req.Status = 200 Then
With CreateObject("ADODB.Stream")
.Type = 1 'adTypeBinary
.Open
.Write req.responseBody
.SaveToFile fileName
.Close
End With
End If
Set req=Nothing -
gilfoyle
őstag
Curl - vagy bármi ami jó lehet - segítséget kérnék...
Van két szerver. Az egyiken, a kiszolgálón fut egy php script, ami beérkezett paraméterek alapján egy adatbázisból json-t generál.
Ezt hívják meg http-n keresztül kiszolgaloszerver/phpfile?param1=xx¶m2=yy formátumban, Hogyan lehetne az így előállított json-t a meghívó gépre eljuttatni? -
sztanozs
veterán
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy array, ami tartalmazza a csatlakozott kliensek adatait. Ennek kimenetéből egy részlet:
[list] => Array (
Array
(
[HOSTNAME] => 78.92.X.X
[USERAGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
[CONNECTTIME] => 16283
[UID] => 2450105
)
Array
(
[HOSTNAME] => 89.134.X.X
[USERAGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
[CONNECTTIME] => 4267
[UID] => 2450756
)
Array
(
[HOSTNAME] => 188.142.X.X
[USERAGENT] => Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:61.0) Gecko/20100101 Firefox/61.0
[CONNECTTIME] => 3890
[UID] => 2450783
)
)Ezekkel az adatokkal dolgozok tovább (grafikonok, statisztikiák stb). Viszont vannak olyan IP címek amiket ki akarok hagyni (Saját IP, szerver IP stb). Van arra valami lehetőség, hogy azt a blokkot ne is jelenítse meg egyáltalán ahol a HOSTNAME értéke egy adott IP cím?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ez a kérdés inkább a MySQL topikba tartozna, de az eléggé kihalt, úgyhogy inkább itt próbálkozom, mert nagy az átfedés...Van egy táblám.
leegyszerűsítve (jóval több oszlopról beszélünk de most ennyi a lényeges)tábla szerkezet-> id|keresett
Ebből szeretném megtudni egy lekérdezéssel, hogy hány előfordulása van a keresett oszlopban bizonyos stringeknek, ez most legyen "7","14","22".
Fontos lenne az egy lekérdezés, többel én is meg tudom oldaniTehát ha a tábla
1|7
2|14
3|22
4|22
1|7Akkor a lekérdezés végén azt kapjam vissza hogy pl
7cnt|14cnt|22cnt
2 |1 | 2Jelenleg ezzel próbálkoztam, de ez csak azt dobja vissza hogy hány sor volt ami a feltételeknek megfelelt.
COUNT("7") as 7cnt,COUNT("14") as 14cnt,COUNT("22") as 22cnt -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
PHP guruk!
Szükségem lenne egy PHP kódra, amivel le tudom kérdezni 100 db termék vonalkódja alapján a nevüket adatbázisból.
Erre API-k vannak, de nekem ez így kínai. Bonyolult megcsinálni, hogy mondjuk egy szövegmezőbe bemásolom a 100 vonalkódot, rányomok egy gombra, az meg lekérdezi és visszaadja az eredményt emészthető formában?
Kerestem ilyen oldalt, de nem találtam. Az is jó, ha ismertek ilyen oldalt. -
biker
nagyúr
válasz
topjoyy #19420 üzenetére
ilyet normális esetben az ad, aki a rendszert kezeli. pl a fórumon feliratkozol X user Y topik értesítő. Webshop X termék Y user árfigyelés (ahol van)
Te akármit barkácsolsz, az a weblap állandó hivogatásából és a válasz elemzéséből áll.
Ha JS akkor eleve a te gépedne fut, ergo megy a géped, és kis js hívogatja az oldalt, html kódot kibont, benne elemzi az értékeket
vagy írsz php-ban, feltöltötd egy tárhelyre, rállítasz egy cront, ami ugyanezt teszi, és küld emailt.
Aztán csodálkozol, ha a 100x futás után kizárnak IP címre -
topjoyy
tag
Nem tudtam, hogy hetente jönnek hülye kérdések. Én csak kíváncsi lettem volna elsősorban, hogy lehetséges-e. Ha igen, akkor hogy. Persze ha egy regény a kód, akkor nem várom el, hogy leírjátok azt hittem ilyen pár soros valami. Egyébként nem akartam volna profitálni ebből, csak kíváncsi voltam, hogy lehetséges-e, mert éppen ez jutott eszembe vagy a PH-s értesítés.
SUPREME7 Köszönöm. Megnézem a forráskódját, ha megtudom.
-
SUPREME7
őstag
-
biker
nagyúr
válasz
topjoyy #19415 üzenetére
arra jöttem rá, hogy
1: nem php a kérdés
2: nem definiáltad, mit szeretnél, és nem is tudod megvalósítani, és annyira nem érted a kérdést, hogy összevágni sem tudod a kódot a google-ből, ergo valaki írjon neked egy scrapert amivel figyeled a kedvenc XY-od árát, és nyersz vele mondjuk 1000Ft-ot.
(a ph hozzászólás figyelésre meg van beépített értesítő szolgáltatás, és gondolom nem örülne a PH! ha elkezdenéd egy scriptel akár csak percenként lehívni a kedvenc témáid. amikor ilyeneket írtunk, mindig volt egy limit, melyik webáruház vagy épp telefonkönyv amit scannelünk, milyen gyakran enged hívásokat.)Ez tipikusan az a kérdéskör, mint legutóbb, mikor valaki kért magyarítást Mac OSX PPC verzióra, majd mikor belinkeltem, elkezdett privátban nyaggatni, hogy életében első macje, sose telepített, és mit kell vele csinálni windowson.
És ebből jön heti 1-2 db.
-
Doink
aktív tag
-
topjoyy
tag
Hali!
Lehetséges, az php vagy js kóddal, hogy egy webshopnál ha egy X ár alá csökken egy termék, akkor jelezzen valamilyen formában? Nem az én webshopomról van szó.
Előre is köszönöm!
-
pelyib
tag
válasz
adika4444 #19406 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy majd optimalizálunk ha kell, addig pedig oldjuk meg, hogy működjön.
Feltételezem a platform tábla nem fog 50 sor fölé menni, esetleg 100 de akkor már mindenféle Linux is benne van. Ez nem lehet tétel.
Az appok listája se hiszem, hogy akár a 10000-t el fogja érni. Megintcsak nem kéne, hogy tétel legyen.
Az application_platform tábla ebből kiindulva max 100x10000=1000000. Nah ez már kezd érdekes lenni. De ettől se kell félni, csak rendesen kell használni az index-ket. Ha nem egy RPIn akarod hostolni akkor ez nem kéne hogy probléma legyen.Szóval lekéred az appok listáját (ha platformra is keres éppen akkor rá kell joinolni az application_platform táblát).
Lesz egy listád, abból ki tudod gyűjteni az application_id-t, a kapott ID listával pedig lekérni a hozzájuk tartozó platformokat:select * from platform inner join application_platform on platform.id = application_platform.platform_id
where application_platform.application_id in (1, 2, 3)
Ezzel meg lehet visszamenni az eredeti application listához és hozzáadni a platformokat."de esetlegesen változhat a platformlista" => mindig az aktuális állapotot kapod vissza, szóval ha nem kell más adat akkor az is müködhet. Ezt te tudod, hogy mi kell a megjelenítési rétegbe
-
adika4444
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pelyib #19403 üzenetére
Köszi, de sajnos nem lett jó:
Tömbösíteni kellett (lemásoltam egy másik elemet a menüből):
$seo = array();
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module')) {
$seo[] = array(
'name' => $this->language->get('text_seo_301redirect'),
'href' => $this->url->link('extension/module/301redirect', 'user_token=' . $this->session->data['user_token'], true),
'children' => array()
);
}
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module')) {
$seo[] = array(
'name' => $this->language->get('text_seo_302redirect'),
'href' => $this->url->link('extension/module/302redirect', 'user_token=' . $this->session->data['user_token'], true),
'children' => array()
);
}
if ($seo) {
$data['menus'][] = array(
'id' => 'menu-seo',
'icon' => 'fa-search',
'name' => $this->language->get('text_seo'),
'href' => '',
'children' => $seo
);
} -
pelyib
tag
válasz
radi8tor #19402 üzenetére
Úgy látom, hogy a templatehez nem kell nyúlni. Happy debugging
<?php
$seo = [];
$seoMenuElementChildren = [];
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module') && $this->config->get('module_301redirect_status'))
{
$redirect301[] = [
'href' => $this->url->link('extension/module/301redirect', 'user_token=' . $this->session->data['user_token'], true),
'children' => [],
];
}
if (isset($redirect301))
{
$seoMenuElementChildren[] = $redirect301;
}
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module') && $this->config->get('module_302redirect_status'))
{
$redirect302[] = [
'href' => $this->url->link('extension/module/302redirect', 'user_token=' . $this->session->data['user_token'], true),
'children' => [],
];
}
if (isset($redirect302))
{
$seoMenuElementChildren[] = $redirect302;
}
if (!empty($seoMenuElementChildren))
{
$data['menus'][] = [
'id' => 'menu-seo',
'icon' => 'fa-search',
'href' => '',
'children' => $seoMenuElementChildren,
];
} -
radi8tor
MODERÁTOR
Tudnátok segíteni, hogy ez ne így jelenjen meg:
Hanem így:
Ez a kód van a controller file-ban:
$seo = [];
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module') && $this->config->get('module_301redirect_status')) {
$redirect301[] = [
'children' => []
];
}
if (isset($redirect301)) {
'id' => 'menu-seo',
'icon' => 'fa-search',
'href' => '',
'children' => $redirect301
);
}
if ($this->user->hasPermission('access', 'extension/extension/module') && $this->config->get('module_302redirect_status')) {
$redirect302[] = [
'children' => []
];
}
if (isset($redirect302)) {
'id' => 'menu-seo',
'icon' => 'fa-search',
'href' => '',
'children' => $redirect302
);
}Ja és a template, ami alapján megjeleníti:
<ul id="menu">
{% set i = 0 %}
{% for menu in menus %}
<li id="{{ menu.id }}">{% if menu.href %}<a href="{{ menu.href }}"><i class="fa {{ menu.icon }} fw"></i> {{ menu.name }}</a>{% else %}<a href="#collapse{{ i }}" data-toggle="collapse" class="parent collapsed"><i class="fa {{ menu.icon }} fw"></i> {{ menu.name }}</a>{% endif %}
{% if menu.children %}
<ul id="collapse{{ i }}" class="collapse">
{% for children_1 in menu.children %}
<li>{% if children_1.href %}<a href="{{ children_1.href }}">{{ children_1.name }}</a>{% else %}<a href="#collapse{{ i }}" data-toggle="collapse" class="parent collapsed">{{ children_1.name }}</a>{% endif %}
{% if children_1.children %}
{% for children_2 in children_1.children %}
<li>{% if children_2.href %}<a href="{{ children_2.href }}">{{ children_2.name }}</a>{% else %}<a href="#collapse{{ i }}" data-toggle="collapse" class="parent collapsed">{{ children_2.name }}</a>{% endif %}
{% if children_2.children %}
{% for children_3 in children_2.children %}
<li><a href="{{ children_3.href }}">{{ children_3.name }}</a></li>
{% endfor %}
</ul>
{% endif %} </li>
{% set i = i + 1 %}
{% endfor %}
</ul>
{% endif %}</li>
{% set i = i + 1 %}
{% endfor %}
</ul>
{% endif %}</li>
{% set i = i + 1 %}
{% endfor %}
</ul>
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Gépalkatrész csomag Ryzen 5, RX 580, B450 alaplap, 16GB RAM, ház + ajándék hűtő
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest