- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
BlacKSouL #33298 üzenetére
Amúgy tényleg, mi is bekentük a tarkónkat, nagyon komoly a cucc
Szájvíz helyett is jó cucc, egy pohár vízbe 1-2 csepp és erősebb és tartósabb mint bármelyik szájvíz
Meg sportolás után ajánlott, serkenti a tejsav felszívódásátSzóval jó lenne ha valakinek kellene két ilyen kis csepp és már megy is a pénz a 3. példányért
-
tibi666
senior tag
miért van az, hogy sportolás után gyakran fáj a fejem?
-
pohár
félisten
Szép estét!
Nem jár valaki holnap vagy holnapután a Hungexponál? (asszem ez a neve, a 100-as busz visz ki oda)
Az "A" épületben egy nő árult valami mentakivonatot, 1db 3000ft, 2db 5000ft és kapsz egy harmadikat ajándékba (szemcsepp méretű üvegcsében van), és így a 3db kijön 1600ft-bólNincs olyan akinek kellene két darab ilyen mentakivonat? Utalok neki 1600-ot a harmadikért plusz posta
Amúgy nagyon durva a cucc, természetes mentakivonat, nem szintetikus, fürdővízbe kiváló, fejfájósoknak kitűnő tarkóra kenve, és elvileg a magas vérnyomást is kontrollálja
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #33291 üzenetére
jaaaaaaa, hogy ööö, izé, hogy ööö... még mindig nem értem.
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #33291 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #33289 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
A chevrolet spark reklámot magyarázza már el nekem valaki.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #33272 üzenetére
50... de én vagyok a hülye, hogy nem szálltam ki időben...
Hadd idézzem tanult kollegám ide illő válságversét!
(csak 2sor a válság miatt)csiribiri, csiribiri jóisten,
nem hogy lóf*sz, ló sincsennálam békateszt van ;Đ
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #33281 üzenetére
öööö.
hát, mikor lejött és elkezdte telepíteni, én ujjongtam egy sort... Ekkor közölte a két macskával, h "Apátok megőrült." és visszaült olvasni.
tehát röviden a válaszom: nem kimondottan...
ejnye milyen sokáig telepíti a patchet, fujj!
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #33275 üzenetére
Ha esik, akkor már essen annyit, hogy frissüljön fel a környezet. Pláne itt, a Mecsek lábánál, ahol tejszerű szmog szokott letelepedni a városra.
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #33280 üzenetére
Orsi is ilyen lelkes?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #33278 üzenetére
nem bétateszt lesz az nekem, hanem öröm és bódottá!
download: 97%
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kételkedem #33278 üzenetére
Nem tudok érdemi választ koholni, mert Guetta mindig mondja, hogy It's gettin louder and louder és olyan piszok fülbemászó, hogy nem hagy mást idebe. Még a velőt se
-
kételkedem
addikt
válasz
hoffman_ #33276 üzenetére
velőt eszel?
BE: te bétatesztelsz? mázlista!
Olyan jó, hogy a Forint gyengülésének mindig van valami oka! A görögöktől kaptuk a kultúrát, a művészeteket, a demokráciát, a görög joghurt receptjét és a forint gyengülését...
Szabolcs vezér bronzszobráról lelopták a kardot. tudom, hogy bagatell, engem mégis felháborít. Bakker, tényleg semmi sem szent. Lélekharangtól a szobrokon keresztül a trafókig mindent ellopnak!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
megjött a StarCraft II béta-tesztre a kód..
asszem most minden más játék el lesz felejtve jó ideig!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kételkedem #33275 üzenetére
Mondanám, hogy nem csak ráhibáztam, hanem én ezt tudtam, de ugyse hinné el senki
(azért nem komoy?) Lassan le kéne ülni tömni a buksit. Ésszel..
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Szögezzük le, hogy baj van a térézékelődéseddel, mert én biza messziről jöttem
Bár igaz, hogy neked van ide kulcsod, de ki tudja, hogy ma délután pl. hol jártál, ezért jelenesetben te is messziről vagy jőve
-
bnss
veterán
Szép estét! Megint lóg az eső lába, mondjuk jól esne egy kis frissítő eső.
-
hoffman_
nagyúr
Messzriől jött ember mit sem ért az elmúlt pár hsz konverzációjából, mindenesetre aranyos
-
tildy
nagyúr
Én felajánlok egy szerény hajlékot neki, ha átutazna Anglián és nincs hol megszállnia.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33266 üzenetére
mindig is tudtam, h számító dög ez a kukac...
-
válasz
venember83 #33266 üzenetére
Szerintem nyisson egy folyószámlát, azután rakjon egy hirdetést hogy küldjetek pénzt, mert szegény vagyok, de internet meg azért van hogy munkát keressek. Talán lesz is pár adakozó lélek.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #33259 üzenetére
Nonono, ez azert nem teljesen igy van. kerdes mikor csinalta a fosulit/egyetemet. Nomeg ha maradt meg felhasznalahato allami feleve, azt elloheti mesterkepzesre, meg felsofoku szakkepzesre.... Masik normal alapkepzesre elvielg nem.
Mintha lenne kavaras azokkal, akik a bolognai rendszer elott kezdtek...
Annyira hulyen van megfogalmazva, pl ezt most talaltam:… és a jelentkezést megelőző képzés államilag támogatott, de a jelentkező – már szerzett abszolutóriumot, ugyanabban a képzési ciklusban a jelentkező akkor sem vehet részt újabb államilag
támogatott képzésben, ha a támogatási idő felhasználására vonatkozó szabályok alapján az adott
képzésre rendelkezésre álló támogatási időt nem használta fel. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy
– amennyiben a jelentkezőnek még maradt a támogatási idejéből, azaz a 12 félévből – másik képzési
ciklusra jelentkezzen, államilag támogatott képzésre. Tehát abban az esetben például, ha a hallgató
abszolutóriumot szerzett valamely államilag támogatott alapképzésen, csak mesterképzésen vagy felsőfokú szakképzésen folytathat tanulmányokat államilag támogatott formában.… és a jelentkezést megelőző képzés költségtérítéses, az abszolutórium megszerzésétől
függetlenül jelentkezhet bármely képzési ciklusban államilag támogatott finanszírozási formára.
Figyelem! Azon jelentkezők esetén, akik 2006. január 1-je után kezdenek felsőoktatásban szerzett oklevéllel újabb felsőfokú tanulmányokat, és nem tudják igazolni, hogy tanulmányaikat költségtérítés
fizetése mellett folytatták, a támogatási időt illetően – bármely képzési ciklus esetén – azt kell vélelmezni, hogy hét félévet vettek igénybe államilag támogatott képzésként. E vélelemmel szemben a hallgató a beiratkozáskor igazolással élhet.Nos nekem van egy allami diplomam, meg egy koltsegteriteses, a koltsegteriteses az utobbi.
Azt irja :
és a jelentkezést megelőző képzés költségtérítéses, az abszolutórium megszerzésétől
függetlenül jelentkezhet bármely képzési ciklusban államilag támogatott finanszírozási formára
Ez aztan eleg erdekes.
Tehat mivel a masoddiplomam koltsegteriteteses, ezert elvileg jelentkezhetnek meg 5 felevnyi allami kepzesre? Akar alapkepzesre is Erdekes... -
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló #33261 üzenetére
Jó, azt hiszem már értem. Köszönöm a szájbarágást
Azért voltam ennyire rácuppanva, mert ma volt a matek... és minde vágyam, hogy bekerüljek/bent maradjak a BME-n, de 2 éve matekozom, és fél éve jöttem rá, hogy BME-t szeretnék... Szóval ma volt a matek érettségi, és nem lett olyan jó mint vártam, bőven nem lesz 95% - pedig a tudás benne volt, és ez dühít annyira
- és most rezeg a léc, pláne, hogy mindenhol azt hallja az ember, hogy emelnek, emelnek, emelnek...
mod:
Most azzal is bajok vannak, ami vicces, mert nagyon nem vagyok hülye.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló #33259 üzenetére
(nem történt semmi)
De akkor máshogy teszem fel a kérdést, hoyg lásd, mégis igazad van és hülye vagyok. Ha én tavaly írom az érettségit (ergó 355 a ponthatár), de nekem 369 pontom van, akkor hogyan kerülök be államira, ha 15 hely van támogatottra?
De ettől eltekintve is, akkor 355 - köszönöm
-
FehérHolló
veterán
Igaz, nem is a BME-n.
hoffman_: Elnézést, hogy úgy leszúrtalak. Először azt mondtad, hogy nem találod sehol, és nem azt, hogy ellentmondásokba ütköztél. A kettő között lényeges különbség van.
Másoddiplomás = már van legalább egy diplomája, tehát végzett már valószínűleg államilag támogatott képzést. Így kiesett számára az állami támogatás lehetősége. (Feltéve persze ha az összes államilag támogatott félévét kilőtte.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló #33256 üzenetére
Lehet, hogy tényleg hülye vagyok. Ezt fejtsd ki nekem kérlek. Vagyis várj. Tisztul. Írok, ha mégsem látom.
mod: Jól értem?
Tehát 355-től van az állami? De azért van sok 373, mert sok a 2. diplomás. Nem tiszta, mert az első diplomások, akkor simán bent vannak a 355-ös keretben.Valami itt nekem jön át
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FehérHolló #33254 üzenetére
Én sem akarlak Téged elkeseríteni, de nem vagyok olyan hülye, mint amilyennek hiszel.
Ez egy fantom év... 3 különböző helyen találtam már meg interneten - de rosszak. Ne mond már nekem, hogy államira felvesznek 355 ponttal, de ha költségtérítésesre mész, és fizetsz szemeszterenként 270.000 forintot, akkor már 18 ponttal több, azaz 373 a ponthatár
... mert biza mindenhol ez van fent.
De ha Te ezek mögé látsz, és tudod, hogy a 373 fals, vagy hogy nem cserélték fel véletlenül, akkor köszönöm Neked, mert a 355-nek nagyon, de nagyon örülnék
Úgyhogy tessenek még segíteni!
-
FehérHolló
veterán
válasz
hoffman_ #33252 üzenetére
Alapképzés:
Mérnök info: 373
Villanymérnök: 355Mester:
Mérnök info: 46
Villanymérnök: 45Nem akarlak elkeseríteni de ha nem találtad meg felvi.hu-n a linket (ami egyébként egy nagybetűs almenü is egyben), akkor nem biztos, hogy erőltetni kéne a dolgot.
NoLF: Egy korrekt Matlabos fékezési modell összeállítását a BME Közlek karán több hallgató csinálta több féléven keresztül TDK keretein belül. Ebben a gumi paraméterei még nem is szerepeltek. Azóta lehet, hogy az is elkészült. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy ha csúszik, akkor rövidebb úton áll meg.
Mint az előző hozzászólásomban említettem, az én tudományom itt kimerült, nem értek annyira a témához, hogy megdönthetetlen érveket hozzak fel. Csak a neten fellelhető tesztek alapján kötöm az ebet a karóhoz. -
fokukac
nagyúr
király ez a nap. kiszámolni se merem, mennyit buktam a tőzsdén...
-
hoffman_
nagyúr
Nem sok esély van rá, de hátha tudtok segíteni. Nagyon fontos lenne tudjam, mert neten sehol nem lelhető fel.
A BME-VIK tavalyi ponthatárait keresem, nappali tagozaton, állami támogatással. Nem találom sehol, és fontos lenne.
Kérlek segítsetek!
-
frame>24
addikt
Levél "fentről:"
(...)
Igazolás felmutatásával, vagy "BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGEM TUDATÁBAN NYILATKOZZAM, HOGY AZ EMLÍTETT IDŐSZAKBAN NEM VOLT JÖVEDELMEM."időszak:
2009.09.30.-2009.09.30. () ugye akkor épp munkahely váltás volt.
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #33248 üzenetére
ha nekem valaki be akarja adni azt, hogy egy csúszó kerék kevesebb ellenállással szembesül mint egy gördülő, megeszem a kalapom.
vagy a söröskorsóm, vagy mi az.
amennyiben viszont esetlegesen nem jól értelmeztem a mondandód, akkro elnézésedet kérem
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33248 üzenetére
első bekezdés: rég volt fizika, de erre nem vennék mérget...
-
FehérHolló
veterán
válasz
bolondember #33244 üzenetére
Ööö. Ha satuznak a kerekek, akkor nem gördülnek, ezért nincs gördülési ellenállás, csak csúszási súrlódás, ami köztudottan kisebb/egyenlő a tiszta gördülés esetén fellépő tapadási súrlódásnál/-sal.
Én azt hiszem befejeztem, elfogytak az érveim.
öregapám: Én épp 4 hónapot töltöttem egy fékrendszereket fejlesztő multi cégnél fékrendszer diagnosztikai szoftverrendszert fejlesztve.
Én is egy mocskos bérenc vagyok, hogy itt fényezem az ABS-t.
Igaz, hogy köze nem volt a munkámnak az ABS-hez, de mindegy. Azért jól esett.[ Módosította: dabadab ]
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #33245 üzenetére
Mert minden tesztelő autó- és ABS-gyártók bérence...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33245 üzenetére
szerintem meg ott inkább a fékek közti különbség a döntő, nem az elektronika.
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #33241 üzenetére
Egyrészt nem azt mondtam, hogy minden esetben rövidíti a fékutat.
Másrészt pedig utánanéztem most. Több forrás állítja tesztekkel megerősítve, hogy az esetek többségében ABS-szel rövidebb a fékút. Egy teszttel megerősített forrás sem hozta ki az ellenkezőjét.
Bár az teljesen biztos, hogy egy Suzukiban lévő ABS nem olyan hatékony, mint egy S szériás Merciben működő. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33239 üzenetére
ha satuznak a kerekek, megnő a gördülési ellenállás is, ami még rövidebb fékutat eredményez...
-
Dylen
senior tag
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #33239 üzenetére
Ez való igaz, csak az ABS rendszer sokszor túlságosan elveszi a fékerőt, így szinte szabadon gurul a kerék, így pedig bár irányítható marad a jármű, de bizony megnő a fékút.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33238 üzenetére
ha ezt is elértem, akkor örömbódottá!
-
FehérHolló
veterán
válasz
bolondember #33237 üzenetére
Pont az a helyzet, hogy akkor maximális a fékezés hatásfoka (és minimális a fékút), ha a kerék fékezés közben tisztán gördül a talajon. Ezért nem szabad, hogy kipörögjön, vagy blokkolódjon.
Ja, ne az aszfaltot nézd, hanem mondjuk a földes/kavicsos utat.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #33237 üzenetére
Te most le akarod rontani az albínó varjú elégedettségi faktorát? Ejnye.
Amúgy persze igaz, amit írtál.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33232 üzenetére
ABS NEM optimailizálja a fékutat.
NEM, NEM és NEM.forogni fog a kerék és irányítható marad a jármű, de nem egy eset lehetséges, h hosszabb lesz a fékút.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33222 üzenetére
szerintem [link]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #33232 üzenetére
ajajj... fehér holló elégedett. ez az álmoskönyv szerint semmi jót nem jelent...
-
FehérHolló
veterán
válasz
bolondember #33215 üzenetére
Hát igen.
Kipróbáltam az új monoblokkom és a fékeket a cangán. Nagyvárad tér -> Mester utca -> Szabadság hídon át -> Árpád híd táv oda-vissza 50 perc. Kellemes volt, sokkal jobban lehet tekerni a kicsikét. A fékek pedig úgy fognak, hogy szükségem lenne ABS-re a fékút optimalizálása érdekében.
Egy szó, mint száz: Elégedett vagyok. -
Dylen
senior tag
15én megyek vitorlázni a balcsira
-
ngabor2
nagyúr
köszi a válaszokat, akkor egy határozott talánt megszavazok belőlük.
lorcsi: volt is, lesz is reggel még. remélhetőleg
-
-
ngabor2
nagyúr
jó reggelt. történt valami a héten? vagy fog?
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #33221 üzenetére
Te nem tudsz egyértelmű szöveget alkotni, és még én vagyok a helikopter?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33220 üzenetére
Te nem tudsz szövegértelmezni és még én vagyok a helikopter?
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #33219 üzenetére
Inkább te fejezd ki magad egyértelműbben...
Mondjuk francia nyelvtanfolyamra mennék...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33217 üzenetére
csinálni=elvégezni
menj el még egy kozéphaladó nyelvtanfolyamra..
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #33217 üzenetére
magyarhangja: Kócos
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #33216 üzenetére
Idióta webes trainingeket kell tartsunk. Az egyik tömegpusztító-fegyveres felsorolással kezdődött...
-
bolondember
MODERÁTOR
idióta vebes trenyákat kell csinálnunk - az egyik tömpuszfegyes felsorolással kezdődött...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33214 üzenetére
maradjunk annyiban, h benézted?
-
FehérHolló
veterán
válasz
bolondember #33207 üzenetére
Hát nem tudom. Valami ötlet?
Egyébként bocs. -
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #33210 üzenetére
Nem tudtam, hogy nem szabad danolni
BE: Miért, mondta valaki, hogy hát?
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #33204 üzenetére
Nem ma jelenik meg. Ma jelentették be, hogy mikor fog megjelenni. Vagy ma jelentették be, hogy mikor fogják bejelenteni a megjelenését? Fene tudja...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33204 üzenetére
hol írtam, h MA jelenik meg?
csak annyit, h megvan a megjelenés időpontya.
-
NoLF
veterán
Schmetterlingsflügel
Lösen den Sturm aus
Was ich mach wird weite Kreise ziehnIch bin was ich tu
Kommt zurück auf mich zu holt mich ein irgendwann
Sind wir wieder zusammen -
FehérHolló
veterán
válasz
bolondember #33195 üzenetére
Ha valóban a Starcraft2-re gondoltál, melyik párhuzamos univerzumban jelenik meg ma?
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #33201 üzenetére
jóvan, igaz
én úgyis mindig Q3-at játszottam, kit érdekel az SC
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Makulátlan! HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Fémházas "Kis Gamer" Laptop 13,3" -50% i7-1185G7 16/512
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- Edifier MR4 2.0 Aktív hangfal / Fekete
- Garmin Marq Captain (újszerű, ful szett + extra szíj)
- 2db Asrock H110M-HDV, 8GB RAM, G4400 + hűtő
- ASUS TUF 2 év Garis Brutál Gamer Laptop 16" ! Ryzen 9 7845HX 24x5.2Ghz! 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070
- Lian Li SL120 V2 ventilátor szett - 4 db normal + 3 db reverse blade + vezérlő, kábelek, újszerű
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest