Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Ezért félek én is előre hogy infarktust kapok ha lecserélem valami szépre a mostanit, és meglátom az első győkér nyomát. Mondom is mindig, jó agyonzúzottat kell venni, ott eggyel több vagy kevesebb nem számít.
Persze nem gondolom komolyan, de lakótelepre kész szívgörcs egy szép állapotú, hibátlan autót venni.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Directors
senior tag
Remélem ha beleölöm most a pénzem akkor megéri. Szeretném használni még vagy 4-5 évig. Ha annyit kiszolgálna akkor én boldog leszek.
Ha a dugattyú gyűrűket cserélik akkor egy jó darabig nem szabad neki tolni ugye, csak ilyen 2000-es fordulatig. Hány km-ig van ez a motor bejáratás ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
Lehet olcsóbb lenne de azért is elmenni, kiszerelni beszerelni,persze az se biztos hogy üzemképes.Lehet mikor megveszem semmi gondja nincs de később kiderül hogy még sem jó a motor. Ezen kívül a lepapíroztatása se kis meló és költség. Ha pedig nem papíroztatom le akkor meg a műszakin mindég lehet perkálni.Később pedig szeretném eladni a kocsit ha úgy alakul.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
F_Gergely
őstag
nekem meg már a ködlámpát kéne berakni, meg az új osram izzókat remélem a 4 napos hétvége alatt lesz hozzá megfelelő időjárás.
porszívóznom nekem is kéne, de még mindig nem tudok beállni a kertbe, utcán meg nem fogok szórakozni csak ha már jó idő lesz, mert utána meg takaríthatom a porszívót a sok sártól meg mocsoktól...
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Még nem próbáltam bevallom de városban hallottam már többször lehúzott ablaknál.
Kickass: WP-re ilyet nem találtam.
mohabá 007: Még nem üzemel és a klímások le is húzták a csatlakozót és kötegelővel rögzítették a kompresszorhoz.
sasa58: OBD doctor-ról jókat írnak. Felrakom azt meg ott lesz Kickass telefonja is. Kiolvasni mindenképp ki tudjuk szerintem, onnan már lehet gondolkodni a javításon.
Redmi Note 7
-
-
mohabá 007
aktív tag
Én meg azon idegelek,(a múltkor ki is kaptam a hűtőventi kapcsolót),mert szerintem túl korán,90 foknál már bekapcsol a venti. 100 foknál kéne be,95-nél kikapcsolni.Akkor most örüljek mert ez e jó?
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
F_Gergely
őstag
3 ev alatt talan ketszer ha hallottam a ventim hangjat, es egyszer ment leallitas utan (direkt futottem a motort mert azt hittem rossz a ventim) nalam ha megy se hallani a hangjat. Neha szoktam mosolyogni nyaron mikor hallom a kis benzinesek ventijet felporogni, mint a porszivo. Ugye jellemzoen ezekben 1 venti van ket fokozaton azt porog mint az allat. Vekiben meg 2 venti van es 3 fokozat van mindkettonel.
-
F_Gergely
őstag
Osram cool blue hyper az meg ratesz egy lapattal a nightbreakerre, viszont mivel nincs E jelzese nem legalis hasznalni forgalomban. En mondjuk pont lekaksizom igy nalam ez valtja a nightbreakert, kodlampaba is ez kerul mar megvan csak meg nem tettem be, ha vasarnap jo ido lesz beinstallalom
A sarga lehet jol jon esoben , en nightbreakerrel jol lattam, illetve en esoben felkapcsolom az elso kodlampakat, olyan szepen bevilagit mindent hogy nagy esoben es kodben ezerszer jobb latasi korulmenyt biztosit. -
M_o_g_y_i
őstag
Pedig kis guglizással kiderül, egy Osram H7 65W-os téma.
A +10W nem b@ssza oda sem a lámpát, sem a kábelezést, semmit.
Sajnos igen nehéz beszerezni.(#54330): ha még kapsz valahol, 70/65W-os is létezik
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
oliwire
őstag
Köszönöm!
Szerintem akkor az lesz, hogy holnap szétszedem, megpróbálom megtakarítani, akksi egyik saruját leveszem egy percre, hogy törölje a hibakódot. (Gondolom akkor az órát is újra be kell majd állítani). Majd ha nagyon koszosnak ítélem meg (vagy fényképpel megmutatom nektek, és lehet tudtok ti is véleményezni) akkor rendelem a lemezt a vakoláshoz, és egyeztetek minél hamarabbi időpontot a villamossági szerelővel, hogy ki tudná-e kapcsolni az EGR-t. Amúgy kilyukadt dudagomb miatt néztem cromaxnál kormányfedőt, de tényleg csak 11.000 Ft-ért van? Mai nap leszedtem a fedőt, hogy megnézzem milyen bonyolult a csere, de valami patentos rögzítést is láttam. Csak roncsolva lehet leszedni a légzsákról?
-
-
M_o_g_y_i
őstag
A LED-nek pont az a lényege, hogy a felvett áramot sokkal jobb hatásfokkal alakítja fénnyé, mint a hagyományos izzó.
Anno amit privátban küldtem és mellé a "szösszenetet", hogy a f@sztrában ilyet használtam, nem győzött meg?
Ezek a hőt is bírják, nem kell őket félteni!4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Petyyyyy
addikt
Nem tudnám pontosan megmondani neked. Annyira vékony az a réteg, hogy bár az ujjam elcsúszik rajta, de nem ragad az ujjamra annyira, hogy érezzem ez tényleg zsíros.Viszont a nedves törlőkendők "megfelelően" viselkednek, vagyis úgy csúsznak keresztül rajta, ahogy illik - anélkül, hogy levakarnák azt a réteget.
trassher - Na, az megint jó. Bevásároltál te is. Én nem akarok, nem szeretnék emiatt új szélvédőt venni.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
trassher
addikt
Beltérben olyan sokat nem ég hogy felmelegedjen szerintem. Helyzetjelzőben nem tudom mennyire okozna problémát. Nekem 2 hónapig volt benne, azalatt az idő alatt nem volt semmi gond.
Petyyyyy: Az én szélvédőim meg ahol nem jár a lapát kékesek. Az okos előző tulajok otthon moshatták és a vas kicsapódott. Kb leszedhetetlen vagy csak 1 napos munkával.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Petyyyyy
addikt
Fogalmam sincs, bár kétlem. Mosás után nem kapott ablakmosót, csak az esőt töröltem le vele - mert ugye rögvest neki kellett kezdjen cseperegni ahogy végeztem. Reggel megkérdem a kárpitosomat, mert az nem csak kárpitos, hanem kozmetika is. Nagyon el leszek keseredve, ha nem tud megoldást kínálni a problémára.
-
trassher
addikt
Itt sikerült vennem debrecenben rendes ledes boltban. Elől ilyen, hátul pedig ilyen.
Kíváncsi vagyok mennyire marad meg rajta. Az rx20 még csak 2 hete van fent, remélem könnyebben ledobja a vízzel együtt a homokot is.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Declare
őstag
Nincs baj a cafolattal, csak nem igy van. Privibe linkelek majd egy ket grafikont, lesd meg
1.4 szivot az 5000 es fordulaton leadott 75 loval es kb 110Nm nyomatekkal akarjuk összehasonlitani az 1.4 tsivel, ami 5000-6000 ig 122 lovat produkal es 1400-4000 ig leadja a 200Nm nyomatekat ? eg es föld röviden
Nincs baj, ha szeretitek a szivot, vegyetek, hasznaljatok örömmel, csak valotlanokat ne irjatok pls. Nekünk volt 1.4 sszivo majd 1.6 sziv majd 1.4 TSI .... az 1.4 tsi nekem kategoriakkal elvezetesebb, jobb motor, dinamikusabb es jobban fogyaszt többi majd privibe
-
haddent
addikt
Ennyi, pontosan Nyilván egy ilyet tankolni már nem igazi leányálom, de szerintem egy jó 2-3 literest még lehet értelmesen vezetni, én azt gondolom.
Ja jut eszembe, 8 szelepes F Astra amivel itt többen eljártok ilyen 5-6 lityóból, hát nálam nem jött ki több belőle teli tankra, mint a H -ból, kb. 500 max 600 km
-
Declare
őstag
ezek karakterisztika kerdesek, meg motorbeallitas nincs ilyen hogy kis turbo, meg nagy turbo. Nyilvan ugy van hangolva az 1.6 tsi, hogy minnel jobban fogyasszon....a 2.5 V6, meg hogy szaladjon.....erre vannak a remap tuningok. Ott is semmi mast nem csinalnak, mint athangoljak a karakterisztikat....nem raknak bele nagyobb turbot , ugyan az a motor es megis teljesen mashogy megy. Nekem a szivo 1.6 utan az 1.4 tsi olyan volt, mintha mas dimenzioba ülnek at....erezni a nyomatekot, gyorsulast....nekem ez bejön. Ettöl meg a 0-100at nem futja gyorsabban, de levezetesebb vezetni...persze ha ismeri az ember, hol van a turbolyuk, teljesitmeny hatar stb.....ha valaki ugy kezdi el vezetni, mint a szivo benzint, az szenvedni fog.
na de nyugi mindenkinek, befejeztem következö hszem az opelröl fog szolni....de szerintem jo ezt is neha kibeszelni
-
Declare
őstag
"olyan vezetési élményt ad mintha egy játékautóban ülnék" ezt majd kifejthetned, akar privatban is, ha sokan agybajt kapnak ujra a tematol A turbos motornak van egy karakterisztikaja, meg a szivonak is...tök mas...en azt elfogadom, ha valaki nem szereti a turbos karaktert....van ilyen...en viszont szeretem a teljesitmeny meg szamok függvenye, amivel lehet vitatkozni, csak nem erdemes
(#53844) F_Gergely megint megy az összemosas....nem beszeltem egy szot sem az elettartamrol. Teljesitmeny, gyorsulas, rugalmassag, utazasi komfort, menetzaj rol beszelgettünk.
Igen egy mai modern motor elettaratama nem lesz olyan, mint egy 10 evese, plane nem egy 20 evese, plane nem egy 30 evese....ez mas tema. Ezt en is alairom.
-
Petyyyyy
addikt
Ez és a (#53750) is annyira igaz, hogy öröm nézni.
Mindig megy a vagánykodás, hogy 7200-n pörgeti és ott már szabályoz, azért eszi az olajat és nincs benne egy csepp sem, minden második reggel. Mondtam, hogy hiába van traktor hangja a dieselnek, ilyen egy normális hang és egy gramm nem hiányzik két csere közt. Plusz nem kell pörgetni, mert van nyomaték.Nem kell mennem ma sehova, de úgy mennék. Tetszik a tempomat.
-
F_Zolee
veterán
Én se vártam meg míg második réteg lesz a kosz rajta. Csak még nincs nagyon rutinom. De legalább már tudom, hogy viasszal öblítek eztán. Meg nem árt vinni valami viledát...
(#53722) haddent: gondoltam ilyen megteszi.
Na nem szemetelek ide már, mert nem autóápolás topik.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Ugyanez. Na meg mióta rendesen kipolíroztam mindkettőt, ugrik le róla a kosz. Én a kerékíveket, alvázat is le szoktam csapatni, ne álljon rajta a sár meg miegyéb. Múltkor tuti nem néztek full sötét hülyének, 1 hete esett az eső folyamat, meg aznap is, és másnapra is mondták, én meg mentem szépen a kézi mosóba kimosni a kerékíveket, meg alul, felül meg épphogy lecsaptam a nagyját
szerk. hát figyelj, acélszínű volt? lehet, hogy szálcsiszolt fémhatású fényezést szeretett volna
F_Zolee csak ne fémszálas mosogató-felmosót
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Na de a kolléga kézi lötykölést akar, ezek meg akkor nem azok.
Bár ennél van langyi mód is és akkor gyengén tolja a vízsugarat. Csak akkor meg nem hozza le a koszt.Amúgy én nem nagyon értek még ehhez, mert 1000.Ft-ot is bedobtam már, hogy legalább le legyen öblítve rendesen és még viaszról szó se volt.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
-
F_Gergely
őstag
aha
Pedig mondtam hogy te ajánlottad. Otthagyni nem merem a verdát, délelőtt meg dolgozom, szóval még nem tudom hogy lesz, lehet veszek ki egy nap szabit. És a 35-re még jön a ki-be szerelés díja...
De mondtam most volt felújítva tehát remélem csak egy fesz-szabályzót kell cserélni.(#53695) Petyyyyy:
Az a baj hogy ami új (és nem felújított) 60-70-80 ezer között mozognak. De körbe nézek még hátha ebay-en találok valami olcsót. -
dave0825
őstag
Nem angel eyes-ot akarok, inkább a másikat. Válaszolt egyébként a bolt, egyben világít a ledsor, szóval az helyzetjelzőnek van, nem nappali fénynek. Egyébként egy csávó facebook-on írta, hogy neki a kintről behozott autójában ugyanilyen lámpa van, nagyon jól látni vele Osram Nightbreaker izzóval, és szigorított kpm vizsgán átment (helyzetjelzőnek van bekötve neki is a ledsor).
tsigalkoi87: az igen, szép.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Petyyyyy
addikt
Láttam már ilyet, csak nem kúton.
kalmanchris - Lehet olyan volt, csak lányos zavaromban nem tűnt fel, hogy rá lehet szorítani a szelepre.
Legutóbb az Irínyin tankoltam OMV kúton, ott egyáltalán nem találtam semmit amivel fújhattam volna.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
95%-ban országút, városban kb. havonta 3-4x, az is 2x8-10 km. Hosszabb távokon lenne hajtva, Szeged - Békéscsaba - Szeged havonta 1x, illetve Szeged - Hajdúszoboszló - Szeged (békéscsabai kitérővel), ez 3-4 havonta 1x.
Éves szinten amúgy nagyon csekély lenne a futása, max. 8-10 ezer km.
https://ingatlan.com/33821564
-
Declare
őstag
Nekünk volt ilyen bora es nagyon jo kocsi volt, szerettük. Az 1.6 motor azert verszegenyecske, de elhetö es a 7 l körüli fogyi is realis lehet Az ülesek es a fejtamlak nekem furcsak...emlekeim szerint a comfortline felszereltsegnek teli fejtamlai voltak es plüss ülesei....
-
Declare
őstag
Megosztom akkor a nagy megfejtest, amire en mar rajöttem
Minden ami nem uj, nem gyari az mindig borsot fog törni az orra ala annak, aki olyan mint szerintem Te is, hogy a tökeletessel elegszik meg. Barmilyen hasznalt autot veszel (plane ha 4-5 evnel idösebbet, plane ha nem elsö tulajos) az bosszantani fog....valami lesz ami zug, morog bizeg, akarmi....valami mar lesz rajta kicserelve egy hanyag szerelö altal, egy haver altal (okosban olcson), megroszabb esetben otthon hobbyszerelö venaval megaldott tulajtol....ezek idövel mind megadjak magukat es Te beleörülsz mire kitalalod, hogy azert van ez mert a szönyeg alatt a vezeteket.........
Akarmelyik forumot olvasgatom, legyen az vw, bmw, audi.....barmi.
Nekem is folyamatosan van valami....a valto az egy nagyobb falat volt, de amugy is.....most ugye a hifi. Tök jo cucc lett beepitve, tenyleg olyan altal, aki ert hozza es lelkiismeretes....de megadta magat valami. Valszeg az erösitö....mert ugye hasznalt cuccokat vettem....ki tudja lehet alapbol szar volt, lehet egyszerüen tenyleg csak most erte el valamit, elötte tökeletes volt......most lehet majd nyomozni minek van baja, mit kell javittatni/cserelni.
Zsir ujnal is lehetnek gondok, jöhet elö ez az, be lehet szivni, de ott van ra a legkisebb eselyed.....hasznaltnal ez ilyen
es most csoportosan bögjük el magunkat
-
gban
veterán
Pont ezt mondtam, hogy ne aggódj (vagy ne a felújított generátor miatt ), mert tuti nem ugyanúgy lett összerakva, és emiatt lett némi hangja.
Reméljük más nem lesz már cserés.már kicsit félek az Opeltől
Hány éves az az Opel ami miatt ezt mondod?
Válassz random egy másik márkát, és nézzünk meg egy hasonló korú és futású példányt.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
mohabá 007
aktív tag
Nem ... mivel rugós feszítőgörgő van benne az meg milyen?
Ha már a szíjat feszíti,forog is,ha meg forog,valamilyen csapágyazásnak is csak kell lenni nem? (azért görgő,hogy forogjon)[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
titán
A felujitott generator nem fog morogni. Mar irtam korabban is, hogy a szijfeszito is moroghat, nalam is az morog, siseg epp ami. Raadasul fugg attol is a hangja, hogy epp tolt-e a generator vagy nem, mert az is tepkedi a szijat.
(#53406) w333 40-ert felujitott generatort adnak, azert is kell a cseredarab.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
1,5-1,7M-ra gondoltam, H-ból nagyjából ez az átlag, kb 2005-2007 közöttiek, átlagban 140e km körüliek. Erre rájön még átírás, első szervíz, gumik cseréje, ha csak lemezfelni van akkor valami szép nyári vagy pont fordítva stb.
(#53332) beg: na igen ki lehet, de a hátsó ülést is ha csapottat veszek, aztán mire oda jutunk, hogy ténylegesen ki lehetne használni akkorra úgyis túladok rajta (max 5 évre veszem, de inkább kevesebb).
Hétvégén megyünk megnézni legalább az egyiket, aztán megnézzük mennyivel kisebb az egyik vagyis mennyivel nagyobb a kombi.
(#53337) Declare: igazából nálunk is azért opció, hogy ha pakolni kell akkor igen jó (most költöztünk és hát a sedan ilyenre kb alkalmatlan, jó persze nem is költözünk állandóan, csak egy igazi bepakoláskor látni, hogy a sedan Honda hiába nagy valami, de rengeteg helyet nem tudsz kihasználni, stb).
Mondjuk kombi nekem is a H-ból tetszik csak, néztem J meg K kombikat, hát azok valami nagyon idétlenek
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Na, ezt mindenképp várjuk szeretettel. Lehet az én generátorom is kehés. Az akkut már kizártuk, cserélve is lesz holnap, utána majd figyelek van-e bibi. Mondjuk izzítógyertya cseréje után úgy látszik megszűnt az utastér világítás remegése.
-
w333
félisten
-
Petyyyyy
addikt
Zsír új, simán rámennék, ha tuti ez a baja. Amit említettem felújítós balhé is akkor 25K, ha kiszerelve viszed oda az egységet. Akkor meg már inkább egy vadiúj.
#53268 F_Gergely - Engem is ez zavart össze az elején, hogy nincs külön ki meg bekapcs gomb. Még most sem merem állítani, hogy tudom hogy kell úgy használni a digit klímát ahogy akarom ezzel a kezelőpanellel.
Én úgy tudom értelmezni, hogy amint eltekerem a jobb oldali nagy kapcsolót, beindul a szerkezet. Tehát, mint a nem-digitklímánál: vagy a fűtőmotor fűt/hűt, vagy klímával fűtesz/hűtesz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A le-felszerelest mindenkeppen ki kell fizetni. A bontott meg zsakbamacska. Ha a tiedet atnezik es kijavitanak mindent, az biztos jo lesz hosszu ideig. A felujitott meg biztos dragabb mint a tiedet felujitani, persze te tudod.
(#53246) Petyyyyy Uvegek belul mikor voltak megpucolva?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nekem is megkotlott a generatorom az unnepek elott. Most lett eloszor megbontva, csapagyak csereje, a vakuumszivattyuban szimmering csere ( a feneken van egy vakuumszivattyu), diodasorcsere es 21 ezer ft volt a javitas. 12 ezer meg a le-fel szereles. Ez is mar regebbota sisergett, aztan egyszer csak elment a toltes es masnapra az akkut is leszivta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest