- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom!
veterán
válasz
LilProphet90 #4749 üzenetére
-
LilProphet90
senior tag
A kocsi csütörtök óta budaörsi Peugeot Fábiánnál van, ma hívtam már őket, hogy mire jutottak. Egyértelműen azt mondta a szervizvezető, hogy nincs kompressziókülönbség a hengerek között, és nekik nem a hármas, hanem a kettes hengernél írja a gyári diag a problémát.
Injektort saccolják, várják a visszaigazolást a franciáktól, mert nem akarnak ész nélkül mindent cserélgetni rajta. Reméljük, hogy "csak" ennyi, persze ennek az okára fényt kéne deríteni, mert régebben írt túl dús keveréket diagnosztika. Akkor még említette a szervizes, hogy az üzemanyagtankban lévő szűrő hibája okozhat ilyen zavarokat.
-
-
MC Pite
veterán
Szelephézagot mikor állítottak? (Bár nekünk is az első állítás rossz lett, a második elment, másik helyen a harmadik ember állította be jóra.) Gázpedál jelét nézték, át megy rendesen? Hibakódot nem dob? Injektorok lettek már ellenőrizve?
Persze, nyilvánvaló hogy a 30 éves TU3 kifog a legtöbb szerelőn; nagyon bonyolult szerkezet
Az ex Sabján szervizt is felkeresheted, [link] . -
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Feleségemnek van egy 2004-es 307 Peugeotja. 1.4 benzin 70ló. Lassan fél éve azzal a problémával küzdünk, hogy hidegen lehörög, dadog, ill nem akar reagálni a gázpedálra. Ha elindulok vele van, hogy hiába nyomom be teljesen ugyan úgy alapjáraton jár a motor, majd egyszer csak a sokadik rárúgásra megy tovább és veszi a lapot, de akkor is darabosan. Jobban nem tudom leírni a hibát, majd próbálok valami videót felvenni. Több szerelőnél voltunk már, de mivel egyik sem volt Peugeot szakértő így, azt mondták, hogy nagyon sok minden lehet kezdve az üzemanyag szűrővel, gyújtótrafón keresztül sok minden lehet. Csak próbálkozással tudnak rájönni mi lehet a gond. Magyarul elkezdik kicserélgetni szépen egyesével a szóba jöhető alkatrészeket és majd egyszer csak meggyógyul. Ha a lista elején jövünk rá akkor 50 ha a végén akkor 200+. 10-20 km megtétele után tökéletesen megy, ereje van, nem füstöl, 1,5 éves 10e km futott gyertyák vannak benne, hibakódot nem dob. STP Injektor tisztítót próbáltunk eredménytelenül. Vagy esetleg a csoportba tudtok e ajánlani valakit, aki csak Peugeottal foglalkozik, és csukott szemmel szét összerakja az egész autót és ismeri minden hibáját.
-
Thom!
veterán
válasz
LilProphet90 #4740 üzenetére
Kíváncsi leszek a történet végére...
-
Thom!
veterán
válasz
LilProphet90 #4738 üzenetére
Hány éves a kocsi? Mennyi km van benne? Hanyadik tulaj vagy?
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
Na bekövetkezett, amitől féltem.
1.2-es 130LE-s 308-as két héttel márkaszervizes diagnosztika és nagyszerviz után hengerhibás lett minden előjel nélkül. Csak nagyon minimális gázadással használható, nagyobb gázadásra motorremegés, hengerlekapcsolás és hibakód.
Érdeklődni szeretnék, hogy ha motorcserére kerülne sor, van szerintetek bármi esélyem a márkaszerviz ellen, hogy legalább egy részét átvállalják a cserének? Direkt azért vittem hozzájuk, hogy ha bármi nagyobb gond lenne a kocsival, akkor kiderüljön. Régebben volt alapjárati remegési gondja, de az már régóta megszűnt, így gyakorlatilag előzetes jelek nélkül következett be a hiba. Van bárkinek tapasztalata ilyen téren?
-
FeZ...
aktív tag
válasz
dethroner #4734 üzenetére
A belső zárat (amit a kilincs mozgat) első körben érdmes lenne kimosni és újra zsírozni, mert a sok év alatt a gyári zsír bekeményedik és meg tudja fogni a kis mozgó alkatrészeket. Aztán lehet, hogy "csak" ki van kopva, de ezt innen nem lehet megmondani.
A fekete kilincset csak simán nem lehet színrefújni, mert gyorsan leválik róla. Szükséges hozzá műanyag festékalapozó. Egykomponensű festékkel meg se próbálnám lefújni. Ilyen kis felületnél ha megveszel minden vackot hozzá és bepalackoztatod a kódra kikevert kétkomponensű színt, szerintem többe lesz, mintha egy fényezővel lefújatnád. (de ez csak magánvélemény) -
dethroner
veterán
Xsara bal első ajtó szórakozik velem. Az utóbbi időben szinte csak úgy tudom kinyitni, hogy miközben húzom a kilincset, térdemmel meg kell rúgjam
Belülről jól nyílik, nincs gond. Gondolom valami kiakadt, vagy lecsúszott. De amúgy is cserélni akarnám, mert egy ronda fekete kilincs van azon az ajtón, a több kilincs meg szép kályhaezüst színű. Lehet ezeket amúgy gyári színűre festeni valami szórófejes festékkel? Vagy inkább bontóban érdeklődjek? Meg kellene egy ajtóhatároló is.
-
MC Pite
veterán
Rezaw hótálcát is fontold meg (esetleg Frogum Pro Line), ill a Frogum prémium csomagtértálcát.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Friss 5008 tulajként érdeklődnék, hogy tudtok-e javasolni méretpontos és minőségi és nem túlárazott, szövetszőnyeg garnitúrát, valamint csomagtartó tálcát árusító boltot? Weboldal lenne a legjobb.... Pörgetem a netet, de tippekre is kíváncsi vagyok.
-
MC Pite
veterán
Az jó kis moci. Kb 2015-ig a vezérműszíj hajlamos szétmállani (főleg ha nem B71.2312 0W30-at kapott), azt egyből cserélni érdemes, plusz deknit lekapni és szűrőkosarat kitakarítani.
Chippel kb 5Nm/10Le-t találnak. A rugalmasság alapból egész jó, úgy harap mint általában a már chippelt motorok.
Mondjuk egy idő után (legalábbis a HMR) kapott környezetvédelmi frissítést 2019ben, és klímával tompábban megy. -
Thom!
veterán
208 1,4VTI motorról valami negatív tapaszalat?
Ez egy szívó benzines lenne mentes volna downsizing gondoktól..? -
MC Pite
veterán
Ha 80% város, akkor a szívó 82/83 lovas is játszhat, az szívócső befecskendezéses. (Meg akár a 208ra is rá lehet nézni, nem sokkal kisebb a 308tól [link])
-
Feketelaszlo
senior tag
A hazai forgalomba helyezésű 308-ak szinte mind bérflottás cégek autói voltak, nem magánszemélyeké. Ez persze lehet jó és rossz hír is attól függően, hogy mik az elvárásaid.
GPF (benzines részecskeszűrő) a 2017/2018-as évjárat környékén jött be, kiegyenlítő tengely és lendkerék van, közvetlen befecskendezéssel. -
Thom!
veterán
Peugeot 308 1.2 puretech 110/131LE esetleg 2008
A motor majdnem mind1 volna éves futás 10-15ekm (80% város)
~4-5-6éves példány 100ekm gondolkozok
Pro-kontra?Ebben a motorokban már mindben van: részecskeszűrő, kettős tömegű, magasnyomású szivattyú, turboról nem beszélek
??
Szóval ennyi erővel veheték dízelt is amit nem szeretnék. 1.6HDI 2010 Belingom van céges na az egy nagyon jó motor amúgy!
-
426os
őstag
válasz
MC Pite #4718 üzenetére
és Doki42.
Úgy néz ki, hogy egy oxidálódott testpont volt a ludas, a BSMnek nincs baja. Mióta megtakarítottam, az autó hiba nélkül működik, egyszer sem "halt meg". Pezsgőt nem bontok még, de bízom benne, hogy nem lep meg újra. Most városon belül mindenhova kocsival megyek, hogy minél több esélyt adjak a hiba újbóli észlelésének, de 2 napja semmi.
Molnár Attila Sándor kontaktját köszönöm, telefonban segítőkész volt, a javaslatára bekötöttem egy plusz testelést is a motor és a karosszéria közé.
Index fórumon (ott visszakereshetők az előzmények) kaptam némi dokumentációt is, amiből az derül ki, hogy a felkapcsolt fényszóró + ablaktörlőzés annak a jele, hogy a BSI vészüzembe kapcsolt. Ennél többet gyári diag hiányában sajnos nem tudok kideríteni, de egyelőre úgy néz ki nem is lesz rá szükség. -
dethroner
veterán
Hello!
Xsaraban hogy lehet kikapcsolni az economy módot? -
MC Pite
veterán
válasz
kaschauer #4716 üzenetére
Ha ez TU5 JP (ritka mint a fehér holló, mert énnfőként a 120 lovas prince és néha a 110 lovas TU5JP4-el látom) akkor az elég jó motor, nem tudom mi rosszat találtál róla. NFT/R/Z motorkód?
Doki42: Citroen betegség, hogy a Siemens alulméretezett csatlakozókat, reléket? Sokszor a BSM nem is hibás, csak tizenéves korban már nem vezet jól a csatlakozó, új BSM-el még éppen jó (a huzigálás miatt tisztul a kontakt) pár hónap után meg megint rosszalkodik. Ezt én is beszoptam egyszer.
Ez hasonló, mint hogy a tűgörgős csapágy ami kis szögben mozog, 150k/10év után (preventíven ennyi idő után szoktam) csereérett, akkor citroen betegség hogy komplett hátsó hidat cserélnek
egy pár csapágy helyett.
-
kaschauer
csendes tag
Partner tepee 1,6-os benzines, 92 LE tapasztalat?
HALLOTTAM, OLVASTAM JÓT ROSSZAT, NEM TUDOK ELIGAZODNI.
Van valakinek komolyabb tapasztalata? -
426os
őstag
Köszönöm, holnap felhívom.
Szilvát egyáltalán nem érem el, napokig próbálkoztam. Telefont ha egyáltalán ki is csörög, nem veszi fel. Üzenetet látta, nem reagált. Más forrásból azt az infót kaptam, hogy idősebb autókkal már egyáltalán nem foglalkozik.
Helyileg Budapest.
Lehet veszek egy bontottat a héten, csak azt kicsit lutrinak érzem. -
Doki42
őstag
válasz
molnarpeter #4710 üzenetére
Azt nem tudom...de sok embernek segített már.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani szakit, aki foglalkozik BSM modul (Xsara 2) javítással, diagnosztizálással? -
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
Sajnos megint gondom van ezzel a csoda PureTech-kel. Szerdán kétezres tartomány felett elkezdett rángatni a motor, a többedik ilyen rángatás után teljesen erejét vesztette és motorhibát dobott. A tünet hasonló volt, mint amikor pár hónapja alapjáraton remegett a motor és leállt. Kétezres tartományig egyébként gond nélkül megy az autó.
Jobb híján Delphi diagnosztikát tudtam rákötni, az ezeket a hibákat dobta: [kép]
Találkozott esetleg valaki ilyen hibajelenséggel? Vajon melyik alkatrész hibája okozhatja? Gyertyák nemrég cserélve lettek, márkaszervizben csináltattam nagyszervizt és állításuk szerint minden rendben találtak vele.
-
dethroner
veterán
Na meg is jött a xsara kormányvezérlő adapter. [Ezt] rendeltem, de helyette [ezt] küldték. Természetesen nem működik
Nem vagyok benne biztos az jobb lett volna amit rendeltem, elvileg mindkettő ugyanahhoz jó. Annyit ért mégis, hogy eddig nem tudtuk úgy beállítani a fejegységet, hogy a gyújtásra bekapcsoljon, lekapcsoláskor kikapcsoljon, manuálba kellett kapcsolgatni, most ez a funkció már egyből előjött az összedugás után. Szóval valamit tuti csinál, de sajnos ez kevés, ennyit nem ér meg ez. Valahogy a kormánygombokat kéne működésre bírni vele. Van ötlete valakinek, vagy használt valaki Pioneer fejet amit multikormányról vezérelt? Valamit külön be kéne kapcsolni a menüben, vagy csak összedugni kell és működne?
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Gombinyó #4701 üzenetére
"csak legyen aki megcsinálja,"
Én mondjuk megcsinálom őket, de ezzel is az a baj, hogy sokan mivel nem ismerik, félnek tőle és inkább elküldik az ügyfelet, úgy egyszerűbb. (Rosszabb esetben lesz@rozzák az egészet) Megtanulni meg nincsen energia, idő, kedv, stb. Bár ha egyáltalán nem tud róla semmit az adott szerelő és nem is akarja kiismerni, tisztességesebb is, ha nem vállalja el.
-
válasz
molnarpeter #4702 üzenetére
Corsa C két darab is volt a családban easytroniccal, mondjuk az mindkettő újonnan jött, váltóval sosem volt baj. Anyagminőségre maga az autó azért bőven a C3 alatt volt (sorban halt be minden kapcsoló a világítástól kezdve a vészvillogóig), de komoly műszaki gond nem volt velük.
-
Gombinyó
őstag
Köszi, nem vetettem még teljesen el. Egy 300k-s váltó felújítás annyira nem vész csak legyen aki megcsinálja, ez a nem értenek hozzá elég para.
Peti, miért nincs? Te mindig tudsz mindent ebből a szegmensből.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest