- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: 2. gépem
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano #6792 üzenetére
Hali!
Én a dynamicdrive-os cucc helyett egy sokkal szebbet és egyszerűbbet ajánlanék: a jQuery load() függvényét, itt találsz rá nagyon jó doksit és példát is: [.load()]
A dynamicdrive-os kód szerintem eléggé összegányolt/-tákolt, a jQuery-s kód pedig sokkal flexibilisebb, ráadásul kisebb és áttekinthetőbb kódot is eredményez szerintem.Ingyenes oldalnak Speeedfire kolléga korábban ezt javasolta: [link]
Állítólag ez fasza, ingyenes, gyors, nincs reklámcsík. Én még nem próbáltam, de biztos nem rossz.
Szerk.: bocs, most látom, a regisztráció úgy látszik, most leállt.Akkor csak olyat tudok, aminél domaint azért kell regisztrálni (az nem ingyenes, de nagyon kevésbe kerül, kábé egy havi üveg sör ára
): newhosting.hu .
Mondjuk itt ne várj túl nagy előzékenységet az ügyfélszolgálatosok részéről (tapasztalat)...
Biztos valaki tud ajánlani más ingyenes, reklámcsíkmentes oldalt is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lalimano #6788 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy ne töltődjön újra az oldal, és a cím is változzon, mindenképpen AJAX-ot kell választanod. AJAX esetén is úgy oldható meg az, hogy a cím változzon, hogy hashmarkot (kettőskereszt - #) pakolsz a címek végére. Hogy a hashmarkkal ellátott címek Google által is indexelhetők legyenek, általában úgy szokták megoldani, hogy a hashmark után még kerül egy felkiáltójel is (#!), és utána következik a cím. Példa: http://oldalad.hu/valami.php#!/masikvalami.php
Erről itt található egy Google-cikk: [link].
Ha megfigyeled, Facebooknál is sokszor ezt a módszert alkalmazzák: a cím végére esetenként kerül egy #! jel, majd a megfelelő cím, és AJAX-szal töltődik be az új tartalom. (Nem mindig csapódik hozzá ez a fajta cím, de sűrűn.)Itt is van egy lehetséges megoldása a problémának: [link]. (Egyébként leegyszerűsített megoldás, mert így a háttérben a teljes tartalom újratöltődik, és csak a megfelelő részt kivéve csapja hozzá a főtartalomhoz.)
Ahogy elnézem, Te iframe-ekkel oldod meg, az úgy elég melós, nem is egy szép megoldás.
Ha még nincs nagy tapasztalatod a webfejlesztésben, javaslom, hogy az AJAX-os megoldást egyelőre még ne próbálgasd, mert nem egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest