Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #44996 üzenetére
Kicsit drágábban de itt van pl
ekszörszájztransformer book garival.Köszi a skines infót. Mindjárt reggelizem cégnél, közben tolok egy meccset. Ki jön?
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz t_a_m_a_s #44997 üzenetére
Vagy OTG képes tablet aminél felhasználók már visszajeleztek, hogy működik a külső vezeték nélküli bill+egér, de ennek utána kell nézni.
spanyoll : Ha találok 100k alatt nem baytrail procis 11,6-12,5"-os netbookot, akkor 1-2 hét és 70 körül eladó lesz a gyerek mostani Ivy alapú 1007u-val szerelt decemberig garis 11,6"-osa. Az a baj, hogy újban mission impossible -nek tűnik még 13,3"-on is
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #44996 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az ASUS csinál dokkolós tabletet (transformer pad talán?), és leginkább 10"-osat, az 50-be tuti nem fér bele. Megoldás lehet még ebayról billentyűzetes tokot rendelni, de ott meg nincs ékezet.
Én anno a Myaudio tablethez rendeltem ilyen tokot (gyárit drágáér'), az pl szar volt. Tableten szöveget szerkeszteni nekem nem jött be, nagyon hozzá vagyok szokva a wordhöz... Ha nagyon kellene a billentyűzet akkor már inkább egy (használt) kis netbookot vennék.Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #44995 üzenetére
Úgy nevezed el magad, hogy azt a skint kapd.
Én mostantól csak spanyoll néven nyomulok, úgy megtaláltok ha úgy van
Más: Billentyűvel rendelkező tablet mennyiért van legolcsóbban amit még megéri megvenni? Vagy máshogy kérdezem: 50ből kijön egy ilyen? Szövegszerkesztésre és böngészésre kéne csak.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #44994 üzenetére
Az szép. Most egy 8.-at hoztam össze, aztán megettek. Hogyan lehet ilyen szép mintás gömbhöz jutni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #44993 üzenetére
Egyelőre ennyi a max amit össze tudtam hozni.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #44990 üzenetére
Változó. Néha random néven, néha Hungary, de sokan magyarok azzal nyomják, néha patriarchy mert az vicces, de azt is néha mások is használják.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #44989 üzenetére
Ki milyen néven van fent? Lehetne valami össznépit szervezni.
-
Real_Necro
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz aleister #44987 üzenetére
Időbe telik, de kb egy-másfél perc sunnyogás után ha a kisebbel elindulsz a nagyobb felé, vagy a nagyobb közepe felé irányítod a kicsit akkor egybeolvadnak.
Kettőnél többe nem éri meg válni, a w-t pedig ne nagyon nyomogasd. A zöld cumók ha nagyobb vagy náluk szétrobbantanak, viszont ha már nagy vagy akkor ha lősz a zöld cumóba, akkor arrébb tud mozdulni. Azzal pedig fel tudsz robbantani másokat akik nagyok. Jó cumó, rá lehet függni."Super perfundo on the early eve of your day."
-
zool1
őstag
Egy házaspár a New York-i Nemzeti Galériában egy művészeti kiállítást látogatott, ahol egy képet bámultak, ami teljesen összezavarta őket.
A kép három fekete, meztelen férfit ábrázolt egy padon ülve. Kettőjüknek a farka fekete volt, de a középen ülőnek rózsaszín. A galéria őre – aki néger volt – észrevette, hogy nem értik a képet, ezért felajánlotta segítségét. Közel fél óráig magyarázta, hogy a kép mennyire az afro-amerikai férfiak szexuális elnyomását ábrázolja, a fehér patriarchális társadalom által.
– Valójában – mutatott rá a galéria őre – néhány komoly kritikus azt hiszi, hogy a rózsaszín pénisz tükrözi a homoszexuális férfiaknak a mai társadalomban tapasztalt kulturális és szociális hátrányosságát.
Miután az őr elment, egy láthatóan skót származású férfi lépett a párhoz és megkérdezte:
– Szeretnék tudni, valójában mit is ábrázol ez a kép?
– Aztán milyen alapon hiszi, hogy Ön többet tud, mint az őr? – kérdezte a házaspár.
– Mert én festettem – felelte a férfi – A helyzet az, hogy azok egyáltalán nem afro-amerikai férfiak. A képen három skót szénbányászt látnak. A különbség mindössze annyi, hogy a középső fickó hazament ebédre... -
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #44983 üzenetére
AZT válás után vette, szóval csak az övé
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #44972 üzenetére
Az volt. Mutatja a papírt, hogy a balos kanyarért 50e helyszíni bírság, majd mutatja, hogy az övért 10e. Erre megkérdezi, hogy "Jól láttam, hogy nem volt becsatolva az öve?!". Először azt hittem azt is rám akarja verni. Mondom neki, hogy ott csatoltam ki előtte, amikor a papírokat kérte. Erre a válasz: "Látom nem értette a kérdést: jól láttam, hogy nem volt becsatolva az öve?!". Megvilágosodva bólogatok és ennyiben maradtunk.
Amúgy ezek nem razziáztak, hanem egy közteressel volt ott vmi miatt, csak mielőtt elindultak pont meglátott.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #44963 üzenetére
Olvastam, felsős koromban faltam a Sci-Fi-t, Asimov, Clark, Sztrugackíj tesók, összes sima és meta-galaktika, stb.
Juszt: vagy army of lovers
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz fi:zi'k #44971 üzenetére
OK, így már értem én is. Korrekt volt a szerv Ma egyébként valami nagy országos razzia van, itt is minden sarkon van egy rendőr...
Mondjuk nekem öv + villany alap, és mióta napiasan mérnek 3-4 helyen az útvonalamon, már egy kicsit sem megyek gyorsan, inkább az óra szerinti 50/90 alulról karcolva.Holnap majd jól beletépünk...
-
L4mie
veterán
válasz JohnyBlue #44966 üzenetére
semmi extra, belvárosban mászkáltunk találtunk szimpatikus helyszínt pózerkedett picit én meg kattintgattam, életemben 2.x portréztam, ez is csak hülyülés volt inkább, de azért adok a véleményetekre, hogy legközelebb jobb legyen. ennyi.
fi:zi'k: öv alap....
* jaaah értem
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Megkaptam életem első csekkjét a tányérsapkásoktól.
Benéztem egy balra fordulni tilost és pont ott állt pechemre, de aztán végül biztonsági övért írta a papírt.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
L4mie
veterán
fotóztam havercsajt, vőlegénye zenekarának pólójában kellett, hogy legyen csaj a pólónkban képe a zenekarnak vagy minek, mind1 is, majd lehet bedobok párat, hogy okosítsatok, legközelebb jobban menjen.
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #44959 üzenetére
Vannak fura ezoi, de vannak cserébe jó scifijei. Oké, nem egy Asimov, de pl a Surayana élő szobrai egy tökre érdekes könyvecske, ha gondolod szívesen kölcsön adom, ha megtalálom.
@Furkoo: Végre egy oldal ahol lehet rendszerezni, hogy mit olvastál és milyen. Ilyen kéne filmből is (biztos van, akár imdbn is, de igazából nem is kerestem) és akkor boldog lennék.
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
Ha már téma, nincs meg mind, de nagyjából[ezeket olvastam] ratingeltem is ami tetszett.
-
Lassú Víz
addikt
Fasza, háromszor bemérik az aszfaltot körülötted egy ilyen szarral, és ugrik a jogsid is.
Az is jellemző a mai(?) Magyarországra, hogy az emberek inkább beszopják a jogtalan büntetést semhogy esélyt látnának az igazuk bizonyítására.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #44957 üzenetére
Vörös oroszlán jó, de utána amit olvastam mind remake-nek tűnt, ezos cuccokat értelemszerűen skippeltem.
-
*Ropi*
félisten
B@sszus...Ráébresztettetek, hogy mennyire nem olvasok mostanában. Fiatalabb koromban hetente akár több könyv is megvolt, most meg 10 éve szinte semmi...Pótolnom kell.
(#44946) Real_Necro: "Stipistopi": azt a könyvet is elkérném ha szabad.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
spanyoll
addikt
Én sajna lusta vagyok annyit olvasni amennyit szeretnék, de ha már könyvek akkor Szepes Mária egyik nagy kedvenc.
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #44951 üzenetére
Mika Johannes Angelosz, de McCullough Romaiakrol szóló sorozata is beszippant
Chapel Frank Herbert Dűne univerzuma detto. könyvekkel az a gond, hogy egy idő után nem tudod hova tenni.
-
Chapel
addikt
válasz Freddy76 #44951 üzenetére
Jól van, látom Jókai akkor nem csak nálam volt "sok" akkori fejjel.
Egri csillagok még úgy ahogy, de igen a Láthatatlan ember jobb. Vonneguttal az első találkozásom a macskabölcső volt, hát el is vette egy időre a kedvem tőle. Aztán jött másik regénye és akkor már helyére került.
Szinuhe...régóta van tervben.Szerb Antal nagy kedvenc, Hrabal iszonyatosan jó, igazi sírva nevetős (a szavak minden értelmében).
Robert Merle: Malevil? Az nálam nagyon ütött.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Freddy76
addikt
Tényleg, Vonnegut, nagyon szeretem, eszméletlen beteg... Börleszk, Ötös számú vágóhíd, Utópia 14, Macskabölcső, Mesterlövész, mind óriási. Steinbeck-et is szeretem, az Érik a gyümölcs meg az Édentől keletre nagyon jók. Hemingway-től nekem a Búcsú a fegyverektől a kedvenc.
Aranyember... Jókai kiválóan alkalmas arra, hogy egy életre megutáltassák az olvasást. Be kellene látni, hogy egy mai kiskamasz feje egész egyszerűen nem képes bevenni Jókait. Mondjuk én húsz éve a preinternet korban is rühelltem a pátoszaival, a baltával faragott egy jellemvonásos hőseivel, az értelmezhetetlenül terjengős leírásaival. Gárdonyi már más, de ott sem értem, hogy miért az Egri csillagok a kötelező, a Láthatatlan ember szerintem ezerszer jobb regénye, és érdekesebb, izgalmasabb is.
Mika Waltari-t is nagyon szeretem, ha meg kellene neveznem egy kedvenc regényemet, az a Szinuhe lenne. Szerintem azt nyáron elolvasom még egyszer...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Chapel
addikt
válasz Mercutio_ #44945 üzenetére
uhh bele se kezdjünk mert megint jövök itt az oldalas írásokkal
Jó pár évig voltam a könyves szakmában, így totálisan könyv párti vagyok, igen tök jó a kindle, abszolút van létjogosultsága.
De amikor kezembe veszek egy régi, antikváriumból származó könyvet (vagy újjat) az az illat és érzés fantasztikus.Sci-fi témában valaki? Nálam az a fő csapás vonal, Asimov, Philip K. Dick, William Gibson, Arthur C. Clarke...hosszú a sor. Életem egyik meghatározó korszaka volt olyan 8-10 éve mikor először olvastam és kezdtem bele Asimov Teljes Alapítvány Birodaqlom Robot Univerzumába, azóta is wow faktor ha csak eszembe jut.
Fel nem fogom hogy a frászba írt ez az ember 1932-ben robotokról, pozitronagyakról és űrutazásról és nem is lőtt nagyon mellé?!? Ez az igazi zseni, amikor nem 1-2-vel, hanem 5-10 lépéssel járt mások előtt.
Egy "hátránya" azonban van ha az ember egy ~40.000 évet felölelő témába kezd: mindig elveszíted majd előbb utóbb az aktuális karaktereket és mindig fájó pont.
GoT feeling, csak monumentálisabb szinten.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
cOxeR
Ármester
Van esetleg valakinek nagyobb dobozos autója és kedve egy kis pakoláshoz?
Persze nem szívességi alapon...
Jövő héten pakolnám a nagyobb bútorokat a stúdióba és inkább ismerősi körben keresgélnék segítségért. -
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #44946 üzenetére
Aszittem tudomÁnyos... nyííí
-
Real_Necro
veterán
válasz Mercutio_ #44937 üzenetére
Ha sírva röhögős, akkor Guba Zoltán: Havijaj-t ajánlom. Sajnos már csak használtan jutni hozzá, de nekem van egy példányom.
Freddy:
Galaxis útikalauz...-t kétszer elolvastam. Abból a második alkalommal kórházi ágyban műtét előtt 1 nap alatt. Szerintem fantasztikus.
-
Mercutio_
félisten
válasz Chapel #44943 üzenetére
Salinger tuti, Hemingway-től "A folyón át a fák közé " nekem anno annyira betalált, hogy a Tarr Bélai öreg halászt is elnéztem neki.
Rushdie is piszok jól ír, Vonnegut is, Updike is, Merle is, Bashevis Singert is érdemes kipróbálni, Ulickaja se csak hype, hazaiak között egy időben rá voltam kattanva Csáth Gézára, a Szabó Magda regények is egy-egy kis műremek ahogy néhány "ecsetvonással" felvázol 1-1 személyiséget, és mintha a bőrükbe bújna. És a Polcz Aleine regények... az is egy külön világ.
Esterházy-t is szeretem, de őt nem lehet BKV -n arra oda kell figyelni, túl sok apró darabból építkezik és sok a visszautazás.[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Chapel #44941 üzenetére
Sumival kapcsolatban egyetértek veled. Nem tudom mennyire "korrekt" a szurkolókkal szemben ez a titkolózás, bár megértem, hogy nem akarnak nyilvánosságra hozni sokmindent. Azért egy szakszerű, rövid tájékoztatás kiférne szvsz.
Nekem sem volt kedvencem sosem, sőt... De a kvalitása, eredményei előtt kalapot emelek.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Chapel
addikt
válasz aleister #44942 üzenetére
Ált suliban már pár éve benne van az ajánlottak között, de 1000x inkább ezt raknám bele mint az Arany embert. Olvastatják olyan korban ezeket a nem gyerekeknek írodott műveket, közben meg HP-ből kb. az összes fontos dolgot megtanulhatja, amitől gerinces ember lesz.
Bár anno szerettem a Pál utcai fiúkat, meg az Öreg halász és a tengert és még párat, volt jó pár amit totálisan máshogy értelmezek felnőtt fejjel. (valószínüleg most teszem jól.)Salinger? Zabhegyező vagy Magasabbra a tető ácsok, esetleg Franny és Zooey? Ajánlom, mert barmoi jól ir és nem is túl hosszúak, így még bele is férnek egy ráérős délutánba akár.
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #44940 üzenetére
Az orosz klasszikusok nekem túl nehezek. Van pár üde színfolt, de összességében nem a kedvenceim. Akkor már inkább a magyarok. Márai (bár az elmúlt 5-10 évben hatalmas divat lett belőle) és Babits főleg. A Gólyakalifa a mai napig az egyik kedvencem.
Kifejezetten több kedvencem nincs, mert rengeteg fantazit olvasok emellett, és egész egyszerűen nem jut másra idő. 1-1 klasszikus szokott becsúszni. No meg Lovecraft minden mennyiségben.A HP szintén alap. Állati olvasmányos. Én simán betennem a tantervbe kötelezőnek, mert általa meg lehet szeretni az olvasást, és rengeteg pozitív értéket közvetít. Barátságot, szeretetet, hűséget.
Coelho a fentiek miatt eddig nem került fókuszba. Semmit nem olvastam tőle. Kéne?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Chapel
addikt
Mindenhol látom hogy posztolják, 1 éve ébredt fel Schumacher a kómából, éljen soká stb....majdnem beírtam, de mégsem tettem mert vasvillára szúrtak volna: 1 éve úgy rejtegetik hogy se kép, se hang róla, sőt a felesége azt mondta több hír nem lesz róla ha kijön a kórházból (át viszik egy másikba), szóval valaki még elhiszi hogy majd visszatér? Szerencsétlen valószínüleg egy tolókocsiban ülő, totálisan agysérült ember, akinek fogalma sincs kicsoda, meg kérdés egyáltalán felfog e valamit a külvilágból.
Nem akarok neki rosszat, mert ugyan mint embert mindig is utáltam, de mint sportoló maximálisan elismerem a tudását.
Valamit lehet tudni róla vagy tényleg semmit?Freddy: "A nagy kérdés, hogy mit gondolsz Coelho-ról..." Valamiért azt érzem ez csapda
Douglas Adams: Fogalmam sincs hányszor olvastam az 5 részes trilógiát és a Dirk Gently holisztikus nyomozó irodáját, de 5-nél többször az tuti. Van egy könyve, amit még nem olvastam el a Lélek hosszú, sötét teadélutánja és évek óta őrizgetem azzal a jól eső tudattal, hogy van még valami amit nem olvastam Tőle.[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #44939 üzenetére
Hát, eléggé mindenevő vagyok. Szeretem Dosztojevszkijt, bár qrva nehéz, Sienkiewicz-et, Remarque-ot, Rejtőt, de a minőségibb ponyva is bejön, pl. Wilbur Smith regényei szórakoztatóak, szeretem Ken Follett régebbi regényeit, de a Harry Pottereket is. Leon Uris több regénye is a kedvenc olvasmányok között szerepel...
A nagy kérdés, hogy mit gondolsz Coelho-ról...
Szerk.: Hemingway is nagy kedvenc, el is felejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #44938 üzenetére
Na a végén még kiderül, hogy egész hasonló az irodalmi ízlésünk. Azt még nem tudom, hogy ez most jó, vagy sem.
Én Marqueztől 99 környékén fogtam az első könyvet a kezembe. A Szerelemről és egyéb démonokról. Egy fiatal pap, aki rá van gerjedve egy bimbódzó, 15 éves lánykára? Még szép, hogy elolvastam.
Azóta elvileg megvolt mind. Az utolsó A pátriárka alkonya volt, amit 2 éve sikerült az Oktogontól nem messze egy kirakodós antikvárból megszereznem.Az általad linkelt film tényleg gyengére sikeredett, de van egy egész jó sorozata a GÚS-nak. Természetesen régi, és angol. Sajnos nem lett folytatása, pedig eddig mindenki pozitívan nyilatkozott róla.
(#44937) Mercutio_
Én csak a Hogfathert láttam, de tudom, hogy van még más is.
Nekem úgy tűnt, hogy ha a világ ismerete nélkül nézné meg valaki, akkor biztos "ez meg mi a picsa" feeling járná át. Nekem beavatottként abszolút középszerűnek tűnt a Disznókirály. Jónak, kultnak Nem nevezném.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #44931 üzenetére
Kunderától minden megvan, ami megjelent magyarul, mindent olvastam is. Ennél csak anyósom a menőbb, neki csehül van meg mind, és csehül olvasta. Marquezt is nagyon szeretem, és nem csak a száz év magányt olvastam (Szerelem a kolera idején, Az ezredes úrnak nincs, aki írjon, novellák). Hrabal ellenben nekem nem jön be.
Douglas Adams-ba pedig már beletört a bicskája valakiknek. Halott ötlet volt. Remélem nem gyalázzák meg a leghosszabb trilógia másik négy részét is...
Zool1: dehogynem, imádom Rejtőt, rendszeresen idézek is tőle. Nos, ő is olyan, amit nem lehet megfilmesíteni szerintem.
Régen én is sokat olvastam. Ennek elsődleges oka az volt, hogy Monorról minden nap vonattal jártam be, így napi másfél óra stabilan az olvasásé volt. Amióta Pesten lakok, nem olvasok (mondjuk azóta sem, amióta Budán lakok)...
-
Mercutio_
félisten
Tizenévesen faltam, de nincs annyi időm, hogy újra olvasssak könyveket, így is van otthon kb. 30 ami még rám vár.
Ha már humoros könyvek: Schwajda György: Csoda - erősen sírvaröhögős könyv.
aleister: Van Pratchett (korongvilág) film több is, és animációs is, bár a könyv valszeg jobb azért, ott a fantáziádra van bízva a látvány.
m3ss: Ja, elég odab*sz lehet, tieddel mi újság?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #44925 üzenetére
Hrabal nekem a zsánerem. Bár elég hülye ízlésem van Kunderával és Marquezzel megspékelve. Nem tudnám megmondani, hogy a könyv vagy a film tetszett-e jobban. Az Indul a bakterházról nem is tudtam, hogy adaptáció. Könyvként szerintem nem venném a kezembe. Nem vonz a témája. Mondjuk -így, hogy felhoztad- a vígjátékoknak tán jobban áll a vászon. Bááár ebben sem vagyok biztos. Egy Pratchett vagy Douglas.Adams regénybe beletörne szvsz a bicskája a legtöbb forgatókönyvírónak.
(#44926) Real_Necro:
Nem kell nekem magyarázkodni. Tudom, hogy van ez. Én is nagyságrendileg kevesebbet olvasok, mint 10 éve.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #44929 üzenetére
Öreg vagyok az ilyesmihez, meg szerintem fizik hoz otthonról sütit, azért fog mindenki cicaharcolni. (m3ss persze kivétel, de ő meg úgyse jön)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Olvass inkább! Ez jobb mint a HDporesz!
necro: Hogy stílszerű legyek, túltoltátok ezt a GoT-fricska dolgot.
rbalint88: Jövőhét hétfő-szerda között jók a napok, csütörtökön fakultatív programom van 5-től és utána nem tudom hogy hat az alkohol.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #44926 üzenetére
A legényanya egy kib*szott fárasztó film, anno megnéztem, de mostmár nem tudnám végignézni...
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #44925 üzenetére
A (rátóti) legényanya az smafu?
Aleister:
Én ismerni könyv, látott már bolt sokat. Olvas régebb, idő több volt. Most idő kevés, fordít másra, nincs elég, film oké.
Megöregszem vagy ötösöm lesz a lottón ígérem elolvasom mind az 5 kötetet. (utóbbi esetben valahol Bora-Bora-n...)
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #44923 üzenetére
A +1-hez: két olyan film van, amely nekem jobban tetszik az alapműnél. Az egyik a Sörgyári capriccio, a másik az Indul a bakterház. Az első véleményes, Hrabal nekem soha nem feküdt, aki szereti, annak lehet, hogy jobban bejött a könyv. A bakterház esetében viszont egy nagyon jó, akár többször is elolvasható könyvből lett egy zseniális, akárhányszor újranézhető film.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz aleister #44923 üzenetére
De Necro nem fogja elolvasni. Pont. Mindenmásasszonybeszéd
Egyébként az jutott eszembe, hogy megy itt (is) a lamentálás, hogy mi lesz Havassal,
illetve hogy majd Melissandre jól feléleszti, de azt pl pont kompletten kihagyták a filmből, hogy milyen papnő is ő, és miért is tudná feléleszteni? (Beric Dondarrion - Myri Thoros szál) Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
Ahogy spanyoll is írta, a kettő nem zárja ki egymást.
Necro:
Én 2 dolgot tudok felhozni, meg egy plusz 2-öt, a könyvek mellett.1. Martinnak elképesztő sok idejére volt szükség (kéziratokkal együtt kb 25 év), mire eljutott eddig a történetben. A regény sajátosságai miatt a vászonra való adaptációnál a történetet kicsit át kellett szabni. Mellékszálakat kihagyni, újakat behozni, egyéb csapásirányokat kissé átírni. Mindezt egyik napról a másikra.
Ezért soha sem lesz olyan koherens a sorozat, mint a regények.2. Sok dolog, történés nem érthető a sorozatban a könyvek terjengősebb magyarázata nélkül. Ezek felett rendszerint a mit sem sejtő néző könnyen napirendre tér, tekintve, hogy a mai filmek kritikán aluliak. Hemzsegnek az ilyen jellegű hibáktól. Itt viszont az alapanyag annyira zseniális, kidolgozott, hogy bűn az ilyeneket szó nélkül hagyni.
+1. Olyat én még nem hallottam, hogy a megfilmesített verzió jobb lett volna a papír alapműnél. Mondjuk pornóregényeket nem olvasok.
+2. Az olvasás fejleszti a képzelőerőt. Bár tudom, hogy manapság ez nem szempont, de ebben, a viagrás 30+osokkal teli topicban tán felhozható érvként.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
válasz Lassú Víz #44909 üzenetére
Tudod mit? Ok, veszek...
Igza kocsival járok, de majd mikor a dugóban lassan csorgok hazafelé...
Egyébként miért olyan nehéz sokak számára megérteni, hogy nem fogom elolvasni?
-
Lassú Víz
addikt
"A másik, hogy egy több kötetes dolognak neki nem állok, mert azt az időt bőven tudom most másra fordítani."
Erre a részre reagáltam. A BKV-n eltöltött idő kvázi így is - úgy is el van baszarintva. Ott nem mástól veszi el az időt az olvasás.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
spanyoll
addikt
Mi sem a történetért nézzük, hanem a csöcsökért.
-
m3ss
veterán
at kellene nevezni got fan clubra a topicot. ciciket linkeljetek inkabb
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #44888 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam, de pont arra kívántam rávilágítani Mercinek, hogy kb baszhatod a könyvet, a sorozat lassan teljesen önálló életet él... Meg arra, hogy lassan tényleg mindenki csak találgatni tud/fog, mert a könyv pár érdektelen cselekményszál kivételével kb ugyanitt tart, illetve a film utolérte, sok esetben megelőzte a könyvet.
Ettől függetlenül Mercinek igaza van, aki nagyon kíváncsi, olvassa el a könyvet. Én megtettem, mert a 4. széria után kurvára érdekelt a folytatás. (Ugyanígy voltam anno a Gyűrűk urával is. A film keltette fel az érdeklődésem, de mire a második rész kijött, ott is túl voltam a 3 kötetes könyvön). Nem vagyok csodagyerek, nem is szeretek különösebben olvasni, de most a 4-5 közti 3/4 évben munka-gyerek-ház mellett simán kiolvastam az 5 kötetet.
-
spanyoll
addikt
Engem az zavar csak a könyvben, hogy hiába szeretek olvasni alig haladok. Leülök olvasni, olvasom olvasom és basszameg alig haladtam százalékosan a könyvben. Pedig időm is van most, tehát nem az a tré, de basszuk 5 ekkora könyvet végigolvasni embertelen. Persze ettől még haladok vele ahogy tudok mert érdekes.
aprómini s01-es könyvspoiler, szerintem mindenki olvashatja de azért kiírom:pl megtudtam, hogy Hodor nem is Hodor, hanem Walder és fogalmuk sincs, hogy miért Hodorozik folyamatosan "Super perfundo on the early eve of your day."
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #44909 üzenetére
No de a sorozat az sorozat, a könyv meg könyv. Aki szereti a GoT sorozatot, annak muszáj elolvasnia a könyvet? Nem. Én például nagyon nem olvasok, nem kötnek le a könyvek. Ezért fenntartom magamnak a jogot, hogy a könyv olvasása nélkül is véleményt formáljak a GoT sorozatról. És nyavajogjak, ha valami nem tetszik benne. (mondjuk ilyen még nemigen volt, eddig végig tetszett a sorozat. )
-
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #44906 üzenetére
Cég ez is, windózok matricák a gépeken, elég egy darab DVD/újabban pendrive,
mérnöki szoftvereknél meg a gyári lemezeket iso-ztam be, a licensz meg szerveres vagy hardverkulcs, azoknak meg megvan a helyük szóval....
tasak meg boríték meg etc. meg ment egy szekrénybe azóta sincs hozzányúlva.De tudom...100x annyian vagytok, szóval más struktúra az egész tényleg nem oké ami itt megy.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Real_Necro #44906 üzenetére
Vegyél egy e-könyv olvasót. Van már megvilágított IP67-es is. Leginkább BKV járaton vagy az átszállásra várva olvasok. Telefont nem javaslom, mert ha süt a nap, akkor cseszheted.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
rbalint88
addikt
Mókuskák!
Ma esti fröccsözés áll még annak, aki múlt héten feliratkozott? -
spanyoll
addikt
Köszi a trim meg backup meg mindenféle okosságot.
@Got: Én olvasom is, az első könyv kb harmadánál tartok.
-
Real_Necro
veterán
válasz madgie #44904 üzenetére
+Studi
+1
Merci:
Nem tudom hogy vagy vele, de én soronként utálok valamit elolvasni utána meg mást csinálni, majd újra vissza térni a könyvhöz. Ha egy könyvnek neki kezdek, szeretek elmélyedni benne és nem mint a házi feladat csinálom amikor meg amennyit tudok. A másik, hogy egy több kötetes dolognak neki nem állok, mert azt az időt bőven tudom most másra fordítani. Egyébként miért akarod mindenképpen ráerőszakolni valakire a könyvet? Van akinek egy film által adott élmény ez esetben elegendő.
Furkoo:
Cég, nem otthoni felhasználás, telepítők, licenszek, tasakok, borítékok, gyári lemezek. Szóval elektronikus tárolás kizárva.
Ilyet már találtam:
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #44888 üzenetére
Nem mi hisztiztünk
De piszok unalmas ám olvasni a rinyálást, mintha tegnap lett volna az első alkalom, hogy legyakták a pozitív szereplők felét.
Egyébként pdf-ben is elérhető minden könyv, amennyi időtitt baszod a rezeta gép előtt ülsz melóban rég elolvashattd volna, ha annyira érdekelne a történet.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
L4mie
veterán
válasz Real_Necro #44901 üzenetére
iso-n tárolom őket a NAS on így minden gépről elérem, és gigabites hálón talán gyorsabb is mint CD-ről telepíteni.
-
Real_Necro
veterán
válasz madgie #44899 üzenetére
Páromnak plusz feles szemüvege volt, most ment át mínusz 0,25-be. Ő is monitoros munkát végez.
Szerk.:
Más jellegű kérdésem, csak nem akartam új hozzászólást írni.
Van ötlete valakinek arra, hogy szoftver telepítők tárolását hogyan, miben célszerű cégnél megoldani? Valami kis rendezős cuccos megoldás lenne a jó a mostani műanyag ládás helyett.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Direct One (műholdas és online TV)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest