Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz iMaverick #14 üzenetére
nosztalgia faktor.52...
1984-ben kaptam az első saját számítógépemet: C=16-ot.
Akkor még azt hittem, programozó leszek - az akartam lenni... másképp lett.(Milyen érdekes, hogyettől függetlenül tanultam Basic, Turbo Pascal, C nyelven is egy kicsit.. Basic-et autodidakta módon, TP-t tananyagként, C-t meg azért, mert az első barátnőmnek segíteni kellett ebből levizsgázni.)
A W95-öt úgy telepítettem többeknek, hogy az akkor (~1998) elérhető FreeDos-ra húztam rá a 95-öt. Hát az a w95 az tényleg egy állatfajta volt. De valahogy mindig sikerült feltornázni a gépekre.
Aztán kicsit kitekintettem én is droid irányba, de az 5-ösnél kiszálltam, túl sok korlátozás érkezett. Onnantól én is csak műkedvelő vagyok.
@#48 Öcsipók
Nekem még van 8"-os FDD a padláson, MFM vezérlésű HDD, XT (ha mond ez valakinek még valamit; ... DarthSun @64? )Annak azért örülök, hogy legkisebb fiam az informatika felé fordult. Majd segít a későbbi technikáknál eligazodni. Bár azért igyekszem tartani legalább felhasználói szinten a tempót, de előbb-utóbb úgyis lemaradok.
#mindmeghalunk
Volt Trabantom is..egy csavarhúzóval megszakítót cseréltem, gyűjtást állítottam, fedelet le és felraktam..Az út mellett cseréltem "hengerfejtömítést".. Igaz, a trabit sem kívánom vissza..sem a 17 zsigulumból akár egyet is..ennek ára van. Azt fizetjük most mi meg..
Nem keresek rosszul. De egy mostani jobbfajta VGA árától könnybe lábad a szemem..
Azt hittem, hogy a két téma összefügg, és VAG (konszern) áraktól lábadna könnybe a szemed. De igazából mindegy melyiket nézzük, tényleg őrület lassan; ez is, az is.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
"...akkoriban volt ilyen "szitokszó", hogy Vargáné féle tápegység..."
Ez a táp addig volt használható, amíg a processzor tápellátását 5V-ról biztosították. Ezt a feszültséget stabilizálták.
A kétezres évek elején, a Pentium 4 processzorok megjelenésekor tértek át a 12V-os tápellátásra. Nem csak a 9A volt nagyon kevés. A 12V-os ág az alig használt 5V-hoz volt stabilizálva.
Nem a táppal volt baj, hanem a kereskedő - szerelő hozzáértésével.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Zotya84
őstag
Az még kicsit odább (sic!) van. De már nem olyan sokkal, talán, már ha balfék asztalos lennék, is meg tudnám egy kezemen számolni.
És biza előhoztad a régi "szép" emlékeket is. A P2-Cerka idejéből a jó kis SiS chipsetes lapokkal; az AGP 4x vagy AGP8x alaplapok, kártyák közötti inkompatiblitással, stb...
Meg hogy mekkora áldás volt az 1300-as Duron utána, meg a Bartonos Athlon XP, az Abit lapban Windows alól állított FSB-vel igény szerint, alul, vagy túlhúzva; esetleg nem is annyira régen (oszt ez is majd 20 év) a Toledos Athlon 64 X2. De szép is volt, mikor mindenki szidta a Vistát, én meg SP1 (x64) után már vissza se néztem többet XP-re, mert az a konfig dalolva vitte nagyságrendekkel jobban, mint amit XP-vel ki lehetett belőle hozni – és elég csak a 4GB helyett 2,5GB-nak látott RAM-ra gondolni...
#17 Samus: Én pont ezért szerettem meg a Gigabyte DualBIOS-os alaplapjait, hiába volt már elég régóta UPS a gép előtt. Abban így nem volt komoly kockázat. De ezek a BIOS-Flashbackek szinte teljesen kiirtották őket, sajnos. Ugyan, megállt lappal nehéz lesz a megfelelő formátumba hozni a hozzávaló pendriveot, de legalább nem halálozik el miatta a lap.Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
39
Köszönöm a hozzászólóknak a kellemes meglepetést, hogy nem arról szólnak a hsz.-ek hogy ezt igazán tudhatnám, de legalább utánanézhettem volna stb. Mondjuk így nem is volt értelme megírni a bejegyzést
#15bambano ne viccelj, pont most jön az hogy át kéne regisztrálni a
DÍPDÁPdaruláb-ra vagy mire[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Apple iphone 14 pro max kártyafüggetlen
- Steelseries Apex 7 TKL (Red Switch) Mechanikus gamer billentyűzet
- HP ProDesk 600 G3 mini PC i5-7500T /8GB/128GBSSD/Windows 10 ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- HP ProDesk 600 G3 SFF- i5 6600/8GB/256GB SSD ÁFÁ-s 24 Hónap Garancia
- Sony Playstation Wireless Stereo Headset 2.0 dobozos minden tartozékával eladó!