Érdekes olvasmány a Magyar Élelmiszerkönyv:
"A.8.3.6. Részlegesen zsírtalanított zsírszövet (Laval-rost)
Nyers, sertés olvasztási anyagból a nedves zsírolvasztási eljárás során kitermelődő melléktermék.
Zsírtartalma legfeljebb 22% (m/m). Meghatározóan kötőszövetet tartalmaz"
LOL egészen megnyugodtam. Már azt hittem selejtes tepertő...
Ugyan onnan:
"A.8.6. Hulladékok
Emberi fogyasztásra alkalmatlan, de egyéb célra felhasználható, a húsiparban keletkező hulladék-
anyagok, pl. pata, szőr stb"
Ennek ellensúlyozására betoltam a sütőbe egy kacsát 180 C°-on ![:D](//cdn.rios.hu/dl/s/d1.gif)
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823