Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) vans?


vans?
őstag

sziasztok,

milyen borotvat ajanlanatok erzekeny borre? eldobhatot hasznalok, nyilvan jobban megerne venni egy villanyborotvat, de nem tudom, alkalmasak-e ilyen erzekeny bor borotvalasara...

koszi!

hábm bábm

(#2252) pohár válasza vans? (#2251) üzenetére


pohár
félisten

én merem ajánlani a Z60-omat, bár 1-2x mikor régebben hosszabbra hagytam a borostát (értsd, centiben mérhető volt), a nyakam bal oldalánál erősebben nekitoltam a borotva szakállvágó részét, elég piros volt, pici Nivea fehér trutyi helyretette, de egyáltalán nem piszkálja az érzékeny bőrt, bár nem tudom hogy te teljesen simára szereted, vagy szereted ha van egy picike borosta

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#2253) Thunder86 válasza vans? (#2251) üzenetére


Thunder86
tag

Szia! Én a Series 3-5-7 sorozatot mondanám mivel a háromszoros nyírórendszer alaposabban borotvál így az irritáció is kevesebb... de ez csak elméleti feltételezés... még nem próbáltam Én is még csak most várom a 7-esemet...:)

[Series Borotvák]

No Sacrifice, No Victory!

(#2254) vans?


vans?
őstag

Koszi mindkettotoknek.

hábm bábm

(#2255) dokiki


dokiki
csendes tag

Sziasztok,

nekem egy sima Philips 6900-as van.Tisztítani hetente kell a kis kefével,illetve havonta azt írják,hogy áztassam be alkoholba.Ha mondjuk hetente a fejet a csap alá teszem és erős vízsugárral átmosatom,az nem elég?Persze csak ha megszárad a fej, akkor tenném vissza,mivel a készülék nem vízálló.

(#2256) Thunder86 válasza dokiki (#2255) üzenetére


Thunder86
tag

Szia! Az alkoholt gondolom csak a fertőtlenítés miatt javasolják.. Ha a kefe mellett víz alatt is kimosod a fejet aztán pl radiátorra téve vagy csak úgy hagyod megszáradni akkor se hiszem, hogy bármi baja lenne... Bár talán az egyetlen kérdés, hogy a víz alatt nem vízkövesednek e be a kis rések idővel...

No Sacrifice, No Victory!

(#2257) engine88


engine88
aktív tag

Udv
Az mitol van hogy kipattogzik es piros a nyakam?
Phillips sensotouch 2d korkeses es szarazon borotvalom

(#2258) Zsombe válasza engine88 (#2257) üzenetére


Zsombe
senior tag

Szia!

Ha nemrég használsz csak elektromos borotvát, akkor ez bizony "természetes", hogy kipattogzik és piros a nyakad. Kell egy pár hét, míg a bőröd hozzászokik az elektromos borotvához.
Ellenben ha már régóta ezt használod, akkor lehet kést/szitát kellene cserélned.

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#2259) engine88 válasza Zsombe (#2258) üzenetére


engine88
aktív tag

3 napja használom, szóval akkor hozzászokik majd. :)
Köszi

(#2260) TayRol válasza engine88 (#2259) üzenetére


TayRol
veterán

Az meg nem ido. De esetleg probald ki habbal/gellel is, hatha.

(#2261) Thunder86


Thunder86
tag

Hat a típusszám kérdésre mai napig nem sikerült választ adni (2-email és egy telefon)a Series 7-el kapcsolatban de, holnap szállítják szóval minden kiderül... :)

No Sacrifice, No Victory!

(#2262) Thunder86


Thunder86
tag

Jelentem megérkezett a borotva.. :) Series 7 760cc-4-es a típusa.. szóval a cikkszám van rosszul feltüntetve náluk is.

No Sacrifice, No Victory!

(#2263) TayRol válasza Thunder86 (#2262) üzenetére


TayRol
veterán

na, zsir.:)

(#2264) Fancy-boy válasza Thunder86 (#2262) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Akkor használd egészséggel! :D
Jól jártál vele az biztos.

(#2265) Thunder86


Thunder86
tag

Hát kipróbáltam és nagyon jó! Szinte 0 irritáció... és nagyon alapos 10 pontos :) Megérte az árát azt kell mondjam.

No Sacrifice, No Victory!

(#2266) TayRol válasza Thunder86 (#2265) üzenetére


TayRol
veterán

en 10 napja vettem, minden nap borotvalkozom de meg egyszer sem toltottem, most van 40%-on az akksi (ebbol kifolyolag a tisztitoallomast sem hasznaltam - nagyon varom mar hogy lemeruljon.:D). de utana azert hetente 1x legalabb tervezem a gépesitett pucolast.

(#2267) BullZeye


BullZeye
veterán

Üdv

Ahogy olvasgatom főként 40-50-60 ezres készülékekről megy a diskuráció, úgyhogy picit félve kérdezek. Sajnos nagyon érzékeny az arcbőröm, és eddig, ha hetente 1x borotválkoztam, akkor is 3-4 havonta cserélnem kellett a borotva pengét, ami nem túl olcsó megoldás. Úgyhogy valami állandóbb, és megbízhatóbb opciót szeretnék megvalósítani.
Mivel soha nem használtam még ilyen készüléket, nem nagyon tudom mire készüljek fel, és mire figyeljek oda, csak amit neten olvasok mások tapasztalataiból. Olvastam itt, hogy Braun-nak volt dec 31-ig egy visszavásárlási akciója, ez csak karácsony miatt volt, vagy várható, hogy lesz a későbbiekben is, mert ha nem muszáj egy próba miatt nem adnék ki 30k-t.

Összefoglalva mire érdemes figyelni? Mindenhol mást olvasok, valahol a körpengésre mondják, hogy rossz, mert kihagy, valahol a hengerest szidják, hogy húzza a szőrt, ezekből mi igaz?

Esetleg tudtok ajánlani 30.000Ft körül egy olyan terméket, amin esetleg van szakállvágó is? Nem sürgős a dolog, ha ennyi időt ráért, tudok pár hónapot várni vele, ha van értelme. És fizetek többet is, ha valóban annyival többet ér a borotva, amennyivel drágább, viszont szeretném sokáig használni, és nem 2 év múlva lecserélni.

(#2268) TayRol válasza BullZeye (#2267) üzenetére


TayRol
veterán

Hali!

Az, hogy neked mi a jo, sajnos nem tudjuk igy megmondani, arc(bőre) válogatja.
A Philipsnek meg mindig van ilyen probaakcioja, talan megéri megnezni valamelyik tipust.
A Braunnal tavalyelott volt evkozben is tehat nem csak karacsonykor lehet.

Braunbol 3-as szeria, esetleg az 5-osbol az 530, de az mar 39.990ft. Szakallvagoval egybekotott borotvarol nem tudok, van kulon borotva es kulon szakallvago.

Az egyes szeriak kozotti kulonbseget a braun oldalan megtalalod.

szerk: azert a braunt ajanlom mert a felsobb kategorias (11xx es 12xx, ezek is 30e felett vannak) Philipseket kiveve ugy gondolom hogy kevesbe irritaljak az arcot.

[ Szerkesztve ]

(#2269) Thunder86 válasza BullZeye (#2267) üzenetére


Thunder86
tag

Szia!
Én is próbáltam már Philips-et is és most az új Braun-t kipróbálva azt mondhatom, hogy a Braun az én arcomat sokkal kevésbé irritálja.Persze arca válogatja... :) Azt írtad, hogy inkább vársz egy kicsit és többet szánsz rá csak, hogy jó legyen. Én is azt mondom, hogy a fentebb belinkelt Braun borotvák közül válaszd ki amelyik neked a legjobban megfelelő.

No Sacrifice, No Victory!

(#2270) Fancy-boy válasza TayRol (#2268) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Szerintem Ő a kihajtható pajeszvágóra gondolt, azzal lehet szakállat is vágni.
Én úgy tudom az összes Braun borotván van ilyen.
Philips modellekben is megtalálható, csak ott már ritkább.

De külön is vehet egy szakállvágót, mert 5ezertől már árulnak alap modelleket, ami azért jobban formáz mint egy pajeszvágó.

[ Szerkesztve ]

(#2271) TayRol válasza Fancy-boy (#2270) üzenetére


TayRol
veterán

ha arra gondolt az mas. akkor ugy van ahogy irtad, 3-5-7-seriesen is megtalalhato.
bar a felsobb kategorias philipsekben is mar mindben ott van.

(#2272) dokiki válasza BullZeye (#2267) üzenetére


dokiki
csendes tag

Szia,

én is hetente 1× tudtam csak borotválkozni,nekem a Gilette excell volt,sima 2 pengés,de azt kb 4-5 alkalom után, szóval havonta cseréltem,nem tudom neked hogy bírta 3-4 hónapig.Nekem az 1-2. borotválkozásig szépen vágta,de utána már a bőrömet nagyon vágta a penge.Én is féltem az elektromostól,ezért vettem meg a legolcsóbb Philipset, 6e-ért.nem végez olyan jó munkát,mint a pengés,de használhatom 3-4 naponta,a nyakamat kicsit kipirosítja,de ez azért is van,mert ott nekem össze-vissza nő,meg eléggé le van simulva a szőrzetem,sokszor át kell menni rajta,hogy levigye,de nem vészes.

(#2273) #82189568


#82189568
törölt tag

Sziasztok!

Remington 4550 touch controlja van valakinek ?

Fontos lenne!

Köszönöm!

(#2274) Fancy-boy válasza BullZeye (#2267) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Próbáld ki a Philips HS8440-et vagy 8460-at.
Van rajta szakállvágó, vagyis pajeszvágó, ráadásul Nivea géllel adják, így az érzékeny bőrre találták ki.
25-30 között kaphatóak. Ha nem tetszik, akkor a Philips pénzvisszafizetés keretén belül visszaküldöd, tehát pénzt nem veszítesz.

Na milyen? :DD

(#2275) BullZeye válasza Fancy-boy (#2274) üzenetére


BullZeye
veterán

Géleset nem akarok semmi képpen, nem szeretnék rá költeni, meg arra figyelni, hogy mikor fogy el, mert tuti elfelejteném...
Én is néztem philipsnél a 90 napos visszavásárlási garanciát jan 31-ig, úgyhogy 90%, hogy ilyet fogok venni. :)

Mennyire tartósak ezek a borotvák 30k körül elektronikailag? Mert az oké, hogy lehet hozzá 10k körül fejet venni, na de lesz is mire rárakni azt a fejet 3 év múlva?

(#2276) TayRol válasza BullZeye (#2275) üzenetére


TayRol
veterán

tuti, hogy mukodni fog 3 ev mulva is. nekem van egy 6 eves niveasom, es tokeletes. az, hogy huzza az arcom - bennem van a hiba.:)

a 6900-as sorozatot kiveve (tehat 20e felett az osszes) Hollandiaban keszul, meg az anyagyarban. ha jo a korkeses borova akkor nem fogsz csalodni benne.

(#2277) TayRol


TayRol
veterán

13 nap utan merult le a 760-as braun, minden nap hasznaltam.
a tisztitoallomas szűk 1 ora alatt kipucolta (nagyon szennyezett volt szerinte) es fel is toltotte. olyan lett akár az uj.:)

(#2278) Thunder86 válasza TayRol (#2277) üzenetére


Thunder86
tag

Akkor ez több mint jó teljesítmény.. :) Én 4 nap után tisztítottam meg... közepesen szennyezett volt és 40 perc alatt kitisztította... Elején azt hittem, hogy leugrik az asztalról amikor elkezdte az első pár percben rezegtetni...aztán elnémult. leszedtem a fejet tisztítás után.. Némi "kenőanyagon" kívül egy szőrszálat nem találtam benne... olyan volt mint ha most csomagoltam volna ki...

Te feltöltés után kivetted az állomásból? Vagy hagytad áram alatt? Én kihúztam mert ugyan minden más fény kialszik standby mód elindulásakor viszont a borotván a bekapcs fény folyamatosan világít... az meg felesleges úgy, hogy én kihúztam... és benne hagytam száradni.

No Sacrifice, No Victory!

(#2279) TayRol válasza Thunder86 (#2278) üzenetére


TayRol
veterán

Miutan keszen volt kivettem az állomasbol. Ami ugyebar meg is száritja meleg levegovel, tehat azzal nem kell kulon foglalkozni.

(#2280) Szigi90


Szigi90
csendes tag

Sziasztok

Villanyborotva vásárlása előtt állok, eddig csak pengéset használtam átlagos erősségű az arcszőrzetem. Végigolvasgattam a fórumot azt kihámoztam belőle, hogy Braun 3-as szériától felfele érdemes keresgélni, viszont így elsőre nem szeretnék ennyit költeni. Elsőként a Philips HQ6900-as néztem ki de csakis azért mert még tart a pénzvisszafizetési garancia. Ami viszont sokkal szimpatikusabb nála az a Panasonic ES-RW30, főleg azért, mert borotvahabbal is használható, és elég érzékeny a bőröm. Alkatrész ellátottsággal nem lesz gond, mert szerintem csak addig használnám, amíg tart a szita. Van valakinek tapasztalata ezzel a borotvával? Vagy ezeknél még egy Braun 1-es széria is jobb?

(#2281) Integra válasza TayRol (#2277) üzenetére


Integra
titán

mégis csak cseréltél hetesre?:)
13 nap egymás utáni használatra gondolsz?
havonta 1x ha töltöm az enyémet :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2282) TayRol válasza Szigi90 (#2280) üzenetére


TayRol
veterán

Namost,

a Philips ugyebar korkéses, a Pana pedig rezgokeses. El kell donteni, hogy melyiket preferalod. Ha mindegy, es csak az ár szamit akkor a 6900-as Philipset nem ajanlom. Az a legkisebb, "legbutabb" modell, es még csak nem is Hollandiaban, hanem Kinaban gyartjak. Kizarolag hálozatrol uzemel es pajeszvagoja sincs.

Ezzel szemben a Pana habos borotvalast is tud, pajeszvagoval is rendelkezik es par ezerrel tobb csak.

Ellenben ha korkéses borotva kell ami tud habot is, akkor ajanlom a Philips AT 750-et. Teljesen vizallo, akkuja is van - ellenben pajeszvago csak a nagyobbik tesojan az AT890-en talalhato.

Braunbol ami mar hasznalhato az a 195s, de csak szárazon borotvál.

(#2283) TayRol válasza Integra (#2281) üzenetére


TayRol
veterán

jaja, 760-ra, nembirtam ki.:)

igen, 13 nap egymas utan - addig birta az akku.
naponta hasznalom, ha igy kellene havi 1x tolteni azért az nemsemmi volna.:)

(#2284) Integra válasza TayRol (#2283) üzenetére


Integra
titán

jól tetted, mondtam, hogy fasza cucc :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2285) Szigi90 válasza TayRol (#2282) üzenetére


Szigi90
csendes tag

Tehát a 10e ft alatti kategóriában a Panasonic a használhatóbb. Ezzel a Philips vizes borotvával még nem találkoztam, jó árban is van, csak mindenki inkább a rezgőkéseset ajánlja, de lehet kipróbálom. köszönöm!

(#2286) TayRol válasza Szigi90 (#2285) üzenetére


TayRol
veterán

10e alatt mindenkeppen, en is inkabb a rezgokeseset ajanlom.
az AT-s Philipsek uj modellek.

(#2287) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Egy pozitív visszajelzés a Braun-ról és a hazai ügyfélszolgálatáról.
Egy cserealkatrésszel volt egy kisebb problémám, de teljesen korrektek voltak és cserélték.

(#2288) borix


borix
őstag

Üdv.
Borotva vásárlás előtt álok.
Braun 550 néztem ki magamnak.

760 Személyre szabható üzemmód /extra érzékeny/ , Intelligens hangtechnológia,
Ezek a funkciók mennyire észrevehetőek működés közben?
Megéri a 550 képest a 20-25E különbséget?

(#2289) TayRol válasza borix (#2288) üzenetére


TayRol
veterán

550-hez kepest a fobb kulonbseg: sokkal jobban mozognak a sziták es az egesz fej is, ill. egy tovabb birja az akksija.
a szemelyre szabhato uzemmod azt jelenti hogy az alap sebesseghez kepest van egy lassabb es egy gyorsabb mod is, a surubb illetve ritkabb arcszorzethez. a z intelligens hangtechnologiat nem erzed, max. a vegeredmenyt latni - nem hagy (szinte) semmi szőrt maga utan.

ja, es a 760-ashoz van ugyebar dokkolo/tisztito allomas.

(#2290) borix válasza TayRol (#2289) üzenetére


borix
őstag

Az 550-nek külön van a szita és a kés a 760-nak viszont egyben ha jól tudom.
760 megéri a többlet költséget?

(#2291) TayRol válasza borix (#2290) üzenetére


TayRol
veterán

igen.
en 530-rol valtottam 760-ra, ég es föld.

(#2292) borix válasza TayRol (#2291) üzenetére


borix
őstag

Tisztító állomás tartályába milyen folyadék van?Tisztítás után ki is szárítja a fejet?Kenést is kap tisztítás során?

(#2293) TayRol válasza borix (#2292) üzenetére


TayRol
veterán

ez van benne.
- a 7-es szeria tisztitoallomasa mar kis is szaritja, az 5-osé nem
- igen, kenest is kap.

a különbségek.

(#2294) borix válasza TayRol (#2293) üzenetére


borix
őstag

BRAUN Tisztító folyadék kb meddig elég?Milyen gyakran kell venni?

(#2295) TayRol válasza borix (#2294) üzenetére


TayRol
veterán

kb. 30 alkalomra elég. az, hogy milyen surun hasznalod, rajtad mulik. heti 1x szamolva egy olyan 4e ft-os doboz kell egy évben (2db. van benne).

(#2296) Attila_86


Attila_86
újonc

Helló, az érdekelne hogy, a Braun series 3 330 ast vagy a Braun contour 5875 öt válasszam?

(#2297) Flashcash válasza Attila_86 (#2296) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

A vágófeje mindkét borotvának ugyanaz.

(#2298) Fancy-boy válasza TayRol (#2291) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Azért a múltkor nem azt mondtad, hogy ég és föld a különbség az 530 és a 760 között. :)) De az tuti, hogy jobb.

Amúgy az 530 is elég nagy előrelépés az 550-hez képest.

[ Szerkesztve ]

(#2299) TayRol válasza Fancy-boy (#2298) üzenetére


TayRol
veterán

jogos, csak azt irtam hogy sokkal jobb.:D

(#2300) gabito1


gabito1
csendes tag

Sziasztok!

Most szántam rá magam, hogy megosszam a tapasztalataimat. Sokat segített ez a fórum a választásban. Én a BRAUN-nál tettem le a voksom, és nem bántam meg, de e-bay-ről vette, mert sokkal olcsóbb volt. Júliusban vettem 165€-ért (akkor kb45eFT) egy BRAUN cc550-et, amihez 3 db tisztítópatron is járt ajándékba. Az árban minden benne volt. 570 olcsóbban lett volna, de ez jobban tetszett. Az itthoni ára 70 e körül mozog ezeknek. 4 nap alatt a kezemben volt az utalást is beleszámítva.
Leírás szerint szérián belül, csak a töltés ledek száma és a szín különbözik. Az egyben lévő vágófejet, meg többen ajánlották itt az érzékeny bőrre és, csak a Seris5-nek van egyben. Nagyon sokat segített Flashcash leírása http://mobilarena.hu/tema/philips_vs_braun_borotva_avagy_korkeses_vagy_rezgokeses/hsz_1634-1634.html
Kíváncsi voltam, hogy menyire bírom majd, mert a régen kapott Philips-től (3 körkéses alap borotva) kipattogtam, és égett az arcom, mint állat :) )

Ez jó lett, de tapasztalatból írom, hogy vannak követelmények.
1. Maximum 2 naponta borotválkozni kell, mert 3-ik nap már túl hosszú a szőr
2. Utána hideg vízzel jól be kell áztatni a pofázmányt
3. NIVEA krémmel (alap, régi fajat) be kell kenni magam. Ez jobb bármelyik aftershave-nél szerintem.

Remélem, hogy tudtam segíteni pár embernek, mert nekem sokat segített ez az oldal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.