Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: My Art II.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
"Gondolhatod hogy mennyi jelentősége van játéknál a 4:4:4 Chroma Subsamplingnak."
Ez részemről csak spekuláció, de szerintem (tapasztalati alapon tippelgetve) az élek mentén látható "recék" (aliasing) hasonlóan viselkednek a chroma subsampling hatására, mint az apró betűk. Szerintem hihetőnek kéne hangzania, hisz lényegében az apró betűk görbe vonalai is némileg töredezett élek, ez is vektorgrafika erősen véges felbontással raszterizálva. Szóval kicsit leegyszerűsítve: mint ha kicsit látványosabbá tenné videojátékokban az aliasing-et a chroma subsampling (kihangsúlyozza a recéket).
Bár ezt 2k-ban figyelgettem, 4k-ban eleve sokkal kevesebb az aliasing, és azzal arányosabban is kevéssé lesz rajta látható a chroma subsampling hatása (ha egyáltalán tényleg van ilyen), szóval kezd tényleg elhanyagolható lenni.
... és persze, ha valaki mindenféle maszatoló post-process anti-alising és motion blur, plusz egyéb effekteket is bekapcsolva hagy a játékon, akkor nagyjából el van maszatolva az aliasing, így nincs is minek potenciálisan sem feltűnnie.
(#7250) OPiiPO --- Hopsz. Most jól, lebuktam! A fél fórum én vagyok!

Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lightyear - befektetési app
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Spórolós topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue független, 99% aksi, 1 ÉV GARANCIA, 14 Napos elállás!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor