- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
-
rarri
senior tag
válasz
FehérHolló #5994 üzenetére
Áruld el, mit ittál, szívtál, lőttél, vagy vettél be?
Követlek !
Robotka: beteg vagy ? Vagy voltál ?
-
1010
őstag
válasz
Winner_hun #5995 üzenetére
mondom hívd fel őket
amúgy nem kell fosni annyira nem lesz
-
FehérHolló
veterán
válasz
Kephamos #5992 üzenetére
Ez a topic pont azért keletkezett, mert az OFF-ba minőségen aluli hozzászólások kerültek, és ezt egyesek (köztük én is) sérelmezték. Ide lehet akármit íni letolás veszélye nélkül.
Szia rarri néni! Szeretlek! Bár most mindenkit szeretek, de ez ne okozzon csalódást számodra.
-
rarri
senior tag
Sziasztok !
Szép estét mindenkinek !
Race: Ébresztő alvóbaba !
-
1010
őstag
válasz
Winner_hun #5984 üzenetére
megérkezik a csomi kishazánkba
vámhoz,postán kapsz egy papírt ami értesítés ha 90euró fölött van akkor kel fizetni
de lehet hogy nemvan ami vám mentes és csak áfa van ami 20%
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #5988 üzenetére
Te kezdted
[KLIKK]
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #5987 üzenetére
Erősen megalapozott véleményem szerint ezt pont a legmegfelelőbb embertől kérdezed, aki ezen a fórumon valahais megfordult, ráadásul a legmegfelelőbb állapotában.
Szerk: Azért galád módon értelmezési gondokba taszító hibákat javítok ám.
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #5985 üzenetére
Ha külföldről postán küldik és vámot kell fizetni, akkor be kell menni oda, ahol ezt intézik? Vagy valami postai módon is intézhető?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5985 üzenetére
ööö... amit én találtam, az egy kicsit minőségibb.
-
FehérHolló
veterán
válasz
ngabor2 #5983 üzenetére
Mit találtam? Bor és sajtot. De nem akármilyen bort és sajtot. Koccintós és SPAR minőségi trappista.
Winner_hun: Akkor kell fizezni, ha esetleg átvizsgálják a csomagod, vagy a kocsidat. De akkor nagyon csúnyán, ha nem jelentetted be, hogy elvámolnivalód van.
Szerk2: Tényleg nem tudok írni, de már javítani is lusta vagyok.
-
1010
őstag
válasz
Winner_hun #5980 üzenetére
azt nem tom de ha felhívod őket és az egyes menübe a # nyomod akkor
minden kérdésre válaszolnak -
1010
őstag
ez az yeyeye
most hívtam vámosokat
a számítógép behozatalá magyarországra vámmentes
1000€ig pedig vámköltség mentesigy csak áfát kell rá fizetni
ami ki*ott jó
-
nike_
addikt
Sziasztok, hazaértem.
Látom Főhuszár megkapta az új avatart
-
Thrawn
félisten
válasz
FehérHolló #5969 üzenetére
Ja értem, akkor tudsz, csak a helyesírásellenőrzőnek az átlagosnál több dolga van
-
-
Thrawn
félisten
válasz
FehérHolló #5966 üzenetére
Hogyhogy? Most is diktálsz valakinek?
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #5966 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #5965 üzenetére
Miért hinnék egy olyan postnak, ahol egy ember a saját jelszaváról beszél?
Izé, bocs... Nem tudok írni jelenlegi állapotomban.
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #5963 üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun #5962 üzenetére
viszont ismerek egy emberkét, akinek a jelszavai általában így kezdődnek...
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #5962 üzenetére
Ne is tagadd, hogy neked 123aBc!
-
Winner_hun
félisten
Kukának NEM lófaszt! a jelszava.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5959 üzenetére
a franc essen a titkos optimálásba... az adobe reader 1 pillanat alatt megnyitja, a kpdf-nek meg az evince-nek kell hozzá idő... ennyit a nyílt szabványról, márha a pdf az.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #5955 üzenetére
ja... 127k volt az egész, 4 teleírt oldal, ha úgy tetszik, táblázat.
-
ngabor2
nagyúr
egy 4 oldalas pdf-et egy q6600 (2.4GHz) 4GB rammal kb. 3 percig nyit megfele
valamit nagyon tudott a készítője
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #5952 üzenetére
- olvasd el az avatar alatt található pár betűből, számból, esetleg ezek kombinációjából összeálló nicket, ez alapján be tudod azonosítani az egyéneket
- igen, ennek mindenki örül
- gratulálok
- még inkább gratulálok
- én sem -
FehérHolló
veterán
Nem vagyok kb 4 napig. Ezalatt:
- Kiosztanak félszáz új avatart, nem tudom azonosítani, hogy ki kicsoda.
- Szarvas neve alatt nagyok lettek a bötűk.
- Túl lettem néhány vizsgámon.
- Szereztem olyan 10 új barátot.
- Nemtom. -
ngabor2
nagyúr
szomszédom holnap utazna bulgáriába. keresne kinyomtatható alap utazási szótárat, a legfontosabb néhány kifejezéssel (köszönés, kérések, útvonal-kérdések, mittomén). hirtelen gúgliztam, semmi használhatót nem találtam, csak megvásárolható régi könyveket. esetleg valaki nem tudna egy ilyen szószedetet ajánlani?
-
ZakRob
senior tag
Hát igen, a testvéri szeretet...
-
-
BlacKSouL
addikt
(Recpt klubbb; ebéd előtt ne olvasd..)
Trüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetőleg pöcörgősi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszínA vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd visszahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás
madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabbítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.. -
Huszártábornagy: Grat az avatarhoz
Mindenki: Szép napot, bár jön az eső
-
Verus
senior tag
válasz
FehérHolló #5926 üzenetére
-
NoLF
veterán
Most jut eszembe, mennyire felkúrtak tegnap. Elmentünk a Szent Arnold napja alkalmából megtartott "sörfesztiválra" a várba tegnap este, miután megérkeztünk Veszprémből. Barátnőm + 2 fórumtárs, így 4esben elvánszorogtunk, felmásztunk, beléptünk 2ezerért és nekiláttunk. Nem tudom hogy volt-e már ilyen vagy ez volt az első, mindenesetre furának tartottam hogy a 14-24ig tartó rendezvényen én ittam meg az utolsó barna Kelt típusú finomságot 21:30kor. Másrészről rendben volt a dolog, egészen addig a pillanatig amíg el nem jött a távozás ideje. Nem sokkal előtte vettük észre az egyik standnál (Dreher, Arany Ászok, Kőbányai, HB, Edelweiss, Peroni) hogy sörkorcsolyaként, vagy csak úgy kóstolóba, kis tálkákba kihelyeztek malátát, kóstolja a nép. Volt pilzeni maláta, meg festőmaláta (pörkölt). Rávetődtünk, bejött, úgyhogy mentünk volna egy második marékért, 23:44kor. 23:40kor hoztuk el az első kört, már akkor láttam hogy készülődés van. Tehát mennénk vissza a második adagért, ám már messziről látom hogy nincs kint a két tálka. Odaérünk, 4 csípőre tett kezű, kedvesen mosolygó lány (értsd: ábrázatán a bazzeg vasárnap éjfél van, takarodjatok már el innen) áll a pultban. Kérdem az egyiket:
- Bocsi, nincs már malátátok? Nagyon finom volt.
- Nincs, elpakoltunk mert zárunk.
- De még nincs éjfél, és éjfélig tart a rendezvény!
- De mindjárt éjfél van.
- De MÉG nincs éjfél.
- Nem baj, mi már elpakoltunk mert mennénk haza.
- Köszönjük szépen, sziasztok. (Ezt már elfordulva, elfelé jövet mondtam a levegőbe, remélem érezte hogy mennyire szeretem)
Mindeközben a másik három csak helyeselt, bólogatott, de meg nem mozdultak volna, pedig láttam hogy mögöttük van a polcon, kis műanyag zsákban a cucc, mert láttam mikor kitették a tálkákat, hogy abból jött.Na most.
Ha én bevállalok egy melót, legyen az vasárnap, tartson az éjfélig, akkor kvázi vállalom, hogy dolgozok. Ők nem azt tették.
Ha már bevállalok egy VENDÉGLÁTÓS melót, akkor az a minimum, hogy legalább megpróbáljak úgy tenni, mintha a vendég maximális megelégedése lenne a célom minden egyes mozdulattal, szóval, cselekedettel. (Ez lehet hogy csak az én hülye vendéglátós véleményem, dolgoztam már itt-ott, ilyen-olyan helyen, s bár végzettségem szerint közöm nincs az egészhez, mégis úgy érzem értek hozzá vmilyen szinten).
Ha már kedvesen, értelmesen és normálisan szegeznek hozzám egy kérdést, hogy jövök ahhoz hogy csípőre tett kézzel, flegmán meghazudtolom önmagam és azt állítom hogy amit tőlem kérnek az lehetetlen, miközben karnyújtásnyira van a megoldás, centiket kellene csak mozognom, és a szócsatát is elkerülhetném, mi több, egy igazán jóképű, helyes, intelligens sráctól a kedves szóért, a mozdulatért, a semmiért kapnék egy szép mosolyt egy hangsúlyos köszönömmel kísérve. Ehelyett nyíltan érzem a levegő vibrálását, a feszültséget és az agresszíót, indulatot, utálatot.
Nem értem hogy ez hogyan lehetséges. Annyira fáradt voltam (nem összetévesztendő a részegséggel, ugyanis nem voltam részeg, még spicces sem) hogy nem foglalkoztam vele tovább, pedig ha olyan hangulatomban talál úgy kiosztom szerencsétlent hogy még a kedves kolleginái is kiesnek bugyijukból, nemhogy ő. 20 körül lehetett egyébként mindegyik.Tehát: m-i-é-r-t kell ilyen arrogánsnak, lustának, bunkónak, nemtörődömnek lenni, amikor azt én semmivel nem érdelemtem ki, valamint az egész hercehurcát sokkal rövidebbre lehetett volna vágni, pont ellentétes végeredménnyel?
Mod: amúgy a rendezvény frankó volt, színvonalas, hangulatos jazz zenével, idilli várhangulattal, kedves pultosokkal (term. a többi bódében, nem a fentebb leírtnál) elfogadható kaja-árakkal, wc-ügyileg jól megszervezett szeparált résszel. Kicsit keveselltem az előre beharangozott sörkülönlegességeket (kvázi kettőt találtam bár lehet hogy túl tapasztalt vagyok). 2ezer forintért kaptál 4 fekete kupont, ez 4 sörre volt elegendő, drágábból pohár jött ki, olcsóbból korsó. Én bnőm jegyeit is megkaptam, így a lista ami a gyomromon át került a budapesti csatornarendszerbe: 1 pohár csapolt Hoegaarden, egy korsó barna Kelt, egy pohár Newcastle brown ale (The one and only), egy pohár csapolt Dreher Bak, egy kisüveges Peroni Nastro Azzurro, egy korsó csapolt Soproni Fekete Démon. Bnőm egy pohár Hoegaarden és egy pohár Newcastle mellett tette le a voksát, így jött ki a 8 kupon.
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #5717 üzenetére
közben kapott szárnyakat
-
BlacKSouL
addikt
..éééjjjáááééjjjáááóóóóóó..
-
Verus
senior tag
-
Bubu79
addikt
válasz
ngabor2 #5918 üzenetére
Tudom - ismerős a szindróma...
Pedig megdolgoztál érte - benne van egy rakás éved, amit tanulással töltöttél és egy másik rakás, ami azzal telt, hogy megtaláld a helyed képesítésednek megfelelően - és ahogyan eddig lejött nekem Rólad, Te sem az apuci benyomott a tutiba kategóriában indultál
Majd alakul a srác hozzáállása - az első nyári melóval töltött hónap után rá fog jönni, hogy milyen könnyen el lehet szórni azt, amiért az ember megdolgozott és hogy milyen könnyen kevésnek bizonyulhat az, amit elsőre soknak gondolt.
Alakul majd az értékrendje és a hozzáállása a forintokhoz, amiket megkap, de ez így van jól.
És akkor majd megérti azt is, hogy mindaz, amit az ember elér, nem csak szerencse kérdése ( a nagy többségnél ), hanem kemény munka eredménye...
A tanulás más tészta - a nővérem fiával volt, hogy én is leültem komolyan beszélgetni a tanulásról - egyszerűen nem tudatosult benne, hogy anélkül rendesen lerontja az esélyeit...
Papoltam Neki az idegen nyelv rendes tanulásáról, mert számomra már világossá vált, hogy anélkül nehéz boldogulni a mai világban - és hogy nem a papír a lényeg, hanem a használható nyelvtudás...
A srác már elmúlt 18 éves és úgy néz ki hatott rá mindaz, amit tőlem és a többi testvéremtől hallott, mert belehúzott és egészen jól boldogul.
Remélem így is marad és jobb esélyekkel indulhat majd neki az életnek, mint ahogyan annak idején én indultam...Verus: Sugárzásban én sem vagyok piskóta - bár azért egy csernobili kirándulást még el tudnék képzelni - S.T.A.L.K.E.R Brumi forever
Fákk - el, melóba - jók legyetek, sziasztok
-
ngabor2
nagyúr
igen, ő is cak azt látja, hogy ház, meg kocsi, meg több számítógép, nekik otthon meg nem egészen ez. viszont rá lehet fogni, hogy "ha tanulsz, neked is lesz"... remélem hatásos lesz, mert nem egy eminens tanuló
ja, a kendős képből nem kapott... viszont látott benne élőben
azóta rémálmai vannak
-
Bubu79
addikt
-
Verus
senior tag
Szép napot az egybegyűlteknek!
Aztazeget Bátyó, de csinos lettél
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL #5906 üzenetére
Ha jól belegondolok - tulajdonképpen tudnék én is mesélni a német precizitásról ( német tulajdonú cégnél tevékenykedem )...
Lehet, hogy csak az kavarja meg őket, hogy velünk kell együtt dolgozniuk? A magyar mentalitás "rontja el" őket
Janoska26: Legyél milliomodos és akor mérhetünk ppm-ben Téged is
-
válasz
Winner_hun #5905 üzenetére
Felőlem már ma hazaviheted, 1 feltételem van csupán
Csakis a hátadon viheted
BlacKSouL: Százezredes kéremszépen
-
BlacKSouL
addikt
Egyáltalán nem tudom hogy hogy a francba vannak mégis olyan japán dolgok amilyenek, ha mindenhol ilyenek dolgoznak. Bár kezdem úgy érezni, hogy csak ennél a cégnél selejtesek kissé
csacsi: az tuti...úgy 5 évre előre le van tudva a dolog...különösen hogy én egy ipari műanyagból rendeltem, ami meg erősebben kopásálló, mint az eddigi, tehát negyedannyi idő alatt fog csak elkopni
Nolf: Na ja, sajna ez nagyon sok helyen okoz gondot. Ha ez mindenhol kiküszöbölhető lenne, a hatékonyság 100%-al nőne, én mondom.
Huszárezredes Úr: na ezt a kérdést már én is feltettem magamnak
-
Winner_hun
félisten
Kíváncsi vagyok mikor lehet végre hazahozni az asztalt. Jövőhéten. Akarom mááár. Meg a közönségszavazat nyertesei mit nyernek. Jó lenne nyerni, akkor biztosan megtudnám
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged