Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NONPLUSULTRA
tag
válasz
andrasferenc #1849 üzenetére
Ez igaz, csak a reklámokból ez nem jön le
Rá kell jönni valóban csak a saját kárunkon.
Pl ma előbb a pajeszvágóval levittem a nagyját utána a körkésekkel és voilá: nem irritált annyira, még nem tudom mennyire lesz így jó, de mérföldekkel jobb mint egyből a körkésekkel. Az a gond valóban, hogy minél hosszabb a borosta annál jobban behúzza a kés és megvágja a bőrt is. Így is 2naponta borotválkozom, és a 2napos borosta is elég hosszú neki, hogy annyira berántsa. -
andrasferenc
tag
Mind a zsilettes, mind az elektromos borotválkozást (akár nedves, akár száraz) meg kell szokni, meg kell tanulni. Nincs tökéletes módszer. Nincs tökéletes eredmény. Mindegyiknek van előnye, hátránya. Ezeket tudomásul kell venni.
-
aronpapa
tag
válasz
NONPLUSULTRA #1843 üzenetére
"Borotvapengével semmilyen irritációt nem okozok magamnak, pedig azt hinné az ember, az a durvább beavatkozás."
Pedig igen: a bőr felső rétegét szó szerint lehántod vele.
-
Integra
titán
válasz
NONPLUSULTRA #1841 üzenetére
teeeeeeeeeeeee
az arc villanyborotva nem hónaljborotva
arra vegyél braun silkepilt, meleg zuhany alatt tökéletes. -
andrasferenc
tag
válasz
NONPLUSULTRA #1843 üzenetére
Minden borotvát meg kell szokni használat szempontjából. Az ember idővel rájön, hogy a legkényelmesebb. A villanyborotvák sem képesek csodákra.
-
kovsol
titán
Nekem egy Philips 6900 van ami elég alap holmi, de még ha hosszabbra meg van nőve a borosta akkor is szépen leviszi, kivéve a nyaki részen, ott többször is át kell menni rajta. Viszont egyáltalán nem irritálja a bőrömet(soha nem csípett meg, még az ajkaimat se, pedig erősen rányomom) és ezért is vettem, mert nagyon érzékeny a bőröm a hagyományos pengékre.
-
NONPLUSULTRA
tag
válasz
andrasferenc #1842 üzenetére
Nem a tükörsima hónalj a követelmény, hanem a kényelem. Azt hittem Villannyal kényelmesebb. Borotvapengével semmilyen irritációt nem okozok magamnak, pedig azt hinné az ember, az a durvább beavatkozás.
-
andrasferenc
tag
válasz
NONPLUSULTRA #1841 üzenetére
A Philips borotvák sosem borotválnak olyan szépen, mint a Braun borotvák. Nekem, ha nem vigyáztam, a Philips Shave 725-ös borotvám jó néhányszor becsípte az ajkamat.
Szerintem az elektromos arcborotvák nem igen alkalmasak az amúgy is jóval érzékenyebb hónalj borotválására. Főleg a Philips borotvák, mert ott a körkés felemeli a szőrt, majd levágja. Így könnyen megsértheti az érzékeny bőrt.
Én a hónaljhoz csak is rezgőkéses borotvákat használnék. Legjobb a testszőrzet nyírót alkalmazni. (Sosem lesz elektromos készülékekkel annyira kiborotválni, mint a zsilettel. Ezt tudomásul kell venni. De annyira követelmény a hónalj esetében a tükörsimára borotválás?)
Javasolnám az esti borotválást, ami után ne használj dezodort! Csak is hintőport. -
NONPLUSULTRA
tag
Hy.
Most tértem át normál pengéről a villanyborotvára, már több mint egy hónapja használom de még mindig szenvedek a buktatókkal.
Mivel biztosra akartam menni és nem akartam gagyival kezdeni egyből egy ilyet vettem: [link]Az arc és nyaktájon már kezd hozzászokni a bőröm, eleinte rendesen kicsattantam de most már OK. Hónaljban azonban szenvedés. Iszonyúan kicsattan minden alkalommal, egy napig éget és teljesen bevörösödik pedig 15 éve borotválom rendszeresen pengével ilyen panasz nem volt.
Néha még meg is vágom magam vele, akkor is ha óvatosan csinálom.Eléggé kapufának tűnik, pedig végleg be akartam szüntetni a pengés borotválkozást.
Ötletek?
-
törölt tag
válasz
Jackie_Chan #1838 üzenetére
Gondolom kihagysz napokat.Mindennapos borotválkozás lenne az ideális.Nekem régebbi típus van de ha kihagyok napokat nekem is csinálja.
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Nekem egy Braun Series 3 380-as tipusú készülékem van!
Meg vagyok vele elégedve mindenütt simára borotvál kivéve a nyakamat!Azt sajna nem lehet vele rendesen megcsinálni vagy csak nekem nem sikerült vele az elmúlt 1 évben.Így ott kénytelen vagyok pengével sajnos! -
andrasferenc
tag
válasz
#20584850 #1836 üzenetére
Az ár, mint írtam, nagy játék. Van olyan Braun Series 7-es készülék, amelyet internetes áruházban 60 ezer Ft-ért is meg lehet vásárolni, de ugyanezt ezt 100 ezer Ft-ért is. De ugyan ezt a készüléket az egyik műszaki áruház decemberben 40 ezer Ft-ért árusította.
Én vásároltam márt egy olyan műszaki terméket, amit az importőr a saját webáruházában és boltjaiban 50 ezer Ft-ért árusított, egy másik ismert webáruházban ugyan ezt a terméket 10 ezer Ft-ért vásároltam meg. Az olcsóbb hely is attól az importőrtől szerezhette be a terméket, mert rajta volt az importőr cimkéje. Gondolom, egyik kereskedő sem fizetett rá. -
törölt tag
válasz
andrasferenc #1834 üzenetére
Egyik ismerősnek 38E Philips borotva(jó pár éve volt nem tudom pontosan melyik) jobban irritálta a bőrét mint a sima borotválkozás.
1,5 hónap után az apjának adta.
De lehet másik fajta vagy egy Braun bevált volna.
Nehéz tippet adni milyet érdemes venni de árban 30-35E kategória is jó vétel szerintem. -
andrasferenc
tag
Háromszor jelent meg a hozzászólásom. Egyet sikerült törölnem.
-
andrasferenc
tag
válasz
#20584850 #1831 üzenetére
Az ár az nagyon érdekes dolog. Nem tudhatjuk, mennyi hasznot tesznek rá a kereskedők.
Azt el kell ismerni, a minőséget nem adják ingyen. Az átlagfizetés is országonként változó. A borotvák ára közel ugyan annyi, persze árfolyamfüggő.
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy milyen összeg felett felesleges érte pénzt kiadni. Ízlés dolga. Ez olyan, ki milyen ételt szeret.
Ki mennyit szán rá. -
andrasferenc
tag
válasz
#20584850 #1831 üzenetére
Az ár az nagyon érdekes dolog. Nem tudhatjuk, mennyi hasznot tesznek rá a kereskedők.
Azt el kell ismerni, a minőséget nem adják ingyen. Az átlagfizetés is országonként változó. A borotvák ára közel ugyan annyi, persze árfolyamfüggő.
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy milyen összeg felett felesleges érte pénzt kiadni. Ízlés dolga. Ez olyan, ki milyen ételt szeret.
Ki mennyit szán rá. -
törölt tag
Nem tudom ti,hogy vagytok vele de szerintem 35E többet borotvára kiadni felesleges.
50-70E egy borotváért átlag fizetésből nem kevés és annyival nem is igen jobb.
De 10-15E körülit sem szabad megvenni. -
Nova96
őstag
10-15K Borotválkozásra,test szőrtelenítésre, melyik vegyem?
-
aronpapa
tag
válasz
andrasferenc #1824 üzenetére
Én minden borotválkozás után a fejet szétszedve folyó vízzel alaposan átmosom, és utána - a felesleges vizet lerázva róla - teszem a tisztítóegységbe.
A szárítás után megint szétszedem a fejet, és hagyom teljesen kiszáradni, ugyanis a szárítás után is marad a fejben nedvesség.
Ez nekem max. 2 alkalom egy héten, több "simaságra" nincs szükségem.
Ettől függetlenül "másnapos" borostát is simán levisz, illetve a "csúcsom" 8 nap utáni borotválkozás, amit szintén meg tud oldani, igaz, kicsit macerásabb vele a "munka". -
Integra
titán
válasz
andrasferenc #1826 üzenetére
nehezen? miért? teljesen jól látható.
-
Integra
titán
válasz
andrasferenc #1822 üzenetére
a made in germany be van ütve a szakáll nyíró részbe, ha felhajtod, látod. a tisztítója nekem is magyar.
-
törölt tag
válasz
andrasferenc #1822 üzenetére
Köszi.
-
törölt tag
Üdv.
Braun Series 5-550
Braun Series 5-550cc közt mi a különbség?
Ebay-n néztem 23E és 43E körül mozognak.
A drágább azért drágább mert a tisztító- és töltőegységet is tartalmazza? -
Dilo
csendes tag
Eladó! Braun Series 3 330-as készülék! [link]
-
JR.CSé
senior tag
Őszintén nekem pihilips HQ7380 as beretvám volt de nem nagyon jött be.Túl érzékeny hozzá a bőröm.De a rendes manuális gilette és társai rendesen működnek szóval én inkább maradok annál.Szerintem sokan vannak így ezzel.Idővel remélhetőleg elég ellenálló lesz a bőröm mert nem teljesen adtam fel ezt a projectet.Elvégre nem kis pénz egy ilyen borotva.
-
andrasferenc
tag
Szia!
Sajnálom, hogy nem vált be a Remington BHT2000-es. Nagyon érzékeny bőrnél lehet, problémákat okozhat ezek szerint.
Én szárazon használom. Emberek bőrének érzékenysége különböző lehet.
Az elektromos borotvák sosem borotválnak úgy, mint a zsilett. Igaz, a jó készülékekkel jó eredményeket lehet elérni.
Nagyon jó áron vásároltad meg a készüléket. -
andrasferenc
tag
Szia!
Jelenleg a Braun Series 7 790 tipust nem forgalmazzák. A 760 és 790-es között az a kölönbség, hogy a 790-esnél van 25 mp-es gyorstisztítás (de akkor nem szárítja meg a borotvát) és a 790-es kijelzőjén még van higiéniai kijelző, amely a szennyezettséget mutatja meg. Mivel a tisztítóegység amúgy megállapítja a borotva szennyezettségét és felajánla a megfelelő tisztítási programot, sok jelentősége nincs. Legfeljebb utazásnál, amikor nem viszi az ember magával a tisztító egységet. -
Jake21
újonc
válasz
andrasferenc #1807 üzenetére
Szia!
Tegnap megvettem a Remington BHT2000 testszőrnyírót, féláron csak 3990 ft-ért az egri tescóban. Hát ma kipróbáltam a hónaljamon és alig akarja levinni a pármilis szőrszálakat
A borotva része meg szörnyű, nagyon apró sérüléseket okoz, amik bevéreznek tiszta bőrpír vagyok.Hát így elsőre nagy csalódás, de lehet ha vizes bőrrel próbálkozom jobb lesz.
-
Integra
titán
795cc-m van, csak ajánlani tudom
nem lehet a cruzerrel összehasonlitani, teljesen más világ. az egész vágófej felépités külön történet a series 7-nél. 1 éve használom már, kopásnak jele sincsen még a fólián.a kencés borotva meg bőrfüggő szerintem erősen, nekem ezek a nivea zselés borotvás dolgok nem jöttek be, csak száraz bőrt tudok borotválni, ha rajta ez a kence, akkor betapad a szakállam, tök reménytelen történet. mondjuk lehet, hogy neked meg a végén pont az a jó. de a nivea zselés cucc, az nem filipsz körkéses történet?
-
Nimrod
addikt
Úgy érzem ideje váltani, de nem könnyű a döntés.
Jelenleg egy cruZer Z50-est használok, ami messze nem tökéletes és hetente egyszer pengével is borotválkozni kell, különben hét végére alig birkózik meg napi borotválkozás mellett. Körülbelül két éve használom, előtte valami Philips körkéses volt.Kiszemelt versenyzők:
Maradjak-e a rezgőkéses Braunoknál és akkor már egyből a csúcsmodell: Braun Series 7 790ccVagy
Vissza a rezgőkéseshez: NIVEA FOR MEN borotva - erre azért is gondoltam, mert a nyakamon eddig az összes otthagyott elég sok szőrt, mellette irritálták is a bőröm. Braun ellen szól, hogy eleinte szoknia kellett a bőrömnek és egy 7-es talán már sok lenne neki.
Véleményeket várok.
-
aronpapa
tag
válasz
andrasferenc #1809 üzenetére
Nem csak a bekapcsolás számát jegyzi meg a készülék, hanem annak időtartamát is.
Kommunikál a tisztító egységgel, az pedig a készüléktől kapott info alapján dönti el a szennyezettség fokát, ennek megfelelően a tisztítás idejét.
Semmi zavart nem fog okozni, ha nem hagyod a tápot bedugva. Én így használom több, mint 1 éve, és semmi gond nincs vele.Ajánlom azonban a figyelmedbe a 1686 sz. [link] hsz-t, mert abban leírtam egy kis trükközést a patron cseréjének meghosszabbításáról.
-
andrasferenc
tag
Ma reggel először használtam a Braun Series 7 760cc borotvát.
Annyit kell mondani, szuper! Eddig kínlódtam egy 19 éves Philips Shave 725-os borotvával, aminek a megszokása kezdetben is hetekbe tellett.
Az a Braun borotva szépen dolgozik. Nem okoz bőrpírt, irritációt.
Szóval: Kiváló!
Amint visszatettem a borotválkozás után a tisztítókészülékbe, a készülék rögtön észlelte, hogy szennyezett. -
andrasferenc
tag
Meg van végre az új Braun Series 7 760cc borotvám. Installáltam a tisztítóegységet és egy rövid tisztítást indítottam el.
Reggel lesz az első borotválkozás vele.
Kérdésem:
Ha a tisztítás után lekapcsolom a hálózatról a tisztítóegységet, hiszen a borotva fel van töltve és nem akarom, hogy állandóan feszültség alatt legyen, akkor ez okoz-e működési zavart a tisztítások érzékelésénél? Mi alapján állapítja meg a készülék, hogy milyen tisztítási fokozat szükséges? (A bekapcsolások számától?) -
andrasferenc
tag
Szia!
A Remington BHT2000 borotva része nem penge, hanem kettős szitalemez és rezgőkés.
Szerintem az arcszőrzet vastagabb, ezért arra más szerkezet kell. Ez a készülék 1-2 mm-re vágja le a testszörzetet. Utána lehet a borotva fejet használni.
Az arca külön vannak arcformáző gépek.
Szerintem, szakál igazítására is használható. (Ezt nem tudom pontosan megmondani, mivel nem viselek szakállt.)
Szerintem ez a Remington készülkék nem rossz vétel. Ára meg fele a Braunénak. Nem vitatom, hogy minőségi különbség nincs a kettő között. -
Jake21
újonc
válasz
andrasferenc #1805 üzenetére
Szia!
A testszőrnyírót nem trimmelésre használnám, hanem teljes szőrtelenítésre a pengés borotva helyett. Azért váltanék konkrétan, mert a pengével mikor lehúzom a hónaljam, mellkasom ezzel együtt a bőr felső hámrétege is lejön, amikor a szőr meg nő vissza benő, begyullad. Említetted, hogy a trimmelővel vágni kell a szőrt, a borotva részével meg le lehet simítani. Ez a borotva rész egy penge ? A pengét nagyon nem bírja a bőröm
Azt hittem a testszőrnyíró letudja vágni, mint a 0-ás hajvágó gépek. Ha ezt tudja a Remington akkor lehet veszek.
Mondtad, hogy nem lehet vele arcot borotválni, de a szakállt formázni vágni lehet? Nézegettem a neten más gépeket is, némelyiknél ott van, hogy a testszőrnyíró arcborotválásra is jó. Ezét is gondolkodom a Braun cruzeren is (praktikusság miatt) de az ára nagyon drága, a Remington meg árban jó. Na még gondolkodom de már nem sokáig
Jake21
-
andrasferenc
tag
Szia!
Én nemrég vettem Remington BHT2000 tipusú testszőrzetnyírót. Ezt a tipust már korábban kinéztem. A múlt héten megláttam a Corában, hogy 7490 Ft az ára. A Média Markban meg 8990 Ft. A My Beauty Tools internetes áruházban meg 7690 Ft. Ha meg vidéki vagy, akkor ez az áruház a "Pick Pack" átvételi helyeire ingyen szállítja ki június 30-áig.
Kézhez illő precíz készülék. Kellemes a fogása. Igaz, meg kell tanulni a használatát, mint minden készüléknek. Szerintem legjobb, ha külön vesz az ember borotvát és külön testszőrzet nyírót. Persze, a testszőrzetnél attól függ, milyen célból veszed? Én trimmelésére és borotválására használom. A fésüs részével szépen lehet nyírni. A borotva feltéttel meg szépen le lehet simítani. Persze, az elektromos készülékekkel sosem lehet olyan eredményt elérni, mint a zsilettel. Persze a kényesebb részeknél meg óvatosnak kell lenni. (Nekem is kisebesítette a bőrömet ott, mert nem vigyáztam.) De rájön az ember a felhasználás módjára.
Könnyen tisztítható a vízcsap alatti vízsugárral. Praktikus kis táska szolgál a tárolására, utazásnál a hordására. Nagyon előnyös a kis mérete.
Én a Braun Zruzert drágának találom. A BHT300 készülék egy alap készülék, A BHT2000-es készülék pengéi sokkal jobbak.
A hónalj borotválását szépen meg lehet vele oldani. Én este szoktam. Utána nem kenem be dezodorral. Éjszakára hagy pihenjen az ember bőre. Legfeljebb hintőport javasolnék.
Ugyan a magyar nyelvű fordítsában a testszőrzet nyírónál a borotvafejnél arcből van írva, de testbőrt kell ezen érteni. Ezt a Remington készüléket nem a mindennapos arcborotválásra találták ki.
Most állok arcborotva vétele előtt, mivel az eddig készülékem akkumulátora lassan fel fogja mondani a szolgálatot és késeket is kéne cserélnem benne. Úgy vagyok, hogy egy majd 20 éves készülékre nem áldozok. A Braun Series7 760cc készüléket néztem ki. Korábban is volt egy "fapados" Braun sixtant rezgőkéses borotvám, amelyet egy Philips shave váltott fel. Igaz, ez utóbbiban háromszor kellett akkumlátort cseréltetnem. jó műszak konstrukció, de nem borotvált annyira jól, mint a korábbi Braun borotvám.
Még el kell mondani, hogy arcborotváknál meg kell az ember bőrének szoknia a készüléket. Ez a Pihlips készüléknél 2-3 hetet vett igényba, ami nem volt felhőtlen...
Ha netán még valami érdekelne, lenne kérdésed, tedd meg nyugodtan! Ha meg gondolod, telefonon is értekezhetünk. -
Jake21
újonc
Sziasztok!
Jó, hogy rátaláltam erre a fórumra. Most jutottam el oda, hogy elektromos masinára váltok, ami a borotválkozást vagy a szőrtelenítést illeti. Az állam még csak-csak megússza irritáció nélkül (igaz 1 napig kipirosodik borotválás utána), a gond a hónalj és mellkas borotválásával van. Akárhogy csinálom s utána akármit teszek rá az irritáció, szőrtüszőgyulladás, szőrbenövés garantált
. Eddig kinéztem egy borotvát, ami testszőrnyírása is jó: Braun Cruzer Z60 vagy gondolkodtam egy olcsóbb fajta Remington testszőrnyírón, ami minden hová jó
ez a: Remington BHT2000 vagy a Remington BHT300 nekem az előbbi az ami tetszik. Gondolom elektromos borotva után nem nagyon kell kencét magamra kennem, mert hát szerinttema legjobb a bőrnek. A kérdésem melyiket érdemes vennem? borotva vagy testszőrnyíró. Akinek van testszőrnyírója milyen, bevált? Rendesen leszedi a szőrt? Úgy max 20 000 ft-ot szánnék az egészre.
Braun Cruzer Z60
https://www.digipig.com/Braun-Cruzer-Z60-elektromos-borotva.7771.html
Remington BHT2000
http://remington.bemutatoterem.net/testszorzet-nyiro-akkumulatoros-bht2000
Remington BHT300
http://www.remingtonshop.hu/catalog/index.php?cPath=22_37&osCsid=29d84d49963b0d137e25dc9bb5f98082
-
SSlyTR
senior tag
válasz
róbert gida #1802 üzenetére
Ez ugyanaz, mint a Philips HQ7380-as csak f1es festése van? Mert a Philips HQ7380-at kb 7-8ezerrel kevesebbe kerül.
-
róbert gida
tag
Nemrég kaptam névnapomra egy ilyent [link] és nagyon tetszik.Még mindig nem jelez az akku pedig háromszor borotválkoztam meg vele.Eddig két braunom volt de ez alaposabb munkát végez.Persze újonnan azok is jók voltak de ha a szitát és a kést kicseréltem volna kb.7-8000 ft ba fájt volna nekem.Tetszik ,hogy vízzel mosható és nagyon csöndes.Csak ajánlani tudom mindenkinek
.
-
SSlyTR
senior tag
Hali!
Én is most tervezek váltani mach3ról villanyosra. Sikerült egy olyan szett pengét vennem, amiben kb 2-3 borotválkozás és vágja a bőrömet, pedig jobbak szoktak lenni ezek a gillette pengék. AZ utolsó borotválkozást úgy fejeztem be, hogy tiszta vér volt az állam.
Max 20ezer forintot adnék borotvára, mit ajánlotok?
Nézegettem Remingtonokat, de az előző hszek alapján azt nem érdemes venni.
Még nem sikerült döntenem a körkéses és rezgőkéses kérdésben, mit ajánlotok?
A tapasztalatot összefoglalva a körkéses jobban tépi a szőrt, a másik annyira nem.Mit tudtok elmondani élettartamra? Hallottam olyat is hogy 5 évet is kibír a körkéses egy szett késsel. Rezgőkésessel mi a tapasztalat? (nem a gyári adatra vagyok kíváncsi)
A brauntól a 330 a tetszetős, amennyiben olcsóbban találok 550et, akkor azt választanám (feljebb írta valaki, hogy előfordul)
Mi a különbség a 330 és 340wd között?
Philipsben a HQ 6990, vagy HQ 7380, a többit sokat kell tölteni.
Szerintetek melyik a jobb ezek közül? (az 550en kívül)üdv.:
S
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest