- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
A fogadó félnél szokott felmerülni költség.
Ez nem így van, ezt tudom. Már többször küldtem F&F-el és én fizettem a költséget.
Mivel általában pár USD ill. EUR-ról van szó, ezért érdekel, hogy mekkora ez a költség. Előre szeretném tudni, nem pedig tranzakció közben. Ha előre tudom, akkor már lehetséges, hogy neki sem állok a küldésnek. Pl. ilyen helyen ez a módszer működik:
https://steamcommunity.com/groups/groupbuys
Nem boltokról van szó, hanem magánszemélyekről. Külön kiemelik, hogy USD vagy EU felhasználóról van-e szó. Ezért érdekelne, hogy az előbbiekben írt esetben én minek minősülök a PayPa- tranzakció szempontjából. -
Ugye nem írtak más szöveget a közlemény rovatba csak a transfer id-et?
Sajnos volt már hogy az Unicredit lassabban könyvelt és 3 nap lett belőle. Még 16:00-ig van idő, ha addig nem jelenik meg, akkor csak hétfőn lesz belőle valami.
Nem lehetett volna valamelyik gyorsfizetéses listánál felsorolt bank bankszámlájáról utalni? Az munkaidőben 1-2 óra. -
C64
őstag
Sajna még most sincs az egyenlegemen a befizetett pénzösszeg. A befizetés lassan 48 órája történt. Kezdhetek aggódni?
-
válasz
pigster #34794 üzenetére
Az ami az Összefoglalóban 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés: és amit írtam, a te részedről ha egyenlegről megy akkor ingyenes, ha beiktatod a folyamatba a bankkártyádat akkor díja van.
A fogadó félnél szokott felmerülni költség.
Arra vigyázz ha rábeszélnek a Friends and Family típusú küldésre valami megvétele esetén, akkor nincs vásárlói védelmed, ha nem kapod meg, vagy ha nem azt kapsz amit kifizettél.
Menj a pénz küldésre töltsd ki a z adatokat és a végleges küldés előtt látsz minden költséget ha lenne és ESC-el vagy másik PayPal részre történő átlépéssel szakítsd meg -
válasz
pigster #34792 üzenetére
Néhány információt megtalálsz az Összefoglalóban is.
Ha adtál hozzá kártyát és átállítottad bankod általi váltásra, akkor a bankod külföldön történő kártyás vásárlási szabályai szerint számolj ha vásárolsz.
Ha az egyenlegen lévő pénzt akarod elküldeni, akkor az egyenlegek közti váltással tedd át arra amiben el akarod küldeni és úgy küldd.
Ha elegendő az egyenlegen lévő pénz akkor ingyenes, ha pótolni kell a bankkártyáról, akkor erre az összegre van díj.
Egyébként küldés nélkül tudod ellenőrizni hogy mennyi lenne ha szükséges a kártya.Erre Mi számít a díjszámításnál? A pénznem (USD, EUR, HUF) vagy az, hogy milyen országbeli kártya van mögötte vagy a küldő lakhelye? az a válasz egyik sem.
Röviden összefoglalva:
Egyenlegről küldés ingyenes.
Ha bankkártya is benne van a küldésbe akkor annak díja van.
Ha vásárlás ellenértékeként küldöd neked ingyenes, aki kapja az fizet.
Azokat látod ott a linken költségként, de mivel magyar fiókod van rád ez vonatkozik ha kapnál pénzt eladási árként. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
PayPal díjjal kapcsolatos kérdésem lenne:
Magyar bankkártyás PayPalom van. Most van rajta USD.
Milyen díjat kell fizetni, ha vkinek EUR-ban szeretnék ebből küldeni EU-s országba?
Milyen díjat kell fizetni, ha vkinek USD-ban szeretnék ebből küldeni USA-ba?Mi számít a díjszámításnál? A pénznem (USD, EUR, HUF) vagy az, hogy milyen országbeli kártya van mögötte vagy a küldő lakhelye?
Ezt nézegettem, de ez nekem nem egyértelmű:
https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/paypal-fees -
válasz
Cilindrik #34786 üzenetére
Összefoglaló, 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás. A második képen látható oldalon kijelölöd azt amelyiket elsődlegesnek (Primary) akarsz tenni és azután alul Make PrimaryA PayPal egyenleg szöveg után a Részletek és az, ha ezt a szerencsétlen magyar nyelvű felületet használod, mert miután kiválasztod az angol kerül elő.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
somasz #34772 üzenetére
Már nem azért, de ebay-en tudsz közvetlenül bankkártyával is fizetni...és van ebay-nek is vásárlói védelme, amit adott esetben első körben kell igénybe venni, tehát paypal lényegében "csak" a fizetés útján kerül be a folyamatba, semmit sem veszítesz, ha kimarad, tehát TUDSZ vásárolni.......közben pedig megoldod a kártya hozzáadást paypal fiókodra
-
válasz
somasz #34782 üzenetére
Internet kapcsolati probléma lehetett, nem fért hozzá a kártya információkhoz, ezt még egy rosszul beállított tűzfal, vagy akár az un. anonim böngészés is okozhatta. Ilyenkor tényleg az jobb amit írtak, próbáld később, az eBay-en 48 órán belül kell normál esetben fizetni, egy kis várakozás belefér.
A törlés után ugyanazt visszarakni inkább 24 órával később célszerű. -
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Tegnap vásároltam ebay-en paypal-al kb 7 Euro értékben. A egyenlegemen kb 6 Euro volt tehát kevesebb mint a fizetendő összeg. A vásárlás értékét teljes mértékben a bankkártyáról vette le a paypal egyenleget békén hagyta. Nem ugy kéne lennie hogy csak a különbözetet vonja le a bakkártyáról? Vagy ez csak valami beállítás kérdése?
köszi
-
C64
őstag
Sziasztok
Unicredites készpénzes befizetés esetén általában mennyi időbe telik, mire megjelenik a számlámon a pénz?
Köszi -
válasz
somasz #34772 üzenetére
Milyen típusú a kártyád? Ha Maestro akkor az a gond.
Egy már hozzárendelt kártyát ami érvényes értelmetlen egy fizetési hiba miatt törölni. Ki kell szúrni a többi hiba lehetőséget főleg ha előtte jó volt. Több féle hibaok, üzenet jöhet neked mi volt a konkrét szöveg?
Lehet hogy nem volt elegendő a pénz abban a pillanatban a kártyán, hiba volt a bankod kártyarendszerével vagy a kártyatársaság rendszerében
A törlés utáni újbóli hozzárendelésnél meg kell várni hogy a törlés végig fusson, az nem azonnal történik meg, pár nap múlva megpróbálhatod hozzáadni, ha nem menne segít a PayPal. -
Pro!Petya
addikt
válasz
somasz #34772 üzenetére
Pont ez a nyűgöm nekem is , lásd feljebb .... (csak nekem bank account van)
Már írtam a supportnak, várom a választ és kértem h vizsgálják ki!(#34768) Janusz001
Eddig nekem soha nem volt a cdkeys-el bajom mert amit rendeltem álltalában 1 perc alatt megjött és minden működött (10+ rendelés).
Viszont esetedben jelezd hogy nem a kód megkapásával van probléma hanem a hogy nem műkodik konkrétan és erre találjanak megoldást! -
somasz
addikt
Sziasztok!
Pár napja ebayes fizetésnél azt kérte, hogy adjak hozzá kártyát. Nem értettem, mert eddig nem volt vele semmi baj. Megpróbáltam ugyanazt a kártyát hozzáadni, ami eddig is volt. Haszontalanul... Paypal alól töröltem a kártyát, de újra nem sikerült hozzáadnom. Most meg vagyok lőve, nem tudok vásárolni.
Van tippetek? -
Safranek
aktív tag
Egy visszajelzés.
10.02-án reggel utaltam Paypal bankszámlámra cibes számláról, 10.03 1:00 kor jött mail , hogy feltöltve. -
Janusz001
őstag
Igen, itt írtam nekik, 2 nap volt mire kivizsgálták az ügyet, utána ennyi volt a válasz
"Hi,
Thank you for your patience, your order has now been reviewed and approved successfully.
In order to access your download, please refer to the 'Download' link at the bottom of your order confirmation email.
Kind Regards,
"De gyakorlatilag ugyanott vagyok, nem kaptam új kódot, a link ugyanarra a kódra mutat, refundot sem ajánlottak, most még válaszoltam nekik, hogy ezzel semmire nem megyek, mert a kód továbbra is érvénytelen, megvárom a választ, utána gondoltam futok egy kört paypallal, de sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Janusz001
őstag
Vásároltam paypallal digitális kódot a cdkeys -ről, de az nem működik/érvénytelen, felvettem velük a kapcsolatot, de sokra nem jutottam, van értelme a paypal nál reklamálni? Úgy tudom digitális tartalmakra nem terjed ki a védelem.
-
válasz
Pro!Petya #34764 üzenetére
Ahol fizetni szeretnél ott lehet a PayPal kliens rosszul beállítva, ahogy te is észrevetted ez nem igazán korrekt dolog a link végén:
_express-checkout&token=..../checkout/pageAddFi/bank/add? message=NEED_CREDIT_CARD_OR_BANK_ACCOUNTHa ez a gyors fizetés dolog megkerülhető akkor valószínűleg nem lenne gond.
-
válasz
Pro!Petya #34763 üzenetére
Ha nem írod hogy német fiók akkor szerinted honnan tudnám?
Mivel neked a bankszámla fizető eszköz (a magyaroknak nem az) teljesen más szabályok vannak.
Itt azért legtöbben magyar regisztrációk dolgaiban kérdeznek.
Nálunk is szokták a bankkártyával kapcsolatos dolgokat ellenőrizni, mivel nekünk az a fizetőeszköz. Te is belefuthattál egy ellenőrzésükbe. -
Pro!Petya
addikt
Német fiókom van német nyelvvel ,nem üzleti.
Sztem itt valami a paypal-al nem okés mert eddig ilyet nem csinált , sőt most már bankot se enged hozzádni mert azt írja hogy : "sajnáljuk , de jelenleg nem működik , próbálja később ujra "A vicc hogy tegnapelőtt ment még normálisan.
Mondjuk nálunk ma munkaszüneti nap van , de emiatt a paypal ne működne? Azt nem tudom összematekozni hogy a kettőnek hogy lenne köze egymáshoz... mivel ha a bank zárva is van és a refund-os visszaigazolást ráérek majd akkor megadni mikor újra nyitva lesz, ettől függetlenül a paypal oldalra bankot még engednie KÉNE felvenni... sztem
Megy a levél a supportnak aztán oldják meg már így is több időm ment el rá mint kellett volna... -
válasz
Pro!Petya #34761 üzenetére
Magyar fiókod és nem üzleti? Ott nincs jelentősége a bankszámládnak. Csak ha belépés után kéri a pontosítást akkor PayPal dolog.
Mi a link ahol belépsz?
Ha a magyar nyelvű felületet használod az sajnos rosszul működik előfordulnak rejtélyes dolgok, inkább javaslom az angol nyelvet és azon az oldalon történő belépést amit ebben a hsz-ben látsz.
Visszagondolva sosem kértek bankszámlaszám megerősítést.
Ha szükség lenne rá akkor ide irányítanának. -
Pro!Petya
addikt
Sziasztok! Akadt egy kis problémám!
Évek óta használom a Paypal-t , de ma reggel óta nem tudok vásárolni vele mivel mikor visszaírányít a paypal oldalára akkor kéri a bank adatokat (ami természetesen már megvolt adva mivel eddig is ezt használtam.)
Szval megadtam neki mégegyszer de akkor a paypal-ra belépve látom hogy mégegyszer felakarja venni ugyanazt ami már meg van bank-nál). Még 2 napja működött normálisan, ez most valami ujítás vagy csak nálam baxakodik?! Az accountommal minden rendben, probáltam több oldalról is rendelni ugyanez... -
válasz
italomaxi #34759 üzenetére
Egyébként tényleg az a bosszantó hogy nekiestek a magyarításnak eszetlenül de ha az adott felületen egy listát sem képesek megjeleníteni ott azért valami rendszer szintű elbaltázás van.
Már írtam nekik, hogy szégyen amit csináltak, inkább mi tanulunk meg angolul, mit hogy ők szerencsétlenkedjenek. De egyébként nem értik, erről a meg nem jelenő listáról kértek képet. Ami nem kerül elő arról hogy? -
italomaxi
újonc
Nagyon szépen köszönöm! Igy már megoldódott a probléma.
Már csak törölnöm kell hogy nem vagyok semmilyen vállalkozó, és nincs semmilyen vállalkozásom.
Egyik havert kértem meg hogy állitsa be a Discogs zenei oldalt hogy tudjak eladni is ne csak vásárolni.
Ő valahogy ide keveredett és elkezdte ezt nekem beállitani, amire semmi szükség nem volt.
Az egész folyamat elakadt,de úgy látom nem csak én voltam az egyedüli aki igy járt.
Mégegyszer nagyon köszönöm a segitségedet!
Legyen szép napod!
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest