Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nálam más a szitu teljesen. Dolby Visionön kívül az összes HDR mód teljesen mentes ettől a jelenségtől.
Ahogy írtad nézési távolságból nem látszik, csak azért láttam meg, mert Vincent Theo beszélt egy firmware hibáról és néztem emiatt egy konkrét tesztjelenetet ahol persze ez kijött. Nézési távolságból 10 másodperc után egy rettenetesen halvány derengésnek látszik.
El kell mondani a jelenségről, hogy csak és kizárólag a Dolby Vision mód mutatja - és nem fogod elhinni ott sem mindegyik. Egy órát tekergettem a különféle paramétereket, alaphelyzetbe állított képi móddal kezdtem, de pl a Otthoni Mozi módnál nem lehet elérni, hogy ne csinálja. Kerestem azt a módot ahol esetleg nincs meg a jelenség.
Ami vicces és döbbenetes, hogy egyetlen egy Dolby Vision mód mentes tőle - ki nem fogod találni - lelövöm a poént: az Élénk mód
Annyira szívesen elbeszélgetnék az LG fejlesztőivel... pl miért van az, hogy:
1: alacsony kép stimulusnál az élesség csúszka két lépcsőben FÉNYERŐ változást okoz. Egyrészt 14-ről 15-re, majd 28-nál. Ha sötét képet nézed jól látszik, hogy fényerő ugrás következik be. Mégis miért? És nem arról van szó, hogy a fals kontúrok miatt látszik fényesebbenk, nem... valós fényerő lépés következik be.
2: Hogy lehetséges, hogy a sokat és jó okkal szidott ÉLÉNK Dolby Vision mód mutatja meg ténylegesen messze a legtöbb fekete közeli részletet. Minden egyéb mód hozzá képest sokkal kevesebbet ábrázol a sötét tónusokból.
Az az érzésem, hogy ez a TV nincs még szoftveresen befejezve, de hát nem is csodálkozom, amikor pl a C9 két teljes év után kapott végre egy firmware-t ami megoldotta az ott lévő valós black crush problémát dolby képi módoknál. A G3 már úgy tudom kapott egy ilyen firmware-t, de hát a fent leírtak alapján van még baj bőven.
Remek TV a G3 sosem válnék meg tőle de befejezetlen firmwarrel megyünk

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- iPhone topik
- Opel topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos autók - motorok
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Robotporszívók
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Samsung Galaxy S22+ 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest