Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Carasc0
üzenetére
Pedig eleve úgy kezdted, hogy nagyon fontos anyagok vannak rajta és azokat hogyan lehetne lementeni. Ha mégsem annyira fontosak és eleve pótolhatók, akkor ez ügyben nincs miről beszélni. Illetve, ha a csatlakoztatáskor a pendrive LED-je nem világít és egyáltalán nem érzékeli semmilyen formában az OS, illetve több gépen próbálva sem, akkor ezzel kapcsolatban szintén nincs miről beszélni. Az ilyennek az esetleges bütykölése / javítása eleve nem éppen otthoni feladat, illetve vesződni sincs értelme vele, ha amúgy a garancia keretében ingyen ki lehetne cseréltetni egy másikra. Na meg egy ilyen pendrive eleve afféle fogyóeszköz, szóval annyira nem meglepő, ha tönkremegy. Valamint ugyan akár a boltban vásárolt termékeknél is ki lehet fogni időnként hibás példányt, de az ilyen "egyéb" helyeken történő vásárlásnál meg ki tudja éppen milyen forrásból szerzi be az eladó, az meg a másik...
-
Carasc0
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem az adatok a fontosak rajta valójában. Inkább az hogy mi a fene baja van a cuccnak. Nekem olyan Pen-drive kell ami bírja a napi szintű ki-be huzkodást. Ebben bíztam, hamar meg is halt. De hogy mitől ez bazira rejtély. Reggeli órákban még ment. Utána megfelelően kihuztam ahogy kell miután bezártam mindent (win7), és olyan 1 óra mulva vissza dugtam azóta 0 aktivitást mutat. Zsebemben volt. Semmilyen fizikai behatás nem érte. Semmi.
-
King Unique
titán
válasz
Carasc0
üzenetére
Az olyan flash-alapú tárolóknál, mint a pendrive-ok számtalan esettel találkozni, amikor hirtelen eltűntek róluk az adatok, vagy éppen írásvédetté vált a meghajtó, majd tönkrement stb. Igaz nem feltétlen lehet ezt mindegyikre leáltalánosítani, de az ilyen eszközöknél mindig is vita volt arról, hogy mennyire alkalmasak tartós adattárolásra. Egyes vélemények szerint leginkább adathordozásra valók, illetve fontosabb adatok tárolására max. úgy, ha azokról eleve máshol is van online / offline mentés. Ami ugye nem ártott volna a jelenlegi esetnél sem...
Az esetleges cserét, illetve garanciális ügyintézést már az eladótól kellene megkérdezni. Vagy esetleg felvenni magával a gyártóval a kapcsolatot és RMA ügyintézést eszközölni. Viszont az adatmentés nem része a garanciális cserének! Illetve, ha a termék megbontásra és szétszedésre kerül, akkor az pedig a garanciát kizáró ok! Tehát azt kell eldönteni, hogy mi a fontosabb. Ha az adatmentés, akkor az ügyben már a javasolt topikban kellene érdeklődni.
-
Carasc0
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nem a legmegbízhatóbb? Pedig mikor rendeltem, azt harangozták hogy Sandisk az isten. Ez meglepő de láthatóan tény. Amúgy Transcend JF 790 a következő páciens. Olcsóbb is.
Ebay-es rendelésnél is lehet gariztatni? Gondolom bonyi meló!
-
King Unique
titán
válasz
Carasc0
üzenetére
Ilyenkor adja magát a visszaküldés, illetve a garis csere. De, ha fontos adatok vannak rajta, akkor először nyilván azoknak a lementését kellene megoldani. Viszont, ha ehhez jelen esetben jobb híján szét kell szedni a pendrive-ot, akkor emiatt a (garanciális) csere is ugrik.
Adatmentéses ügyben, illetve hogy mit lehet kezdeni ezzel a nem működő pendrive-val, az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni. Egyébként fontos adatokat kizárólag 1 db fizikai tárolón mindenféle biztonsági másolat nélkül tárolni, ráadásul egy ilyen nem feltétlen a legmegbízhatóbbnak mondható flash meghajtón, nem volt éppen okos húzás...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy bontatlan Sandisk Extreme Go USB 3.1 64GB-os pen drive-t. Mai napon fogta magát és nem akar működni. Nem kap áramot (csúsztatón van kék fénykibocsátás csatlakoztatáskor, de az sincs). Bárhova bedugom semmi.Mozgattam semmi.
Több gépben is volt alkalmam próbálni de semmi. Nagyon fontos anyagok vannak rajta. Menthető ez valahogy?

Ebay-ről rendeltem, egy sokak által ismert személytől szóval. Most vagy kifogtam egy selejtes darabot vagy fos a márka. Egy régi fos Kingston-om tökéletesen működött eddig ami vagy 5-6 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bizonyos GeForce VGA-k hiányára figyelmeztet a Zotac
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sorozatok
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO 2TB. PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD. 7000/5100MB/S. (MZ-V8P2T0CW.)Playstation 5. Kompatibilis
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- 256Gb és 512Gb nvme SSD pack eladó
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Silver-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4440, 100% Akksi
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs