- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Akkor is cserélik a csapágyat, csak 5x annyi munka van vele. Kinek a pap, kinek a papné
-
MC Pite
veterán
válasz
chopin42 #6158 üzenetére
Amíg jó, a hátsó híd csapágyát kell cserélni, nem fogja lerágni a csonkot. Én minden Picassomnál ezt csináltam meg preventíve, 10 évig le a gond.
Csak magyarhonban megvárjuk a bajt és valahogy felújított komplett hidat raknak fel a lustább/kevésbé éles szerelőkn(azaz a 95%). -
chopin42
őstag
Üdvözletem!
A peugeot 206 (cc) nfu 80kw-os motorral megtetszett a páromnak.
Hátsó hídról tudok, számítok rá. A motor elvileg jó.
A városunkban van egy, hozzám közel, 2004, 780 ezer, cabrio. PDP-026, ha valaki esetleg megnézné.
Mik lehetnek ennyi idősen a buktatók? A tetőmechanika és a hátsó híd mellett.
Nagyon köszönöm -
Benny89
csendes tag
válasz
Benny89 #6122 üzenetére
Na úgy tűnik csak a hátsó híd a probléma, hiába nem állnak ferdén a kerekek, legalábbis szemmel nem látszik, de az tény, hogy az egyik oldala annyira rugalmas, mint a gerincem lumbágó esetén. Felújítják, majd kiderül hogy jobb-e vele menni
Viszont jöttem két újabb kérdéssel, amiben nem igazán segített a gugli:
- Hátsó lámpában megjelent az áldott esővíz lecsapódás formájában. Gyanítom, hogy rossz a habszivacs tömítés, mert eléggé összenyomott, rugalmatlan állapotnak örvend. Mivel a lámpa nem repedt, stb, így nem akarok újat/másikat venni (ne legyen hátul különböző a fakultsági állapot), elég lenne nekem a tömítés is. Ennek megtaláltam a cikkszámát (6350FP), de sehol sem vélek találni itthon egyetlen boltban sem, aztán lehet én vagyok a béna. Kapható ez külön?
- Víz az utasoldali hátsó lábtérben. Konkrétan nem láttam a vízfolyást, de a nyomok arra utalnak, hogy az ajtó alján jut be valahogy, mert a tömítés árkában is ott a víz. (Előbb említett lámpától se látni nyomokat.) Sokan írják az ajtóbelső szigetelést, ezt megnéztem, valóban elengedte a ragasztó, ugyanakkor el nem tudom képzelni, hogy ott hogy folyik be a víz?! (És ázásnyomokat sem nagyon láttam.) Ha mégis ott folyik be, van erre panelparkolóban megvalósítható átmeneti megoldás? Nem volna jó ezzel megvárni a következő sivatagos évszakot, mert se nem egészséges a karosszériának, se nemvan olyan szag ettől a kocsiban, amit el lehetne viselni
-
MC Pite
veterán
válasz
Pingvin1985 #6155 üzenetére
Én ablak/láb egyes fokozatra szoktam rakni, és csak akkor engedem neki rendesen a levegőt, ha érzem, hogy márrendes meleget tol (ezt kb 70° felett szokták).
-
Pingvin1985
tag
válasz
MC Pite #6137 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam fűtés nélkül, és tényleg jóval hamarabb eléri az üzemi hőfokot. Szóval elvileg a termosztát jó.
Csak télen fűtés nélkül kocsikázni nem túl jó dolog. Mondjuk az ülésfűtés azért sokat javít a komfortérzeten. Lehet, hogy ezt a kartonos dolgot majd kipróbálom. -
MC Pite
veterán
válasz
Steve_Brown #6152 üzenetére
Igen. Az NFU-ról nincs előtte mérés, de a Meganeról van : [link]
1, olyan élénk lesz, mint mimor tempomattal gyorsítasz (pl 80ról negyedikben 100 feletti céllal) nem olyan lagymatag mint pedállal
2, ezressel hamarább eléri az ember a gyári nyomatékmaximumot
3, magasabb lesz a max teljesítmény, nyomaték
4, sok autónál (főleg hosszabb váltónál) még fogyasztáson is hozJó légszűrővel (pl Fram, vagy sportbetét szűrővel) és egy halk szolíd dobbal meg főleg érdemes (Picasso NFU motorján sokat fojtott erőben a hátsó dob, szűrő+Janó dob után mintha 5 ember helyett 1 ült volna már csak a kocsiban).
A csúcsteljesítmény nem sokkal nő 6000nél, de hogy 4000 helyett 3000nél megvan a 147Nm és vidámabban pörög még tovább. Az általában használt 2500-3000nél a plusz nyomaték az kellemes. (Meganet többen gondolták turbósnak utasként.) Nekem elevenebb lett az 1
6 16V mint előtte az 1.8 16V (szintén Picasso), miközben bő 1 literrel kevesebbet fogyasztott az NFU/TU5JP4 mint az EW8. -
thboxx
aktív tag
válasz
Steve_Brown #6152 üzenetére
Lehet. Teljesítményoldalról nem sok értelme van, fogyasztáson lehet vele inkább kicsit javítani. Inkább motoroptimalizálás, mint klasszikus értelemben vett"csippelés".
-
thboxx
aktív tag
-
Micsurin
nagyúr
206-ból az 1.6 és a 2.0 közt van akkora difi élményben ami a fogyit és a biztosítási difit elfelejteti az emberrel?
Heti 2-3x lenne Dunakeszi - Infópark ingázás ezért agyalok csak biztos kell-e a 2.0.
-
vzozo
senior tag
válasz
addamka #6143 üzenetére
Köszönöm. Mondjuk ha 12 euróért egy használható kütyüt kapok, akkor már csak poénból is megrendelem, ez nem összeg. Pl. ezt találtam, holnapra itt is lenne: https://www.amazon.de/Bluetooth-OBD2-Scanner/dp/B07CP632CL/
-
Sima OBD-vel messzire nem, pár dolgot tud az androidos FAP nevű app (amazon app store), de nagyon messze van a gyári diagtól. Utóbbi meg legális forrásból nem éri meg, illetve totál laikusként csak össze fog zavarni.
Régen nekem simán kinyomtatták a gyári diag riportot, az konteózni pont elég lenne -
vzozo
senior tag
Nos, közben volt kötelező szerviz is, és úgy alakult, hogy pár napra ott tudtam hagyni a kocsit (a másik helyi márkaszervizben, nézzen rá új emberke is), de az engine failure-rel nem tudtak mit kezdeni.
Ha vennék OBD olvasót, azzal házilag, laikusan megyek bármire? Nehezen hiszem el, hogy tényleg nem látnak semmi használhatót a kocsi naplójában.
Igaz legalább a #5525 -ban írt kormány-nyikorgás problémát fél perc alatt megoldották ott előttem, kenni kellett.
-
Dorien
veterán
válasz
Pingvin1985 #6136 üzenetére
Ne használd a fűtést, akkor gyorsabban bemelegszik.
Viccen kívül, a HDi az ilyen... Én biztonság kedvéért lecseréltettem a fagyállót meg a termosztátot, de sok minden nem változott. Van aki a téli időszakra vastag kartonlapot tesz a hűtő elé, hogy ne kapja direktbe a hideg menetszelet. (Csak tavasz környékén el ne felejtsd kivenni.)
-
Llew
senior tag
Ha még aktuális és Baja belefért, akkor ugyan azon a távolságon Kecskeméten.
-
dik
őstag
válasz
Pingvin1985 #6136 üzenetére
Nekünk Berlingoban is ilyen motor van és ha 50 körüli tempóval megyünk ennek is kell vagy 10km mire bemelegszik. Magyarul baromi lassan melegszik fel. Nagyon nem szereti a telet...
-
MC Pite
veterán
Érdemes megnézni, de tesztelheted úgyis, hogy minimumon és/vagy hideg levegőt fúvatsz vele, akkor hamarább be kéne melegednie. Ha így van, a termosztát elvileg jó.
-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Citroen C4 Picasso 2016-os 1.6 blueHDI az alany. Ezek a motorok tényleg ilyen nehezen melegszenek, vagy a mienknek van valami baja? Kb. 17 km-re járok vele dolgozni (1 km lakott terület + 6 km országút + 4 km lakott terület + 6 km országút). Hűvösebb reggeleken a mutató szerint el sem éri az üzemi hőfokot, vagy csak az út végére melegszik fel. Fűtés van. Ez normális ennél a típusnál, vagy nézessem meg diagnosztikával? -
Hauptmann
veterán
válasz
Micsurin #6134 üzenetére
Idióta. Amikor felvették a TC-hez, nagy elénnal elkezdett felújítani egy Vespát, aztán amikor látta, hogy nem megy neki, beadta Giannihoz.
De ami nálam kibaszta a biztosítékot, a TC jogáaszi mögé bújva tudta basztatni Csonti t (okkal, ok nélkül, mindegy), de a zugbontós, és nepper cigányoknak már nem mert nekimenni.
-
MC Pite
veterán
Lófütty ez a cikk. 16tól frissítettek, ha betartja az ember a 2312 vagy 2012-et már nem vészes, és 1 perc alatt mérhető a szíj állapota. Sőt, visszahívás is volt rá, az én 18as autómban is cserélték. Amúgy meg ingyen megnézték idén milyen állapotban van (vastagságot mérnek a betöltőnél ha jól tudom).
Nyilván, kell rá figyelni, de minden motornál van szinte ilyen pont az elmúlt 10-15 évben.
-
MC Pite
veterán
Vezetőoldalival kezdeném. Mind a négy? Nekünk a kijelzőn mutatja melyik van nyitva.
#félévifogyi, kerékcsere után tankoltam és nulláztam az 1.2 130Le C4 Spacetoureren a trip 2-őt, bc 5,6 (4414km, 47km/h átlag), tankolással 5,84 (4389km). Tudom, csalás meg minden.
Még mindig nem nagyon tetszik ez a full fekete felni télire, de ezt kaptam vele, és kivételesen a gyáriak között se nagyon van amit szeretek/amire cserêljem.
-
neoone
csendes tag
Sziasztok! Van egy Peugeot 208 1.4 Hdi autóm. A gondom az hogy minden nagyobb döccenőnél, kanyarnál bejelez az ajtónyitás érzékelő - felvillan a műszerfali ikon mintha mind a 4 ajtó nyitva lenne, bevillan a belső világítás lámpája. Hol keressem a hibát?
-
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok! Adott egy 2.0 RHR motorkódos 2006-os 307 SW. Olyan problémával küzdök, hogy amikor beindítom az autót beröffen, majd egyből le is áll. Utána ha újra indítom tökéletes. Csak minden hosszabb állás utáni első indításkor van ez és nem mindig. Van amikor napokig nem tapasztalom a hibát. Van ötletetek?
-
-
Benny89
csendes tag
válasz
Steve_Brown #6120 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos a hátulja biztosan le van ülve, nem csak optikai csalódás, más utcán és fotókon látható 206-osokhoz képest jelentős a különbség. Csak arra nem tudok rájönni, hogy ez mitől lehet...
-
MC Pite
veterán
A 70° akkor sem normális, jobban kellene zárnia szerintem.
És amiből biztos hogy baj van, hogy lakotton kívül kevesebb a hőmérséklet. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Benny89 #6119 üzenetére
1.) A hátsó kerékjárati ív alapból kisebb mint az első, így úgy tűnik, mintha jobban rá lenne ülve. Ráadásul a tűgörgő hibájánál nem a hasmagasság hanem a kerék dőlésszöveg változik. Ha riszálja a seggét az baj, de lehet hogy csak a 8-as Passatból átülve érződik ilyennek.
2.) Az 1.4 HDi az 1.4 KFW ellentéte, 80 fok fölé nem hajlandó menni a legtöbb esetben.
3.) Bán Norbert, 18. kerület.
-
Benny89
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettünk a páromnak egy Peugeot 206 1.4 HDi-t tanulós autónak. Készültem a hátsó híd hülyeségeinek a figyelésére, de ennek ellenére b@lf@sz voltam és nem tűnt fel, hogy az autó hátulja terhelés nélkül is eléggé le van ülve. A kerekek nem látszanak ferdének, úthibákon nem kopog, nem nyekereg. Rosszabb, nyomvályús úton olyan mehh az úttartás, főleg nagyobb lassításkor. Első lengőkarok újak, lengéscsillapítók érzésre jók. (Bevallom őszintén, ezt nem tudom, hogy probléma-e, vagy eleve ilyen ez a futómű, eddig csak magasabb kategóriájú autókat vezettem annyi ideig, hogy normálisan érezzem őket). A lényeg: lehet, hogy a hátsó híd hibája miatt van leülve a feneke? Ha igen és jöhet a felújítás, akkor mi a reális ár ezért a munkáért és Budapesten hol érdemes megjavíttatni?Másik téma: A vízhőfok 70 fok körül él pl. a mai 14 fokos külső hőmérséklet mellett. Országúton kicsivel alatta, Budapesti forgalomban kicsivel felette. Utastérfűtés rendben. Régebbi hsz-ekben volt erről téma és az volt a konklúzió, hogy ezek ilyenek. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor nem szenvednék feleslegesen DIY termosztát cserével.
Még egy kérdés (eskü az utolsó
): Budapesten tudtok olyan szerelőt, aki nem az Unix/Bárdi kedvezmény nélküli alkatrészár és +20k feletti óradíjon dolgozik? Egyszerűbb dolgokat megoldok én az autón, de pl. az aktuális vezérműszíjcserét inkább hanyagolom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Hauptmann #6113 üzenetére
Köszi
Akkor ha jól értem akár 206 akár 307CC vehető ha a karosszéria és a blokk jónak tűnik.
Előbbinek utána kerestem, utóbbiról mit kell tudjak? Rohadni mennyire szeretnek? 206-osról azt olvastam elvétve. Kicsit fura mert a ~1 körül gyakorlatilag mindkettőből látni közepesen foglalkozóst.
-
Hauptmann
veterán
Honnan érdemes most Lexiát rendelni virtuális gépes DiagBoxal, hogy ne fogják meg a vámon?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Micsurin #6112 üzenetére
Nem, a 307 CC-ben a jó öreg NFU van. De inkább RFN-t, vagy RFJ-t keress, ha 307-et akasz.
Tetőhiba esetén kézzel is zárható/nyitható a 307 teteje, de kétemberes mutatvány.
-
Micsurin
nagyúr
306CC-ben az 1.6-osok már Prince motorosak? Valamint 207-esben a VTi lesz Prince csak? Sima 1.6i az még a 206-ból örökölt benzines?
206CC teteje tudom nyitható kézileg és nem is ördöglakat, 306CC-vel is ez a helyzet?
-
thboxx
aktív tag
Németkér (Paks) közelében Peugeot-Citroenhez értő szerelőt tud valaki? Olyan kéne, akinek a francia autó szerelése nem áll meg egy gömbfejcserénél vagy olajcserénél. Kb Bethlen G. szintű szerelőt keresek.
-
ilyen_85
senior tag
Üdv Urak!
Jelenleg autó vásárlásán gondolkodom (már vagy 2 éve xD) szeretnék automata váltós dizel autót (autópályázni kéne).
A hahun a találatokat lapozgatva állandóan elém kerül pár 508 sw 2.2 gt 2011-2012-ből. (3 - 4 mFt között keresgélek).
Tudom, hogy ilyen idős autótól csodát nem szabad várni, de meg merné ezeket venni valaki?
Mi a véleményetek róluk?
A helyzet az, hogy ahhoz képest amit ma lehet venni 3-4 mFt között, az 508-asok elég sokat igérnek
, ezért gondoltam rákérdezek.
Köszönöm előre is a válaszokat!
(ha van aki Honda topicban is megfordul és már elege van belőlem attól elnézést kérek
)
-
nesa
veterán
válasz
Steve_Brown #6095 üzenetére
Hasonló hibával küzdöttem a partneremen, én hamar feladtam, kapott egy talán vw LT gombát, és a gomba kapcsolta a gyári relét, előtte órákat szívtam vele, a gombás átalakítás meg vásárlással együtt kb 1,5-2 óra volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest