Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás2310
tag
Szia, lehet, hogy hülyeséget írok de akkor nem kizárt, hogy a váltó olaj cserének köze lehet a jeladó meghibásodásához. Állítólag nagyon régen volt már benne cserélve és nagyon koszos volt már a leengedett olaj. Beleöntötte a 2 litert, de én mint ha azt olvastam volna, hogy 1,8 liter kell bele gyárilag. Szóval lehet, hogy a váltóban letapadt koszt fellazította az új olaj és teli ment kosszal a jeladó, vagy túltöltötte és ez véget kergült meg a jeladó?
-
Tamás2310
tag
Sziasztók!
Ismerősömnek van egy 2004-es Citroën Xsara N1 1.6-os típusú autója, amelynek a sebességmérője összevissza ugrál. Komplett óra csoport ki lett cserélve, de a probléma továbbra is fennáll. Arra gondoltam, hogy a sebességmérő az ABS jeladótól kapja a jelet, de amikor eltávolítom az ABS jeladó biztosítékát, az óra továbbra is hibásan működöt. És menet közben többször magától bekapcsol az eladásjelző, leggyakrabban fékezésnél. Állítólag kb. akkor kezdődött a hiba amikkor a váltóban le lett cserélve az olaj, de nem tudom, hogy ennek bármi köze lenne hozzá. Esetleg valakinek van tippje, és az óra ha nem az ABS jeladótól kapja a jelet akkor hol van a jeladó.
Előre is köszönöm as segítséget! -
crocy
tag
Sziasztok,
Bp környeken tudtok szerelöt ajanlani, aki tud nekem segiteni peugeot 307 abs hiba kapcsan? -
Doki42
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Szia! Buék!
Ez a lerakódás akkor is jelen van, ha csak rövid utakra használták. Olajtól nem függ..
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Total olajkereső: [link]
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Szia!
Én biztos, hogy 0W-30-at tennék bele PSA B71 2312-es minősítéssel.
Ezzel nem igazán lehet mellé lőni.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Tegnap előtt vettünk egy 1.4-es 2014-es C3 Picassot viszonylag nem rossz áron (1.399.000 Ft) 115.000 kilométerrel.
Tegnap levettem az olajbeöntő kupakot és akkor láttam, hogy a kupak felső részén világos/szürkés lerakódás van.Megtakarítottuk és utána mentünk vele 10 kilométert ami után ismét világos szennyeződés lett a kupakon, szóval eléggé ráfér az olajcsere mert elég rossz olajjal kaptuk.
A kérdés, hogy gyártó milyen olajat ír elő ehez a kocsihoz? Azt mondta az eladó, hogy a kézikönyvben benne van, de abba nem találtam, csak annyit, hogy 4.25 liter olaj megy bele cserénél.
Állítólag 5W-30-at tettek eddig bele, de volt oldal ahol meg 5W-40-et írnak.Tehát 1.4-es 2014-es C3 Picassoba gyártó milyen olajat javasol?
Illetve olajból is melyik gyártót javasoljátok hozzá?Köszönöm

-
MC Pite
veterán
válasz
Golyo69
üzenetére
Vezérléscserével tök jó motor. Nyomatékos, vidám, hamar melegszik, jól fogyaszt. Direkt ilyet kerestem, nejem 208asába ilyen van, 4 éve van nálunk.
Egy egy cikk meg videó alapján minden motortól félnek az emberek, sokkal problémásabb motoroktól amit nem kaptak fel meg nem félnek
. Nincs hibátlan motor, de ezeknél nincs extra tennivaló - ha már morzsolódni kezdett a szíj, akkor egy olajteknő levétel.
Korábban 1.4 C3asunk volt, attól erősebb, jobban passzol a váltókiosztás hozzá és egy literrel kevesebbet eszik.metrion: Keress egy mét termostátgyártónál hozzá cuccot, kiderül mi a normál, 95 lehet jó, bárdinál.eslőre 102-105°-os termosztátokat látok hozzá.
-
metrion
aktív tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Köszi! Viszont a videó alapján, lehet, hogy van benne valami amit mondtak: [link]
Remélem lesz olyan aki ismeri ezeket a motorokat.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
metrion
üzenetére
Én valami turpisságot érzek. Sok kompromisszumot kell kötni autóvásárlásnál, de azért lehúzott stekkerek mindig rosszat jelentenek.
Egyébként nem ismerem a típust, de pözsóék a 206-nál például elég tágnak vették meddig "jó" a vízhőfok, 80-98 fok között például "mindegy" a benzineseknél.
Majd jön valaki aki ért a 208-hoz és megmondja.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátom vett a feleségének egy 2012-es Peugeot 208 1.4 VTi-t.
A kérdés az lenne, hogy az előző tulaj lehúzta a csatlakozót az elektromos szíjfeszítőről. Mert állítólag így fixen megy benne a vízpumpa. Ez igaz illetve javasolt így használni? Hibakód nincs tőle. Ex tulaj 3 évet járt így vele.
A másik kérdés, a víz felmegy 95-re ez normális ennél a típusnál? A hűtés még náluk nem kapcsolt be, igaz 1 napja van náluk.
Nekem Opel-em van, ha eléri mutató szerint a 90-et akkor kapcsol az 1-es fokozat.
Ezeknél, hogy van?Köszönöm!
-
Golyo69
senior tag
Kinéztunk egy Peugeot 2008-at.
2013-as, 1.2 Puretech szívó motorral.
A turbósrol olvastam hogy nem a legjobb de a szivo is ilyen lehet?Azt irjak sok helyen ha kapja Az olajat és figyeljük a szíjat akkor nagy baj nem lehet. Jelenleg 100.000 km-van benne, 60.000-nel vezérlése csere volt már. Nyilván lecsereltetnem egyből nem is az a kérdés, hanem hogy mennyire ajánlott vagy nem ez a motor??
Asszonynak lenne, kisebb utak, városban szaladgálósnak. Évi 5000 km alatt lenne használva kb.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Mivel az előző autónkat (Grand Scenic) nemrég totálkárosra törte egy busz, másik után kell néznünk.
Képbe került többek között a Citroen C5.
(Napi 50 km ingázás, havi átlag 1200-1500km. Keret még nem végleges, valahol 1.5M környékén lesz talán)
Akinek ilyen volt/van vagy egyéb ok miatt szakértő, tudna mondani pár tanácsot, mire kell figyelni, mit szabad és mit nem?Természetesen egyéb modell javaslat is érdekel!
-
-
neoone
csendes tag
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Peugeot 208 tip. autóm pótféklámpája nem működik, kiszerelve és tápot adva viszont igen. Úgy hogy maga a lámpa jó. A jobb és bal oldali viszont működik rendesen. Hol keressem a hibát? ( vonóhorog lett utólagosan beépítve )
-
MC Pite
veterán
Köszi
Pf, ahogy sejtettem kerékcsapággyal, gyűrűvel együtt van, szabad szemmel jól látható összeg. -
FeZ...
aktív tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Szerintem jobb lesz neki az új dob a szabályzás helyett, mert utána még lehet vergődni azzal, hogy mikorra fog a pofa íve hozzákopni a nagyobbra eszetgált fékdob ívjéhez. (teherautókhoz persze van jópofa betétszabályzó ilyen esetekre) Anélkül meg nem lesz olyan jó fék belőle és a kézit sem lehet olyan feszesre állítani. Még gyakran az új dob / új pofa esetén sem tökéletes a dolog, de szabályzottal...... Persze együtt lehet vele élni, ha muszály.
-
MC Pite
veterán
Hátsó dobfék kérdés (208):
Van szerintetek értelme a meglévőt (60k km, 6 év) megtakarítani, nagyon finom vászonnal kicsit felcsiszolni, vagy ne baszakodjak, és rendeljek bele egy új EBC szettet (fékpofából)?
Ha nem dob lenne, már leszedtem volna felcsiszolni (mint a másikon is kellett), de ehhez nincs lehúzóm, és anélkül olykor elég szopó leszedni emlékeim szerint.Tudom, mindig mindenki azt mondja jó ez így, de nemhogy lejtőn meg egyenesen állandóan darál az ABS, hanem lejtőn tolatva (picit bekoptatni a hátsó féket is) mindig az első fékbe enged bele az ABS.
A másik autó ugyanezeken a helyeken hamarabb megáll, azonos gumikkal sem darál az ABS, egyértelműen a hátuljára jut későn/kevés fékerő. -
Tyrel
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Köszi!
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem tudom most mennyi a normaidő erre a munkára, de egy jó műhely ahol túl vannak már pár tucat cserén talán 2.5-3 óra alatt végezhet vele (60-80 ezer Ft), maga a vezérmű szett nem drága (50-60 ezer Ft). Olajjal, szűrőkkel kb. 150 ezer Ft-tól felfelé. Csak ugye a száraz szíjjal szemben ez gusztustalan gumikesztyűs-olajos munka amit a sarki gyorsszerviz nem fog vállalni.
-
Tyrel
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Köszönöm!
Amúgy megértem hogy szeretik, takarékos és ahhoz képest azért viszonylag erős is, a hangja sem olyan vészes 3 hengeres létére. Tök vállalható motor lenne, 130 lóerő már elég, pláne a mostanában rendszeresített 8 gangos Aisin-nel, simán elfogadnék egy ilyet...
...ha nem kéne folyamat azon parázni, hogy a vezérműszíj kinyírja az egész motort...

Egyébként (tokkal-vonóval) kb. mennyibe kerül egy 1.2 PureTech vezérműszíj csere?...
-
MC Pite
veterán
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
A 2290 sose volt jó Puretechbe, azokba 2312 vagy 2010 való.
Nem a viszkozitás miatt nem lehet, a hideg oldali minél kisebb, annál jobb, egyéb szabványbéli eltérés lesz az oka.
A sűrű olaj miatti elégtelen kenés a rossz(főleg hidegen), nem fordítva (utcai használat esetén)!gF: Miért, hány évebte cserélsz vezérműszíjat, mikor a legtöbb gyártó 6 évet garantál az aftersales szíjaknál?

Plusz hogy mióta van polcon... [link]Küldök egy EB2-es alvázszámot hogy arra változott-e.

-
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Így mindjárt más a helyzet..
-
Feketelaszlo
senior tag
Pongyolán fogalmaztam, a DW/EP motorcsaládot nem érinti, csak a DV/EB-t. Sőt, a DV5 esetén is van egy választóvonal - a 2023 február előtti motoroknál kell váltani, utána változott a vezérműlánc és elvileg az új motornak már jó a régi olaj szabvány meg a 0W30-s olaj is. De ha logikátlan a magyarázat akkor tényleg az a biztos, hogy megnézed mit írnak hivatalosan.
-
válasz
MC Pite
üzenetére
Alapvetően pont nem érdekelne, ha 2-3 évente vennék egy új garanciális autót, de sajnos nem ez helyzet (és gyanítom, hogy nem is ez a magyar átlag).
Az a baj, hogy aránytalanul drága lesz így a fenntartás. Én nem akarok senkinek a zsebében turkálni, de nekem nem mindegy, hogy 6 évente (~300e-ért) cseréltethetek vezérlést az autómban.#7162 Feketelaszlo:
Ez így biztosan nem igaz ebben formában. Lekérdeztem pár alvázszámot ma reggel a Service Box-ban és a DW10FC (2.0 BlueHDi), EP6FADTXD (Puretech 180) motorkódra is továbbra is 00W30 B71 2312 motorolaj az engedélyezett.
DW10FC:
EP6FADTXD:

Ha valakinek van 1.5 vagy 1.6 HDi motorral szerelt autója azt is szívesen lekérdezem alvázszám alapján.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Az olajhoz annyit tennék hozzá (bár korábban te is írtad már), hogy idéntől új szabvány van Stellantis FPW9.55535/03 néven. A csak a korábbi PSA B71 2290 szabványnak megfelelő olajok használatát már nem javasolják semmilyen Puretech motorban, s garancia vesztéssel járhat. A vezérműláncos kivitelekbe pedig egyáltalán nem szabad 0W30 olajat tölteni, csak 5W30-at (az alacsony hideg oldali viszkozitás valószínűleg árthat a láncnak indításkor).
Ez dieselekre is vonatkozik. -
MC Pite
veterán
Nem teljesen értemaz embereket...
Ha bármit vesztek, nem cserélitek a vezérlést meg az olajat?
Itt annyi az extra, ha már mállott a szíj, teknő is lejön (ezt kb fentről is lehet mérni megvétel előtt is).Ha meg cserélitek, és már a belevaló olajat kapja, és 5-6 évente szíjcsere, akkor mitől tartotok?
99%ban a nem belevaló olaj okozza -ennél, és szinte minden más motornál- a bajt (meg a koksz, ami belsőégésű motoroknál nem ritka).
-
Feketelaszlo
senior tag
A 3. generációs láncvezérlésű Puretech még nagyon új. Sőt a rossz híre miatt, most már dobják a Puretech márkanevet, úgy sem az alapján vesznek autót az emberek, nincs is más motor amitől meg kéne különböztetni.
Először a Mokkában jelent meg ~1,5 évvel ezelőtt, s mára kapta meg a legtöbb kisautó. A 100 lóerős és 136 lóerős autókban is lehet 3. gen láncvezérlésű motor. Még kézi váltósban is. Mindkettő teljesítményszint létezett a 2. gen szíjvezérlésűben is amiket párhuzamosan szerelnek kifutó modellekbe, szóval pusztán a kW-ok nézegetéséből nem fog kiderülni az igazság.
Az új motorokkal értelemszerűen kevés a tapasztalat, de 2 hiba jött elő kis számosságban: olajszivattyú szolenoid szelep és vezérműtengely fázisváltó csavar. Ne kérdezd mik ezek a pontos alkatrészek, nem ismerem a motort töviről hegyire, de nem tűnnek aggasztónak. Szentgotthárdon már csak láncvezérlésű motor készül több, mint 1 éve.Az 1. gen (2014-2018) és a 2. gen (2018-????) EB2-es motorok mind érintettek. A Peugeot szerint az 1. gen még a túl szűk olajjártatok eltömődése a hiba oka, a 2. gen esetén meg maga az olajlehúzó gyűrű*. Ez arra enged következtetni, hogy a 2018-2022 közötti Purtech motorok még aggasztóbbak lehetnek használtan**, mint a korábbiak, mert az utóbbiban jobban hígulhat az olaj.
De hogy lehet elkerülni az olaj hígulását és ez által az olajban futó szíj idő előtti degradációját?
1. Nem szabad rövid távokra használni az autót. Arra a célra a Peugeot gyárt biciklit és robogót is.
2. LPG üzem. A szívócső befecskendezéses változat viszonylag könnyen átalakítható.
3. A jövőben lehetnek vezérműlánc átalakítások, mutattak már ilyet a topikban. Nem gyári alkatrész, nincs rá garancia, s valószínűleg évekbe fog telni míg elterjed - ha egyáltalán.Egyébként minden hibától függetlenül van aki szereti ezt a motort - ha tényleg nem hígul az olaj akkor 6-8 év / 100-150 ezer km szíj élettartam még akár el is képzelhető, de most már nézi a kis szerszámkával minden autószerelő a szíj vastagságát és cseréltetik a tulajokkal, mert 40.000 km után is szakadozhatnak a szíj darabjai.
*Ha megpróbálom fejben reverse-engineeringelni az állításaikat nekem az jön le, hogy az 1. gen motor kenés hiánya miatti elhalálozásait a 2.-tól lazább mérettoleranciával próbálták orvosolni, gondolván, hogy több olajat adva a rendszernek majd nem fognak besülni a dugattyúk.
**A 2. gen autókra egyes piacokon a Peugeot elvileg kínál +1 év garancia kiterjesztést vígaszként, de nem tudok róla, hogy ez Magyarországra is élne. -
Tyrel
őstag
Az 1.2 PureTech-nek ugye elég rossz a híre, alapból nem egy strapabíró motor és mellette még olajban futó vezérműszíjjal is megverte a jóisten...
No de mindegyik rossz? Olyasmit hallottam, hogy az újabb generációi már egész jók, pl. a vezérműszíjat láncra cserélték és más egyéb típushibákat is javítottak. Tényleg megbízhatóbbak már az újak?
Ha igen, hogyan lehet felismerni őket? Milyen évjárattól vagy motorkódtól kezdve jobbak?

Lehet csak vak remény, de pl. a korai TSI motorok is rosszak voltak, az újakról meg már egész jókat hallani... Bízom benne, hogy az 1.2 PureTech is hasonlóan javuló tendenciát mutat.
-
Sziasztok,
van egy 2002-es 2.2Hdi 807-esem. Mostanában azt csinálja, hogy a gázpedálra mintha nem reagálnak, főleg ha álló helyzetből kell elindulni. Aztán pár másodperc, és felpörög a motor, és utána jó. Ez lehet gázpedál jeladó? Vagy valami más? -
jozsef8
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Peugeot 407 1.8 benzines sedan 2008-as autóm. Pár hónapja dobálta nekem leállítás után a P1153 hibakódot (csak üzemmeleg motornál újraindításnál), ma a szerelő kitosztította a folytószelepet és a kötelező olajcsere szűrő stb dolgokat elvégezte, a folytószelepet újraprogramozta. A hiba jelenleg az lenne, hogy az alapjárat néha egy helyben állás közben ugrál minimálisan, hallani hogy kicsit felpörög a motor 800-ig a visszaesés után. A hangja olyan mintha kicsit mélyebb lenne, a levegővel a motorban lehet valami probléma amit még nem talált meg a szerelő. Jelenleg mentem velem 70 km-t és a hibát ismételten már üzemmeleg motornál dobta. Most egy kicsit más hibakódot kaptam: P1160 "Intake air manifold, flow coherence" hibával. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi állhat a háttérben? Olvasgattam külföldi fórumokat is, sokra sajnos nem jutottam.
-
dik
őstag
Ismer valaki nagyon jófajta adalékot motorolajba ami csökkenti az olajfogyasztás benzines szekérbe?
Fez ha tudsz valami atom jót akkor ne tartsd magadban...
-
FeZ...
aktív tag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Egy kiolvasás nem olyan sok idő, azt érdemes lenne megejteni , abból eldönthető lenne, hogy mennyire kell izgulni (vagy sem) a hiba miatt.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Tippre dpf. En 1.6 blueHDI-nel tapasztaltam ilyet. De igazabol ez barmi lehet, ki kell olvasni!

-
jobbacsabba
aktív tag
Sziasztok!
2017-es C4 GP 2.0 blueHDI indítás után pár másodperccel belöki a service lámpát, hogy motor hiba, javíttassa meg a gépjárművet. Most nem tudom szervízbe vinni, de nincs külön szervízlámpa ami felgyullad, így gondolom nem komoly a baja.
Ötlet esetleg? -
KillerATi
tag
válasz
hdanesz
üzenetére
A kép alapján nem nagyon menthető semmi. Viszonylag gyakori ez a szín, fotózd le a vezető oldali ajtónál az adat táblát, azon rajta van a szín kód, a facebookos keresgélésnél az sokat segít. Egy 3-4 betűből álló kód a szinkód, esetededben így ránézésre EZR vagy EZRC, de meg kell nézni, sok árnyalat volt.
-
hdanesz
őstag
válasz
KillerATi
üzenetére
Köszi szépen! Ezekre figyelni fogok.
Bár még nem tudom, hogy nekem kell ezt összeszedni vagy a karosszériás is keresgél majd. Ott még nem járunk.Csak próbálok kicsit előre készülni, hátha karácsony előtt még beleférne valahogy legalább ez a keresgélős része. Az sokat csökkentene a költségeken, ha nem kellene fényezni. Azt sem tudom, hogy a lökhárítóból mi menthető...ködlámpák, 'bajusz' esetleg...méhsejtmintás betét..ilyenek.
Debrecen vagy környékén keresek cuccokat. Facebook-om nincs, de unokatesómat ráállítottam az ügyre.

-
KillerATi
tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
2001.04-hótól van az S2-es 206, onnantól multiplexes, más lett a bajuszkapcsoló, és a lámpák is ahogy írtad. A központi kijelző nem évjárat függő, van boardcomputeres, sima egy soros és sima óra is, évjárattól függetlenül. A ködlámpa sem lett széria felszereltség, rendelhető volt, illetve bizonyos felszereltséghez járt. Illetve volt még egy facelift, amikor az elakadás jelző kapcsolóba költözött az ajtó záró gomb, meg kicsit varialva lettek a felszereltségi szintek.
De hogy igazán ON legyek, lökhárítóból a facelift nem facelift között a rács a különbség, méhsejtes a facelift és sima vízszintesen csíkos a korábbi. Amire figyelni kell, hogy van a “széles sárvédős” 206(1.6 XS felszereltség, 2.0 benzin, CC és egyebek) illetve a “sima”. Ezeken egy picit más a lökhárító szele ha jól emlékszem, és más a dobbetét is, meg persze a két első sárvédő.
hdanesz: ami fontos, hogy ne széles sarvedosre való lökhárító legyen, azon kívül jó a facelift/nem facelift ha ködlámpas, lámpa mosós bármi is felmegy rá.
illetve a fényszórónál is figyelni kell, van H7/H7 és H7/H1 fényszóró is, _elvileg_ a csatlakozó ugyanaz, de ha csak az egyiket kell cserélni akkor érdemes olyat venni mint a túloldali. Motorháztető illetve a bajuszléc elvileg az összesen ugyanaz.
Ha esetleg Budapest környéki vagy, tudok jó bontóst a környéken, illetve érdemes tényleg belépni a Facebook csoportba, ott is lehet találni mindent bár utóbbi időben kicsit alom világba él ott pár eladni vágyó bontós
-
Hauptmann
veterán
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Egy jó karosszériásnak ez nem probléma.
-
hdanesz
őstag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Meglátjuk. Szüleim autója. Ők már nem használják. Nekem szokott pót autó lenni, ha véletlen szükség lenne rá.
2026 áprilisig van rajta műszaki. A karosszériás azt mondta meg tudja csinálni. Kb. 5-6 centivel van bentebb a jobb nyúlvány.
-
hdanesz
őstag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Sajna elment....
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Faceliftnek hívták, talán 2003 körül volt. Változtak a bajuszkapcsolók, megjelent a 3 soros központi kijelző, szériafelszereltség lett a ködlámpa, H7-es első fényszórókat és újragondolt hátsó lámpatesteket kapott. Ha méhsejtes elől a lökhárító akkor az tuti faceliftes, a facelift előtti mosolyog mint egy twingo. Facebook csoportba érdemes belépni, lehet egy 10-esért utánad dobnak színazonos lököst stb. Ha a nyúlvány nem ment el pár tízezer forintból helyrehozható.
-
hdanesz
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
A legrosszabb lehetőségre gondoltam, ha csak korábbi verzió lenne belőle.

@Steve_Brown: köszi!
Lehet nem is facelift-nek hívták ezt, nem tudom.Azt tudom, hogy méhsejtes elől a lökhárító....viszont a ködlámpa nem volt gyári alapfelszereltség. Faterom külön rendelte hozzá. (Riviera felszereltség)
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2004-es 1.4 HDi 206-osról van szó.
Sajnos másfél hete vétlenül baleset részese volt. Természetesen GTK....
A kérdésem az lenne, hogy ez már 'faceliftes' 206....ahhoz passzol-e pl. egy 2001-es évjáratú első lökhárító?Ezekre lenne szükség:
Szerencsére a motor, felfüggesztés úgy tűnik egyben maradt. Már a karosszériásnál van, lebontotta annyira hogy a kárszemlét meg tudják csinálni. -
dik
őstag
Kicseréltük a tornyot(bár lehet kellett volna plusz zsírt tenni bele de mostmár így marad), de az egyik csillapítóval lehet baj lesz. Manapság melyik az amelyikre az mondható profi cucc? Vagyis melyikek amik beváltak?
A stabpálcák nem lötyögnek bár ez hihetetlen volt számomra mikor teljesen olyan kopogása van.
Holnap teszt jön és elválik jó lesz-e vagy sem a gép... -
SpongyaBob
veterán
Későn reagálok, de nekem is ez volt akksi csere után. Nekem 2 másodpercig elég nyomva tartani a be illetve kikapcsoláshoz is. Behatolás elleni védelemnek írja a kézikönyv, de persze az aktiválásról nyoma sincs benne

Nagyon meg lehet szokni ezt a funkciót
C4 GP 2009 1.6Vti -
proof88
addikt
Volt már nekem is, hogy magától elfelejtette.
Néha nehéz eldönteni a hiba jellegéből, hogy megint a kapcsoló lett kontaktos, vagy csak ezt a határoló beállítást kell újra tanítani.
Nálam hidegben 5 fok alatt ezek a kapcsolók simán hülyülnek is.
De 30 fok felett meg a jobb oldali tükör nem bír kifordulni rásegítés nélkül.
Szóval az én autómnak igazán a 10-30 fokok közötti hőmérséklet a jó, alatta-felette ilyenek vannak. Mindegy, csak elvigyen A-ból B-be.
-
-
Tyrel
őstag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Köszi!
Ez volt a megoldás.

De hogy hogy a fenébe kapcsolódhatott ki?...
Nem szokásom nyomva tartogatni azt a gombot, pláne ennyi ideig... -
FeZ...
aktív tag
Ezt messziről nem nagyon tudom megmondani, de a toronygumi pl. szemmel nem látszik, ha sz@r, csak szétszerelve. Esetleg még akkor amikor már annyira kuka, hogy "kiesik magától".
Bár igaz, az kevésbé szokott kopogni. Viszont más típusnál találkoztam már kopogó (de nem folyó) lengéscsillapítóval, meg fellazult alvázkeret csavarokkal, stb. Jól át kell nézni. Egy barátomnak szenvedtem az Alfájával, ami híres a nyűgös futóművéről. Felső lengőkarja vagy kopogott, vagy nyekergett, vagy nyöszörgött. Baromira idegesítette, úgyhogy próbálkoztunk. Volt benne már 4 féle is, (az egyik pl. Lemförder) van amelyiknél a gömbfej akár 3 hónapot !!! is kibírt, de mindegyiknél valamelyik fenti tünet jelentkezett. Végül HD Meyle-t rendeltem bele, és csodák csodájára az nem nyekereg és nem kopog. Remélem tartósabb is lesz, mint a többi.
-
dik
őstag
Ezt örömmel hallom nem hagytad cserben...
Jó Adblue témával nem háborgatlak azóta se nézegettem...
Ha ismét megszivat akkor eltakarodik a háztól az garantált mert megbízhatatlan kalap...
A pudingot meg hadjuk annó a régin 3 vödör tele volt már a tesztpéldányokkal az évek alatt és kb. egyikről sem lehetett elmondani tartós volt. Talán egyszer egy Lemförder elment 1,5 évet meg egy neve sincs valami mintha 1 év környékét a többi mind pár hónap alatt oda lettek a negatív rekorder majd 2 hónapot bírt...
Nem láttam semmi jelölést rajta kicsinálja sajnos. A lengés csillapító az Sachs azt láttam. Jó kértem ár ajánlatot az SNR illetve Meyle HD azt majd elválik. Amúgy egyre több helyen kezdik dicsérni a HD annó tőled hallottam róla először, hogy nem elveszett. Lehet nagy befutó lesz...
A gumi szilenteknek sok baját szintén nem látni a tornyon. Annyi kissé kezd a széle mintha kezdene keményedni...
De ez a kopogás marhára idegesít nem találni honnan jön... Kb nyakunkon a műszaki így kezd pánikhelyzet lenni...
Holnap folyt. köv...
-
FeZ...
aktív tag
Dehogy hagytam cserben, ott is írok, ha tudok érdemben válaszolni. ;-)
Gömbfejből elvileg most a Meyle HD ami tartós. Aztán a puding próbája az evés. Nem mindenhez tudtam szerezni, amikor kellett, így csak pár helyre szereltem eddig, azok még hiba nélkül futnak, de közel sem reprezentatív eddig az én tapasztalatom vele.
Nem tudom ki szállítja a toronycsapágyat a PSA-nak. Csapágyakból most FAG-ot szoktam használni és ha nincsen, akkor SNR-t. A többit csak akkor, ha ezekből nem kapható hozzájuk, meg ha a tulajnak más a kívánsága. Igazából emiatt szereltem már be mindenfélét is, és igazából nem nagyon szokott gondom lenni velük gyártmánytól függetlenül. A toronyszilentek sokkal inkább pusztulnak.
-
Steve_Brown
senior tag
Szia!
Van belső záró gombod?
Próbáld meg 10 másodpercig nyomva tartani aztán ha hallasz valami csippanást/jelzést engedd el. Utána tudnia kell a deadlock-ot.
Ha nem megy akkor próbáld meg, hogy megnyomod, majd utána tartod nyomva 10 másodpercig.Én erről a két fajta módszerről tudok.
-
dik
őstag
Fez!
Toronycsapágy oda lett a Berlingoban (2018/8 1.6 Blue HDI mint tudod). Abból véletlenül nem tudod melyik banda csinálja a gyáriját? SNR vagy mi lehet? Ja igen és ezen kívül még melyik az a jó márka ami nagyon jó ezekhez a gyárin kívül?
+ A stabilizátor rúdnak nem találjuk baját, de valami irgatmatlanul kop benne. A réginél mikor ilyen hangja volt tudtuk a stab pálca kuka. Egyenlőre még megy a bontás.
Tehát ebből a stab pálcából most mi az ami atom jó? Gyárin kívül? Meyle HD mondjuk vagy mi?Bocs már ide írok, de a régi jó i....x nagyon cserben hagytad...
-
Tyrel
őstag
1. gen. C4 Picasso, 1.6 e-HDI, MCP6, _UD.
Volt benne egy feature mi szerint elindulás után ill. kb. 10-20 km/h sebesség felett automatikusan bezárta magát... Amit én egyébként szerettem, így piros lámpánál nem nyithatja rám a csöves az ajtót...
Na ezt úgy huss, elfelejtette. Ha 140-nel megyek se zárja be magát többé, mintha sose létezett volna ez a feature. Hibakód természetesen nincs, legalábbis a navigáción megtekinthető Alert Log üres, check engine se világít, semmi... Csak nem zárja be magát.
Egyfelől ez így WTF?...
Másfelől ez nem okozhat egyéb problémákat is?... Pl. ez a bezárás-elfelejtés nem jelenti azt, hogy az elektronika egy részének nincs tudomása róla, hogy mozog az autó?... És pl. elfelejt légzsákot nyitni, ha kéne, vagy bármi ilyesmi?...
-
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Köszönöm szépen
Most, még ielött ezt kipróbáltam volna, megjavult, és megy szépen, de ha legközelebb is csinálja, kipróbálom
-
Feketelaszlo
senior tag
Elképzelhető, hogy gyenge a motor, de az is, hogy valami rá van tekeredve és az ellenállás miatt azt hiszi, hogy becsípné az ujjad.
De lehet, hogy csak nincs meg neki a felső/alsó végpont. Reset procedúra:1. Gyújtás be.
2. Engedd le teljesen, majd 10 másodpercig tartsd nyomva a gombot, mint ha továbbra is le akarnád engedni.
3. Húzd fel teljesen, majd ha elérte a felső holtpontot ismét 10 másodpercig húzd.Ez után ha leereszted elvileg újra tudni fogja a holtpontokat, de a bezáráskori felhúzást mindenképp próbáld meg külön is.
-
Sziasztok,
van egy 807-es peugeotom, és a jobb első ablakot úgy lehet csak felhúzni, hogy kb 10cm-enként megáll. Ilyenkor gomb elenged, és újból felhúz. Akkor ismét megy 10cm-t. Amikor ilyet csinál, akkor a bezáráskor a központi sem húzza fel az ablakot. Csináltam egy kis videót, hátha így érthetőbb
https://youtu.be/QkaAYES4X7Q
Ilyenkor mi a gond? Szorul az ablak? Vagy a motor kezd gyengélkedni? Köszi előre is
-
Hauptmann
veterán
Működik valamelyik online servicebox (Fábián, Sipos)?
-
KillerATi
tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
-
Steve_Brown
senior tag
Hello,
Ilyen o gyűrűt hol tudnék venni?
-
Dobd át privátban az alvázszámodat és megnézem neked Servicebox-ban.
-
KillerATi
tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Pont ezért keresek mást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Gaming notebook topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3120 2in1 - Intel N6000 I 8GB I 256SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Nincs hibátlan motor, de ezeknél nincs extra tennivaló - ha már morzsolódni kezdett a szíj, akkor egy olajteknő levétel.