- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
creation #17467 üzenetére
Nem hiszem, hogy azzal előrébb lennék, mert akkor is túl nagy lesz egy idő után a cookie. Inkább engedek az igényeimből, és inkább ne számítson a böngésző bezárás. Mármint amíg a honlapon van, addig nem kapja meg 2x ugyanazt a kérdést, aztán ha visszalátogat, akkor meg..ez van.
SQL-be semmi szín alatt se raknám bele, mert az meg az adatbázist növelné meg brutál módon. Sőt, szerintem lehetetlen megoldani, mert akkor minden egyes kérdéshez mondjuk az adott eszköz IPcímét kéne elraknom, mert úgy működne 100%-osan.
Most az jutott eszembe, hogy ha nem kéne hosszabban megjegyezni, akkor még session se kéne. PHP-ben egy szimpla 2 dimenziós tömb, és az új kérdést meg ajaxxal bele tudom tolni.
Óóóó én állat, megvan a megoldás! Félig. Ha abból indulok ki, hogy egy ember ne lásson már 1 kérdést egyszerre, akkor...az a lényeg, hogy minden kérdést max 1x lát. Tehát tök fölöslegesen keverem meg az SQL-es lekérdezést. Ha szépen sorban lépked a kérdéseken, akkor elég azt megjegyeztetni cookie-val, hogy éppen hol tart. Ha eljut a végére, akkor:
A. várhat az újabb kérdésekre (mondjuk kiírja a honlap, hogy már az összes kérdést látta)
B. átválthat kevert üzemmódra, de abban ott a rizikó, hogy 2x kaphat 1 kérdést (mint most), de az "A" pont megléte miatt ez már nem olyan nagy bűn.Azért ha van jobb ötlet, azt szívesen várom
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17459 üzenetére
"Sajnos nem jöttünk rá mi lehet az ok. Ráment két napunk, viszont nincs ilyenre idő"
A Programozás topicban nem véletlenül mondtam már a legelején, hogy DEBUGGOLJATOK egy normális fejlesztőkörnyezet bevetésével. Ne csak próbálkozzatok, szenvedjetek, toporogjatok egy helyben, hanem vizsgáljátok meg normálisan az ügyet, a klienstől a szerver felé utazó adatokat, azokat a körülményeket, amiktől a szerveroldalon elvérzik az autentikáció. De úgy tűnt, erre nem vagy nyitott, meg még azt sem mondtad meg sokszori kérdéseimre sem, hogy egész pontosan hol is vérzik el a dolog, plusz ugye normális hibakezelés sem volt a kódodban.(#17461) creation:
"Valóban nem, de legalább működik"
A Swift Mailer is működik, nem tudom, miért ne működne. Meg hogy honnan van egyáltalán összehasonlítási alapod, ha egyiket sem használtad még soha.(#17460) fordfairlane:
Lehet, szerencsére nem nézegetem egy ideje, direkt raktam előre a Swift Mailert. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17457 üzenetére
Ezek szerint továbbra sem sikerült kideríteni, mi a frász köze van a használt kliensnek ahhoz, hogy szerveroldalon nem működik az autentikálás?
Pedig engem érdekelt volna, brühüh.
A levelezős problémára annyi a megoldás, hogy valami normális library-t használsz hozzá, mint például a Swift Mailer vagy a PHPMailer, és nem szenvedsz azzal a fostos beépített mail() függvénnyel önmagában. Tégy jót az emberiséggel, és ne próbáld vérrel és verítékkel megoldani azt a problémát, amit más már megtett helyetted. -
-
cidalain
veterán
válasz
creation #17450 üzenetére
nyilván nem ő rakta be így a hivatkozásokat, és az a kérdés hogy mi van ilyenkor.
(#17449) Mr Dini:
nem feltételeztem hogy láma vagy, de akkor pont félreértettem a kérdéstmindenképpen valahogy relatívra kell cserélni az összeset. ha csak 1 fájlról van szó, amiben sokszor szerepel, akkor ügyesen és gyorsan meg lehet oldani egy szövegszerkesztővel is (pl notepad++). ha viszont millóegy fájlban hatmillió ilyen linkhiba van, az eléggé cikis. nincs jó és gyors és kényelmes ötletem.
kérdés hogy a http://localhost eleve benne van a linkek előtt, vagy ezt egy konfig beállításból veszi és illeszti elé. utóbbi esetben könyebb a dolgod.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17444 üzenetére
Itt már írtam neked, de nem találtad fontosnak a válaszadást...
(Lehet, hogy más reakciójára vársz, de akkor is illene legalább böffenteni valamit válaszként.
) Akkor hogyan haladjunk tovább? Le kéne szűkíteni a potenciális problémákat, tudni kéne, nézegettél-e naplókat, a szerver beállításainak változtatgatásaival próbálkoztál-e, vagy csak default módban üzemel, mivel próbálkoztál a probléma megoldásának érdekében, stb., de persze nekem teljesen mindegy, nem nekem kell.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17433 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/programozas_forum/hsz_8649-8649.html
Végül is itt is folytathatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos autók - motorok
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Futás, futópályák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest