Új hozzászólás Aktív témák

• Swifty

csendes tag

válasz Sk8erPeter #11873 üzenetére

Nem akartam én megaszondani senkinek... :)
    A nyelv rejtelmeit megosztani én is szeretem, hiszen mindennap tanulhatsz valami újat, érdekeset, mást...
    Csak tudod... Egy kb. 20 (érdemi) soros megoldásra ráeröltetni mindenáron OOP-t... Háááát... Nekem nem jön be... Amit Athlon64+ tűzzel-vassal véd, az nálam kiverte a biztosítékot... Sorry... :( :R

Lehet rosszul fogalmaztam, de nekem az jön le, hogy főleg olyanok jönnek ide segítséget kérni, akik elég "kezdők"... És ha így nézem, akkor nem is az hogy nekik szól, vagy nekik lett nyitva, de az ő problémájukkal foglalkozik leginkább a topik... Vagy rosszul érzem?

És ehhez mérten nehezen veszi be a gyomrom, hogy mindenképp OO kell, meg hogy a szkriptnyelvek mennyire nem alkalmasak semmire... Ezzel azt hiszem, el is tántoríthatunk kezdőket a PHP használatától. Pedig pont hogy segíteni kellene mindenkit aki ide jön a problémájával.

Igaz, a kódomat nem lehet paraméterezni, de nem is volt szándékomban.

Ciklussal azért nem tenném meg, mert akkor igaz, hogy a 3 isset-es részt megsprórolnám, viszont nevesítenem/példányosítanom kellene egy tömböt, amibe tenném a sorok elemeit, és a végén ezt a tömböt kellene felfűzni az "anyatömbre". Persze ha mondjuk 20 db elem lenne, akkor a ciklus befigyel.

Nézzük pro és kontra a két verziót:

Sebesség: talán az enyém gyorsabb.
    Memória használat: biztos, hogy kevesebb memória kell az enyémnek.
    Hossz: az enyém rövidebb.
    Átláthatóság: egyén függő. Ki mit ismer jobban.
    Bővíthetőség/kiterjeszthetőség: Athlon64+ kódja könnyebben származtatható. Az enyém "direkt" kód erre a problémára.
    Hibakeresés: egyén függő. Talán a kód hossza miatt mondanám, hogy az enyémben könnyebb.

Új hozzászólás Aktív témák