Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• updog

őstag

LOGOUT blog

Update: a factory reset óta konkrétan sz@r (pl. de nem kizárólag) a Duolingo és a Facebook app. Minden második indításkor csak homokóráznak és egyébként is gyakran hangelnek... :W Ami működik, ne akarjátok megjavítani, ahogy az lentebb elhangzott.... :DD

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz forceberg #99 üzenetére

Az MS Authenticator nálam azt csinálta, hogy bár be kell lépni hozzá MS fiókba indításkor, azt hogy előzőleg mik voltak felvéve (nekem legalábbis) azt nem mentette el a fiókomba. Tehát friss installnál ott volt üresen az MS Auth app, miközben install előtt 4 webhelynek voltak ott az adatai :W Ugye a már írt, "törlés előtt készíts backupot" - de miről b+, ha elmondanád tudnám :o

És onnantól a leírt szitu, hogy újra felvegyem a webmailt az auth appba, ahhoz be kell lépnem a webmail beállításaihoz, ahhoz hogy belépjek, fel kellene lenni véve a webmailnek az auth appban :D És - utólag - nem tudok sem offline kódot használni mint a googlenál, sem SMS-t.

A Linkedin is benne volt pl. de ott az a szerencsém hogy belépve maradtam a PC-n így simán elmentem a beállításokba, töröltem és újra felvettem az appot.

Gondolom ha előrelátó vagy, akkor most még be lehet a plusz módszereket is állítani, hogy ha valamelyik módszer kiesne (bár egy telefon megsemmisülésnél/lopásnál aztán nézheted az appot meg az sms-t is :D ;]).

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz dabadab #80 üzenetére

"Hát én még olyan rendszert nem láttam, ahol ne lett volna valamiféle másik lehetőség. Androidnál is meg az említett MS Authenticator esetében is (ott tipikusan recovery code-ok vannak)."

Konkrétan egyetlen lehetőség van az MS Authenticatornál az én esetemben: a supportnak írni. Mivel szervezeti email címről van szó, én meg írok nekik egy mailt a - így nézve külső - gmail-es címemről, azt majd vagy elhiszik hogy én vagyok, vagy nem (nagyon jó teszt a phising ellen hogy egyáltalán elolvassák-e, és nagyon nagy szívás ha tényleg küldik rögtön a /dev/null-ba :D ).

A posztot kiegészítendő: persze, minden esetben (telefon gyári visszaállítás, BIOS update) dobja a figyelmeztetést, hogy saját felelősségre, tudd hogy mit csinálsz, és készíts backupot (mert kedves Rencer, egyébként pontosan mi is fog történni? Miről készítsek backupot? Segítenél kérlek összeállítani ezt, hogy én csak lementsem magamnak egy pendrivera és utána visszaállítsam? Vagy csak egy gomb vagy, és egy label, amire a jogászkodás miatt kiírták a kötelező figyelmeztetést, de ****sz te rá hogy mit csinál a user? Kínzó kérdések :U ).

A gond ott kezdődik, hogy nyilván ezt a figyelmeztetést 20 éve is letojtuk ;] ha valamit régen elcsesztünk, akkor nagyon szélsőséges esetben brickeltük a számítógépet és emiatt max. valami anyagi kár keletkezett, offline, egy gépen, izoláltan, pár giga adattal.

Most meg majd a google, face, MS, digitális állampolgárság (!) majomkodásai miatt ott tartunk, hogy egy életnyi levelezéstől, naptártól, felhős backup tárhelytől, vagy lassan a saját személyiségünk azonosításunk lehetőségétől vágjuk el magunkat, ha - horrible dictu - merészelünk egy telefont resetelni, vagy rosszabb esetben ellopják/megsemmisül, és újra be kellene lépni egy új eszközre.

[ Szerkesztve ]

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz gekkoXT #36 üzenetére

Ja, ha megnézed az utolsó sort amivel kiegészítettem, nekem is gyíkja lett, újra kellett aktiválni :DDD Nekem Win7 óta eredeti Pro kulcsom van (konkrétan ugyanaz, mindig enged upgradelni :D), úgyhogy két kattintásból "elhitte" hogy frissítés történt.

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz iMaverick #14 üzenetére

39 :D

Köszönöm a hozzászólóknak a kellemes meglepetést, hogy nem arról szólnak a hsz.-ek hogy ezt igazán tudhatnám, de legalább utánanézhettem volna stb. :R Mondjuk így nem is volt értelme megírni a bejegyzést ;]

#15bambano ne viccelj, pont most jön az hogy át kéne regisztrálni a DÍP DÁP daruláb-ra vagy mire :D

[ Szerkesztve ]

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz FPéter #7 üzenetére

Elfogadható cucc volt az, egyébként ha egyszer úgy sikerült egy Windows install :C , akkor hónapokig szolgált gond nélkül, és a Slot 1-es 333MHz Celeronnál konkrétan annyi volt a tuninghoz a teendő, hogy a BIOS-ban 333-ról 416-ra állítottam az órajelet. Élete végéig (kb. 6 évig használtam) úgy ment :D :K

• updog

őstag

LOGOUT blog

válasz N€T0X|N #1 üzenetére

"Te még egész ritkán csináltad akkor. :D"

Emlékszem, egyik clean install után valahogy nem volt jó a csillagok együttállása (Tomato alaplapom volt, ilyen névvel nem csoda :D ) és nem volt hajlandó bootolni a Win98, én meg azt mondtam hogy ott egye meg a fene ahol van, nem vagyok hajlandó egy nap kétszer Windowst telepíteni (ugye a CD-HDD-s időkben egy kör nem 3 perc volt mint most, hanem 3 óra).

Szerencsére már akkor is külön partíción voltak a játékok, 85%-uk DOS alatt is ment, úgyhogy 2-3 hónapig full DOS módban voltam. Egész sok klasszikus játékot nyomtam akkor végig :D

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák