Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- kenand: Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
Új hozzászólás Aktív témák
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Az OTP webes felületén a bankkártyáknál mi jelent pontosan az hogy "forgalomfüggő betéti kártya éves díj"?
Ma reggel véletlen rányomtam, és kiírta hogy sikertelen tranzakció. Remélem nem okoztam semmi bajt.[ Szerkesztve ]
-
tomrRRR
senior tag
válasz
maj-viktor #2497 üzenetére
Koszonom szépen a tájékoztatást
-
maj-viktor
őstag
válasz
tomrRRR #2495 üzenetére
csak lakás és "azzal kapcsolatos"... így kocsi nem!
De pl. lehet felújítás - vásárlás... elviekben ilyen lakás közeli dolgok is... garázs - terasz, hasonló stb.
szal ilyen nyílászáró csere - napelem - fűtéskorszerűsítéshttps://www.otpbank.hu/lakastakarek/ugyfeleinknek/felhasznalas
http://kiszamolo.hu/a-nagy-lakastakarekpenztari-osszefoglalo/
Lakástakarék felhasználhatósága:
A támogatásért cserébe azonban csak lakáscélra lehet felhasználni az itt összegyűjtött pénzt. Ez lehet lakásvásárlás, építési telek vásárlás, nyugdíjasházba való beugró megvásárlása, meglévő lakáshitel elő vagy végtörlesztése, illetve meglévő ingatlan felújítása, korszerűsítése, bővítése.Felújítás, fejlesztés címszóba nagyon sok minden belefér. A klasszikus festés, ablakcsere, tetőtér-beépítés és hasonlókon túl minden olyan tárgy, amit nem tudsz elvinni az ingatlanból. Beépített konyhaszekrény lehet, mozgatható hálószobabútor nem. Légkondi, beépített háztartási gépek, járda, kerítés, gáz bevezetése, jakuzzi, napkollektor, napelem és sok hasonló is elszámolható. Felállított medence az udvaron nem jó, de ha már be van ásva és van neki alapja, mindjárt mehet ugyanaz a medence.
http://kiszamolo.hu/lakastakarek-penztar-az-evszazad-uzlete/
http://kiszamolo.hu/lakastakarek-kerdesek/
Van - volt egy olyan, hogy 10év után szabadon felhasználható asszem... de mintha ezt is megszűntették volna!? (ebben most nem vagyok biztos)
Szal esetleg, ha 10év múlva cél a kocsi...
akkor szóba jöhet...
[ Szerkesztve ]
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Nem ide tartozik, de érdeklődnék, hogy a Fundamenta lakáskassza megtakarítást csak lakáscélú dolgokra használható fel, mondjuk egy autóvásárlás nem jöhet szóba ? Kiskapuk vannak ez ügyben, hogyan oldható meg?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Ha bankban fizetek be egy adott számlára készpénzt, akkor mi az a maximális közlemény amit megadhatok?
Mennyi sor és soronként mennyi a maximális karakterszám? -
Drenadar
veterán
válasz
maj-viktor #2484 üzenetére
A usert általában nem érdekli a technikai háttér...
Én csak azt mondom, hogy eddig másik két banknál ha a paypal levont valamit, és bementem a netbankba megnézni a számlatörténetet, akkor láttam a *kód* -ot. Ha vásároltam valamit, akkor láttam a tételt... tudom, ez egy nagyon ósdi felfogás, ha az ember látni akarja a vásárlásait!
-
james001
veterán
Sikerült,megtudtam a kódot végre
Azért a csaj szépen betolt egy hitel lehetőséget a beszélgetés végén,egyem a szívét
-
james001
veterán
válasz
Drenadar #2478 üzenetére
Szerintem is röhej,viszont most még egy akadályba ütköztem,hiába hívom az ügyfélszolgálat számát,nem engedi tárcsázni. A 06-40-366-666 számra azt mondja nem tudja felhívni,ezért próbáljam meg a 3-666-666 számot,de azt se engedi
30-as vagyok,lehet más szolgáltatóról engedi felhívni? Fura pedig ez a számom van megadva a banknak is ráadásul.
Komolyan mondom utálom a bankokat nagyon,csak a fizetésem miatt csináltattam számlát is,de ez is csak jobban megutáltatja az egészet velem -
james001
veterán
Üdv.
Gondoltam megkérdezem itt,mert inkább az OTP "hibája" ez gondolom,nem a paypal-é.
Szóval tegnap kora délután csináltam egy paypal fiókot és összekombináltam a bankkártyámmal. Utána írta ugye hogy a számlámról levont egy kisebb összeget,és a megjegyzésben van egy kód amit be kell majd írnom a paypal oldalán hogy beaktiváljam. De ez még mindig nem jött meg,pedig a pénzt levonta. Csak türelmetlen vagyok és ez hosszabb idő mire megjön? Ha felhívom az OTP-t elküldik a kódot?
Köszönöm a válaszokat -
Zoty4
őstag
válasz
maj-viktor #2470 üzenetére
bankkártyával fizettem paypalon keresztül, amíg axas voltam, mindig visszatette a számlámra ezt a pénzt másnap, azért érdeklődöm , hogy mi itt a módi
-
maj-viktor
őstag
Miről fizetted!?
Paypal-al (paypal egyenlegről), akkor oda megy vissza... ha bankkártyával, akkor oda... egy 2-6nap kellhet neki! Ha esetleg paypal-ra megkaptad és onnan akarod kifizettetni (withdraw-olni) a bankszámládra (bankkártyádra), az nekem most legutóbb 1-2nap volt! Azaz paypal egyenleg OTP-re ki, hogy "bankkártyával" elkölthető legyen és ne a PayPal egyenlegen legyen[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Volt banggoodon egy pénzvisszatérités. Amit kifizettek paypalra.
Kérdésem az volna, hogy ez mikor és hol fog látszani a bankszámlámon? (2 nap eltelt) -
Drenadar
veterán
válasz
maj-viktor #2464 üzenetére
AXA-s vagyok, személyes találkozó nélkül vett át minket az otthon tartsd a pénzed bank!!
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
3x rosszul adhattam meg az adatokat nettbanknál és kiírja h letiltott telekód, 24 óra múlva feloldja, nos 3napja ennek már. A kártyát is letiltja ilyenkor? tehát nem tudok pénzt ki venni se majd? -
Drenadar
veterán
válasz
maj-viktor #2462 üzenetére
Én nem mentem be egy OTP bankfiókba sem számlát csináltatni, vagy kártyát igényelni, postáztak mindent...
-
maj-viktor
őstag
válasz
Drenadar #2460 üzenetére
Gondolom inkább az a "fiók", ahol csináltad a bankszámládat - bankkártyádat... (számlaszám alapján kiadja, ha esetleg már nem tudod)
És igen! Eléggé vicc, hogy vannak olyan műveletek, amit csak a "fő-fő fiókban" tudnak elintézni... érted 2016-ban, amikor minden összevan már kötve mindennel... még a kávégép is wifi-s meg paypass-os, stb.
(ezt én is tapasztaltam már... meg nem mondom milyen művelet volt, de CSAK abban a fiókban tudták elintézni, ahol 6évesen csinálták nekem a bankászámlámat... érted 20éve, azóta minimum 3x költöztem... de más ilyen időszak alatt simán 5-6x költözik... a szerencsém, hogy a belvárosban volt nyitva és azért járok arra felé... szal nem hogy mittudomén Pécsett nyitottam és most Bp.-n lakom vagy hasonló!(amikor kérdeztem, hogy ne röhögtessenek már, hogy azért kell elmennem oda... azt mondták nem vicc, ez a "belső protokolljuk"... ha mondom magamba ott helybe sz*pják le a belső szabályzatukat, hogy én ezért elb*sszak egy délutánomat és több órát... amit az internet korában... áhhhhh!)
-
Zoty4
őstag
válasz
Drenadar #2460 üzenetére
na igen
ez is tipikus kis hazánkban, hogy csak egy jelentéktelen panaszos ügyfél az ember.
Volt svájcban és németországban is bankszámlám, amikor ott dolgoztam, brutálisan másképp állnak az ügyfélhez, pozitiv értelemben, pedig ott csak egy kelet-europai senki az ember. -
Drenadar
veterán
Juj, pedig rajtad kívül más tuti nem írt nekik
(Kedvencem, mikor az ügyfél azt mondja hogy pedig már 3 emailt is írtam maguknak. tegnap este, meg ma reggel, és most is!!! - lol)viccet félre téve, van 30 napjuk válaszolni ászf alapján...
Az én kérésemre, miszerint egy sima doksit kértem tőlük, 2 nap volt, és az volt a válasz hogy menjek be a "számlavezető" fiókba.
Van olyan fiókjuk ahol nincs számlavezetés?
-
Zoty4
őstag
baszki mennyire nem egy európai szintű ez az otp ü.sz
tegnap reggel írtam egy levelet, kérdezve mi van a vásárlási kedvezményeimmel, és még egy olyan levél se jött, hogy dolgoznak az ügyön, vagy bármi -
Norbi21
senior tag
Sziasztok!
Otp simple tagokat szeretnék kérdezni, hogy akadálytalanul be tudnak lépni a Simple Direktbe? Kb. 10x-re próbálom, vagy azt írja ki, hogy nem megfelelő számlaszám formátum ( 5x ellenőriztem), vagy nem megfelelő azonosító/jelszóra hivatkozik! Természetesen azokat is ellenőriztem többször is. Chrome kivételével minden böngészőn próbáltam... Ami érdekesség, hogy tegnap este be tudtam lépni ugyanezekkel az azonosítókkal telefonról, de ma már azt sem engedi
. Valakinek van ötlete esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
Bátor voltam és megvettem a TV-t, igaz nem azt amit kinéztem, hanem egy 80.000- Ft-ost, de már látom az előjegyzett kedvezménynél a +16000- Ft-ot, szóval működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
na elvesztem a telefonosmenuben, inkább írtam nekik mailt.
kb mennyi idő alatt válaszolnak?
-
Zoty4
őstag
Koszi, de dec1en ujra aktivaltam, ettol fuggetlenul nincs sehol jovairas, meg elszalasztott kedvezmeny sem.
Valami bug lehet, fel fogom hivni ma az otpt ha engedi a munka -
maj-viktor
őstag
-
Lala6
őstag
Ma vásároltam 20k felett, és még a boltban jött az email, hogy az OTP előjegyzett 4k kedvezményt, szóval igen, 10e forintonként 2k kedvezményt adnak. Vettem egy csomó akciós vacakot is, de nem vették külön, csak a végösszeg számít.
Azt tudja-e valaki, hogy csak egyszer lehet igénybe venni a kedvezményt, vagy többször is? Én úgy olvasom, hogy nincs korlátozva ez sem. Nagyon gondolkozom egy Sony TV-n, ami 75k lenne (110e-ről van leárazva), ebből vissza adnának még 14k-t, így már igencsak Black Friday kedvezmény lenne.
-
Zoty4
őstag
Mindegy hogy paypassal fizetunk vagy lehuzos terminalon?
-
Zoty4
őstag
Mikor irja jova az elozo havit?
Voltam 2x tescoban meg tankoltam 1x molnal -
oszi666
őstag
Sziasztok.
Folyószámlahitel nyitásához a nappali tagozatos Phd ösztöndíj elfogadható jövedelemnek? -
Zoty4
őstag
válasz
maj-viktor #2432 üzenetére
próbáltad már hogy 20k felett vásárolsz vele?
mert azt írja 10000 forintonként 500/1000/2000 ft jóváírás.
Kérdés hogy ha vásárolsz mondjuk 100k-ért akkor automatikusan 20k vagy 10knál fizetni kell és ujra 10k után megint fizetni -
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #2424 üzenetére
Ámja... simán szokott lenni ilyen ClubCard-osoknak további 500 Ft - 1.000 Ft-oss kupon amennyire tudom (bár nekem nincs)! Akkor már simán 10E vásárlás felett 3E kedvezményt összelehet hozni, ami azért nagyon nem rossz... kár hogy én nem teszkózom, nincs is nagyon a közelben! (de ez így elgondolkoztat folyamat, hogy ha van valami nagyobb vásárlási tételem, akkor majd a tesco felé is elnézek)
Most érted ha veszek egy 100E-s tv-t vagy valami, ott kapásból 20E kedvezmény!? durván jó!
(látható a további ilyen otp-s kedvezmények, ilyen max. 5%-osak... ez meg 20% -
berbatov2
senior tag
En is okes vagyok, de akkor nem rohanok szamlacsomagot valtani, mert ezek szerint nem ettol fugg a kedvezmeny merteke. A 10k/2k azert durvan jo, foleg egy hetvegi 1k-s kuponnal megspekelve. Nekem 500 huf amugy. Ez a sorsolas amit irt vki az tenyleg igy van?
-
Zoty4
őstag
-
dptrsk
addikt
válasz
Lehet kártyahasznälat szerint van, mert nálunk is tükrözi a gyakoriságot a kapott kedvezmény.
-
Drenadar
veterán
válasz
kár hogy OKÉ-soknak semmi kedvezmény nem jár....
-
htc07
addikt
válasz
headhunter #2422 üzenetére
én jump, 500/10000
-
bajaki
őstag
Nekem Junior van és szintén 2000 Ft.
De akkor jól értelmeztem, ugye? Ha én most vásárolok 100.000 Ft-ért akkor levonja a teljes összeget, 20.000 Ft jóváírásra kerül és visszakapom a következő hónap elején?
-
Zoty4
őstag
nekem oké6 500
most nézem a számlámat:
havi zárlati díj: -100 ft (Gondolom ez a számlavezetési díj)
időszakos költségek: -120 ft
ezek mik?a vásárlásért kapott pénzeket: pl:tesco, mikor írják jóvá?
[ Szerkesztve ]
-
Mizsala
tag
Nekem Simple és 500HUF, mi alapján dől el hogy ki mekkora kedvezményt kap?
-
berbatov2
senior tag
Akinek 2000Ft kkedvezmeny van a tescoban irja mar le legyenszives, hogy milyen szamlacsomagja van.
-
Drenadar
veterán
válasz
Sterilzona #2408 üzenetére
Nos... ez mind szomorú, viszont:
1, a hagyatékiban az örökség fedezi a terheket? (összegszerűen, a gyakorlat senkit se érdekel).
Ha igen, akkor OK.2, MNB az összes pénzügyi szolgáltató felügyeleti szerve, panasszal oda tudsz fordulni, valamint a pénzügyi békéltető testülethez, aki viszont max véleményezhet és javaslatot tehet, de azt kb senkinek nem kötelessége elfogadni... (vicces mi?)
SZvSZ kellett volna, hogy az OTP az inkasszóra felhívja a figyelmed még a részletkötés előtt, vagy most nem igazán tiszta, hogy mennyi idő telt el a kettő között?
3, volt - e a részletfizetésről bármilyen megállapodásod? (szerződés, amit mindkét fél aláírt?)
4, a részletre fizettél-e be?5, panaszt 30 napon belül kellene megválaszolniuk, tértivevényes levélben.
De ez a téma szerintem nem ide való, hiába OTP
de lehet hogy igen.
Ha fizetési hajlandóságot mutatva befizetést is tettél, akkor nagyon nem "becsületes" magatartás a banktól az inkasszózás, ha nem kapsz valami pozitív választ 30 napon belül írásban akkor MNB-nél is kellene egy jó kis panasz, főleg, ha a mindennapi megélhetésedet is veszélyeztette az OTP akciója.
Gondolom az tuti 10000% hogy ugyanarról a tartozásról van szó, és nem végrehajtás indult ellened egy másik ügy/tartozás miatt?
Ha netán válaszolnál ezekre, javaslom a privát választ, a válaszok kényes/érzékeny mivoltából kifolyólag.
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kénytelen voltam az E.ON ügyfélszolgálaton (online) keresztül rendezni a számlámat, mert a "jóképességű" helyettesítő postás elkeverte a levelem. Net csomagom van, 24*7 menüben átraktam az összeget a webkártyára, majd az E.ON bankkártyás fizetés menüjében azzal rendeztem a számlát. Jött már e-mail a szolgáltatótól, hogy sikeres volt az energiaszámla kiegyenlítése, a profilomban meg is jelent a feldolgozás alatti tételek listájában, ellenben az OTP direktben semmi nyoma nincs. Ez normális, vagy idővel meg fog jelenni?
-
dptrsk
addikt
Akár 30 nap is lehet a zárolás, ha a CC nem jelzi előbb, hogy nem tart rá igényt, akkor a zárolás végén oldódik fel.
A zárolás ideje állítható 2-30 nap között, ha jól tudom az elfogadó szabja meg.Ha jelzi, hogy kell/nem kell akkor utána könyvelődik/feloldódik.
De OTPdirekten a zárolt tételeknél írja, hogy mettől-meddig tart a zárolás adott tételnél.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok!
Nagyon röviden leírok egy kis történetet, annak reményében, hogy hátha valakinek van ötlete, esetleg tudja, hogy mit kellene csinálnom.
Örököltem folyószámla tartozást. Hagyatéki megvolt. Bank küldött levelet, fáradjak be.
Hetek alatt nagy nehezen sikerült a számlát a nevemre venni, majd kérelmeztem hogy részletbe fizessem vissza a tartozást, Elvileg bank el is fogadta.
Majd egyszer csak, péntek késő este, mindenféle megkeresés nélkül, a saját számlámon levő pénzt, eltüntették. Írásban panaszt tettem, az egyik fiókban. Majd a fiókvezető azt mondta, ha tud valamit keresni fog. Ennek két hete már.
Mit tudok tenni ? Hallottam valami olyasmit, hogy MNB oldalán lehet panaszt tenni a bank iránt. -
Keem1
veterán
Azt lehet tudni, hogy a zárolás sikertelen vásárlásnál mennyi idő alatt csorog vissza?
Természetesen Cinema City+Star Wars... -
bajaki
őstag
Én is úgy olvastam, hogy számlánként változik. De maga a kedvezmény mértéke fix minden hónapban vajon?
Zoty4: Igaz.
TV-t vennék igazából és mindegyik X9990 Ft-os összegre végződik. Mellé egy csoki és akkor 10k többszöröse lesz pont.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Szamlankent valtozik. Az en szamlamhoz 10kra ad 500at
Otps ugyintezo amikor mutatta a sajatjat, neki 10kra 1kt adott a tesco vasarlas utanAz en olvasatomban 19000es vasarlasnal csak 10k kedvezmenyre kapod meg a kedvezmenyt, szoval nem teljesen igaz a szazalekszamitasod
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest