- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
És úgy ingyen jönnek az üzenetek, vagy ugyanúgy leemelik a 30 Ft / üzenet díjat?
Mert ez nem derül ki sajnos a hirdetményből.
leslieke
Persze meg lehet oldani okosan, de az emberek többsége nem oldja meg, hanem fizeti a borsos árat. Én inkább kikapcsoltattam, úgyis nézem rendszeresen a bankszámlámat, nincs akkora jelentősége nálam, hogy fizessek érte. -
Cathfaern
nagyúr
Autókölcsönzők tényleg csak hitelkártyát fogadnak el (esetleg szállodáknál merülhet ez még fel, vagy ha olyan helyen jársz ahol nincs net/telefon, pl. repülőn repülés közben sem lehet bankkártyával fizetni). De ezt leszámítva ugyanúgy elfogadják a bankkártyát, mint a hitelkártyát.
És igen, fizetés ugyanúgy ingyenes külföldön is, mint Mo-n.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem nagyon van más, még így is az OTP az egyik legjobb feltétel nélküli hitelkártya szerintem (tehát nem kell hozzá pl. UPC előfizetés). Erste megoldása jobb csak, ott az a hátrány, hogy nem közvetlenül számlára kapod vissza a pénzt, hanem "Erste forint"-ban, amit úgy tudsz beváltani, hogy vásárlás előtti nap előre meghatározod, hogy milyen üzletkategóriában akarod elkölteni, és abból a következő vásárlásból levonja az összeget. Szerintem erősen szivatás, részben emiatt hagytam ott őket. Plusz ugye másik bankba csak akkor éri meg elmenni ha ingyen tudsz utalni vagy ha otp-n se tudsz saját számlák között ingyen átvezetni (bár szerintem nincs ilyen, de nem néztem utána).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
betyarr #4307 üzenetére
"amúgy egy ilyen bb upc hitelkártyát visszavonhat a bank?vagy kb. meddig lehet ezekkel a feltételekkel használni (sacc/kb persze)?"
Erste-nél átéltem ilyet, egyszerűen szólnak, hogy adott dátummal átraknak másik hitelkártya konstrukcióra, mert a meglévő megszűnik. Nyilván ekkor fel is mondhatod minden további nélkül. Az, hogy meddig fog élni ez a konstrukció, azt senki se fogja tudni megmondnai. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
betyarr #4295 üzenetére
"mik lehetnek a buktatók?nyilván azon kívül,hogy nem fizetem vissza időben a költött összeget.vannak olyan dolgok,amire oda kell figyelni,mert ráfizethetek?"
1. ne köss hitelkártya biztosítást, mert elviszi az összes visszatérítést
2. SMS értesítés darabja 30 Ft, szóval olyat se kérj
3. Ha automatán vonják hó végén, azért is fizetsz havonta 300-400 Ft-ot (de ha beállítatod automatára, de kézzel átutalod, akkor az ingyenes, mert saját számlák közti átvezetés. És akkor ha valamiért elfelejtenéd, akkor sincs gond)"a hitelkeretet ki/mi határozza meg?"
Ugyanaz, mint bármilyen hitelbírálat, tehát jövedelem meg hitelek alapján megy."a költéseket gondolom simán követni lehet online?"
Lehet, ugyanúgy látod, mint a rendes bankszámlád."a visszafizetendő összeget nekem kell összeadogatni,vagy küldenek üzenetet valamilyen formában a hó végén,hogy mennyit kell visszatenni?"
Küldenek, de lásd előző pont, ott is látni fogod mennyi a tartozásod."illetve,ami még nagyon fontos:hogyan lehet visszajuttatni a hitelkártyára az összeget?az utalás és a befizetés ugyebár díjköteles.ha ezekkel akarnám megoldani,akkor a visszafizetésekre rámegy a haszon.netán itt is lehet alkalmazni a kártyák közötti ingyenes pénzmozgatást,mint a webkártya esetében is?vagy van valami egyéb trükk?"
Lásd első rész harmadik pontja, saját számlák közti utalás lesz, annak nincs külön díja. -
Cathfaern
nagyúr
Opcionális: [link] (nyilván ez azt is jelenti, hogy te valamikor aláírtad, hogy kérsz ilyet
)
nemethchek19
Nézd vissza, hogy korábbi hónapokban több, vagy kevesebb volt a banki költséged, mint ezzel az új csomaggal. Ha több, akkor jól jártál, ha kevesebb, akkor igen, menj be és érdeklődd meg, hogy mik a lehetőségeid (mert gondolom azért raktak át ebbe, mert webkártyát a régihez nem lehetett volna). És igen, ha máskor ilyen van, hogy nem tájékoztatnak, akkor ne írj alá semmit addig, amíg nem vagy biztos benne, hogy ez jó neked. Ha ez azt jelenti, hogy akkor eljössz onnan és máskor visszamész, akkor azt jelenti. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
nemethchek19 #4214 üzenetére
Értelmezésem szerint ami fix költséged lesz:
Számlavezetési díj, ez jelenleg akciós, ha nem kapsz papír bankszámlakivonatot akkor havi 299 Ft.
Prémium kiegészítés, havi 999 Ft. (he teljesül az előírt feltétel megtakarítási vagy beérkező fizetés feltételek, de gondolom nem ajánlották volna ha nem).
Webkártya számlavezetési díj 99 Ft (maga a webkártya ingyenes... csak a számlavezetési díjat kell fizetni. Ki van ez találva).
Szóval összesen havi 1397 Ft. Viszont cserébe ingyenesek az sms-ek, 200k-ig ingyen utalsz, meg 150k-ig bárhány részletben ingyen vehetsz fel automatából.
Egyébként én megtiltanám, hogy a költségeket, feltételeket és a szolgáltatás leírását így szétbontva prezentálják. Borzalmas átláthatatlan, hogy oldalakat kell folyamatosan lapozni ahhoz, hogy egy szolgáltatást átlásson az ember.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
KubanitoS #4205 üzenetére
Takarékszámla ingyenes, ha van amúgy is folyószámlád. Befizetés ingyenes, havi egy kifizetés ingyenes. És fejben egyszerűbb nem elkölteni, ha külön látod (plusz ha tudod hogy "fáj" ha havonta egynél többször kiveszel belőle). Szóval jól használva hátránya nem nagyon van, előnye lehet.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem nem foglalkoznak annyira ezzel, főleg ha nem valami egzotikus országba mész. Nálunk nászúton pontosan ilyen autóbérlés és társai miatt pár nap alatt ráment a hitelkártyára 1 havi fizetésnyi terhelés, de füle botjukat nem mozgatták. Meg ha úgy érzik, hogy valami nem oké, akkor is max. rádcsörögnek telefonon, hogy tényleg te voltál-e.
Inkább abban legyél biztos, hogy elfogadják-e az adott hitelkártyát...Mi úgy jártunk, hogy weboldal szerint elfogadták az amex-et, odaérve meg mondták, hogy persze csak nem ebben az országban
Az volt a szerencsénk, hogy nem akartak annyit terhelni, mint amennyi a weboldalon szerepelt és azt elbírta más hitelkártya is...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
draco31 #4074 üzenetére
Két dolgot tennék hozzá:
a) ha nem BP, akkor ATM-ből valószínűleg nem fogsz tudni ennyi pénzt felvenni, gyanítom BP-n sem engedi az összes ATM az ekkora összeget
b) ugyancsak banktól függően bár a bejelentési kötelezettség ennél magasabb összegre vonatkozik csak, ha biztosra akarsz menni, hogy ki tudják fizetni, jobb ha rákérdezelAz előző kettőből (plusz abból, hogy semmi biztosat nem tudsz a bankszámládról) a legjobb ha felhívod azt az OTP bankfiókot ahova be akarsz menni és felteszed telefonon ezeket a kérdéseket
-
Cathfaern
nagyúr
"- de nem valik elerhetove, csak a kovetkezo fordulonapon (egy honapban csak a hitelkeret mertekeig tudsz koltekezni, visszatoltessel se tudsz tobbet)"
Ez biztos? Erste-nél garantált, hogy nem így működött, mert volt hogy kihasználtam, hogy hóközben feltöltöttem.Illetve hitelkártya kérdésem lenne: ha ki akarom egyenlíteni a hitelkártyát, akkor simán átutalással kell (ahol értelemszerűen a hitelkártya számlaszámát adom meg), vagy van valami dedikált menüpont erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest