-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a kemény story. 3 napelem farm után nem ad engedélyt Woodland városa Észak-Karolinában további napelem farm építésére, mert:
-a napelemek alatt nem kapnak elég fényt a növények - ezt az egyik "science" tanár mondja
és az ultimate érv:
-attól félnek, hogy a napelemek elszívják az összes fényt a napból!!!
http://www.engadget.com/2015/12/14/nc-town-fears-solar-farm-will-suck-up-all-the-energy-from-the-s/Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
UHHH
őstag
válasz Bandus99 #68293 üzenetére
Bandus: itt van a kezemben a tiz euro, mikor jossz erte, s mennyit adsz erte?
mas: ilyen okoskarkoto elado, minden cuccaval egyutt, eszmeletlen milyen sokat bir az akkuja, 4444 ft-ert viheto, ami megsem 30 USD.
A quadcoptert meg a helikoptert is elvihetne valaki karira...[ Szerkesztve ]
-
Bandus99
őstag
10 eurót vásárolnék. Nekem az is jo, ha valaki nagyobb mennyiséget venne amugy is és gondol rám , hozzácsap meg 10 eurót. Nincs kedvem ennyiért kifizetni plussz 400ft kezelési költséget.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
nagyúr
wifi-s routert keresek
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Pécsen dolgozik olyan elektroműszerész, aki erősítők szervizelésével is foglalkozik?Köszi a válaszokat!
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
torma1981
veterán
válasz PRDZsolesz #68281 üzenetére
Már azt sem. :-( Azért vicc hogy a 21.dik században be kell menni személyesen. :-)
-
goodboy007
senior tag
Feldobox utalvány érdekel valakit 10.000Ft értékben, mondjuk 8000Ft-ért?
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
M_AND_Ms
veterán
válasz CPT.Pirk #68276 üzenetére
Engem mégis zavar, mert valahogy látom a csikózódást.
Abban azért megegyezhetünk, hogy a jelenlegi 3d technika egyelőre gyerekcipőben jár, különösen az otthoni környezetben. Moziban már tud igazi élményt is nyújtani, de kompromisszum ott is kell hozzá.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek felesleges/elfekvő alaplap doboza antisztatikus zacskóval?Köszi!
-
torma1981
veterán
Sziasztok. Azt tudja valaki mi a gond a cinemacity honlappal? Nem enged rendelni jegyet a Star Warsra.
Semelyik napra. Azt nem hiszem,hogy az összes jegy eladva. -
Topikgazda
Sziasztok! Nincs valakinek SIM vágója véletlenül? Gyerkőc Karácsonyra kapott új telót és ez micro simes, ha most lenyúlom a telefonját akkor bukta van, úgyhogy amikor átadom akkor kéne megvágni a kártyáját
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amikor kirakták az MM-ben az első aktív 3D-s tévét, akkor ott elég volt fél percig nézni, máris enyhe hányinger jött rám és a fejem is kicsit megfájdult. Igaz akkor olyan frontos napom volt, szóval rásegített a szemüveg a dolgokra. Az Urániában nem tapasztaltam ilyen problémát, a passzív meg sosem zavart.
Az Avatarnak volt anno valami furcsa aktív 3D-s szemüveges vetítése a plázában, a szemüvegeket a Dolby Labs. gyártotta, na az volt olyan hogyha nem pont középre néztél, akkor szétesett a kép.
M_AND_Ms: direkt passzív 3D-s LG TV-t vettem 82-es méretben (nem is nagyon létezik másik ilyen méretben), de ez nem csíkozódik. Ha olyat tapasztalsz, akkor nem a megfelelő távolságról nézed a TV-t, amit egyébként lehet állítani a 3D beállításokban.
Én mondjuk monitornak is ezt használom, ha közel ülsz hozzá akkor bizonyos szögekből látszik a polárszűrő vízszintes csíkozása a panel előtt (2D-s képnél), de ezt egy nap elteltével már észre sem veszi az ember meg ha 2 centit feljebb emelem magam akkor nem is látszik.Janoska26: én konyhakéssel megoldottam! - ráadásul nanosim lett belőle, nem is mikro mert többet vágtam le mint kellett volna, de így is jó.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Exian
addikt
Valószínűleg lesz egy eladó Navon Predator 7"-os tabletem, ami igen jó kijelzővel rendelkezik (kis mérete ellenére 1280x800-as felbontású IP panel van benne). Amúgy 4 maggal, 1GB rammal, 8GB tárhellyel rendelkezik és 4.4-es Android van rajta (gyári).
Új üveg (érintőpanel) lesz rajta, mivel megrepedt.
Kinek mit érne meg?
-
RZozo
aktív tag
Ha valakinek kellene egy 60cm képátlójú LED LCD TV még karácsonyra.
[link] -
M_AND_Ms
veterán
Nekem csak a legfelső, ún. penthouse lakások tetszettek, jó nagy tetőerasszal. Bár zavart, hogy pont az ilyen intimitása veszik el, mivel a környékbeli tízemeletesekből mindenki belát.
Az alsóbb emeletek kaptárszerűnek tűnnek, szerintem szűk az udvar, mindenki a folyosón gyakorlatilag átjár a konyhádon, vagy az odanéző szobádon.
Amit ott néztünk lakást, annak az egyik szobája pont a liftajtóra nézett. Hát köszönöm, nem.
Ehhez képest, anno túlárazottnak tűnt az egész. Végülis ugyanaz mint egy sima panel: alul, felül, balra, jobbra másik lakás, 5 emelet, zajok, szagok átjönnek, stb, stb.
Mi nem, de ismerősünk odaköltözött. Évek múlva kimondta ő is. Nem (szinte, alig) jobb annyival egy panelnál, mint amennyivel többe kerültAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
Az aktív szemüvegben a két lencse felváltva engedi át a fényt, mert a vászonra is felváltva vetítik a képet a két szem számára külön-külön.
A vetítő egy jeladón keresztül vezérli a szemüveget a helyes és pontos váltogatásra.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Szilofon
aktív tag
10000ft-os Pécsi színházjegy (2x5000ft). Május 31-ig érvényes,bármire felhasználható.Fix 7000ft-ért eladó.
[ Szerkesztve ]
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
crabi
tag
Tsigalko87 számát valaki meg tudja adni?
-
UHHH
őstag
sracok, igerem utoljara kerdezek lakasugyben... Magnum lakopark- Tildy ugyben velemeny?!
-
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #68255 üzenetére
Ok, kösz a tippet, egyszer megpróbáljuk ott is. Tegnap fsz. 8. sor legszélén voltunk, ott nyilván nem volt olyan nagyon jó. Viszont a feleségem nem szeret sor közepén ülni, így mindig szélére ülünk (gyorsabban tud kiszaladni, ha "gondja van" , meg ezért szoktunk a 2 személyes páholyba is ülni az emeleten, ott bármelyikbe ülünk, mindig a szélén ülünk helyzet van).
De akkor is az a véleményem, hogy ülhetünk bárhová, nekem a 3D nem nyújt annyit, mint amennyi kényelmetlenséget viszont igen. Majd ha eljön az a technika, hogy szemüveg nélküli, teljes 3D hatású vetítés lehetséges lesz, az már talán jobb lesz, de én ilyen szempontból nagyon igénytelen vagyok, nem hat meg annyira, elvagyok az egyszerűbb dolgokkal is, simán jó nekem a 2D is. Játékokban is a legócskább, legegyszerűbb 2D játékok kötnek inkább le, mint a szuper grafikájú komoly "3D" játékok De ez legyen az én bajom.
Egy technikai dolgot viszont valaki elmagyarázhatna ezzel a 3D szemüveges dolgokkal kapcsolatban, mert NEM értek hozzá: tegnap tök véletlenül észrevettem, hogy ha a szemüveg közepén (a két lencse között, az orrom felett) odarakom az ujjamat, eltakarva egy kis érzékelőt vagy mit, akkor "kikapcsol" a 3D hatás, világosodott, homályossá ("duplázottá") vált a kép, mintha levettem volna a szemüveget. Van valamiféle "adó", amivel kommunikálnak a szemüvegek, vagy hogyan működik ez? Elég volt csak pár centire odarakni előtte az ujjamat, és máris ki-be kapcsolt a 3D hatás. Ezzel szórakoztam az unalmasabb percekben
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz CPT.Pirk #68248 üzenetére
Igen, szemüvegesnek kellemetlenebb (de jó, hogy anno megcsináltattam a szemeimet).
Engem pont a felbontás felezés zavar (pl Lg tévéken ez nagyon látványos "csíkozódásban" jelentezik). Ráadásul a fényerő csökkenést könnyen lehet ellensúlyozni, míg ezt nem.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Exian
addikt
Egyébként életem eddigi legjobb 3D mozi élménye épp a saját munkahelyemen ért, persze akkor még nem mint munkahelyem volt, hiszen még csak tízen pár éves voltam, viszont suliba is ide jártam, úgyhogy sokat jöttünk a mozinkba/színházunkba.
Na, akkor volt egy cég, amelyik hozott saját 3D vetítő technikát és valami természetfilmet vetítettek, az valahogy nagyon tuti volt, sokkal látványosabb 3D hatással. Vagy csak én voltam még túl gyerek és túl jónak láttam, vagy nem tudom, de azóta is olyan hatást keresek a 3D filmekben, de valahogy nincs.
Apropó, ha már szóba került a munkahelyem, meg a mozi:
Szenteste napján, amíg az angyalka felállítja a fát és bepakolja az ajándékokat, hozzátok el a gyerekeket, ingyen vetítünk egy mesét. Igaz nem lesz 3D, meg nincsenek puha fotelok, de ez esetben talán most nem ez a legfontosabb.
-
a2d2
addikt
válasz balintdavid #68250 üzenetére
Én is amikor felhúztam a trailerek miatt és képkimaradások voltak, meg villódzás, akkor mondom magamnak ez aztán frankó lesz, de a filmen meg már nem vettem észre.
Ezek szerint azt normális képfrissítéssel adják a trailereket meg fele annyival?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Exian
addikt
válasz M_AND_Ms #68247 üzenetére
"A fejfájásod az aktív 3d-re való érzékenységedből adódik, ez egyéni dolog."
Ácsi, ácsi, fejfájásról én nem beszéltem. Sohasem fájt még fejem 3D-től. Kicsit sem. A "minden bajom van tőle" teljesen más értelmű, részben leírtam: sötét a kép (számomra), kényelmetlen a szemüveg, zavar, hogy valami van a szemem előtt, tükröződik, sokszor koszosak a lencsék, stb. stb.
Fejfájást viszont sohasem okozott még tudtommal.
Egyébként mi is sokkal jobban szeretjük az Urániát, főleg fent az emeleten a 2 személyes páholyokat. Nagyon kényelmes, hogy senki sem ül mellettünk. Plázában csak az egyik kistermet szeretjük.
[ Szerkesztve ]
-
balintdavid
tag
Urániában én is a 2D eredeti nyelvű adást ajánlom, a szinkron eleve elég tré lett helyenként.
3D-vel nekem sem sok pozitív tapasztalatom van, szemüvegesként eleve nem túl kényelmes, meg a 3D-t sem "látom" annyira. Kedvencem még amikor megkérnek film előtt hogy ne piszkáld a lencsét (és kb fél kiló zsír van rajta, alap hogy letörlöm), meg amikor lenyomják a 3D trailereket 24p-ben, azaz gyakorlatilag szemenként 12 Hz-en amitől jóérzésű ember kidobja a taccsotkazuár
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem a TV-s aktív 3D-s szemüvegek a zavaróak, az Urániástól nem lett semmi bajom.
M_AND_Ms: na olyan még egyikben sem volt. De mindegy, amúgy is nehéz az a szemüveg, nekem meg ráadásul van sima szemüvegem is, arra kell ráhúzni...
Amúgy igen a passzív 3D felezi az egyik felbontást, de szerintem a 3D kép jellege miatt ez nem igazán okoz látható eltérést, ez is tök jól néz ki.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
M_AND_Ms
veterán
A fejfájásod az aktív 3d-re való érzékenységedből adódik, ez egyéni dolog. Nekem ilyenem nincs és állítom, hogy az Uránia jobb minőségű, mint a Pláza.
Az aktív technológia megtartja film felbontását és nem felezi le, mint a passzív. Sötétít, de ha megfigyeled nagyobb fénnyel is vetítik ezeket a filmeket. Nekem sokszor volt csalódás a Pláza: 2d filmnél remegett a kép, fordítva szólt a hang (balról szóltak, a szereplő, meg jobbra nézet) Amúgy az Uránia vetítője jóval korszerűbb, a hang messze jobban szól és az ülések sokkal kényelmesebbek (végre nem a, "hogyan üljek, hogy ne fájjon a hátam" megy a filmek felétől)
Én elégedett vagyok az Urániával.
Ha panaszkodnék, inkább az van, hogy többször csúszott a film kezdése.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Exian
addikt
Ott voltál? Csúszott rendesen, de ezúttal nem bántuk.
Amúgy én is mindig megbánom 3D-t urániában, minden bajom van tőle. Főleg, hogy sötétít. Meg anyira nem egy nagy szám, semmi húde extra 3D látvány nincs, vagy csak én nem látom.
Mondjuk az Everest az tetszett, szép tájképek voltak, hosszú snittekkel, az látványos volt.
-
NovaBlue
aktív tag
-
#TOTTI
őstag
iPhone 5C eladava...
Ugyanitt Z3c is eladó, ha valakit érdekel, független, Telekomnál vásárolt...[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz torma1981 #68229 üzenetére
Én majd hétfőn nézem meg, eredeti nyelven 2D-ben az Urániában. Féltem tőle, hogy 3D-s tucat film lesz belőle. Meg az is igaz, hogy az Urániás 3D-s szemüvegektől fáj az orrnyergem mert nehezek, valamint a vastag keret eléggé tükröződik, becsillan rajta a fény alul ami piszok zavaró.
Igaz ami igaz, a plázás 3D is elég bajos (pl. gyakran fényerő hiányos), de oda legalább vihetem az itthoni minőségi passzív szemüvegeket.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
RZozo
aktív tag
Ha már közeleg a karácsony.
Van egy eladó 200 db-os LED-es karácsonyfaizzó sor, amiből 4-5 LED megégett (egyébként a többi hibátlan, csak asszony újat akart), és van egy fém fekete karácsonyfatalp. együtt a kettő jelképes összegért, 1000Ft-ért vihető. Képeket az érdeklődőknek privátban küldök. -
RZozo
aktív tag
Én vasárnapra foglaltam páholyt
-
torma1981
veterán
válasz balintdavid #68230 üzenetére
Ja első sor mi?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hasonlóan remek videó a "valódi fénykardról". http://index.hu/tech/2015/12/18/elkeszult_a_valodi_fenykard/
-
dunc
nagyúr
Egér, kishangfal eladva.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
A4 tech V7 Boody Egér kifogástalan esztétikai állapotba dobozába garancia. Már lejárt, de természetessen adok rá mondjuk egy hetet. Ár fix 2500ft.
Van sima olcsó A60 Creative 2.0 1000 ft doboz megvan garancia nem tudom, de hibátlan mint esztétikailag, mint műszakilag!
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Teclast X98 Pro tablet eladó 9.7" 2048x1536, memória 4gb, 64gb, Android 5.1 és Win10, Cherry Trail X5 Z8500. Csak kipróbáltam. 60k
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Macka
veterán
Ha már Oneplus....
Nekem meg egy ONEPLUS ONE van, 64 Gb, hibátlan, üvegfólia, nillkin tok, 1 éves, garanciális. Árat pü-ben várok. -
winfos
tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg egy OnePlus Two 4GB/64GB EU? Full karcmentes, hibátlan, 3 hónapos, dobozában, minden tartozékával. 2év garis.
110.000 lenne az ára hétvégén, ha nem megy az apróra.
köszönöm
-
Topikgazda
válasz s7evcsenko #68202 üzenetére
Itthon van Lg és Samsung is, mindkettővel elégedettek vagyunk
-
#TOTTI
őstag
Valakit érdekel esetleg egy 1 éve újra cserélt Telekomos iPhone 5C 16Gb Blue, tokban sosem volt, minimálisan zsebkopott, de relatíve szép állapotú. Minden tartozék doboz. 50e Ft-ra gondoltam.
-
Tegla80
addikt
válasz torma1981 #68200 üzenetére
Amiert sokan masok sem es ez az ips panel gyenge feketeszintje....identol mar vesz masoktol va panelt,igy arul is ilyen tv-t,de mivel nem kovetem az lg-t,igy nemtok rola nyilatkozni/ajanlani.
Samu van a kornyezetemben 2db ami 3eves,nincs veluk baj......a h6400 amugy a tavalyi bestbuy tv,amit meg iden is lehet kapni,mert gyartjak.Ami nem is baj,mert iden a samubol (J szeria) jo fhd-t ami nem ivelt nem lehet mast kapni hivatalos mo-i beregelheto samu garival.
Igen a Sony sokaig elegge tularazott volt,de 1-2 eve mar joval piackepesebb arban adjak a keszulekeiket.Azota partiban is vannak a koreai gyartokkal....A tavalyi es az idei W szeria is jo arban van/volt es a teszteken is jol teljesit/teljesitett. Az idei droid (smart) picit nyogvenyelos volt meg az elejen,de mostanra mar jol hasznalhato sok forumtars szerint.
fudi2002
Ne is mond...egy jobaratom kiemelt uzemmodban nezi a samut.....gyilkos a szememnek mikor ottvagyok,de nem enged hozzanyulni. "Ez igy szep" ,ennyi.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
fudi2002
veterán
Én tudom
A színei eltérnek a valóságtól. Normális értékre nem hozhatóak, valamelyik színtartomány mindig sántít. Ilyen a samsung is, túlzó színekkel. Azon szoktam mosolyogni mikor mondják is hogy mennyivel szebb a képe, persze hogy focimeccsen a ződ világít és rikít, illetve a focisták feje narancs színű, az nem gyanús senkinek...Sony/Panasonic/ennyi.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Exian
addikt
Én sem vagyok LG párti, nem mintha ez bárkit kellene, hogy izgasson. Konkrét okát én sem tudom, illetve de: nagyon régen, még a 2000-es évek környékén még zenéltem, stúdiómunkáztunk sokat. Valahogy akkoriban a CD írós, majd a kezdeti DVD írós korszakban nagyon nagyon szívtam sokat az LG CD/DVD írókkal.
Tudom ilyen nem létezik, de én akkor is esküszöm rá, hogy ráadásul az LG íróval írt audio CD-k szarabbul szóltak
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
-
Van most eladó
- 80GB IDE winyóm
- 230W gagyitápom (nem csak gépbe érdemes )
-Fujifilm J37 kompakt fényképezőgépem (új akkuval, töltővel, SD-kártáyval, kábellel, és ez USB-ről tölti az akkuját)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest