- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
bolondember #6998 üzenetére
Ez egy reklám, nem vetted észre???
-
sNORh
addikt
válasz
Bub0rek #6993 üzenetére
menniyért vesztegette? ^^
elvagyok köszi, ma mentünk át szoboszlóra és nagyonkomoly volt, mint a madarak filmbe, vagy 200m-en, az ót 2 oldalán végig varjak, de vagy párszáz, talán ezer.. és dzsúú közéjükmentünk és repkedtek öszevisza kereszbe..
visszafele felvettem, de már kevesen voltak.. -
VoDaFoNe
aktív tag
lesz matekkorep tanárom...lesz matekkorep tanárom...lesz matekkorep tanárom...
-
Bub0rek
tag
Szép délutánt, mindenkinek!
-
ngabor2
nagyúr
drága gyerekek, ez egy igen alsóbbrendű nap volt. és a mi a legszebb: lesz ez még így se.
a tél meg monnyonle!
-
BITBOYS
addikt
válasz
bolondember #6979 üzenetére
Itt farkastörvény van, nincsenek ilyen jogok.
-
bnss
veterán
válasz
bolondember #6960 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem őket.
---
Win7 elsőre felülkerekedett rajtam, nem akar lemezről bootolni.
-
pohár
félisten
Nah, csak hogy tisztázzuk:
NEM VAGYOK ETYKE
(csak apám is 2-ig dolgozott, kaja nincs itthon, mamámék meg 5 házra laknak, hát hoztak egy kis elemózsiát
)
Ezen a földönkívülin akkorát röhögtem
Nolfi te se vagy semmi a beszólásoddalJah miután telefonált anyám, azután jöttek fél órával
Addigra kinyílt a csipám -
pohár
félisten
válasz
bolondember #6952 üzenetére
Nekem most van dél
-
pohár
félisten
Jó delet és jó étvágyat magamnak, meg aki eszik is
-
bnss
veterán
Szép napot mindenkinek!
-
NoLF
veterán
lóétvágyat
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #6940 üzenetére
Nem, ő nem menne be. Mert ő olyan, hogy nem.
-
Agymosás első jeleit tapasztalom, vagy esetleg egy korábbi öntudat ébredt fel, mindenesetre valószínűsíthető a téridő kontinuum szerint, hogy a fluxus kondenzátorral lehet valami probléma, mert így a vízből nem nyeri ki a zokszigént
Tetszik érteni. -
NoLF
veterán
válasz
bolondember #6940 üzenetére
fujj nemá
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
FehérHolló #6928 üzenetére
ZOH!
Lantos rulz.
(Harmadjára mentem át szabtechből. Úgy értem, a harmadik félévben.)
A lényeg pedig, hogy a kacsák előtt legyen víz, meglegyen a fázistartalék, a túllendülés a meghatározott érték alatt maradjon, a hiba és a szabályozó jel maximuma pedig ne haladja meg a specifikált adatokat. (Ahogy tanult kollégám mondotta volt.
)
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #6936 üzenetére
ezt idéztem tőle, ihletről szó sem volt...
bolond : én nem vagyok olyan...
-
fokukac
nagyúr
"pilláim mint leheletnyi finom bársonyosan szétlibbenő pehejlyjtelen szeméremajkak...........no lám néhol csipátverő támaszt nyithattunk a világra, a hangok és szigorúan én...........mán amúgyé néha kezdem veszítgetni a fonalat. hónap szopok, pedig nyaláspárti vagyok.ó egy hamvas magvatlan szőrtelen barack minek megcsurran édes nektárja, viszkózus csillámlása szemem örömteli káprázatja. Ham!"
-
zolynet
veterán
válasz
FehérHolló #6913 üzenetére
a Zerő legyen veled a vizsgán ... és kísérje utadat
-
A fenébe, holnap mindenki élvezheti a téli sportok egyik gyöngyszemét, a korcsolyázást. Ónos eső jön.
Léptem.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bolondember #6929 üzenetére
Komolyan mondom, nélkületek egy elveszett bárány lennék a farkasok között, egy kósza fuvallat az orkánban, egy láb nélküli hangya a hangyász-sünök között...
de szerencsére nem!
-
Dilikutya
félisten
Volt már valakinek problémája az EON-nal? Tavaly nyárig az elektromos mérőóra állását az interneten keresztül, a honlap űrlapján jelentettem be havonta. Ez működött évekig, aztán a nyáron az óracserét követően nem jött számla egy darabig. Az ősz elején ez már kezdett zavarni, úgyhogy utánajártunk, főleg azért, mert hónap elején, a megszokott rendben már az újonnan bevezetett rendszer el sem fogadta az állás bejelentését. Első "kurvaanyázás" magamban: az ügyfélszolgálatos csaj flegmán közölte, hogy a hónap 15. munkanapján van a bejelentés napja, ám erről semmilyen értesítést nem kaptunk, a bejelentkezős EON felületen sem figyelmeztettek erre, a rendszer csak közölte, hogy menjek a picsába, ő nem veszi be az állást a számlához. Az ügyfélszolgálatos elintézés eredménye egy többhavi számla egyben.
Na, ebből elegünk lett, és ugyancsak az EON oldalán kitöltöttem a részszámlás, általánydíjas fizetésre átálló űrlapot. Ezt ők tudomásul vették, de számla megint nem jött. Újra be az ügyfélszolgálatra, ahol a csaj flegmán közli, nem adtunk meg a részszámlához értéket, ezért 0Ft-al rögzítette a rendszer a kérelmet, arról meg nem küldenek számlát.
Az mellékes, hogy az űrlap nem tartalmazott a havi számla összegének megadásához üres helyet, sőt külön kiemelték: Mivel a havi részszámlát az előző éves fogyasztása alapján állítjuk be, s közben nem nőtt a fogyasztása, akkor ez az idei fogyasztásának is megfelel. Így az elszámoló számla mértéke is körülbelül a részszámla értékével egyezik meg, s nem kell hatalmas mértékű korrekciót fizetnie egy összegben. Az ügyintézés eredménye egy újabb többhavi számla egyben.
Nem tájékoztatnak, a bejelentő rendszer nem alkalmas a feladata ellátására, de azt elvárják, hogy többhavi számlát egyben fizessek be?!? Hogy a büdös francban van ez? -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #6909 üzenetére
Nem annyira bonyolult... Lényeg, hogy szabályozási kört szeretnénk tervezni egy olyan véletlenszerűen változó bemenő jel esetére, aminek az időben nem változnak a valószínűségi leíró jellemzői (szórás, várható érték, súlyfüggvény, ilyesmik). A cél pedig a szabályozási hiba szórásának a minimalizálása.
Ezt úgy érhetjük el, hogy veszünk egy időben ismert időfüggvényű (=nem véletlenszerűen változó) jelet, amit a leírt módon kapunk (invertáljuk az eredeti bemenő jel teljesítményspektrumának egyik (multiplikatív) összetevőjét). Ezzel visszavezettük egy egyszerűbb tervezési eljárásra és még sikerült azt is elérni, hogy a szabályozási hiba szórása minimális legyen.A szabályozási kör lényege, hogy kövesse a kimenő jel a bemenő alapjelet. Azért nem elég egy madzaggal összekötni a bemenetet és a kimenetet, mert a bemenő jel esetleg olyan hirtelen változhat, hogy veszélyezteti a szabályzott rendszert, vagy a körbe belépő zavarok miatt, satöbbi.
-
brownus
veterán
válasz
Algieba #6920 üzenetére
én is átírtam:
"... bármely cuki alcsi valcsiszámításra épülő jelecske elszórásának a matekja egy tutira megmondott melegidős izéjének a négyzete amiből is időosztás-szorzás mondottra megmondja a visszautat, és a tuti a mincsi hibára variál mert optumusz meg méret nem egyenlő mert a kör optimális köröcske, de elolvad ha a cél izéje nem egyszerű négyszetes inti kikéri magának, a bemenő az nem kimenő pedig tutira sztochasztikus a be, mert az teljesít szupcsi spektrumot ám, de ha a szorzó össze fordít, a jelecske tutira megmondható. így stacsi sztocsi a bemenetre rávariál, és optimuszra begerjed a rendszer mind egyszerre, inti kikéri magának mert a jelecske tutira mondott optimális...."
Kitty, aki ért matektanár
FehérHolló, Veled vagyunk!!!
-
-
Hujikolp
őstag
Délután nyáktervező verseny, szorítsatok!
-
válasz
"... bármely állandósult valószínűségszámításra épülő jel szórásának kiszámítása egy
előremeghatározott pozitív-idő függvény négyzetes
időintegráljának meghatározására vezethető vissza, ezért a szabályozási kör
minimális hibavarianciára való optimális méretezése egyenértékű ugyanezen
kör olyan optimális előremeghatározott összeolvasztásával, amikor a célfüggvény az
egyszerű négyzetes integrálkritérium, a bemenőjel pedig a sztochasztikus
bemenőjel teljesítményspektrumának egyik szorzásos összetevőjéből
megfordított, előremeghatározott jel. Így a stacionárius sztochasztikus (te jó ég, leég az agyam eme kifejezéstől...)
bemenőjelre minimális variancia alapon optimálisan méretezett állandó
paraméterű rendszer egyszersmind négyzetes integrálkritérium szerint egy előremeghatározott jelre is optimális ..."Jó, feladom a hétköznapi nyelvezetre való lefordítását eme töményen szakmai tananyagnak. Agysejtjeim füstölögnek...
-
Viszlát
addikt
Ja amúgy jó reggelt.
-
frame>24
addikt
válasz
FehérHolló #6913 üzenetére
jah, az n-dimenziós térrel mi is találkoztunk ökológia keretében:
fajok túlélőképességének ábrázolásakor vót az n-dimenziós hypertér, amelynek elméletben annyi tengelye van, ahány tulajdonságot veszünk az összehasonlítás alapjául.
-
Viszlát
addikt
válasz
Ha te ezt érted, akkor én mostantól félek tőled...
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #6910 üzenetére
Sikerülni fog, mert arra az elhatározásra jutottam, hogy hagyom a p*csába a tankönyvet és feladatspecifikusan készülök.
Egyébként a fenti részlet még kellemes. Amikor hasonlóról kezd el hadoválni n-dimenziós térben kutyafüle mátrixokkal, ott telt be a pohár.
-
frame>24
addikt
válasz
Valóban, ebből én pl. sHemmit se értek...Ezmiez ez a tantárgy?
Hú, ha nekem kéne ebből felelni, a kimenetel eléggé determinisztikus lenne... -
válasz
kételkedem #6908 üzenetére
Csak az a bibi, hogy több 50-en túli ismerősömnek hiába említem meg őt, mint jó példát az újrakezdésre, lepereg róluk.
Miért hiszik, hogy 50-en túl vége az életüknek? Amikor pont, hogy új életszakasz kezdődött el!
Én 30-on túljutva felpörögtem. Sok minden a helyére került. Tíz éves szakasz van előttem egy rakás új felfedezéssel és élménnyel. -
kételkedem
addikt
válasz
Módosítanom kell az előbbi hozzászólásomat!
"Soha semmihez nincsen túl későn! " Ehhez már késő vanBár a betűket ismerem, össze is tudom olvasni őket, sajnos számomra feldolgozhatatlan, nem vagyok képes értelmezni.
Ha sajnállak egy kicsit az segít?
-
FehérHolló
veterán
Van 300 oldalnyi ilyenre pontosan 2 napom. Sikerülni fog! Sikerülni fog!
"... bármely stacionárius sztochasztikus jel varianciájának kiszámítása egy
meghatározott determinisztikus pozitívidő függvény négyzetes
időintegráljának meghatározására vezethető vissza, ezért a szabályozási kör
minimális hibavarianciára való optimális méretezése egyenértékű ugyanezen
kör olyan optimális determinisztikus szintézisével, amikor a célfüggvény az
egyszerű négyzetes integrálkritérium, a bemenőjel pedig a sztochasztikus
bemenőjel teljesítményspektrumának egyik multiplikatív összetevojéből
invertált determinisztikus jel. Így a stacionárius sztochasztikus
bemenőjelre minimális variancia alapon optimálisan méretezett állandó
paraméterű rendszer egyszersmind négyzetes integrálkritérium szerint egy
meghatározott determinisztikus jelre is optimális ..." -
válasz
kételkedem #6906 üzenetére
50 éves kora után megelégelte a munkanélküliséget és teljesen újba kezdett. Elsőnek megtanult angolul, majd komolyan foglalkozni kezdett a különféle programozási nyelvekkel. Mára a legtöbbet ismeri és szoftvereket ír.
Én mindig megdöbbenek, amikor belegondolok, hogy apám lassan 55 éves és ennyire bonyolult nyelvezettel elboldogul.
Ha fiatalabb lenne 20 évvel, már rég kint lenne külföldön, mert havonta kap 2-3 állásajánlatot. -
-
Ősöm fél éve megmondta, hogy lesz még 400 forint az euró. Elindult a forint az új szakadék felé.
De minden szép és jó.Sáliláb.
Szép napot mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Androidos fejegységek
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest