Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9627) Strezi válasza dgyuri0123 (#9626) üzenetére


Strezi
őstag

Lehet hogy a beépített eljátszó nem túl jól kezeli a sötétebb árnyalatokat és az ott lévő rszleteket. Ha nem pont ugyanazt a jelet adja, esetleg két közelit összemos, akkor létrehozhat nagyobb egységes szürke felületeket, amiket a mozgás majd láthatóvá tesz.

Nekem az tünt fel, hogy ez a banding leginkább svenkeléskor látszi valós anyagban, akkor zavaró hogy forduláskor "áthullámzanak" a kép amúgy változatlan sötét tónusai ezeken a banding zónákon. 910-nek pl a martian elején látható hogy a vörös dűnék a kamera előterében nem egységesek. Ha csak poszteros (sötét szélek) az a jobbik, ha hullámos az feltünőbb.

Szóval szerintem jó a meglátásod.

Én is kezdek kiábrándulni a belső lejátszóból, de a hang miatt. Nem egy minőségi DAC meg erősítő lehet a tévében és hallk jeleneteknél nekem időnként zavaró hogy zajból jönnek ki a hangok. Azaz a csend az csend, de amint van valami hallk, egy zajsszint is megjelenik ami fölött hallani.

Fülhallgató módban, a tévé hangerőszabályzását használva hallom, analóg kimenetet használva. Gondolom fülhallgatóra is simán az amúgy a hangszórókra menő erősítőt(sanszos hogy D osztályú) használják
LineOut-tal és külső hangerőszabályzással valamivel jobb mert gondolom magasabbak a jelszintek és kimarad a végerősítő.

Tudom, tudom, ez a full amatőr, nem ajánlott felhasználás. Vegyek minima egy DAC-ot vagy normálsi(digitális bemenettel is rendelkező) erősítőt ... Gondolkodom rajta :R

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.