Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#17201) Peter.70 válasza DS39 (#17199) üzenetére


Peter.70
őstag

Azért a biztonság hagy maga után némi kívánni valót némely esetben.
Gondolom tudod, hogy az otp új web bankjába hogy lehet belépni? És hogy lehet a régibe?

(#17202) DS39 válasza Peter.70 (#17201) üzenetére


DS39
nagyúr

Tudom. Hát az sem egy épületes megoldás az OTP részéről.
Egy saját azonosító (felhasználónév) sokkal jobb lenne, mint az email címet használni.

(#17203) Peter.70 válasza DS39 (#17202) üzenetére


Peter.70
őstag

A legszebb az az egészben, hogy ha az új otp web banknál a belépéstkor 3X rossz jelszót írsz be, akkor 24 órára letilt a rendszer.
De nézzük más szemszögből. A felhasználók 99%-ának egy email címe van, és ezt használja mindenhol. tehát egy csalónak / rosszakarónak / akárkinek nem nagy kaland kideríteni. 3 próbálkozás után Te ki vagy tiltva a saját web bankodból, pedig nem is Te akartál belépni. Ez azért elég sz@rul hangzik szerintem
És ezen nem is nagyon hajlandó / akar változtatni a " tisztelt " otp :W

[ Szerkesztve ]

(#17204) GabN73 válasza Peter.70 (#17203) üzenetére


GabN73
addikt

Mondjuk az segít ha kizárod magad akkor elfelejtett jelszóval ha sikeresen csinálsz egy újat feloldásra kerül a 24 óra. Ez a réginél is működik.

Csalók háromszor nem próbálkoznak, felesleges lenne. Kapsz emailt idegen eszköz belépésről, jobb esetben a bank is hív. Szerződés törlés, újra reg jobb esetben másik e-mail címmel.

Az íméles belépési megoldás szerintem is a legszarabb egy banki rendszerben.

[ Szerkesztve ]

(#17205) Peter.70 válasza GabN73 (#17204) üzenetére


Peter.70
őstag

Hát nem tudom. Emlékeim szerint erre azért panaszkodtak itt a fórumon páran az elmúlt években. Tehát akkor valós a probléma, és nem olyan egyszerű a megoldás

(#17206) F.E.K.. válasza GabN73 (#17204) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Egyébként ezt pont használják is csalásokhoz: megvan az e-mail cím és a telefonszám/név --> megpróbálnak belépni a fiókba véletlenszerű jelszavakkal, de természetesen sikertelen --> otp automata küld egy értesítést a számlatulajdonosnak ---> a csalók pedig felhívják a bank nevében, hogy gyanús belépési kísérletet érzékeltünk, de semmi baj, segítünk!

... mivel egy valódi otp-s mail-al indul a folyamat, máris hitelesebbek (pluszban természetesen sürgetés, ijesztgetés, stb.)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#17207) adika4444 válasza GabN73 (#17200) üzenetére


adika4444
addikt

Így van. Utalásnál meg hivatalosan ha elment, nem is nagyon tud mit csinálni a bank.

A nem túl fényes gazdasági helyzetben az emberek méginkább palizhatóak, mint eddig.

üdv, adika4444

(#17208) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Tervezek idén lépni OTP-től és már van is másik banknál bankszámlám.
Jelenleg NET számlacsomagom van OTP-nél és Takarékszámlán van 2,2 millió Ft.
Jól gondolom, hogy ennek az összegnek az átköltöztetése úgy fog majd venni, hogy visszavezetem az egészet a fő számlára és simán csak elutalhatom gond nélkül az új InternetBank felületről?

Valamint ennek az utalásnak jól gondolom, hogy 8768 Ft díja lesz?

Gondolkodtam mostanában MÁK befektetésen is, csak egyelőre a “Mibe tegyem a megtakarításom” topik Összefoglalója nem eléggé konyhanyelvű számomra és fogalmam sincs az alapján sem, hogy pl 2,2 millió Ft-ot kiként fektessek be, de ha lehetséges olyan, hogy annak az adott összegnek a következő lenne az útja díjtalanul, hogy OTP —> MÁK —> Gránit, akkor fenti fő kérdésem igazából tárgytalan, mert feleslegesen nem lenne szükséges 8768 Ft-ot költenem.

Köszönöm! :R

(#17209) axioma válasza fery02 (#17208) üzenetére


axioma
veterán

Utaztatas MAK dkj kartyas vasarlassal megy, de az 2 honap mulva jon ki feltores nelkul, bar varhatoan [diszkontalasi rata valtozhat] 1-2 het mig feltoressel nullan ki tudod venni.
Beutalas siman tudtommal tr.ado-mentes, de otp ettol me'g nyulhat le mas dijat. Nem lesz gond a kincstarban a tovabbutalas ekkora osszegre egy alkalommal.
Viszont:
Granitban nem mukodik me'g a fizetesi kerelem beadasa? Otp kell ingyen fogadja, csak arra vigyazz, h 1. darabold, mert 2M a max; 2. utalasi limit ervenyes otp oldalon.

A megtak topik az osszefoglalo ota szetvalt, a hardcore resze atment a tozsdesbe, a kincstar befektetesek miatt kerdezz v. olvasgasd a folyo beszelgeteseket, ott a helye konyhanyelven.

[ Szerkesztve ]

(#17210) fery02 válasza axioma (#17209) üzenetére


fery02
addikt

Köszi a válaszodat!

Igazából pont ezt MÁK DKJ fogalmat olvastam sokszor itt a lapcsaládon, de amúgy még itt is olyan fogalmakat olvastam nálad, hogy valami különórát kell, hogy vegyek az egészhez. 😄

Gránit app-ba benéztem most hirtelen és van ilyen lehetőség, hogy “Új fizetési kérelem rögzítése”. A béke kedvéért persze nem gond, ha csak 2 millióig nyúlok 2,2 helyett, kezdésnek ezzel semmiképp sincs problémám.

A “folyo” beszélgetések alatt erre a topikra gondolsz pontosan?

(#17211) axioma válasza fery02 (#17210) üzenetére


axioma
veterán

MAK = magyar allamkincstar DKJ = diszkont kincstarjegy
folyo beszelgetest az altalad emlitett megtakaritas topikra ertettem (ne akadj le a befektetesi reszen az osszefoglalonak, kerdezz "konyhanyelven" batran)
a folyoszamlas a Granittal (vagy barmi nem OTP bankos, nem fintech) szamlakkal kapcsolatban jo hely

(#17212) fery02 válasza axioma (#17211) üzenetére


fery02
addikt

Rendben van, köszönöm! :R

(#17213) fery02


fery02
addikt

Kipróbáltuk a nap folyamán, hogy mennyire gáz az (végülis nem annyira), hogy az InternetBank “e-mail + jelszó” kombóval működik.
Ismerősnek állítottunk be új telefont és ahogy telepítgettem és jelentkezgettünk be a szokásos alkalmazásaiba, sorra került az új OTP app is, ahol is nem emlékezett a jelszóra, de azért kipróbáltunk néhány kombinációt.

Ennek a vége az lett, hogy kaptuk is a 24 órás letiltást, de rögtön kipróbáltuk, hogy “Elfelejtett jelszó” —> új jelszót kértünk, ami be is lett állítva és azzal már sikeresen be is tudtunk 5 percen belül jelentkezni az alkalmazásba.

(#17214) Peter.70 válasza fery02 (#17213) üzenetére


Peter.70
őstag

Legalább ez működik

(#17215) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Normálisak ezek? Mama kapott egy levelet az otp-től, hogy 4-5 évente ellenőrzés van, bla bla bla. menjen be a bankba. Tavaly 2x is volt bent, mert akkor még jól volt.
Per pillanat nem járóképes. Jön a fenyegetés, hogy letiltják az utalásokat, kártyát. A jó k.anyjukat tiltsák le. Milyen jogon? Az ellátását, meg a rezsit stb. azért fizetni kell, be van neki állítva a csoportos utalás.
B verzió, közjegyzővel hitelesíteni az iratait... és neki fizetni egy rakat pénzt.
Rohadjanak meg, tavaly lemásolaták az iratait, vettek aláírásmintát is. Ez semmi más, csak baszakodás a kisemberrel.
Legrosszabb esetben hagyatéki után is hónapokig ülnek más pénzén. Miért nem lehet békén hagyni? Van elég baja enélkül is, meg nekünk is.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#17216) Llew válasza Victoryus (#17215) üzenetére


Llew
senior tag

Értem, hogy rossz pillanatban találtak meg és ki vagy akadva, de ha itt kiadtad magadból akkor esetleg egy higgadtabb telefonnal vsgybemaillel próbaltad elintezni? Lehet csak félrértes és ha jelzed, hogy tavaly megtörtént akkor azt mondjak ok, tárgytalan a levél.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17217) yogibear válasza Victoryus (#17215) üzenetére


yogibear
addikt

Sosem kaptunk ilyet, a kb 20 év alatt, mióta számlacsomag csere és névátírás volt haláleset miatt...
Anyám kb azóta sem volt a fiókban... mindent én intézek neki.. és főleg neten, fiókba kb nem járok, max ha kártyacserét akartam lejárat előtt...
Akár téged is fel lehet vetetni társtulajdonosnak... még ha nem is nyúlsz a mama számlájához... de ha meg kell intézni valamit, akkor tudod intézni a dolgait helyette...

Legrosszabb esetben hagyatéki után is hónapokig ülnek más pénzén.

Mondjuk ha előre gondolkodnál, nem lenne ilyen...
Úgy hívják, haláleseti (vagy elhalálozási) rendelkezés...

Ha a tulajdonos, vagy társtulajdonos elhalálozik, akkor a banknak kötelező a számlát zárolni, amint arról tudomást szerez. Ha előrelátóak vagyunk, egy-két ezer forint ellenében ezt elkerülhetjük. A megoldás kulcsa a haláleseti rendelkezés. Ezzel a tulajdonos megadhatja, hogy halála esetén kié legyen (és milyen arányban) a számlán lévő pénz. Így az összeg nem képezi hagyaték részét és nem kerül be a hagyatéki eljárásba. Ilyenkor a személyazonosság igazolásával az összeg a halálesti kedvezményezettet, adott esetben kedvezményezetteket illeti meg.

A haláleseti rendelkezés lényegében nem más, mint a számlát vezető pénzintézetnek adott megbízás. Ebben a számlatulajdonos arról rendelkezik, hogy halála esetén a pénzintézet az általa megjelölt személynek teljesítsen kifizetést a bankszámláról.
A haláleseti rendelkezés például akkor lehet előnyös, ha a bankszámla tulajdonosa meg kívánja gátolni, hogy halála esetén a számláján lévő összeggel csak a hagyatéki eljárás befejezése után lehessen rendelkezni.

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17218) Llew válasza yogibear (#17217) üzenetére


Llew
senior tag

Halálesetit lehet több személyre kérni?

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17219) yogibear válasza Llew (#17218) üzenetére


yogibear
addikt

Nem tudom, ezt meg kell kérdezned.

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17220) yogibear válasza Llew (#17218) üzenetére


yogibear
addikt

A másik, hogy ha csináltattok is ilyen rendelkezést, a számla az ő eltávozásával elvileg megszűnik (a nyugdíjfolyósítás is ugye), mivel ő az egyetlen tulajdonosa, és akkor nem fogják tudni honnan vonni a csoportossal a rezsiket, amíg rendeződik az ingatlan tulajdonjoga (az meg ugye ha van ha nincs végrendelet, hónapokig tart, ismimnek pár éve 6 hónapba telt)... és csak gyűlni fognak a kifizetetlen számlák, plusz büntetés...
Ha viszont van valaki a családból, akit felvetettek a számlára társtulajdonosnak és a nevére íratjátok a rendelkezést is, akkor "probléma" esetén ugyanúgy rendelkezik a számla felett, hiszen ő is tulajdonos, be is fizethet a számlára, hogy legyen miből vonni a rezsiket, a rendeződésig... utána akár fel is lehet mondani a számlát...

De erre is kérdezz rá inkább azért, hogy ha ő az egyetlen tulajdonos, akkor a számlát valóban kötelezően meg kell szüntetnie a banknak vagy esetleg átíratható más nevére...

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17221) Victoryus válasza yogibear (#17217) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

A társtulajdonos megadásához, meg az elhalálozási rendelkezéshez is be kéne mennie Mamának nem? Nem hiszem, hogy valaha is be tud még menni, mert egyre rosszabb az állapota.
Bemegyek a héten, hátha kifogok egy normális ügyintézőt. Nem valami pozitív a véleményem róluk sajnos.
Köszönöm tanácsot!

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#17222) DS39 válasza Victoryus (#17221) üzenetére


DS39
nagyúr

első körben telefonon érdeklődd meg, szerintem.
(bár ha van helyileg közel fiók, akkor mindegy.)

(#17223) Llew válasza Victoryus (#17221) üzenetére


Llew
senior tag

Sajnos ha a szamlatulajdonos mar nincs olyan allapotban, hogy meghatalmazzon vagy rendelkezzen, akkor kb elkestel.
De a telefon vagy szemelyes erdeklődes a biztos.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17224) KubanitoS válasza Victoryus (#17215) üzenetére


KubanitoS
veterán

Amúgy ez meg mi? Nekem soha nem kellett azért bemennem, hogy igazoljam magam. A lejárt bankkártyák helyett is postán kapom az újat.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#17225) DS39 válasza KubanitoS (#17224) üzenetére


DS39
nagyúr

Adategyeztetés mint a mobilszolgáltatónál.
COVID előtt zaklatott az OTP ilyennel engem is.

(#17226) Winnie The P


Winnie The P
őstag

Üdv!
Mi a f@sz van már megint a kurva applikációval, hogy nem tudok a főkártyáról a webkártyára pénzt utalni?
Azt írja, hogy technikai okok miatt sikertelen próbálja később. :W

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#17227) Winnie The P válasza Winnie The P (#17226) üzenetére


Winnie The P
őstag

Siker nagy nehezen.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#17228) user26


user26
senior tag

Üdv!
Az OTP Bank appba email + jelszóval lépek be előszőr, utána állíthatok pin -t és ujjlenyomat azonosítás. Van lehetőség az email cím cserére magamtól, vagy be kell meni az OTP -hez, és ott csinálják meg ?

Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12

(#17229) karlkani válasza user26 (#17228) üzenetére


karlkani
aktív tag

Be kel menni egy bankfiókba.

(#17230) Angie™


Angie™
addikt

Net számlacsomagom van és kaptam ma reggel egy vicces havidíjat. Esetleg más is kapott ilyet vagy csak engem lepett meg vele a bank? Mert ha ez utóbbi van akkor meglepem őket egy folyószámla felmondással én is. Szerintetek szombaton a Westend OTP-ben meg lehet szüntetni a számlát?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#17231) pavika válasza Angie™ (#17230) üzenetére


pavika
tag

Szia!
Nekem ma reggel 753 ft-ról jött értesítés. Szintén NET számlacsomag.

[ Szerkesztve ]

(#17232) donbig válasza Angie™ (#17230) üzenetére


donbig
tag

[link] Nézd meg melyik feltétel nem teljesítése miatt nem számoltak kedvezményes díjat.

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#17233) vnorbi válasza Angie™ (#17230) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ez a normál csomagdíj zöld számlakivonat mellett. Ha ennyit terheltek, akkor a bank szerint nem teljesítetted a kedvezményes csomagdíj feltételét.

Üzletszabályzat, 36. oldal:

a. A Net Számlacsomag csomagdíj ellenében vehető igénybe. Kedvezményes csomagdíj kerül felszámításra az alábbi feltételek teljesülésekor:

b. ha a havi vizsgálatot megelőző 2 hónapban (havi zárlati napot megelőző második hónap 16-a és havi zárlati napot megelőző 15-e között) legalább egyszer érkezett jövedelem a számlára, és/vagy azon Devizaszámlá(k)ra, melynek költségviselő számlájaként az adott Net számla van megjelölve, vagy ugyanebben az időszakban legalább havi átlag (napi záró egyenlegek átlaga) 150 000 Ft a látra szóló egyenleg, és

c. ha a tárgyhót megelőző 3 hónapban (havi zárlati napot megelőző harmadik hónap 16-a és havi zárlati napot megelőző 15-e között) történt legalább 1 napon azonosított bejelentkezés az OTPdirekt szolgáltatások valamelyikébe (OTPdirekt telefonos ügyintézői, vagy OTPdirekt internetes, vagy OTPdirekt, vagy OTPdirekt SmartBróker), vagy az OTP Digitális szolgáltatások valamelyikébe (OTP InternetBank vagy OTP Bank MobilBank).

[ Szerkesztve ]

(#17234) Llew válasza Angie™ (#17230) üzenetére


Llew
senior tag

Nem a bank a hülye. A hiba az Ön készülékében van.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17235) Winnie The P válasza Angie™ (#17230) üzenetére


Winnie The P
őstag

Üdv!
Szintén 753 ft. net számlacsomag

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#17236) GabN73 válasza user26 (#17228) üzenetére


GabN73
addikt

Nem feltétlenül szükséges bemenni, 0-24-ben hívhatóak, telefonon törölteted a jelenlegi új internetbank szerzodésed aztán a régi belépési adatait ha tudod akkor otthon te is tudsz újat regisztrálni.

(#17237) yogibear válasza donbig (#17232) üzenetére


yogibear
addikt

[link]
Ez a hivatalos díjszabás március 1-től...

Számlavezetési díj/csomagdíj - a bankszámla üzletszabályzatában
meghatározott feltétel nem teljesülése esetén - 1 919 Ft/hó

[ Szerkesztve ]

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17238) GabN73 válasza Victoryus (#17215) üzenetére


GabN73
addikt

Jaja tényleg a krvaanyját a PMT törvénynek meg az MNB-nek :))

(#17239) Angie™ válasza Llew (#17234) üzenetére


Angie™
addikt

Tehát szerinted hülye vagyok?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#17240) Llew válasza Angie™ (#17239) üzenetére


Llew
senior tag

Mindenesetre figyelmetlenül vagy sehogy sem olvasol hirdetményt, de persze sokkal könnyebb egyből a bankot hibáztatni.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17241) Angie™ válasza Llew (#17240) üzenetére


Angie™
addikt

Elgurult a gyógyszered? Mi a baj? Megbántott vki? Miért nem lehet emberi hangnemben beszélni a másikkal?

Nézz már magadba egy picit.. :U

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#17242) Llew válasza Angie™ (#17241) üzenetére


Llew
senior tag

Ennyire ne legyél már érzékeny.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17243) lm83


lm83
őstag

Sziasztok,

Hétfőn kellene nagyobb összeget, pár millió forint, utalni.
Eddig csak a régi otp direktet használtam. Abban csak 1 millióig lehet.
Most azt mondták a bankban, az új internetbankban lehet többet, meg tudok limitet is állítani.
Most akkor beregisztráltam erre az újra, de belépve sehol nem látok ilyen limit állítás opciót.
Most még kell várni itt 24 órát, vagy valamit, hogy mindent tudjak használni.
Vagy én nézek el valamit?

(#17244) DS39 válasza lm83 (#17243) üzenetére


DS39
nagyúr

május 8-tól lesz csak korlátozva az új internetbankban is 1 M Ft-ra a napi utalás.
addig kell tudj többet is utalni állítgatás nélkül is.
állítani viszont csak a mobil app-ban lehet majd.
volt szó erről itt korábban: [link]

(#17245) lm83 válasza DS39 (#17244) üzenetére


lm83
őstag

Köszi. Az oké.
Csak azt sem találom mennyi lehet most a limit alapban.
Vagy itt is 1 millió, mint a direktben?

(#17246) DS39 válasza lm83 (#17245) üzenetére


DS39
nagyúr

elvileg most nincs limit.
(központilag)

(#17247) karlkani válasza lm83 (#17245) üzenetére


karlkani
aktív tag

Nincs korlátozva, én is úgy tudom. Válaszd az utalást, írd be az összeget a mezőbe, majd kattints el onnan (ha nincs hibaüzenet, menni fog). Kipróbálni nem tudtam, nem tartok nagy összeget a bankban. Rögtön megjelent a hibaüzenet, amint elkattintottam, hogy kevés a lóvé... :DDD

(#17248) donbig válasza yogibear (#17237) üzenetére


donbig
tag

Tehát pont annyi, mint az általam linkelt dokumentumban ;)

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#17249) donbig válasza lm83 (#17243) üzenetére


donbig
tag

Pár napja utaltam nagyobb összeget, először elfelejtettem a direkt 1 milliós limitét - persze nem is tudtam onnan utalni - az új internetbankból gond nélkül ment. Nem emlékszem limit beállítási lehetőségre.
Bocs, mehetett volna egybe.

[ Szerkesztve ]

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#17250) DarkByte válasza Angie™ (#17230) üzenetére


DarkByte
addikt

Esetleg nézd meg a Smart számlacsomagot, nem-e érdemes átváltani. Én márciusban lezongoráztam, mert az új feltételekkel nem akartam a Net számlát tovább fizetni (illetve még régebben rámsóztak egy dombornyomott MasterCard-ot is, aminek elgurult éves díja lett, plusz deviza számlákat is meg akartam szüntetni mert Wise/Revolut mellett azért is feleslegesen fizettem havonta, plusz a webkártyát is kiváltja a Revo így az se volt gond hogy a Smart-ban külön díja van mert nem kell). Most a bekapcsolt tranzakciós csomaggal együtt fizetek havi 295Ft-ot összesen (anélkül ingyen lenne, de a havi 250k-ig díjmentes utalás/csoportos szerintem oké deal 295Ft-ért).

Inkább fizetem az így megspórolt díjat az Interactive Brokers-nek a TBSZ számláért. :)

[ Szerkesztve ]

(#17251) Victoryus válasza GabN73 (#17238) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

+KubanitoS: De ha nem tavaly nyáron mentünk volna be, nem is lennék ennyire kiakadva. Egyenleg nagyjából ugyanannyi, mint tavaly, illetve nőtt, mert kórházban volt 4 hónapig, addig nem kellett költeni semmire.
Azért baszogatják, mert 98 éves, és nem hiszik el, hogy még él?! Tényleg nem értem.
Mininum 50 éve van ennél a tetű banknál. Az utóbbi 5 évben általában én vettem fel neki a nyugdíjat atm-ből. A saját pénze van rajta, vissza tudják nézni ha akarják nem? Milyen elcseszett ez a pénzmosás és terrorizmus elleni törvény? Nyugdíjfolyosítótól jön a nyugdíj, gyógyszerre, közüzemi számlákra meg megy.
Tényleg jobb, ha otthon van minden kp-ban. Ha nem sikerül elintézni július 1-ig, akkor zárolnak mindent. Akkor mondjuk az idősek otthonát + gyógyszert mi a tökömből fizessem?
Majd megírom mi lett.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#17252) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Sajnos meghalt ma. Ilyenkor mi a teendő? Halotti bizonyítványt kell majd bemutatni?

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#17253) freelancer68 válasza Victoryus (#17252) üzenetére


freelancer68
tag

Részvétem!

Általános tájékoztató várható örökösök részére az OTP Bank hagyatéki ügyintézéséről

A hagyaték megóvása érdekében a halálesetet érdemes minél előbb bejelenteni bármelyik OTP bankfiókban.
A bejelentéshez szükséges bemutatni eredeti vagy hiteles másolati példányban a Halotti Anyakönyvi Kivonatot (a Halotti Anyakönyvi Kivonat kiállítását a haláleset szerint illetékes önkormányzat anyakönyvi hivatalától kell kérni, amelyhez többek között az elhalálozási jegyzőkönyv vagy halottvizsgálati bizonyítvány bemutatása szükséges).

(#17254) Llew válasza Victoryus (#17252) üzenetére


Llew
senior tag

Részvétem. Bejelented a banknál, ahogy fent írja freelancer, de ha nem volt haláleseti rendelkezés vagy társtulajdonosi papír, akkor sajnos a hagyatéki eljárás lezártáig nem sok mindent tehetsz.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17255) Tyca válasza Llew (#17254) üzenetére


Tyca
senior tag

Ha megvannak a bejelentkezési adatok, el lehet utalni róla a pénzt, nem fog senki foglalkozni vele. A hagyatékin be kell jelenteni, hogy volt egy bankszámla, az eljárás végén meg kell szüntetni a számlát. Annyi pénzt kell rajta hagyni, hogy a nyugdíjfolyósító vissza tudjon róla szedni ha esetleg a haláleset után még utalna

[ Szerkesztve ]

(#17256) Llew válasza Tyca (#17255) üzenetére


Llew
senior tag

Technikailag megtehető, de jogilag problemas lehet. Az örökség része, a közjegyző megnézi az egyenleget, és ha több örökös van akkor még gond is lehet belőle. Én ezen nem rizikoznék.

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#17257) Tyca válasza Llew (#17256) üzenetére


Tyca
senior tag

Ha lehet vita, akkor valóban rizikós, de egyébként amióta nincs egyenesági öröklés után illeték, az államot sem érné kár

(#17258) DS39 válasza Tyca (#17255) üzenetére


DS39
nagyúr

A haláleset hónapjában még úgy tudom jár a nyugdíj.

(#17259) yogibear válasza DS39 (#17258) üzenetére


yogibear
addikt

Igen jár...

A nyugdíj tehát teljes egészében jár az utolsó hónapra – függetlenül attól, hogy az illető hónap elején vagy végén hunyt el –, viszont a következő hónaptól már nem folyósítják.

[ Szerkesztve ]

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17260) Tyca válasza DS39 (#17258) üzenetére


Tyca
senior tag

Az igaz, de előfordul, hogy elutalnak még egy hónapot, nálunk ez történt, utána ezt visszavették

[ Szerkesztve ]

(#17261) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!
Van egy Visa kártyám, amit eddig csak ritkán használgattam, mert mindent hitelkártyával igyekeztem fizetgetni.
Lemondtam a hitelkártyát és most szeretném minden digitális felületen kicserélni, hogy a hitelkártya adatok helyett a sima betéti kártyám legyen ezentúl alkalmazva egy darabig.
Kb mindenhol sikerült is ezt megejteni, kivéve a SimplePay.

Olyan gyanúm van, hogy lehet a CVC kódom nem is az, ami a kártyán szerepel, de ha nem, fogalmam sincs mi lehet.
Viszont az érdekesség, hogy ugyanezt a kártyát más felületeken gond nélkül be tudtam regisztrálni (AliPay, PayPal, ApplePay), viszont azok a felületek ha jól emlékszem nem is kértek CVC kódot.

Miért kéri a Simple ezt a kódot, miközben a többiek meg nem?

Gondolom nincs belőle amúgy hátrányom, mert pl az ApplePay-t 5x biztosabbnak érzem, mint a Simple rendszerét, függetlenül a CVC kéréstől.

(#17262) yogibear válasza fery02 (#17261) üzenetére


yogibear
addikt

[link]

Ha OTP Mastercard kártyád van A Simple Classic alkalmazást használhatod.
Ha OTP Visa kártyád van A Simple alkalmazást kell letöltened.

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17263) yogibear válasza fery02 (#17261) üzenetére


yogibear
addikt

Miért kéri a Simple ezt a kódot, miközben a többiek meg nem?
Miért ne? A kártyához tartozó adat az is kérheti Simple regisztrációkor...
lehet a CVC kódom nem is az, ami a kártyán szerepel,
De az... belépsz webes felületen a a számládba, baloldalt bankkártyák és ott emlékeim szerint minden kártyaadat ott van a CVC kód is, ellenőrizheted (ha rosszul emlékszem, akkor bocsi)...

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17264) fery02 válasza yogibear (#17263) üzenetére


fery02
addikt

Ez a webes belépés annyira jó ötlet volt most, hogy elém is nyomta a kártyák menüben, hogy “Az Internetes biztonsági kód szolgáltatás még nincs engedélyezve.”
Nem használtam sűrűn a kártyát valóban, na. :)
Egyébként csak általános beállítási lehetőségeket adott a menüben, részletes adat megtekintés menüt nem is találtam.

Viszont ugyanúgy eldobja a Simple regisztrálás a kártyát, a 100 Ft próbaterhelés kísérlet “Sikertelen tranzakcióra fut”.
Természetesen beállítottam az előbb az “internetes biztonsági szolgáltatást” és emlékszem anyuknak is ugyanez volt a betéti kártyájával, amikor regisztrálni akartuk neki Simple-ben, be kellett mennie fiókba, hogy állítsanak ott rajta valamit.

Viszont végülis nem is akarom annyira megoldani, Simple-ben ott van a Revolut kártyám, ApplePay és a többieknél meg gond nélkül fel tudtam venni a Visa kártyát még korábban.

(#17265) yogibear válasza fery02 (#17264) üzenetére


yogibear
addikt

Igazad van, a plasztik CVC kódja nincs a weben csak a kártya hátoldalán, csak talán a webkártyáé van ott, ami ugye virtuális, azért...
Az Internetes biztonsági kód igen az rég kell és kötelező... legalább most megcsináltad. :)
Simple az elég változó, nekem sosem volt gondom vele sem a Visa alatti, sem a MC alatti verzióval, sőt, amikor új verzió jött és újra kellett regelni bele a kártyámat, vmi plusz funkció belerakása miatt, az is pikk-pakk ment... töröltem, beregeltem újra kb 2 perc...
De tény hogy sokaknál akadozik a regelés, de ne kérdezd miért...
De van Apple Pay-ed meg ott akár a Google Pay is, ha csak fizetésre használod a kártyát telefonnal, nem szükséges a Simple... nekem is kb csak dísznek van, mert a karperecet használom. :)) Max spárban használom fizetésre, mert ott a Supershopot amúgy is be kell olvastatni és akkor már telefonnal fizetek is...

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#17266) DDA40X


DDA40X
aktív tag

Hali!
Még tudná valaki mondani, mi a bánatért nem működik a Simple pay, ha a szerencsejáték rt-nél akarom használni? Csak otp kártyával megy. Ami nekem nincs saját. Gránit nem. Wise nem. Revolut nem. Csakis OTP. Regisztráltam appban mind a három kártyát. De amikor fizetésre került a sor, akkor nem működött. A Simple parkolás működik pl. De pl. be regisztráltam a Wise-t a BKK appba. De már előre félek, hogy nem fogja elfogadni ha majd fizetésre kerül a sor. Tulajdonképpen már bármilyen fizetés előtt ideges vagyok, ahol látom, hogy csak Simple pay van.
Mi lehet a probléma?
A wise az egyik elutasitott fizetéshez ezt írta pl.:
A többi is ezért lehet elutasitva?

[ Szerkesztve ]

(#17267) fery02 válasza DDA40X (#17266) üzenetére


fery02
addikt

Ez nem lehet, hogy pont az, amit én láttam délelőtt a “Kártyáim” menüpont alatt InternetBankban, amikor is leordította a fejemet az oldal a bankkártyámmal kapcsolatosan, hogy “Az Internetes biztonsági kód szolgáltatás még nincs engedélyezve”?

Fontos, ne alkalmazáson belül nézd, mert ott nem tudja feldobni, hanem webes felületen belépve.

Szerk: Közben sikerült végülis Simple-ben is felvennem a Visa kártyát, csak volt egy kis átfutási ideje úgy tűnik ennek az “Internetes biztonsági kód” aktiválásának. :)

[ Szerkesztve ]

(#17268) namenlos válasza DDA40X (#17266) üzenetére


namenlos
tag

Mondjuk a szerencsejáték.hu-n éppenséggel a simple mellett ki lehet valasztani a k&h fizetési felületet is. A simple nekem is mindig elutasítja, de a k&h-n sikeres a fizetés.

(#17269) Talala


Talala
senior tag

Vissza küldött csomag miatt jött visszatérítésem paypal-on keresztül OTP-s számlára (webkártya van rögzítve paypal-ba.). Paypal tegnap küldte már az emailt, és a tevékenységeknél is látni. Az OTP még nem könyvelte az összeget...jellemzően mennyit célszerű várni ilyen esetben mielőtt felkeresem őket?

(#17270) Pancsermeste


Pancsermeste
őstag

Sziasztok!
OTP bank alkalmazásban látok egy "OTP Mobil, vásárlás kártyával" című tranzakciót 3750 Ft értékben.
Nos, nekem fogalmam sincs róla, hogy mi lehet ez. Soha se volt még ilyen tranzakcióm, és nem tudom, most hogyan jöhetett létre. Egy dolog mondjuk eszembe jutott, de az így most elég hihetetlen számomra, hogy azért vontak volna le...
Valakinek ötlet, milyen tranzakció lehet ez?

-= Pancsermeste® =-

(#17271) namenlos válasza Talala (#17269) üzenetére


namenlos
tag

Ha már az OTP is értesített róla (látod a tranzakciókban), onnantól kb. 2-3 munkanap a könyvelés.

(#17272) namenlos válasza Pancsermeste (#17270) üzenetére


namenlos
tag

Ez kb. bármi lehet, amit online a SimplePay-en (OTP Mobil Kft.) keresztül fizettél (elő/ki), a tranzakció könyvelését követően (de legkésőbb a számakivonaton) elméletileg a kereskedő neve is megjelenik.

(#17273) DS39 válasza Pancsermeste (#17270) üzenetére


DS39
nagyúr

Online vásárlás/fizetés kártyával, simplepay-en keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#17274) Pancsermeste válasza DS39 (#17273) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Aztaa...
Köszönöm!
Neked is, namenlos !
A SimplePay fizetés az mindig így jelent meg? vagy csak mostanában változott? Mert eddig ezt nem vettem észre, de valóban, az összes SimplePay fizetésem most így néz ki.

-= Pancsermeste® =-

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.