- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
Aktív témák
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #33199 üzenetére
és ez most hogy jön ide?
amit Bubu linkelt, azt meg végképp nem értem -
Dylen
senior tag
válasz
bolondember #33195 üzenetére
az mi?
-
zolynet
veterán
boccccssss
akkor egy kis ellentámadás, tegnap ezeket a borokat kóstoltam:
Bősz A. fehér karadkával nyitottam - nem számítottam jóra, de nagyon rendben volt
Corint Cab. Sauvignon Res követte (chilei) - odab@szott
Gere Cab. Franc-Merlot - ez is nagyon rendben voltsok savra kell egy kis sör gondoltam, azaz kellene, mert nincs sok savam, hisz csak kóstoló volt, 1dl, sajnos
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #33191 üzenetére
Ez most ez miezez? Veled van az Erő, hogy ilyen szuggesszíven próbálod nyomni?
RitkaMadár:
-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló #33185 üzenetére
-
Dylen
senior tag
válasz
bolondember #33178 üzenetére
a fejekben
-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló #33185 üzenetére
A fehér holló ritka madár. Egyszer, régen itt is volt egy, de már nincs. Áldozatul esett egy felbőszített medve dühének...
És vége szakadt filozófusi pályafutásának is...
-
zolynet
veterán
nem tudom miről volt eddig szó de én most erre gondoltam:
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #33181 üzenetére
és ha urológus lenne, mekkora szopás lenne...
-
Dylen
senior tag
válasz
Bubu79 #33175 üzenetére
Nem értem miért mondod ezt, a bill-ek szinte ugyanolyan nagyságúak (de mostmár le fogom mérni
), csak épp nincs rajta minden, ami a nagyokon és nincs üres tér.
A filmek meg teljesen élvezhetőek, de nyilván nem gyűrűk urát és avatart kell nézni rajta.
Szóval nekem remek, mert én is kicsi vagyoktope: nincs rá okod
-
Bubu79
addikt
Mert Te kecses Vagy és nőies - én viszont bár nem vagyok egy Góliát, mégsem tudok csakis és kizárólag egy billentyűt leütni rajta még a legkisebb ujjammal sem, mert három gomb egyszerre a minimum férfiember kacsója által.
Ezen kívül az egérmozit is kicsinek találom rajta.
Ráhibáztál, volt szerencsém rendszert telepíteni egy példányra - mire végeztem vele, erősen közel álltam hozzá, hogy a gazdájával együtt reptetem meg a nyolcadikról, ha még egyszer a szemem elé kerül
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #33168 üzenetére
ja, mert az ilyen viccnek túl durva lenne...
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #33156 üzenetére
öö, sejtem mire gondolsz, de nekem olyanom sincs
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #33166 üzenetére
A legjobb viccek sajnos teljesen komolyak.
-
Leeza
tag
válasz
FehérHolló #33163 üzenetére
Pl.
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #33161 üzenetére
Ez még szinte viccnek is jó...
-
Leeza
tag
válasz
BlacKSouL #33157 üzenetére
Nagyon nem vagy képben az ellenőrzésekkel kapcsolatban... Folyamatosan ellenőrzik őket, pont erről beszéltem. Ezért sem oda viszik az ilyen durva, egyértelmű forrásból származó dolgokat, hanem eltűntetik ott, ahol nincs kint semmiféle cégtábla. Úgyhogy szigoríthatnak tovább, nem érnek célt vele.
A büntető tételekkel kapcsolatban van igazad, igaz, hogy nem ebben a témában, hanem úgy általában, az egészet át kellene gondolni... Egy gyorshajtásért lassan lelövik az embert az út szélén, halálos balesetet meg simán meg lehet úszni, a sikkasztókról pedig jobb nem is beszélni, vicc az egész. Keresnek egy céltáblát, elvitetik vele a balhét, a nagy halak pedig vígan úszkálnak tovább.
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #33157 üzenetére
Elsőkézből hallottam a következő történetet attól, aki a kárelhárítást vezette:
Egy roma a "pózna" tetején, kezében spéci, hosszú nyelű hidegvágó. Rendőr észre veszi, azzal a tölcséres hangerősítővel (nem jut eszembe a neve) felkiabál neki, hogy azonnal jöjjön le.
A roma lejön, rendőr kérdezi, hogy mégis mi a francot képzel, mit csinál? Hát a tezsvírét kereste, azért mászott fel, hogy messzebbre lásson. Hogy minek a hidegvágó? Hát itt az út mellett vágják vele a belógó ágakat. Rendőr nem tud vele mit kezdeni, elmegy. Pár óra múlva az áramirányítónál látják, hogy párszáz méternyi vezetéken nincs áramszállítás, pedig jó lenne, ha volna. Így működik ez, pedig az ipse tetten lett érve. Persze a járőrt utána elővették, de nem sokat ért. -
-
BlacKSouL
addikt
ööö, értem, de én úgy gondolom, hogy a legálisan működő telepeket folyamatosan ellenőrizni kéne, akik meg nem bizonyítható forrásból értékesítenek tovább anyagot, azokat meg irgalmatlanul megbüntetni, vasraverni, kerékbetörni, felnégyelni. Ugyanis a tolvajokat ritkán kapják el. De ha nincs aki átveszi tőlük, ők se lopnak, mert nincs kinek eladni.
De erre állítólag nincs kapacitás, meg különbenis, leszarják. Amíg a törvényhozás nem szigorítja a büntetéseket, addig tényleg bárki bármit "büntetlenül" megtehet. LEgyen az sikkasztás, csalás, lopás, rablógyilkosság, bármi. Na és én ezt utálom. -
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #33149 üzenetére
Egy spéci, nem olyan drága keveréket, ami elvileg nem túl jó tüzelésre. Ettől függetlenül sok "rászoruló" megoldja ebből a téli fűtést, vagy eladja fűtőolajként, ugyanazon az áron.
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #33140 üzenetére
Milyen olajat nyomnak a trafókba hűtés miatt? Hagyományos motorolaj, vagy valami spéci drága cucc?
-
BlacKSouL
addikt
De azért levonhatom akkor a következtetést végülis mostakkor, hogy igazából nincsenek is színesfémtolvajok, és soha nem lehet/lehetett kábellopást kivitelezni?
-
kételkedem
addikt
Jó reggelt mindenkinek!
Annak is aki a mellett érvel, hogy a villanyászok engedték ki a füstöt a trafóházból, és annak is aki úgy gondolja, hogy a füstösök cserélték kisebbre a vastag rézkábelt!
-
Bubu79
addikt
válasz
FehérHolló #33140 üzenetére
Egy biztos, sántít a történet, de nagyon
Szia tope!
-
Szép napot a népnek
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #33138 üzenetére
Trafóban rohadt sok réz vezeték van és jobb esetben réz gyűjtősín az oldalakon, ami a két (legtöbbször különböző feszültségszintű) rendszerhez kapcsolódik. A réz drótot letekerni nem gyerekjáték, szakembernek is időbe telik. Ezeket utána manuálisan másikkal kicserélni lehetetlen. A síneket el lehet lopni, de ahhoz is valószínűleg hegeszteni kell, főleg a pótláshoz. Aki ilyet észrevétlenül kivitelez, annak grat. Ráadásul a lakók első dolga, hogy megnézzék, hogy mi van, amikor már 10 perce nincs áram. (A fenti műveletet nem lehet feszültségmentes állapot nélkül megcsinálni.)
Ha valóban lopásról van szó, sokkal valószínűbb az olaj, csak elszúrta vagy a tűzoltóság, vagy a hír írója.
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL #33138 üzenetére
LOL - látom nem voltál még igazán kábel közelében
Bár a réz és az alumínium "puhább" fémek, mint a vas, de ilyen keresztmetszetnél már azokkal is rendesen bírkózni kell, hogy oda menjen, ahová Te szeretnéd és nem egy emberes meló, hidd el.
Vasdrót hasonló keresztmetszetben, vagy esetleg fele, negyede keresztmetszettel? Egy egész horda küzdött szerinted azért, hogy látszólag melglegyen a spagóca?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79 #33134 üzenetére
De. Te viszont szemmel láthatóan nem vagy tisztában a fémek árával.
Szereznek pár méter vasdrótot szintén "beszerzéssel", aztán kicserélik a rezet meg akár az alománejomot is. Utóbbi kettő lényegesebben drágább. A vasdrót meg senkinek nem kell. Legfeljebb a "vasas cigányoknak". De tapasztalatom szerint azoknak se.
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #33135 üzenetére
Ott a pont!
Jóemberek - itt nem a TV-hez kígyózó 230V-os vezetékekről van szó, hanem olyan nagy keresztmetszetű kábelekről, ami helyett be lehet húzni ugyan az NYCY6x2x05-ös jelkábelt ( 0,5mm2 keresztmetszetű, hat érből álló árnyékolt, csavar érpárokból álló jelkábel ), de a büdös életben nem fogod a nem kis darab sarukkal összehozni.
A teremetesebb kábel pedig súlyban is termetesebb, tehább kvázi a tolvaj lemondana egy valag pénzről - ugye nem csak nekem tűnik ez erősen valószínűtlennek?
FehérHolló:
Mellesleg, ha ki tudták venni a kábelt, akkor trafóház nem volt áram alatt, tehát valahonnan máshonnan volt megtáplálva a ház és vissza szakaszoláskor jött elő Füst Milán...
-
Tim82
félisten
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubu79 #33129 üzenetére
Ezek a tisztességes üzletemberek nagyon jól képzett erős- és gyengeáramú szakemberek ám. Feszültség alatt álló magasfeszültségű légvezetéket is elloptak már. Persze előtte feszültségmentesítették, és mire az üzemzavar elhárítás kiért, már hiányzott 150 m kábel.
De persze ez nem létező probléma, így foglalkozni sem szoktak vele. -
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL #33127 üzenetére
B+, ezt melyik idióta találta ki?
Nincs az a marha, aki ezt megcsinálja, ha kábelt lop... Tudod mi macera egy trafóházban kábellel vacakolni? Örültek volna, ha le tudtak lépni a kitermelt spagócával...
Valaki valamit elqúrt tervezéskor, vagy karbantartáskor - utána cseppet alulméretes lett a rendszer - csak egyszerűbb a metálbizniszesekre kenni mindent. Találni úgysem találnak majd semmit a rend éber őrei és így el lehet summantani a power user okozta hibát...
Még hogy még kábelt visznek oda, ahová kábelt lopni mennek...
-
zolynet
veterán
Reggelt! Még nem de várható megint zivatar.
De ha biztosra akarsz menni utalj át nekem 1k-t lemosom az autóm és tuti esni fog. Ez a biztos, sztem csináljuk ezt.BlacKSouL: korán van még ehhez, dobj egy kávét
wow, ugrás gomb, jó hogy van de legalább nem használom, sztem fölösleges
-
BlacKSouL
addikt
Mi az hogy színesfémtolvajok? [link] Olyan nincs is. Tisztességes színesfémkereskedők vannak, akik hatósági származási bizonyítvánnyal együtt vesznek át hulladékfémet, és vannak az ő tisztességes beszerző ügynökeik, akik fényes nappal gyűjtik be a hatóságilag leigazolt hulladék színesfémet és egyebet.
Nem igaz? Ha nem így lenne, akkor a hatóságok, a törvényhozók, az igazságszolgáltatás mind mind azt szorgalmazná, hogy tegyenek ellene. De nem tesznek, tehát úgy van ahogy fent említettem. Vagy mégsem? Ki tudja. Egész biztos nincs senkinek köze ezekhez a teljesen tisztességes ügyekhez, akinek hatalma van. Ugye?
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #33125 üzenetére
Veszprém: verőfényes napsütés, 15 fok - hajóvonták találkozása tilos
-
pohár
félisten
Reggelt! Pesten nem esik az eső?
-
7
addikt
Macskák veszekednek: [link]
-
fokukac
nagyúr
válasz
bolondember #33109 üzenetére
A Colorado.
mit szóljak neki, hogy hülye, és hogy csipkedem a muskátliját?
-
pohár
félisten
Na zúztam aludni, sziasztok!
-
FehérHolló
veterán
ÁÁááááÁááÁÁÁÁ.
Álmos vagyok, a szám elé tettem a kezem, megoldom, köszönöm, jó éjt. -
Dylen
senior tag
áá, szombaton lesz a kedvenc filmem a tvben, és nem fogom tudni nézni...
nincs meg valakinek a Nekem 8 eredeti szinkronnal? -
tbs
addikt
válasz
bolondember #33109 üzenetére
Tisza..? Ekkora dombokkal..? Ilyen szélességben..?
-
tibi666
senior tag
válasz
venember83 #33103 üzenetére
akkor majd reggel...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #33096 üzenetére
aham..így már némi világosodás gyúla setét koponyám egyik szegletében
Psycho: csak egy részletét mondom:
"- Milyen a víz?
- Fasza.
- Na akkor seggest ugrok bele.."Cicusboszi: ^ ezt nehogy félreértsd véletlenül. Csak azt mondtad fasza a seprű. Gondoltam akkor rá kell ülni
Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Posta, csomagküldés
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó egy XMG P406 laptop
- AMD Ryzen 5 7600 AM5 Box új processzor eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest