Új hozzászólás Aktív témák

• SirRasor

addikt

Üdv, van egy huncut kérdésem:

Honlap feldob kérdéseket. Mindig csak 1-et, aztán ha a tovább-ra kattintok, akkor még1et felad stb.
    Van mondjuk 736428364(sok) kérdés benne.

Hogy tudok úgy lekérdezni, hogy véletlenszerűen adjon ki 1-et, DE x napig (vagy amíg én nem akarom) ne dobja fel azt újra? Ha nem számítana, akkor könnyű, mert SQL-el elintézem úgy, hogy order by RAND 0,1 oszt' csókolom.

1. Gondoltam session-ra, abban tömböket jól lehet tárolgatni: pl: tomb[kerdes_ID][vót'-e mán*]
    *ami lehet 0 meg 1 és akkor már nyert ügyem van. Viszont ha bezárom a böngészőt, akkor a sessionnek vége, viszont napokban, akár hetekben kell csinálni a hozzáférhetőséget.

2. Kuki az már jobban hangzik az időtállósága miatt. A tömbözés is megoldható trükkösen (tomb(0)(0) hihi), DE...de, és ezért is kezdtem azzal, hogy "736428364" kérdés, tehát még ha ID-ket és 0-1-est tárolnék bennük, akkor is túl nagy lesz a mérete és fölöslegesen fogja terhelni a szervert elküldéskor. Meg talán 4kb-nál nagyobb is lesz.

Van-e 3-as megoldás? Van olyan megoldás, ami max a kliensgépet terheli, és jó lehet nekem? Vagy ami egyszerűbb?

Új hozzászólás Aktív témák