Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2951) dr42 válasza Flashcash (#2948) üzenetére


dr42
tag

köszi,
az árgépes oldalakt én is megtaláltam, de nem tudom eldönteni érdemes-e azt a borotvát életben tartani, vagy megéri rászánni pénzt és venni egy (sokkal?) modernebbet.
Ha megéri, akkor kérdés hogy ragaszkodjam-e a nivea-shoz, vagy pont frankó lesz a sima is.

(#2952) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Helyzetjelentés:
- Balea revolution 5.1 2200 HUF-ért
- borzszőr pamacs
- a régi bevált (de nem olcsó) Nivea hiperszuper szenzitív gél
- Himalája sószappan

Tökéletes az eddigiehkhez képest! Vitte a 3mm-es borostát, lassan húztam. Minimális irritáció (korrábbihoz képest nulla), sószappannal bedörzsöltem az orcámat, nagyon picit csípett, nagyon picit húzta, majd elmúlt, és ilyen sima rég volt a képem! (pedig visszafelé is kellett húznom, másképp nem jött le) Persze, zuhany után, de jó lett! A gyorsan lekaparom, oszt go úgy tűnik nagyon nem az én műfajom.

Köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#2953) Bali27 válasza zolikaDB (#2952) üzenetére


Bali27
addikt

Örülök hogy beváltak.. A Nivea kivételével pont ezeket használom én is és nem véletlen ajánlottam:) Akkor ugy néz ki megoldódott valamilyen szinten..:)

(#2954) zolikaDB válasza Bali27 (#2953) üzenetére


zolikaDB
veterán

Még ma is olyan a képem, h elégedett vagyok vele, nem nőtt 200-as csiszolóvászon a pofámra, nem nézek ki se hajléktalannak, se egyszeri csövesnek!
Köszönöm! :R

(#2955) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

Sziasztok! Hezitálok a Braun series 3 és series 5 között. jelenleg egy körkéses philips HQ6900-t használok. Szeretnék tapasztalatokat vagy érveket egyik-másik mellett ha ráértek. Nem panaszkodok erre a legalsó kategóriás philipsre sem, mert nekem teljesen jó, szóval azon is gondolkozom, hogy braunból is lehet,hogy elég lenne a legalsó szériás series 1 is ? Ha van időtök légyszíves segítsetek köszi.

(#2956) sanzi89 válasza J.R. Ewing (#2955) üzenetére


sanzi89
addikt

Series 1-et nem szokták ajánlani, bár a HQ6-os széria se ajánlott vétel, szóval neked akár jó is lehet...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2957) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

Azért nem egy leányálom a hq6 sem, nem tetszik mert darál, de a célnak megfelel mivel ez az első borotvám. De ahogy olvastam a kommenteket láttam, hogy akár lehetne kellemes is a borotválkozás ha nem a leggagyibb hq6-ost használnám. Mivel ez az első borotvám, nem akartam rá sokat áldozni, és az eladó mondta hogy elsőnek jó lesz mert lehet nem is fogja bírni az arcbőröm, hozzátette, hogy a drágább philipseken is ez a lift&cut fej van olyan kb. 25.000-ig. csak mivel 4 hónap után is kimarja a nyakamat alul, így lehet, hogy a rezgőkéses megfelelőbb lenne. Akkor pontosítok: Amiben gondolkodok: series3 vagy series 5.

(#2958) zimek válasza sisqoboy (#1260) üzenetére


zimek
csendes tag

Hello, van valakinek nem használt remington BHT2000-es borotvája?
Én elhagytam a kábelét, az kellene hozzá.
emailt inkább: zimekgabor@yahoo.com

köszi :)

[ Szerkesztve ]

(#2959) Nimrod válasza J.R. Ewing (#2957) üzenetére


Nimrod
addikt

Series 3 szerintem jó választás, én is hamar megszoktam és Cruizerről álltam át. Ég és föld.

(#2960) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

Azt olvastam, hogy többségében a series 3-al elégedettebbek mint a series 5-el. Ez miért van? Itt ezen a fórumon is olvastam ilyet de már nem tudom hanyadik oldalon. Jelenleg a Series 320-hoz tudnék hozzájutni nagyon méltányos áron, de nem tudom mennyire hátrány az, hogy a 320-al nem lehet nedvesen-habbal borotválkozni. 320-at tudnék venni 5e-ért használtan, és csak vennék hozzá egy új fejet. így kb. meg lenne 10ből az egész új fejjel.

(#2961) dash17291 válasza J.R. Ewing (#2955) üzenetére


dash17291
tag

Teljesen hasonló cipőben jártam mint te. A HQ6900 nagyságrendekkel jobb mint a Series 1.
Meg ne vedd a Braunt! Két napos szőrt képtelenség vele levágni. Annyira szar, hogy fogyasztóvédelmi kérdéseket is felvet..., ugyanis ha naponta használod akkor is viszonylag ordenáré eredmény születik. Egy elkopott fejű (2+ év) alsó kategóriás Philips is jobb mint a Braun. Ráadásul, a 150s (ami nekem van) csak aksiról használható: ha koppra le van merülve akkor nincs borotválkozás. Ha éppen töltöd akkor hiába akarod bekapcsolni, nem működik. Ezt írja is a user's manual. Valaki elárulhatná hogy ez miért van így...

(#2962) J.R. Ewing válasza dash17291 (#2961) üzenetére


J.R. Ewing
csendes tag

köszi akkor a series 1 az tuti nem, de jelenleg egy series 3-on gondolkodom, egyszerűen fél év philips HQ6900 borotválkozás után is úgy néz ki a nyakam mintha egy sorozatgyilkos fojtogatott volna,pedig kétnaponta letolom, szóval lett volna ideje megszokni... muszáj váltanom mert ez nem állapot így. series 3ról vélemények? 320-asra lenne lehetőségem. mennyire könnyű tisztítani jet clean nélkül és mennyire alaposan lehet kitisztítani?

(#2963) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

melyik szedi le jobban a borostát a series3 vagy a series 5? Series 5ben is gondolkodok az 530asban, csak arról viszonylag kevés tapasztalatot olvasok, mintha nem lenne kedvelt.. Series 5-ről valaki vélemény?

(#2964) TayRol válasza J.R. Ewing (#2963) üzenetére


TayRol
veterán

nekem volt 530, nagyon jó, ajánlom bátran!

(#2965) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

kis segítséget kérnék! Hol lehet a legolcsóbban vágó egységet vagy csak szitát venni a series3hoz és series 5höz? hol a leges legolcsóbb jelenleg? S.O.S :)

(#2966) TayRol válasza J.R. Ewing (#2965) üzenetére


TayRol
veterán

digipig jó szokott lenni ilyen ügyben.

egyébként a google a barátod.

(#2967) TayRol


TayRol
veterán

A Philipsnel szept. 1től jövő év márc. 1ig 90 napos penzvisszafizetési akció van.
Ha jól tudom a borotvákra is.:)

[ Szerkesztve ]

(#2968) asysoft


asysoft
aktív tag

Mostanában gondolkoztam el azon, hogy a jó öreg Mach3-at lecseréljem egy villanyborotvára, leginkább költséghatékonyság miatt; ez lenne az első villanyborotvám. Topicot böngészve kb eldöntésre került, hogy egy Braun Series 3-ra esik a választás, de konkrét típust még nem sikerült választanom. Igazából nem szeretnék sokat rákölteni (mikor elkezdtem olvasgatni, még a legolcsóbb budget Philipset volt kiszemelve...), és tisztában vagyok vele, hogy vágóteljesítmény szempontjából mindegyik ugyanazt nyújtja a sorozatból, ugyanakkor nem tudom, hogy pl a "wet & dry" borotvák izzadt bőr esetén jobban teljesítenek-e, illetve hogy a tisztítóállomásos 390cc megéri-e a plusz pénzt, azaz mennyire lehet az egybeépített fejet anélkül tisztítani.
Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

(#2969) TayRol válasza asysoft (#2968) üzenetére


TayRol
veterán

a nem wet & dry borotvákat érdemes minél szárazabb bőrőn használni, szóval ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de a tisztítóállomás számomra minden pénzt megért még úgy is hogy nem egybeépített hanem szétszedhető feje van (760).

(#2970) asysoft válasza TayRol (#2969) üzenetére


asysoft
aktív tag

Köszönöm a választ! Még szerintem alszom rá egyet:)

(#2971) Látnok válasza J.R. Ewing (#2963) üzenetére


Látnok
aktív tag

Szervusz!

Nekem series 5 van, igaz 590. Maximálisan elégedett vagyok vele! A series 5 hasonlított a legjobban az általam kedvelt/megszokott flex integral borotvához, amit váltottam vele. Biztos vagyok benne, hogy a 7-es sorozat jobb, azonban az 5-ös tökéletes borotválkozást biztosít, valamivel kedvezőbb áron. A feje mozog, jól követi az arcvonalát, és az Én érzékeny bőrömön sem okoz iritációt

[(#2968) asysoft]

Egyetértek az előttem válaszolóval. Pedig nekem a korábbi borotvámhoz nem volt tisztító állomás (igaz 8-9 évvel ezelőtt nem is létezett, márpedig azt akkor vettem és csak idén cseréltem). AZ új vásárlásakor hezitáltam, hogy olyat vegyek-e amihez van, és nem bántam meg, hogy az itteni kollégák tanácsára hallgatva tisztítóállomásos készüléket vettem. Amikor töltöm az aksit csak akkor használom (azaz 9-12 naponta) de tökéletes az eredmény!

[ Szerkesztve ]

A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!

(#2972) swoody válasza Látnok (#2971) üzenetére


swoody
senior tag

Az 5-ös series kibír 9-12 napot? A cruzer talán 40 percet. :)

Gondolkozok, hogyha ez elromlik valami jobb kategoriára váltok, de mennyivel jobbak ezek(5,7 series)? Megéri?

TayRol: Hát most nagyon irigy vagyok. :) Nekem mindig izgulnom kell nehogy lemerüljön borotválkozás közbe.

[ Szerkesztve ]

(#2973) TayRol válasza swoody (#2972) üzenetére


TayRol
veterán

én 11-12 naponta töltöm a 760-ast és szintén csak akkor tisztítom. kb. 10 honap után is olyan mintha új lenne.

(#2974) J.R. Ewing válasza Látnok (#2971) üzenetére


J.R. Ewing
csendes tag

köszi a választ, nekem holnap jön ugyancsak az Series 5 590cc ;) Meggyőztél :) Tegnap megvettem hozzá előre a tisztító folyadékot, 2db-ot 3990ft-ért egy nagy hipermarketben. Ennél olcsóbban tudtok esetleg folyadékot? Én megvettem ennyiért mert szombatra már kelleni fog és így legalább nem kellett fizetnem postaköltséget.

(#2975) TayRol válasza J.R. Ewing (#2974) üzenetére


TayRol
veterán

4e alatt jónak számít a 2db-os folyadék. én 3600-ért vettem a Booklinetól.
590-est imádni fogod!:)

(#2976) asysoft válasza Látnok (#2971) üzenetére


asysoft
aktív tag

Tegnap végül megrendeltem (és át is vettem) a tisztítóállomásos 390cc-t. Terveim szerint vasárnap fogom kipróbálni először, mivel most egy 1+ hetes borosta borítja az arcomat, és ezzel aligha tudna mit kezdeni, ezt még pengével tervezem lekapni - remélhetőleg utoljára:)

(#2977) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

miért nem pajeszvágóval tolod le, és utána a 390cc? és akkor már egyszer sem kell pengést használni :)

(#2978) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

Braun 590cc-t megvettem, és ki is próbáltam épp az imént. Hol is kezdjem, remek anyaghasználata van, kifejezetten kényelmes a fogása, ügyesen lehet kezelni. Ami engem meglepett,(ez a második villanyborotvám, az első egy Philips 6900 körkéses a boltokban kapható legolcsóbb Philips borotva volt) hogy kifejezetten érezhető volt és hallható,hogy mennyivel erősebb motor van benne mint az előző borotvámban. Remekül kezelhető, és kifejezetten simára borotvál! Az előző Philipsem sajnos nem volt jó választás még első borotvának sem, mert kegyetlenül kinyírta a bőrömet a nyakamon szinte minden alkalommal még 4 hónap folyamatos használat után is. Az említett Braunnál ilyet nem tapasztaltam. Tudom,más árkategória a két borotva, és nem is egy csapatban eveznek, mivel az egyik körkéses, míg a másik rezgő késes, de jelenleg csak ezt a két borotvát tudom összehasonlítani a saját repertoáromból. Sokat olvastam róla, hogy van akinek a körkésest van akinek a rezgőt bírja az arcbőre és ki kell tapasztalni egyénileg, és utólag egyet mondhatok: Ezzel kellett volna egyből kezdenem, és megspóroltam volna 3 hónap "pávián fenék vörös" nyakat :) Nálam 5-ből 5-re vizsgázott!

(#2979) SOAD19 válasza J.R. Ewing (#2978) üzenetére


SOAD19
addikt

Helyzetjelentés:

4 hónap után, most pár napja váltott a tisztító folyadék állapotát jelző led középső állásba.

Majd jelentkezek, ha már azt jelzi, hogy cserére érett a patron.

(#2980) sbe561


sbe561
tag

Üdv mindenkinek!

Olyan ügyben kérném a segítségeteket, hogy borostát akarok hagyni fixen és nem tudom, hogy milyen borostavágót vegyek. Mit javasoltok?

(#2981) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

ha Series 5 590cc-t tudom járó motorral csapvíz alatt tisztítani, akkor szerintetek miért nem lehet borotvahabos vagy nedves borotválkozásra használni? nem értem mert úgy tűnik full vízálló

(#2982) TayRol válasza J.R. Ewing (#2981) üzenetére


TayRol
veterán

nem csak a vízállóságon múlik. eltömítené a szitát.

(#2983) asysoft válasza J.R. Ewing (#2977) üzenetére


asysoft
aktív tag

Először hajvágóval próbálkoztam, de az semmit nem csinált, pedig jócskán hosszabb volt a "borostám", mint a legkisebb fokozat a gépen. Pajeszvágó őszintén szólva eszembe sem jutott:)
Vasárnap óta a 390cc-t használom, és egész kedvezőek a tapasztalataim. Egyrészt gyorsabb és bőröm szempontjából kényelmesebb a gépet használnom, és az orrom alatt jobb eredményt is hoz, mint amit anno pengével sikerült elérnem. Egyedül a nyakamnál nem tudtam tökéletes eredményt elérni, ott is főleg oldalt szokott maradni szőr, ott eleve "lelapul", gondolom ez nem ideális a gépnek.
Tisztítóállomást még nem próbáltam, most úgy tervezem, hogy hetente egyszer fogom azzal takarítani.

(#2984) S.J.


S.J.
tag

sziasztok!

10e körül érdemes elektromos borotvát vásárolni, vagy maradjak a pengénél?

(#2985) TayRol válasza S.J. (#2984) üzenetére


TayRol
veterán

pengésnél maradnék. és akkor nem lesz rossz emléked az elektromosokról.

(#2986) Nimrod válasza S.J. (#2984) üzenetére


Nimrod
addikt

Abban az árkategóriában lévő borotvákat nem szabad megvenni. Igazából nem is értem, hogy azok minek léteznek.

(#2987) SOAD19 válasza Nimrod (#2986) üzenetére


SOAD19
addikt

Valószínű, mert van kereslet, az ilyen túl olcsó borotvákra is. És, ha van, akkor a cégek vannak olyan rendesek, és kielégítik az igényüket. :D

(#2988) joe69


joe69
senior tag

vennem kell új borotvát, rezgőt preferálom, ezért braun lesz, a kérdés csak hogy melyik...
ilyen árakon tudnám beszerezni(usa):
790c- 42,300
760c- 41,300
590c- 37,000
550c- 32,300
390c- 23,500

ti melyiket választanátok? én első körben azt gondolom hogy vagy a legolcsóbb vagy a legdrágább a nyerő...

(#2989) TayRol válasza joe69 (#2988) üzenetére


TayRol
veterán

790-es. 1000ft különbség megéri a 760-ashoz képest. egyértelmű.

(#2990) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

milyen borotvát használtál eddig?

(#2991) joe69 válasza J.R. Ewing (#2990) üzenetére


joe69
senior tag

jelenleg egy kb 15 éves braun-om van. Ahhoz képest valsz minden előrelépés, de ha már veszek valamit akkor szeretnék jót

(#2992) J.R. Ewing válasza joe69 (#2991) üzenetére


J.R. Ewing
csendes tag

ha a 15 éves braun eddig megfelelt, akkor elég a 390cc. Mivel írtad,hogy vagy a legolcsóbb vagy a legdrágább. Nem azért akarsz váltani mert nem voltál megelégedve a teljesítménnyel, csak kiöregedett a géped. Szerintem ebben az esetben a 390c is szuper jó lesz a megszokotthoz képest és fele annyit költesz csak!

(#2993) J.R. Ewing


J.R. Ewing
csendes tag

van itt olyan aki szálloda iparban dolgozik, esetleg londiner?

(#2994) Chris82


Chris82
senior tag

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Philips RQ 1160as borotvát, nekem nagyon bevált, ma kipróbáltam vizesen is borotvahabbal és egyáltalán nem volt semmilyen irritáció, pedig elég érzékeny a bőröm.
Korábban Braun és Panasonic rezgőkéses borotvákat használtam, ezt még picit szoknom kell, de kezdem megszeretni :))

(#2995) t256


t256
őstag

Sziasztok! A héten tönkrement a Philips RQ1160-as borotvám. Lemerült, töltõre nem reagál.

Mivel a körkörös mozdulatokat már unom, lecserélném egy Braun Series 3-ra. Melyik tìpust érdemes venni belõle? 320?, 330 vagy ezeknél komolyabbat?

Philipsben nagyon bejött a nedves borotválkozás lehetõsége.
Braun Series 3 Wet & Dry mennyire ajánlott?
Igay max 20ezer forintból szeretném megúszni.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2996) Bali27 válasza t256 (#2995) üzenetére


Bali27
addikt

Sajna nem tudok benne segiteni.. Kicsit én is megbántam a körkésest.. Habár azt mondták hogy erős szőrre jobb mint a szitás..
A nedves borotválkozásnak mia "titka"? Mert én próbáltam már a 1150el de nem a legszuperebb..

(#2997) t256 válasza Bali27 (#2996) üzenetére


t256
őstag

Egyszerû, megmosakszol, de nem törlöd meg az arcodat. Vizesen Nekem sokkal jobban viszi a szõrt.

Amúgy megtaláltam az utódot: Braun 340S wet & dry.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#2998) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

A Braun Series 3 - 340 vs 380 összehasonlításában melyiket ajánljátok?

Eléggé érzékeny a bőröm sajnos. Borotválkozás + utána after shave és ott állok égő nyakkal, ezért after shave helyett hideg vizet használok.

A 340 és a 380 azért tetszik, mert ha igaz, lehet használni zuhanyzás közben is, ami miatt talán kevésbbé lesz probléma az irritációval. A precíziós fejzár mire jó? Kell az nekem?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2999) t256 válasza Tigerclaw (#2998) üzenetére


t256
őstag

Szia!

Én a 340-et néztem ki. Igen ezek Wet & Dry rendszerű borotvák, tehát vizes bőrön is lehet használni.

Egyébként after shave helyett próbáltál már balzsamot? Szerintem sokkal jobb, van belőle érzékeny bőrre való is.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#3000) Zenty


Zenty
őstag

Szeretnék villanyborotvát venni és a választásban kéne help :)

A kiszemeltek:
a Philips Senso Touch 3D és a Braun 790cc

Melyiket érdemes venni?

A bőröm elég érzékeny.

Guild Wars - Zenty a survivor

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.