Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #10632 üzenetére

Nem azt mondtam, hogy a PDO "szép", ahogy te értelmezted. Hadd idézzem magam még egyszer: "Ezerszer szebb, mint a régi mysql_query()-s bohóckodások..."

"Pontosan azért, mert igazából nem szebb."
    De, szebb. Nem is értem, hogy állíthatod ezt. Hol volt bindolás a sima mysql_query()-s szarakodásnál? Mennyire okádék volt, hogy mindenhol mysql_real_escape_string() hívások voltak, és az objektumorientáltsághoz, kivételek dobálásához köze nem volt? Most hadd ne soroljam fel az érdemi különbségeket a PDO és a sima mysql_* szarokhoz képest, össze sem hasonlítható.
    Azért a "pár cuccnál" szerintem kicsit jobban érzékelhető különbség van a mysql_* függvényekhez képest. :) Gondolom azért mondod mindezt, mert hosszabb távon nem is használtad, így távolról ítéled meg.

De senki nem mondta, hogy összevethető egy ORM-mel... Azt írod, az ORM bonyolultabb... nem mondod, tényleg?! :) Szándékosan magyarázod félre, amiket írok? Arról magyaráztam, hogy az ORM-ben szereplő query-k működhetnek a háttérben a PDO-val, és a kettő egy kicsit sem zárja ki egymást, sőt.

"A pdo az egy wrapper a mysql* függvényekhez"
    Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a PDO nem működne más adatbázisokkal is. :P Egyébként biztos vagy benne, hogy csak a mysql_* függvények köré írtak wrappert? Úgy emlékszem, hogy a php_mysql.dll NEM kell, hogy engedélyezve legyen ahhoz, hogy a PDO-t zavartalanul lehessen használni a php_pdo_mysql.dll engedélyezésével. De cáfolj meg, ha tévedek. Furcsa lenne, ha szimpla "duplikáció" lenne ilyen tekintetben.

Új hozzászólás Aktív témák