- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Hali!
Egy menetlevél készítő szoftvert hegesztek egy futárcégnek. Ezt a nagyszerű PHPExcel library-vel valósítom meg.
Egy ilyen menetlevélnek a következő nyomtatási sablonnak kell megfelelnie:
Minden lap tetején egy fejléc, ahol a jármű neve és az egy műszakos menetlevélnek a számozása (tehát pl menetlevél 3/1, menetlevél 3/2 stb) van. Ha esetleg kevesebb sor lenne, mint ami kifér egy lapra, akkor is üresen kell hagyni a lap további részét, tehát még véletlen sem kerülhet 4-5 sor után a következő járműnek a fejléce a lapra. Ugyanígy nem csúszhat át a fejléc egy másik lapra, stb.
Itt az a probléma, hogy egy bszott nagy táblázatból generálja a szoftver a menetlevelet. Ilyen 20-30.000 soros táblázat a bemenet, ami 100-120 autóra van felbontva, ahol minden sor egy címet jelöl.
Na szóval a tényleges probléma az lenne, hogy nem tudom, hogy amikor írom az Excel fájlt kódban, hogyan tudnám azt, hogy mikor van a lap vége. Próbáltam azt, hogy egy fix sor számot (29-et) állítottam be, de az sem volt jó, mert a megjegyzés mező ha hosszabb és esetleg 2-3 sorra széthúzza magasságban a cellát amiben van, akkor nem fér ki ugye a 29 egy lapra.
Esetleg csinált már valaki ilyet?
TL;DR: hogyan tudom ellenőrizni, hogy egy excel fájl írása közben mikor van a nyomtatási lapnak a vége?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest