Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Aktív témák
-
rarri
senior tag
válasz
ngabor2 #5094 üzenetére
Veszprémben is teljesen normális a közlekedés. Melóba busszal érdemes járni, máshová meg mindenhová gyalog megyek. Jót tesz a mozgás, úgyis lusta vagyok tornászni.
Az ablakunk alatt összeszedtem a szilveszter romjait. 387 csikket szedtem össze !
Számoltam.
Felettünk nagy buli volt, az biztos. Egy nagy szatyornyi szemét összegyűlt. Most legalább összeszedem azt a szemétmennyiséget, amit gyerek és kamaszkoromban elhajigáltam.
A sors fintora, hogy soha nem cigiztem, de már több mint 1000 csikket összeszedtem a ház körüli takarítások során.
Nem baj, majd felnőnek a felettünk lévő kamaszok is egyszer.
És most megiszom a jól megérdemelt kávémat ! -
ngabor2
nagyúr
debrecenben is hasonló a helyzet: el lehet jutni általában a pontból b pontba tömegközlekedve. anyagilag a tömeg jobban kijön, kényelmileg nem biztos.
ha bicajozásra alkalmas idő van (T>0°C, csapadék nincs, vagy minimális), akkor azzal járok. melóhelyre 17 perc az út bicajjal, 30-35 perc villamossal + gyalog.
-
tildy
nagyúr
Szegény Esmein, ilyenre kelt.
Hatásosra sikeredettAzt mondta ez annyira sz.r erre muszáj kikelni az Ágyból.
-
Froclee
őstag
Meghalt Travolta fia, ha valaki nem olvasta volna
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #5083 üzenetére
Az jó lenne! Most jobb, hatott a gyógyszer.
-
nike_
addikt
Sziasztok!
(Nem most keltem, csak most értem géphez)
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #5086 üzenetére
lényegében próbaidőnek is felfogható, igen
meg nem vagyok hajlandó azért felvinni, hogy szétverjék. havi 40ezres benzinköltségemet kb 15ezres bkv bérlet + bp-kmét buszozási költséggé csökkentettem, ez egyáltalán nem elhanyagolható.
a sok hátránya mellett én meg vagyok elégedve a tömegközlekedéssel. szinte bármikor, szinte bárhova, ésszerű kereteken belül el tudok jutni, nincs kavargás, nincs eltévedés, nincs dugó, és még sörözhetek is -
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #5086 üzenetére
Budapesten még sok esetben elég elfogadható a tömegközlekedés. Addig , amíg én fél óra , mire elérek a nagyvárad térről az Örs vezér terére, kocsivalis, és blkvval is, munkahelyről nem is slva, ahova a bkv 25 perc alatt elvisz, kocsival hétköznap lenne vagy 45 perc, addig én inkább bkvzom.
Kocsimat eladtam. -
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #5083 üzenetére
ahhoz kellene még némi pénzmag, amivel nem rendelkezem, hitelt pedig nem vagyok hajlandó felvenni. meg persze nincs is szükségem másik kocsira, hisz a jelenlegire sincs igazán. úgyhogy az el lesz adva, aztán majd meglátjuk, hogy bírom.
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #5080 üzenetére
szüleim gajdultak meg
ha nekem kellene autó, azt ők nem nagyon nézegetnék, mert érteni nem értenek hozzá, közük meg nem sok van hozzá, hogy mire költöm a pénzem. de nekem nem vétel, hanem eladás lesz hamarosan
-
bnss
veterán
Sziasztok!
Megint a lábfájás, jól indul az év.
-
kételkedem
addikt
Mosás előtt a zárakat fújd be pl wd40-el, vagy ragaszd le szigszalaggal. Az ajtóknál levő gumi tömítéseket kend át pl glicerinnel, szilikonnal, wd40-el. Mosás után száraz ronggyal töröld le a vizet a gumi tömítésakről. Ha van fűtött garázsod, akkor nem kell törölgetned, csak hagyd nyitva az ajtókat éjszakára.
-
t1
veterán
Ha lemostam mosóban a kocsit akkor befog fagyni?
Olyan mocskos h hánynom kell tőle.
-
Str8 sk8r
őstag
...ezt én is olvastam a rádióba...
...
...off: mindjárt vége a müszakomnak. on...
...
...LL ked M: érdekes: oda pedig visszahúz a szivem...
...de tényleg pár év alatt felörli az embert...
...ngabor2: az RDS tunerek már képesek digitális kijelzőre kiírni bizonyos infókat...
...időjárás, forgalom, rádióműsor, bioritmusodat is szétcseszik a nők...
...
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #5058 üzenetére
Sőt, még a bioritmusodat is szétcseszi. Ezek ilyenek, hallod.
-
rarri
senior tag
Kedvet kaptam hogy sétáljak kicsit ,úgyhogy most búcsúzom.Később jövök !
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
kételkedem #5070 üzenetére
...válasz az #5068-ban...
...engem nem a szívem húzott vissza, csak amikór elegem lett belőle a szórakoztató iparba léptem át, és ott nehéz volt bírni az iramot...bár nem is ez volt a fő ok, hanem a főnökség nemtörődömsége...ha valami probléma akadt, azt mondták old meg...viszont ha a pénzről volt szó, mindig az volt, hogy nincs bevétel...de a "Hajógyárin" a Dokk bistróba, meg a Stúdióba?
...többszáz millás bevételek mellett alamizsnáért güriztünk...
...igen...a szerkesztést én is szeretem használni...
...
...jó sétázást rarri...
-
kételkedem
addikt
válasz
Str8 sk8r #5068 üzenetére
Azt tudom, hogy már jó régen otthon van, és azt is, hogy műtét, kezelés várt rá. De mi történt a kezével? Elesett, vagy valami más?
A szívem nekem is visszahúz, lehet vissza megyek, ha kapok egy jó ajánlatot.
Húsdaráló? Nem aprózza
Sikerült annyiszor szerkeszteni a hsz-at, hogy hármónkon kívül nem sokan fogják érteni, miről beszéltünk.
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #5066 üzenetére
Az kemény lehetett. A Balatonon is szinte minden évben beszakad valaki alatt a jég sajnos. Persze ahhoz nagyon be kell menni.
Én régebben imádtam korcsolyázni, olyan 16 éves koromig sokat mentünk Pétre a műjégpályára. Berakattuk a Beatricét, ittuk a forralt bort, vagy ami volt, és állatkodtunk.De szép is volt....
Str : Komoly lehet az a kézsérülés, ha ennyi ideig gyógyul. De bízzunk benne, hogy az az 1-2 hónap gyógyulást hoz Aninak.
-
Str8 sk8r
őstag
...igazábol nincs is mit csinálni...
...majdnem egész műszak alatt a gép elött ülök...
...csak hát igen, a munkaidő beosztás...
...
...Ani most volt újabb kötözésen, de még egy darabig(1-2 hónap) bíztos otthon marad...
(kár hogy nincs "egyik szeme sír, a másik nevet" szmájli)...viszont így többet lehetünk együt...
...
...LL ked M: én már egyszer abbahagytam kb 3 évre, de aztán visszajöttem...
...
...#5067: ez így igaz...ha lessz baba, lehet másik melót kell néznem...
...
...#5070: belenyult a húsdarálóba...
...
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #5066 üzenetére
Az tökjó.
Str-nek még nincs gyermeke, talán így kicsit könnyebb neki , hogy akkor aludhat szabadidejében amikor akar. / vagy nem ?
/
Tök érdekes volt végigolvasni a Mi történik velünk a halál után c.topikot!
Az se lenne rossz, hogy " van e élet a halál előtt"
-
kételkedem
addikt
válasz
Str8 sk8r #5064 üzenetére
16 évig végeztem hasonló munkát. Se hétvége, se húsvét hétfő, se karácsony. Két éve váltottam, most nagyon élvezem a 07:30-16:30-ig tartó munkaidőt és a heti 40 ledolgozható órát.
rarri: A téli sportok csaknem teljesen kimaradtak az életemből. Gyerekkoromban mikor először adtak a lábamra korcsolyát olyan helyre merészkedtem a tó jegén, ahova nem lett volna szabad. Beszakadtam. Szerencsére az a lány akire rá voltam bízva több felnőtt segítségével kiszedett. Az egészből arra emlékszem, hogy sütőben melegítik a lábamat
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #5063 üzenetére
Nálunk Bettikét viszi az apja minden nap korcsolyázni egy közeli tóra.
Imádja Bettike. Többen mennek, és ezért nem megyek velük , és a korimat is más használja ilyenkor. Hihetetlen, hogy a több mint 20 éves Salvo korim olyan állapotban van, mint annak idején, csak élezni kell időnként.
Str: Az jó meló lehet.
/ bár az időbeosztás annyira nem / Ani mikor mehet dolgozni?
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
kételkedem #5063 üzenetére
...nem teccik, de olyasmi...
...én olyan portás-szerü vagyok, aki a telepen adódó feladatokkal is foglalatoskodik: pl áruátvétel, teherporta, tehermérés, stb...papír újrafeldolgozó telepen...van szolgálati "Rex fülügyelő" is...
...ünnepek alatt dec 20-tól 24/24, de munkanapokon "csak" minden másnap 14 óra éjszaka...
-
kételkedem
addikt
Csak a munkahelyemig sétáltam, de jól esett.
Délig dolgozok, ebéd után kimegyek a gyerekekkel és a vizslával csavarogni egy kicsit. Jót tesz a testnek és a léleknek.Str8 sk8r biztonsági őr, rendőr, tűzoltó, vagy valami hasonló tetszik lenni? Szolgálati kutya, éjszakázás...
-
rarri
senior tag
válasz
kételkedem #5060 üzenetére
Jó reggelt neked is, és mindenkinek !
Nálunk ragyogóan süt a nap , mínusz 7 fok van.
Jó érzés lehetett a friss hóban sétálni.
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #5058 üzenetére
Éjjeli bölcselet, de még így reggel olvasva is érdekes.
Jó reggelt mindenkinek!
-10°C van, a lehullott 2-3cm hó csodásan recsegett a talpam alatt.
-
BlacKSouL
addikt
Nem ittam sört, még érlelem. Most viszont alszás..
-
FehérHolló
veterán
A barátnő az a fajta entitás, amely a saját racionális elképzeléseidet lerombolva hajszol a vesztedbe.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #5055 üzenetére
Jó meglátás, eddig akkor 2 szavazat az igenre
Győzködöm még magam kicsit aztán szisszen a kupak.
Jaaa, igen, persze, hogyne akarnék, csak sajna túlságosan ide vagyok kötve ehhez a ... városhoz. De ami késik nem múlik, valamikor úgyis beiktatok egy kis kiruccanást.
Előtte szólok mindenképp.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
RexpecT #5052 üzenetére
Igen, majdnem pontosan annyit
Na lassan nekem is le kéne dőlnöm. Se pizza, se nő, se sö... hoppá, van egy barna Gösserem.
Ááá, de ilyenkor már nem kéne innom. Győzzetek meg hogy igyak vagy ne.
Winner: Sajna nem valószínű, most a szombati munka miatt, utána pénteken meg elképzelhető hogy vizsgám lesz, még nem tisztázott. Meg a péntek nekem amúgyis rizikós, mert 16:30-ig melóban vagyok, és csak úgy tudok időben elkapni valami buszt, hogyha már nem megyek haza onnan, hanem elcsípek arrafelé jövet egy pesti járgányt. Merthogy lett volna valami esemény?
-
FehérHolló
veterán
Érdekes, hogy mindenki csak a kockáknak való feladattal foglalkozott.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
BlacKSouL #5042 üzenetére
Valóban elbaxtam. A sör a hibás.
Az adatokból az jön ki, hogy 5,09x akkora az új, mint a régi...
120-640?Esmi: mi úgy szoktuk valaha, hogy olyan helyen rendeltünk, ahol két nagyhoz adtak egy ajándék kicsit. És mi is ketten voltunk rá... Mondjuk az egyik Foglalt Név kolléga volt.
Viszont most már tényleg szunya. Pá.
-
bolondember
MODERÁTOR
na, egy komoly kérdés:
-tudtok valahol BP környékén szállodát, 2 csillagtól felfelé, ami aránylag csendes helyen van? Hosszú hétvégére mennénk, semmi velnessz ilyen, csak kikapcsolódás?
köcce
-
Esmein
nagyúr
akkor matekos kérdés, abszolút nem kockáknak:
Melyik pizza éri meg jobban, ha van 30 és 45 centis változat, a 30 centis változat internetes kedvezménnyel 1071 ft, a 45 centis pedig 2061 ft, de ha 2 db 30 centist rendelek, akkor 1900 forintba kerül csak. Feltételezzük, hogy mind a két méretnél azonos a szélek mérete a pizza átmérőjéhez arányosan. -
RexpecT
addikt
200 GB a régi az új meg 1 TB.
Mod:
Erre meg elmegy aludni.
Mod2:
Jah lehet csak elköszönt -
BlacKSouL
addikt
válasz
elmoraan (r) #5040 üzenetére
Na hát az a 20 az nem pont annyi, de 5 1/3 -szorosa ha pontos akarok lenni
Mármint a névleges. A tényleges meg 5,228.
Jóéjt..! Mindenkinek aki elmegy aludni. Én még nem..
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
BlacKSouL #5039 üzenetére
Akkor jó, mer' én pusztán csak azért kérdeztem, mert így sörözés után arra jutottam, hogy az első feladatban éppen eggyel több az ismeretlen, mint ahány egyenletet fel lehet rá írni...
A nem kockáknak való kérdésben meg több adat van, mint amennyi kell. De engem nem zavar, csak gondoltam szólok.
Mod: hát most nem a kockaság miatt, de nekem az jött le, hogy az új 20x akkora, mint a régi. Na, ebből a kockák már biztos tudják.
(Kettővel kevesebb sör, és lehet, hogy még én is tudnám.)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
elmoraan (r) #5037 üzenetére
Rejtett pluszpont lehetőséget megtaláltad.. De nem árulom el
#5039: Ez is egy jó meglátás, de ismerve a jelenleg szokványos méreteket kockák néhány próbálkozásból kitalálhatják
-
ádyz
addikt
válasz
bolondember #5033 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Remek matekos szöveges feladatok by Bleki
:
Kockáknak:
A régi vinyómon 8% szabad hely volt, ideje volt egy új vinyó vásárlásnak. Meg is kaptam karácsonyra. Fogtam az adat jellegű anyagokat, és elkezdtem átpakolni az újra, hogy a régit meghagyom rendszernek, bár az a lassabb, de kisebb is. Kezdetben 8% volt tehát szabad a régin, és 100% az újon. Átpakolás után 64% lett a szabad hely a régin, és 89% az újon. Kérdés tehát, hogy mennyi adatot pakoltam át, és mekkora a két vinyó névleges tárkapacitása? Pluszpontokért a vinyók tényleges NTFS formázott és egy kötetté particionált pontos, MB-ban megadott kapacitása is kérdés.Nem kockáknak:
Mennyi az egész, ha az 1/4 és az 1/3 közötti különbség 8 1/3 (kerekítve 8,333334), És az 1/4 és 1/3 valamint az 1/3 és az 1/2 közötti különbségek növekedése(különbsége) is szintén 8 1/3.Megoldásokat PRIVIBEN kérem először
-
Esmein
nagyúr
válasz
bolondember #5033 üzenetére
na hát az nem nagyon van neki
Megmondta, ha rózsát viszek, vigyek plüssállatot is, meg egy tégely vazelint, azzal küldi előre a plüssállatkát, hogy a rózsa ne fájjon
á... a plüssgenyót... a csajszit már eléggé unom, simán nem hiányzik, ha 30-40 percre egyedül hagy... (mondjuk többet nem nagyon birok ki)
-
Esmein
nagyúr
a multkor jártunk az IKEAban és kiszúrtam ezt a tündéri rózsaszín plüssgenyót, persze meg is kaptam, hogy akkora homár vagyok, mint ide Houston
Kb kétszer mentünk vissza miatta, a végén az lett, hogy nem vettem meg, de most megkaptam a csajszitól és imádom
(bár szerinte még mindig mehetnék a hőszolgáltatóhoz tartalékos munkatársnak
)
Szerk : Én tudom amit tudok (Buja vágyak vonala , neked áll már? stb. stb...) De neked ahhoz még sokat kell gyúrnod , hogy oda mehess dolgozni
Tildy
-
7
addikt
No... nincs valami jó kedvem, de talán idővel változni fog. Túlvagyok ma egy hosszú és fárasztó beszélgetésen, aminek a végén olyan döntés született, amiről fogalmam sincs, hogy jó-e. Erősen gondolkodom a megváltoztatásán. Majd kiderül.
Mindenesetre jóccak, majd leszek valamikor kedd magasságában. Sziasztok!
-
bolondember
MODERÁTOR
csúcs...
felteszem az SP2-őt a gépre, reboot után meghal az USB... persze se lap típus, se semmi, tehát most.. :S
ehh
-
bnss
veterán
Jó éjt mindenkinek!
-
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #5022 üzenetére
-
pohár
félisten
válasz
Winner_hun #5022 üzenetére
Ffffúúú te mocsok
-
pohár
félisten
Az új pólómban
-
-
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #5017 üzenetére
Értem.
Én sem. -
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #5013 üzenetére
A polákot nem adtad el?
Miért hittem ezt...
-
nike_
addikt
Léptem, sziasztok!
-
Winner_hun
félisten
válasz
bolondember #5009 üzenetére
Nem, erről
Amúgy az nem is narancssárga
Ja és polákon amúgy sincs műszakiBár lesz. Amikorra meg meglesz, remélem lesz jó sok hó, na akkor az elmaradt km-eket beleteszem, az ziher
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
bolondember #5009 üzenetére
Van már a Motkánynak vétéi.
-
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #5007 üzenetére
Polák forevö.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #5007 üzenetére
micsoda?
most nem a narancssárga hátizsákról beszélünk?!
elmegyek exnek kíndózét hegeszteni...
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
bolondember #5006 üzenetére
...lehet hogy nő van a dologban...
...vagy 4. napja iszik...
...
-
Winner_hun
félisten
válasz
bolondember #5006 üzenetére
Az hogy hideg van benne az nem érdekel, fűtést feltolom és pár perc múlva már jó idő van benne. Igaz nem olyan gyorsan mint a kispolákba, azt felülmúlni lehetetlen
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #5004 üzenetére
akkor nincsen kedved beülni a jégverem "verdába"...
-
nike_
addikt
válasz
Winner_hun #5004 üzenetére
Akkor egyszerűen lusta vagy.
-
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #5001 üzenetére
Akkor benzin hiány?
Aktív témák
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera +ISY tartozék készlet
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Asus Rog Zephyrus Gamer laptop gyönyörű állapotban.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest