- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eternitys
aktív tag
Egyébként szerintetek mennyire nagy a különbség Philips RQ12-es és RQ10-es fej között. Simább bőr, gyorsabb és pontosabb vágás? A hosszabb szálakat könnyebben vágja az RQ12-es fej? Ilyenek érdekelnének. Mert ha nem számottevő a különbség akkor lehet maradnék csak egy olcsóbb RQ10es fejnél.
-
Eternitys
aktív tag
válasz
sanzi89 #1739 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy az RQ1050/1090-est az állványon is lehet-e tölteni vagy csak a power pod-ban? Mert láttam olyan képet([url=http://www.flickr.com/photos/23437015@N07/2307620488/]itt[/url] ahol az állványon töltik, de sokan azt mondják hogy csak a power pod-ban lehet tölteni.
-
Eternitys
aktív tag
Azt hiszem megtaláltam a számomra tökéletes megoldást. Mivel az Amazonos userek szerint a Philips RQ12-es fej jó az RQ10-esekhez és ráadásul jobban is vág mivel 3D-s vágófej, ezért a választásom a Philips RQ1050 + hozzá egy RQ12-is borotvafej. Így 45-be(30+15) kijön újonnan az egész cucc, lesz 2 borotvafejem, és tud annyit mint legújabb Philipsek duplaennyiért.
-
Eternitys
aktív tag
Köszi, akkor ezért nem találtam. RQ1062-es viszont most találtam a rakással véletlenül, nem tudom mi a különbség, de szerintem nem sok uhogy lehet az lesz. Nekem nagyon bejön ez a design, és remélem jó is lesz. Bár egy kicsit drágának találom az RQ1050-hez képest.
Tapasztalata valakinek a Philips RQ1050-1090-es szériával? -
Eternitys
aktív tag
Sziasztok,
A Philips RQ1060-as borotvából szeretnék rendelni újat, de nem találok itthoni boltokban a neten sehol. Valaki esetleg tudna 1-2 hazai linket?
-
jozsi252
veterán
Tudom hogy kicsit offtopic de nemtaláltam olyan topicot ahol megkérdezhetném, és ez áll a legközelebb a kérdéshez.
Az lenne a kérdésem hogy ti a sima borotvát mivel szoktátok fertőtleníteni? Fent a kollega említette az izopropil alkoholt, ha azt bekeverem HPW vízzel 70-30-ba és azzal leöntöm heti egyszer a borotvát az elegendő?
köszönöm előre is.
-
Flashcash
Közösségépítő
Tisztítóegység téma:
-Szerintem is hasznos kényelmi funkció a tisztítóegység. Amennyiben valaki spórolni szeretne vagy nem akar állandóan patront cserélgetni, akkor nyugodtan megteheti, hogy a szokott módon csapvíz alatt kimossa a borotváját és mondjuk hetente egyszer lefuttat egy tisztítást a tisztítóegységgel. Így fertőtleníted a borotvát, az alkohol zsíroldó hatású, kitisztíthatod a kés alatti nehezen hozzáférhető területet és citromillatú is lesz.
Így a gyári csomagban 4000Ft-ért kapható 2db. patron egy évig is elég.
-A Braun Series 3 és a Series 7 sorozatban a szita és a kés már egy kazettába van integrálva, ezt a kazettát nem lehet szétszedni úgy mint a régebbi modelleknél és kefével sem tisztíthatók. Emiatt ezekhez a modellekhez erősen ajánlott a tisztítóegységes változat megvétele.
-Ha valaki nem akar több patront vásárolni, akkor a gyári tisztítókazetták kimoshatók. 70%-os izopropil alkohollal meg az ebay-en megvásárolható adalék olaj/illat adalékkal újratölthetőek.
-
Látnok
aktív tag
válasz
Integra #2432 üzenetére
igen és nem.
Nekem volt már 1-2 Braunom, viszont még nem volt egyikhez sem ilyen tisztító készülékem, igaz azokhoz nem is gyártottak.
Az újakhoz gyártanak. Vajon tényleg szükséges, vagy csak jó?
Olyan mint a mosógépben a Calgon? szvsz feleslegesen kidobott pénz, hiszen 4-5 év használattal egy új gép árát öntöm bele. Vagy valóban jó dolog, és használatával nem 2 évente kell szitát cserélni?
figyelembe véve az árát is ezt érdemes megfontolni, és érdemes róla beszélni is. Pont emiatt jók az ilyen topicok, hogy az okosságok kiderülhetnek.
-
Látnok
aktív tag
-
Illidan
tag
Már lassan több mint fél éve vagyok boldog tulajdonosa az említett Braun 530-nak.
Előtte egy alap Series 1 150-esem volt közel két évig, amellyel szintén meg voltam elégedve. Egyedüli hátrányként talán azt tudnám említeni, hogy a hosszabb arcszőrzettel nem nagyon boldogult. Ezért a szita- és vágókéscsere helyett inkább az új készülék mellett döntöttem. Szerencsére ez is bevált, és ennek már a több napos borosta sem okoz.
Örök hála a topicnak a tippért, miszerint a madaras teszkó (sic!) gyakran akcióban árulja, így sikerült 30ezer forint körül megszerezni (nem kizárt, hogy néha még ettől is olcsóbb). A neten 40ezer alatt nem igazán látni sehol.Olvasva a hozzászólásokat, látom megy a vita a tisztítóállomásról és az abba való folyadékról.
Én a hagyományos takarítás híve vagyok. Az előző borotvát szinte minden használat után kefével tisztítottam, ám a mostaninál még ezt is mellőzöm, és csak az ütögetős módszerrel, illetve levegővel távolítom el a szőrszálakat (Itt nem sűrített levegőre gondolok, hanem arra, amit én fújok ki). Elismerem, a folyadék biztosan hatékonyabb lehet, de nem annyival, amennyivel többe kerül.
Az is igaz, hogy sem a korábbi borotvámban, sem az újban nem képez egy egységet a szita és a vágókés, amely segíti a fentebb leírt tisztítást. Ugyanakkor a 3-as és 7-es sorozatban más fej van, ha jól tudom, így ezeknél valószínűleg jobban előjönnek a tisztítóállomás előnyei.
Ezért is választottam a Braun 530-at -
Látnok
aktív tag
Nos, Én is borotva vásárlás előtt állok, sőt kell vegyek egyet, de azonnal.
Eddig egy BRAUN Flexintegral 5414-em volt, amit a megjelenésekor vettem, már viszonylag régen. kb. 2 évente elég volt neki szitát cserélni, bevallom még a "kés"-t soha nem cseréltem.
Azonban megint elkopott a szita, ráadásul gyermekem le is verte, szóval sérült is, így muszáj cserélni.
A tisztítása a hozzá kapott kis kefével heti 1-2 alkalommal elegendő volt, a napi használatban meg csak levettem a szitát, és hozzáütögettem a mosdóhoz, illetve a kést is ezzel a módszerrel megszabadítottam a használat melléktermékének nagyjától.Egyszóval egyszerű és nagyszerű volt!
Ki is néztem a Series 5 530-at, de elég drága, viszont már lehet vízzel tisztítani. szóval bizonyára jobb. De tényleg kell hozzá az a tisztítógép (plusz 20 e Ft, ami valljuk be rengeteg!)?
Használ valaki ilyen szerkezetet? esetleg egyéb javaslat a régi flexIntegrál cseréjére? szóval olyan kell mint az volt, csak új. (3 kés, mozgó fej)
-
pista1235
tag
Panasonic borotvákról mik a tapasztalatok? MM-ben láttam egy ES-RW30ast szerintem 10ezer forint körül, megéri megvenni? vagy esetleg Braunból melyik lehet még jó a 10-20ezres kategóriában? láttam még a Cruzert 20ezer körül, de olvastam visszább hogy gyengébb szőrre nem ajánlják, és nekem ilyen van..
-
-
TayRol
nagyúr
Az utobbit lehet habbal is és géllel is, de érzékeny bőrre a braunt javaslom.
Bar es is csak egy magánvélemény...
Lehet hogy valakinek a bőre a rezgőkésest nem birja (pl. series 3 390).1160-nal es a 390-nel sem nyulsz mellé, mindkettő franko keszülék. A 1160-ra fel tudod tenni a 12-es széria fejét, amivel meg fullosabb lesz a borotva, a braunhoz meg van tisztitoállomás (ha jol tudom). azt mindenképpen ajanlom.
-
oszy
veterán
Pl. erre gondoltam: BRAUN 3390CC
De olvastam olyat, h nem bírja olyan sokáig a szita, mint mondjuk a Philipsnél. Abból ezt néztem: PHILIPS SensoTouch RQ1160/17. Nem tudom érzékeny bőrre melyik lenne jobb. Az utóbbit láttam, h habbal is lehet használni.Ami a braun mellett szól (számomra) a tisztítórendszere.
-
Thunder86
tag
Sziasztok!
Braun 760-t használókhoz lenne egy kérdésem... tapasztaltatok már olyat, hogy bekapcsoláskor... (pl: ha 2 napig nem kapcsoltad be) egy pár pillanatig úgy hallani mintha csak az egyik oldalon kezdenének el rezegni a kések...(rezgő hang változásából gondolom ezt) aztán pár pillanat múlva a másik is elindul... utána ha kikapcsolom és vissza már nem produkálja ezt...
Valami ötletetek van esetleg, hogy mi lehet ez?
-
oszy
veterán
Szép estét!
Ajánljatok már nekem egy olyan borotvát (30.000-36.000.- között), ami jó ÉRZÉKENY BŐRRE és esetleg vmi extra tudással bír.
Gondolok itt tisztító állomásra, dokkolóra (érdemes-e pluszt pénzt adni ezekért?).
Nem tudom,h körkéses kell-e vagy sem. Van ilyen egyáltalán ilyen áron?Köszönöm!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Ezek a mostani borotvák mennyire viszik le a durva borostát?Csak mert nekem anno volt egy philishave 2830 na az semennyire,viszont a bőrömet lenyúzta gondolom erősen rányomtam... -
andrasferenc
tag
válasz
Newyorker #2400 üzenetére
Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a borotva nem egy fapados készülék, hanem egy nagyon precíz kvitelű szerkezet. Ha megnézed a vágó szerkezetének az árát, azért már egy olcsóbb készüléket vásárolhatsz. Ha azt akarod, hogy megőrizze a legjobb formáját, mindig ugyan úgy vágjon, mint egy új készülék, akkor a tisztítópatront használjad, ami tisztítja, keni és fertőtleníti. Vízcsap alatt sosem lehet úgy kitisztítani, mint a tisztítószerkezettel. Fertőtleníteni sem tudod megfelelően. A fapados borotvák esetén is javasolják, hogy egy leheletnyi műszerolajjal kend meg a szitát.
Ha azt nézed, hogy kéthavonta egy tisztítópatron és másfél év múlva egy vágófejcsere, akkor kb. 2500-3000 Ft a havi fenntartási költsége. A mai viszonyoknál többet elkölt az ember élvezeti cikkekre. Így meg van egy jó borotvád, amit naponta használsz. Nem mndegy, mit használ az ember, hiszen az arcát gyalulja vele!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest